Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft chystá pro Windows 7 aktualizaci aktivační technologie

Klíčová spíše bude otázka, jestli to půjde odinstalovat i po tom co byl daný sytém označen za nelegální :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsadil bych se, ze ten update odinstalujes, ale widle zustanou v "ukradnutym" rezimu a budou te dal prudit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Snad by to ale šlo vyřešit tak, že nebudeš krást.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jak to souvisí s Windows ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že to s Windows souvisí docela dost - nebudeš používat ukradená Windows -> nebudeš mít žádné problémy s podobnými aktualizacemi jaké popuisuje tento článek. :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Snad si nemyslíte že v dnešní době by ty krabice s W. někdo kradl když si je může kdekoliv stáhnout. ;]

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to má být vtipný? Už se můžu smát?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to tak vyznělo? Myslel jsem to vážně, pokud M$ považuje ten svůj bastl za nějaké nedotknutelné vlastnictví tak ať se stará aby nebylo volně stažitelné na libovolné síti. Jak vznikla myšlenka že zkopírovat něco co je volně dostupné v kyberprostoru jako jedničky a nuly = krádež? Chybí to pak někde fyzicky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, taky se divím, proč se programátoři odvažují za svoji práci chtít peníze. Vždyť jim nic neubude, když si to okopíruju...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no zrovínka u sedmiček je to odvážné tvrzení, od visty je docela okaté kde redmond bere inspiraci

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš, že programátoři nedostávají za svou práci dobře zaplaceno? Pokud ne, proč svou práci dělají?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme ze neubude. Znate programatora ktery je placeny od poctu prodanych produktu? U M$ to ten pripad urcite nebude.

