Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Micron chce zrychlit průtok dat do paměti až 20× integrací řadiče do DRAM čipu

Libi se mi ze v IT se zase trosku hnuly ledy... pred nedavnem nastup SSD (konecne si nekdo vsiml kde to vazne) ted se divaji lacne na pameti... jen tak dal :) dlouho jsme jen sledovali CPU a GPU :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Skutečně? NástupSSD je fakt impozantní životnost pamětové buňky kleska z 100.000 zápisů na 3000 u nejmenší litografie s multicell buňkami. Je pravda, že taktorazantní pokrok jinde v IT nenajdeme. Co říci na závěr, "je jedno,že je to blbé, udělá se tomu reklama a lidi to stejně koupi"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NA 3-5 let provozu to zjevně stačí, takže to jako problém nevidím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde to beres a jakeho provozu? Divil bych se kdyby SSD prezil zarucni dobu. Ale co: kdyz prijdes o "data", tak si prece vsechno znova koupis zejo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O data se dá přijít na jakémkoliv disku, a spoléhat na to, že neodejda, je mírně řečena naivní a hloupé. A kde beru údaj ? Jednak podle výrobců, a jednak z nasazení několika kousků x25 u nás v práci i v mém osobním pc (v tomto případě již rok a půl každodaního užívání, reportované wear-level je 1%). Je zajímavé, že nejvíce nadávají na SSD lidé, kteří ho většinou sami nemají a a ani neměli možnost ho delší dobu zkusit - stejně, jako v případě win. vista, stejně, jako u produktů apple - zajímavá korelace.
K poslední otázce - jestli příjdu o data - bude to max. za posledních 48 hodin, a ano, i pak si koupím SSD znova.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud patris do te nepatrne mensiny uzivatelu kteri skutecne zalohuji tak v poradku, gratuluju a preju abys az ti odejdou sehnal nejake relativne rozumne SSD a ne uz jenom fungl nove 19nm multicell 2000 zapisu ...

PS: S tim neprezitim zarucni doby jsem myslel na ty nove. Starsi SSD s mensi hustotou muzou vydrzet i tak dlouho jako disky, tomu verim.

(Osobne jedu na RAIDu 1 a modlim se aby nejaka porucha neodrovnala cely komp najednou.)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nastup SSD jo?Je to cim dal pomalejsi, bunky cim dal min vydrzi a ceny sou stejny, to je teda nastup.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No me teda nepřijdou ceny SSD disků stále stejný a jejich rychlost taky není pomalejší. Rozhodně bych si před dvěma lety nepořídil 100GB disk +-260mb/s rychlostí zápisu/čtení...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neboj, dočkáš se. 25nm chipy dokázali obrátit vývoj - menší životnost a o něco nižší rychlost aby ta životnost nebyla úplně tragická:). Zatím jen Made by OCZ.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no mne tie lady v IT pripadaju zladovatele :p, mozno sa do 80ky dozijem doma pod stolom vykonu podla mojich predstav s takymto tempom :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lebo sa medzi sebou firmi radsej natahuju na sudoch a skupovanim si patentov medzi sebou, alebo so zamienkou kompatibility, ako natahovat sa medzi sebou s technikou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě nějak není jasní kde ten řadič bude?
- Sandy bridge přeci přesouvá řadič do CPU.
- Asi v tom mám chaos... Mám pocit, že MCH je nyní přesunuto do CPU. Ten řadič paměti je něco jiné?
- Případně můžete mi někdo osvětlit? Asi jsem nedával pozor :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máš to všetko vysvetlené v článku, stačí lepšie čítať.

A nezabudni, že to sa netýka súčasnej generácie CPU. To sa bude týkať až nejakej nasledujúcej (o 2 alebo 3 roky), pokiaľ výrobcovia na to skočia ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

..tady je koukam kazdej inzenyr pres SSD :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.