Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Metal Gear Solid 5: na PS4 v 1080p, na Xboxu One jen v 720p

Mozna na tom FreeBSD a OpenGL prece jen neco bude :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo jo, guru joe a jeho "objektivne" clanky :D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A to byly tyto konzole nedávno vydány a už teď nestíhají nebo tak tak zvládnou FullHD. A až přijdou další hry o trochu naročnější než tyto a samozřejmě přijdou a relativně brzy a kdykoliv tak to můžou uživatelé vyhodit z okna. Není nad to připlatit si tři tisíce co by stála konzole a koupit plnohodnotné univerzální PC, které bude stíhat nové hry i následující hry bezproblémů a bezkompromisů po rozhodně delší čas jak konzole! Nechápu jak si někdo může v dnešní době koupit "PC", které je využitelné jen na hry a je osazeno integrovanou grafikou ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

za hrami a konzolami prestava pomaly fungovat matematika. Pri 7mej generacii nebolo nutne zarobit na HW, stacilo dotovat, teraz treba nejak tie peniaze vytiahnut. Vyrobna cena AAA titulov ide do astronomickych vysin.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Plnohodnotne PC neni drazsi o 3 tisice, ale o 10 tisic, navic dalsich 10-20 tisic do nej v prubehu 5-10 let musis vrazit.

PC ti rozhodne nebude nove hry stihat delsi cas, je to presne naopak - PC ti nebude stihat za rok, kdezto konzole bude stihat hry i za tech 10 let, protoze jsou pro ni urcene.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych že nikoliv. Když ta hra bude mít verzi pro konzoli, a navíc ta konzole je architekturou blízká PC, tak bude hratelná i na starém PC, protože si tam nemůže dovolit nic zásadního navíc. Kromě hezčí grafiky samozřejmě.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

samozřejmě, že "zvládne" i po 10 letech, ale jedná se o úplně jinou hru, s menšími texturami, nízkým rozlišením only a 30FPS.. :-) Viz rozdíl u BF3, kde konzolová verze byla jen slabým odvarem.

A jestliže ve své době byla třeba PS2 totální zabiják tehdejších PC, a PS3 byla na úrovni tehdejšího hiendu, tak dnešní PS4 nedosahuje výkonu ani laciného herního PC. To je to, oč tu běží. Za rok budou konzole beznadějně zastaralé a nepomůžou jim ani masivní optimalizace.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavá teorie. V mém případě nepravdivá. Pokud opomenete ty efekty, kterým říkám FPS killer (např. vyhlazování všeho možného, což na vzhledu moc nepřidá), tak vydržíte s PC mnohem déle. Já si nikdy konzoli nekoupím kvůli zpětné kompatibilitě a některým, byť mým oblíbeným hrám, které na konzoli bohužel neběží plynule (např. Crysis)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno jsem jeden komp postavil za cca 13 300,- Kč bez OS. Procesor 6-jádro AMD, grafika R9 270 atd. - tohle je několika násobně výkonější než nějaká konzole, kde i nejnovější hry mohou jet na maximální detaily což si konzole nemohou dovolit už nyní! Samozřejmě grafika není vše, ale u herního PC by měla být grafická výkonnost prioritou ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Možná ti přijdu jako starej kmet ale za nás se kvalita hry neměřila grafikou. Za mě se hrály hry které byly peckozní a dobrá grafika byla jen bonus. Třeba: Quake, Quake 3A, Shadow Warrior, Redneck Rampage, Half Life, UFO, UFO2, Transport Tycoon, Black and White, Settlers 1 a 2, Stunts, Screamer, Carmageddon, NFS Porsche, Network Q Rally, Magic Carpet 2, Diablo komplet, Dune 2, Command & Conquer, Warcraft 1 a 2 + 3, Heroes of Might and Magic do verze 3, Gobliiins více dílů, Tajemství Oslího ostrova a mnoho dalších. Slušná část těchto her měla i pokračování s "lepší" grafikou ale bohužel většinou to bylo na úkor hratelnosti a kvality. Prostě hry před érou 3D karet byly lepší :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Zatlacil jsem slzu, kdyz jsem zahlidnul Magic Carpet ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Q3 Arena (pro mě jeden ze symbolů 3D akcelerace), NFS Porsche, HL atd. jsou už hry z éry 3D karet. Vím cos chtěl říct, ale.....

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby autor se zajímal více, tak už se to řešilo několikrát a je problém s ESRAM, která o velikosti 32MB je malá na FullHD.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ehm a jak pak vysvetlis ty hry co jednou i na X One v 1080p??? A co teprve PS4, ktera zadnou ESRAM nema???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

X One ma HW upscaler, takze vystup je prepocitavan a doostrovan na 1080p, takze stejne uzivatel malokdy pozna rozdil. Ostatne na webu je spousta videi se srovnanim vystupu mezi X One a PS4...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Minusare bych prosil o nejake srovnani, kde bude screenshot z PS4 znatelne lepsi nez screenshot z X One...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tady na DiiT už bývá mínusování zvykem..... hlavně, když k tomu dotyčný nemá co říci.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem jsem viděl ty srovnávačky PC, PS4 a One. Nebylo vůbec překvapující, že PC oproti konzolám měl neskutečně víc detailů, stínování atp. Ale překvapilo, že se mi zdál obraz od One lepší než PS4. Nevím čím to bylo ikdyž jsem předem předpokládal, že PS4 musí mít ten obraz lepší díky použitému HW :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na PC nejlépe... Na JAKÉM PC ptám se... na mém notebooku s Nvidia GeForce 7000 M? Pokud ano, kupuji ihned originálku a zavrhuji do smrti konzole...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nic v zlom ale co ste cakali od x86 SoCu a od AMD ? trhac asfaltu ? uz len z fyzikalneho hladiska do jedneho cipu narvat vykonnu grafiku zo spotrebou cez 150-200W a este aj 8 jadrove CPU sa proste neda.Dnesne konzole su po hw stranke nejaky mid level a vykon navysuju vdaka optimalizaciam na jednotny hw takze preto sa mozu tvarit ako konkurencia dnesnemu vyssiemu mainstreamu az high endu pri pc. Lenze tu sw optimalizaciu proste PC dorovna a zvalcuje hrubou silou tak do pol/tristvrte roka (mozno vdaka mantle aj skor). A potom bude zasa rovnaky trend kde sa bude robit na uroven konzol a na PC sa bude len pridavat rozlisenie/efekty. Iste mozno to casom mierne sutpne ked sa vyvojari naucia este viac vytazit z konzol ale nejake radove posuny to nebudu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tynyt píše, že do roka budou nové konzole zastaralé a dokonce beznadějně a já se jen směju stejně jako té hrubé síle PC za třičtvrtě roka. Třeba se mýlím, ale to by udělali nepochopitelně hloupou chybu i hoši z MS a Sony, což nepředpokládám. Jen nové železo a i když je přátelštější než cell od IBM v minulé generaci, tak to nějakou dobu zabere než se dostaví výsledky - IMHO.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

ja teda nevim.Mam v pc i7-2600k grafiku docasne gtx260 a stejne hraju na ps3.Mam i ps4 ale na ty me nic nebavi,az na resogun :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"pokud je hra nudná a nelogická, je jedno jestli je v 720, 1080 nebo třeba 4k. Pokud je ale originální, zábavná či atmosférická, pohltí vás bez ohledu na rozlišení." - presne tak. Tedka parim Black Mesa a to je tak uzasne hratelny, ze se mi od toho nechce odejit ani ve 4 rano.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.