A jinak ... vrazda neni nic hezkeho, ale neni to kradez. Muzete si myslet ze poruseni copyrightu je straslivy zlocin ale kradez to nikdy nebude. Taky to nikdy nebude znasilneni. Nebo piratstvi (pro srovnani si zajedte do somalska).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Gratuluji!!! Vidím že se Vám ještě nestalo, aby Váš originálně koupený systém byl označen za nelegální kopii. To samé se stalo více uživatelům u koupených Office v rámci multilicence pro zaměstnance - pomoc od MS = to si řešte sami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi zase bude nová verze Remove WAT :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to nebude znamenat další proces na pozadí, tak v tom nevidím problém. Ještě by to chtělo vyřešit pirátské OEM verze, které nepotřebují žádný crack, pak by spoustu uživatelů Windows 7 asi přešel humor :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pirátské verze nepotřebují Crack, protože jej asi už obsahují...
Myslím, že kdyby MS chtěl, tak tam tu instalaci vnutí a i bez možnosti odinstalování, ale on to neudělá ze stále stejných důvodů.
1.) Pirátské verze zajišťují MS neskutečný monopol. Kdyby MS vytvořil opravdu něco co by nešlo cracknou (dle mého názoru všechno co člověk nějak zabezpečí jiný člověk může překonat a jak praxe ukazuje lidí s dostatkem znalostí je stále hodně), pak splakal.
2.) Určitě by se na něj sesypala EU a jiní, kteří by křičeli, že jde o zasahování do svobod a další nesmysly...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já měl na mysli OEM verze ukradené od výrobců notebooků, které nepotřebují aktivaci, a které nelze rozeznat od legální verze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jenomže editaci, případně flash biosu udělá jen promile lidí, proti běžným způsobům.Emulace se už podchytit dá. Navíc tohle je akce hlavně proti prodejcům nelegálního sw, což je jenom dobře, není větší svinstvo, než když si koupíte a zaplatíte pc s os, který je ale kradený. MS je v takovém případě navíc docela solidní, podvedenému zákazníkovi dá novou kopii a vyřídí si to s prodejcem sám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nevim, jak jsem k tomu prisel, ale ma doma instalacku W7, ve vsech moznych myslitelnych instalacich,... / tim se neminim chlubit /, uz jsem je prubnul a asi / urcite / 64 koupim, ale, zatim vse funguje..., toz jak to maj osetrene...
to neni o cracku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MS nemá zájem omezovat počet nelegálnich woken.Ballmer to řekl jasně, že je jsou jim milejší "zákaznici" s nelagálníma woknama, než kdyby přešli ke konkurenci.Mimochodem na tento update už je od včerejška patch, kdyby si to náhodou někdo omylem nainstoalval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak označit nelegální kopii windows za padělek je docela vtipné :0)
Každopádně moje legální W7 64b už mě otravovali asi 3x s novou aktivací, že prý mám nelegální kopii... (obvykle když byly přes víkend několik dní odpojené od internetu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K čemu to je?
MS hledá hranici, kdy pruzení přinutí uživatele systém koupit, ale nenaprdne ho dost, aby přešel na jiný.
Jistě, Ballmer chce mít wokna všude, ale nejlíp wokna, který někdo zaplatil. Přijde mi to jako překvapivě uvážlivý a rozumný postup.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je jasný, že tim cílí na uživatele, kteří počítačům příliš nerozumí a jen odklikávají veškeré aktualizace apod. Je ovšem otázkou, jestli většina počítačových analfabetů používá nelegální systém? Když už má někdo warezácky aktivované Windows, tak si dá jen pozor, aby tuhle aktualizaci nenainstaloval a dál nic neřeší - podobně jako tomu bylo třeba dřív u XP. Vydávat tuto aktualizaci proto nemá vůbec smysl. Microsoft si v první řadě neměl nechat utéct ten serial pro výrobce hardwaru. Osobně jsem si chtěl Win7 koupit. Mám Vista Ultimate, krabicovku, a zatím je mám i nainstalované. Kupoval jsem ji ještě za nehorázných 13 tisíc hned po uvedení. Win7 krabicovka stojí cca 7 tisíc myslím. Upgrade z mých Vista za 13 tisíc stojí 6 tisíc. Neexistuje žádná síla na světě, která by mě přiměla, abych si to koupil, když rozdíl mezi full krabicí a krabicovým upgradem je takhle malej. Kdyby stál upgrade 4 tisíce, šel bych do toho. Ostatně...když se podíváte na cenu krabicovky Home Premium a upgradu Home Premium, je mezi nimi dost zásadní cenový rozdíl, takže je koupě upgrade verze poměrně výhodná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koupit Vista Ultimate je diagnóza sama o sobě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A pročpak? Já bych řekl, že spíš je ukrást, toj e diagnoza - pokřiveného myšlení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ukrast to nejde, maximálně neoprávněně používat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale samozrejme ze jde! ;) Pokud se mi podari vloupat do sidla MS a odnesu zdrojaky vcetne vsech zaloznich kopii, aby jim ani jedna nezustala, tak jim Windows opravdu ukradnu. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, jak může někdo stále ohrnovat nos nad někým, kdo si koupí software... Obchod se vždy skládá ze strany, která je ochotná prodat a ze strany, která je ochotná koupit. Když si někdo něco koupí (cokoli), je to jen a jen jeho věc, tak si nech těch poznámek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koupit Vista Ultimate za 13 tisíc je prostě diagnóza - omlouvat to můžeš všelijak, ale pořád to zůstane donebevolající hloupostí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tím souhlasím, za 13 tisíc koupí Vista Ultimate jen debil - když se prodávají Windows 7 Ultimate za 7800-7900 včetně dph...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady je teď mají jen za 7099: http://www.sw.cz/operacni-systemy/windows-7-ultimate-cz

