Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

MCP78 od nVidie bude prý v říjnu

NVIDIA logo

Nedávno uvedený čipset nVidia GeForce řady 7050 pro procesory AMD si nevede úplně nejlépe. Hovoříme o „MCP68“, který hodlá nVidia pokud možno hodně rychle nahradit čipem „MCP78“, jenž se má objevit v říjnu. Zdatnou konkurencí „MCP68“ je totiž v současné době čipset AMD 690G, tedy alespoň pokud jde o srovnání integrovaných grafik (v AMD 690G je to Radeon X1250). To, co jde v grafické části čipsetu od nVidie lépe, je především přehrávání HD videa, kde na sebe bere poměrně hodně a významně tak ulehčuje procesoru práci (pro další podrobnosti doporučujeme shlédnout výsledky recenze na čínském serveru HKEPC). Výrobci desek se však celkově spíše přiklánějí k řešení od AMD.

MCP78 už by měl být připraven na HyperTransport 3.0 i PCI Express 2.0, ale hlavně integrovaná grafika již bude zvládat DirectX 10. Konkurencí od AMD však nebude současný AMD 690G, ale řada 780G s podobnými vlastnostmi (PCIe 2.0, HT 3.0 a DX10). Otázka zní, kdy vlastně „RS780“ na trh přijde, zatím se zdá, že to bude o poznání později po „MCP78“ od nVidie, plán z letošního jara hovořil o první polovině příštího roku.

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku MCP78 od nVidie bude prý v říjnu

Žádné komentáře.