Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Micron připravuje DDR2 paměti pro chystané super-úsporné Atomy „Oak Trail“

Letmý popis „Oak Trail“

„Oak Trail“ je krycí jméno nové platformy s procesory Atom, kterou Intel chystá uvést někdy v prvním kvartálu příštího roku. Má jít o platformu lehce vycházející z „Moorestown“, což jsou „Atomy pro mobily“. Intel se o „Oak Trail“ oficiálně zmínil na Computexu, když uvedl Atomy s podporou DDR3 pamětí. Součástí „Oak Trail“ by však měly být Atomy, které budou podporovat ještě DDR2 paměti a právě pro ně nyní Micron ohlašuje 2Gbitové čipy vyráběné 50nm procesem. Vzorky by měl mít v září, ve velkém by je chtěl dodávat ještě letos ve čtvrtém kvartálu.

O „Oak Trail“ toho Intel mnoho oficiálně nevypustil, nicméně jde o platformu, která bude o spotřebě a podpoře dekódování FullHD videa integrovanou grafikou GMA500 (znáte z čipsetu US15W alias Poulsbo). Prakticky by mělo jít o zmíněné Atomy pro mobily, ale s jiným čipsetem -  „Whitney Point“ (takovým, který dovolí i běh Windows, protože to půjde do netbooku; čipset MP20 („Langwell“) totiž nemá spoustu věcí, které Windows potřebují, na obrázku jsou to ty vedle rámečku „Langwell“). TDP by mělo být zhruba 3 W, TDP čipsetu pouhých 0,75 W (vyráběn 65nm procesem).

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Micron připravuje DDR2 paměti pro chystané super-úsporné Atomy „Oak Trail“

Pondělí, 22 Listopad 2010 - 13:05 | co ze to chces | Poulsbo nebrat! aspoň pokud s tím počítačem...
Pátek, 30 Červenec 2010 - 11:10 | Kert | Nerozumím: O „Oak Trail“ toho Intel mnoho...

Zobrazit diskusi