Bavíme se samozřejmě o krabicové verzi, OEM je výrazně levnější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne pokud je máš za cenu licenci Student Select(1890Kč-CS/18USD-Eng)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To asi tezko. Student sice stale jsem, ale pracuju, takze nemuzu pouzivat studentsky verze softwaru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a mimo to v studentském Selectu jsou jen Upgrade verze - tedy musíš stejně nějaký systém vlastnit ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proc? Ja jsem s tim systemem naprosto spokojenej. Win7 OEM mam na notebooku a i kdyz jsou o neco lepsi, tak zatim nemam vubec duvod instalovat je na velkej pocitac. Mam SSD od Intelu, 8 GB RAMky, nejakej Athlon 64 X2 6000+, ATI 4870 a system svisti jako vitr i 10 dni bez restartu. Mnohem lip mi funguje DXVA pro prehravani HD videa nez na XP nehlede na lepsi rozcleneni zvukovych karet respektive vystupu pro prenos zvuku do repraku u compu nebo do AV receiveru (a nemluve o tom, ze Dolby TrueHD a DTS-HD bych pod XP nemoh prenaset do AV receiveru nedekodovany pres HDMI). A samozrejme mam 64bit system...u XP bych ho moh mit jen anglicky, coz sice neni zadna prekazka, ale tak proc, ze? :) Bluescreen jsem mel na Vista asi 3x za 3 roky pouzivani a to mam v jednu chvili spusteno treba i 15 programu najednou a otevreno ve Firefoxu 40 oken a do toho probiha treba uprava zvuku v BePipe apod. Reinstaloval jsem asi 2x za ty 3 roky pri vymene beznyho disku za Raptora a nasledne pri vymene Raptora za SSD. Je sice pravda, ze Vista vyzadujou nadstandardni vykon...a na beznym compu s dvoujadrem, 2 GB RAMky, integrovanou grafikou a obycejnym 7,2k diskem nijak extra nejedou. Nicmene me predevsim zajima, jak jedou mne...a mne jedou bajecne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty to prostě nepochopíš - nejde o Visty, ty si klidně měj, jde o nadceněnou verzi Ultimate, kterou sis snobsky dopřál, a teď jak dítě pláčeš, že upgrade stojí víc než máš v prasátku. Jó hošku, chtěls hrát nejvyšší ligu a zapomněl sis zkontrolovat šrajtofli. Tak se teď nediv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nejsi student, jsi trouba.
Win 7 Pro Eng. Amazon UK 4556kč. Licence FPP.
Použití českého MUI balíčku není v rozporu s jeho a Win 7 licení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale ja nechci Win7 ze zahranici - protoze doinstalovani MUI sice zmeni jazyk, ale neni to 100% jako kdyz si koupis vylozene ceskou verzi (treba pri vypinani a zapina to precvakava do anglictiny - vim, ze je to totalni blbost, ale ja jsem perfekcionista a davat neco pres 4 tisice za neco, kde ta cestina bude jen nalepana (teda ona je i v tech original, ale je tam nalepana lip) se mi nechce. Chapu, ze je asi tezky to pochopit, ale ja mam pomerne drahej pocitac, jen skrin jsem kupoval za 10k a k tomu mam postaveny docela drahy domaci kino s HD projektorem atd. - a celou tou sestavu si "slechtim", takze chci, aby bylo vse podle mejch predstav.

Nehlede na to, ze jsem s Vista naprosto spokojen a nemam zatim vubec duvod instalovat Win7 - a neni to tim, ze bych je nevyzkousel. Mam je na velkym i malym notebooku a na jednom jsem mel i RC a jsou jednoznacne lepsi... Ale na mym compu mi jedou i ty Vista naprosto perfektne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a co to udělá s mým linuxem ? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Záleží na tom, zda necháč virtuální mašiny aktualizovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to mozna neni tak, jak si tu spousta lidi mysli, totiz ze kazdy rozumi Pc a SW a vi, co ma v PC. To mozna lide, kteri ctou tento web, ale takovych je mensina. Sam jsem se zivil IT, dneska se IT "prizivuju". Pomerne casto resim problemy lidi, kteri si Pc koupili nekde v Elektroworldu, pripadne nekde kdysi od nejakeho znameho...Tim chci rict, ze ti lide NETUSI ani co tam maj za HW, a to absolutne, a ani co tam maj za SW, kdo jim ho tam nainstaloval, natoz jestli legalne ci nelegalne. Takze docela chapu, ze MS miri toto opatreni do rad lidi, kteri vazne netusi, ze maji "nelegalni SW" , a kteri mozna ani netusi, ze vubec existuje nejaky legalni a nelegalni SW. Techto lidi je obrovske mnozstvi, a mnoho z nich se "lekne" po te, co jim na obrazovku vyskoci "MATE NELEGALNI SW!!!!" a budou to chtit resit, proste proto, ze tomu nerozumi a boji se, aby nedoslo k nejakemu postihu.
Mensina lidi, jako jsme my, co vedi, co je legalni a nelegalni SW, vime, jaky SW mame v PC a umime se podle toho chovat, ta neni pro MS nijak zajimava :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen host, vsem to vnutit, na jinych webech psali, ze se ta instalace planuje nainstalovat sama bez ptani, jako vysoce kriticka.

Kez by to upgradovali co tyden, aby odstrihli vsechny piraty ... jen aby pak nepresli na w2003 nebo w2008 ;-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kecy - má být značena jako důležitá, ne kritická.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to tie virusy co su na torrentoch alebo na shared weboch presne to je praca vyrobcov naschval spravia lebo si najmu niekoho s crackmi a ackmi a integruju virus to je praca vyrobcov produktov ti co stahuju chcu ich poskodit ... predsa to nebude robit normalny nezavisly hacker ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no ja mam hacknuty win 7 a validacia pise ze som perfektne ochraneny od vseliakych rizik, virusov etc.. :D
treba mat AIO Activated win 7 nie nejake sity ine z obchodov ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno, už delší dobu pozoruji aktivity Microsoftu, jak se snaží kriminalizovat své uživatele a měl jsem z toho vždy takový divný pocit. Člověk jim zaplatí a ještě se musí nechat kontrolovat a prověřovat, zda-li jim opravdu zaplatil, jak měl - podle mě to je hodně ponižující.
Naštěstí PC není jen o Microsoftu a to je hodně osvobozující.
Uvádím to jako osobní zkušenost bez odkazu - určitě se dovtípíte :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale nevyčítej to Microsoftu, ale takovým jako je např. "PeterX" (viz příspěvek nad Tebou). Prachobyčejný zloděj! Cílíš nesprávně, prostě se to děje kvůli těm zlodějům. Každý se snaží ochránit své dílo (výrobek). Taky nebudeš neoprávněně používat sousedovi auto. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to plácáš za nesmysly, takže protože někdo za něco nezaplatí (schválně neříkám, že krade, protože to není totéž), tak budu obtěžovat svoje zákazníky a říkat jim, že jsou potencionální zloději??? Filozofie "můj zákazník, můj pán" ti nic neříká? Zkus si někde ve městě otevřít obchod a chovat se takto ke svým zákazníkům, garantuju ti, že za chvíli k tobě ani noha nepáchne.
Vztah mezi prodávajícím a zákazníkem je oboustranný a jiná osoba, která nezaplatila, s tím nemá nic společného!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to není přesné, záleží na úhlu pohledu, když si do krámu nainstaluješ bezpečnostní kamery, taky vlastně zákazníkům říkáš, že je podezíráš z krádeže. a přesto to nikoho neštve.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O tom "nestve" by sa dalo polemizovat.
Mna to teda stve, ze bez zaznamu sa dnes uz neda nic preukazat/vyvratit (teda okrem nasej dopravnej policie, ta mat dokaz nemusi) a ludia su "automaticky" vinny. Tiez kamier stale pribuda a bude nadalej. Vyvoj zlym smerom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Suhlasim s drk22.
Niektori vrahovia vrazdia s nozmi. Ma teraz policia chodit na kontroly do domacnosti alebo maju domacnosti nahlasovat na policiu, ze noze pouzivaju len v kuchyni na krajanie potravin? Dostat od zakaznika peniaze a spravat sa k nemu ako k moznemu zlodejovi alebo este si zo zakaznika urobit aj testera produktu, je obycajne CHRAPUNSTVO.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo... až bude počet vražd noži procentuálně blízký procentu nelegálních kopií Windows, věř, že se bude prodej nožů kontrolovat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Niektori vrahovia vrazdia s nozmi. Ma teraz policia chodit na kontroly do domacnosti alebo maju domacnosti nahlasovat na policiu, ze noze pouzivaju len v kuchyni na krajanie potravin? Dostat od zakaznika peniaze a spravat sa k nemu ako k moznemu zlodejovi alebo este si zo zakaznika urobit aj testera produktu, je obycajne CHRAPUNSTVO.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale notak to je přece nesmysl, nebuďte jak tupé stádo. Když u sebe na HDD nebo na nějaké síti rozkopíruji MS Windows budou ty kopie někde chybět? Ne. Můžu udělat tohle s autem? Ne? Má to tedy něco společného s krádeží? Ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdybys nemel v hlave slamu, tak bys to pochopil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

okopírovat shluk jedniček nebo nul krádež není. ale okradeš toho, co věnoval svůj čas, energii a peníze aby ty jedničky a nuly dal k sobě, aby měly nějaký účel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tupý jsi ty. Nikdo neříká že kradeš, ale každopádně porušuješ zákon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prečítal som si diskusiu a musím tiež reagovať,
kroky Microsoftu sa mi zdajú trochu chaotické, licencovanie OS Windows mi príde dosť nepraktické a nerozumné, ak by predávali OS na domácnosť ale za rozumnú cenu by sa mi to viac zahováralo, mám legálne Windows ale človeka to obmedzuje či pri aktiváciách a ubgrade pc stále niečo chcú.
Moja predstava je že by si kúpil človek OS pre domácnosť a hotovo môžem ho nainštalovať na každé pc v domácnosti, mohlo by sa to viazať na konkretny OS XP, Vista, Win7.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Najvacsia sranda je, ze nelegalny Windows je lepsi ako legalny. Legalny ta stale otravuje, ked ho aktivuejs musis niekam volat a diktovat najek veci, naspat nadiktuju aktivacny kod. Ked menis HW viac krat, musis znova aktivovat atd. Proste same problemy. EKd si stiahnes zadara Windows, mas ho zadara a nemas s nim ziaden problem. A to je aj u ineho softu tak. Stiahnem si napr nejaku hru. Za prve mam to zadara. Za druhe nemusim chodit nikam z domu a kupovat nejake DVD v skatulke. Za dalsie mozem si spravit kolko kopii chcem a nemam medium s nejakou debilnou ochranou proti kopirovaniu. Nemusim mat v mechanike medium, ekd chcem hrat. Proste same vyhody to ma. Ja by som si bol ochotny kupit napr hru len v pripade ze to dostanem za v poho cenu + k tomu bude tricko, ciapka, pohar, bude to v plechovej skatulke , plagat k tomu a tak.

K tomu clvoeku c otu pisal ze dal za Vistu ultimate 13k: Kamo ty mussi byt riadny k0k0t.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S prvni casti souhlasim, je pravda, ze i kdyz uplne pomineme otazku ceny, tak s nelegalnim softem je na tom uzivatel casto lip nez s legalnim.
Ale pokud jde o ten zaver, tak k0k0t ses jednoznacne ty. Mysli si o platicich uzivatelich co chces, ale zkus se nekdy zamyslet nad tim, co bys asi tak kopiroval, kdyby to vsichni delali tak chytre jako ty a autor nedostal ani korunu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toho sa nemusis bat. Lebo vzdy sa najde dost k0k0tov, ktori si to kupia. +Mas podniky atd., kde si to musia kupit, nemozu to mat nelegalne.

Neide o to ze si to kupil, ale ide o to ze za kolko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kopiroval by si treba Linux,open office, atd. Toto je hloupy argument! SW tu neni jen proto, ze za nej nekdo plati... Ikdyby nikdo nebyl ochotny platit za sw vznikne spousta sw kde se bude platit treba za podporu, skoleni ,upravu na miru a v neposledni rade existuje plno kvalitniho sw co nekdo udelal jen pro to ze ho to bavi. Kdyz nekdo chce svuj sw prodavat a nedavat ke kazde kopii zadnou pridanou hodnotu klidne at tak cini, ale proboha at neovlivnuje zakony a nek*rvi je podle sve predstavy jen proto aby vyhovovaly jeho business planu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ale asi kazdej mluvime o necem jinym. Ja rikam pouze to, ze kdyz uz chci nelegalne kopirovat komercni software, tak se tim nemam chlubit, natoz se dokonce posmivat poctivcum, kteri za nej plati. Legalne kopirovat milion distribuci Linuxu je mozny uz dneska a stejne lidi radsi nelegalne kopirujou Windows. Z toho jasne vyplyva, ze Windows chcou vic. A kdo zajisti dalsi vyvoj Windows? Spravne, pouze platici uzivatele. A proto je treba si jich co? Spravne, vazit. :) Jestli se nekde deje nejaky ovlivnovani zakonu, tak to s timhle nijak nesouvisi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co varianta koupit krabici nechat ji zavrenou a nainstalovat nelegalni kopii?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na tom nic spatnyho nevidim. Autor prachy dostal a uzivatel ma svedomi cisty. A jestli bude ve skutecnosti pouzivat nejakou cracklou verzi, to uz se autora nijak netyka, takze ho to nemusi trapit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu, co tady mektas o slozitosti aktivace Widli. Prave jsem instaloval W7 64b ENG, pro tebe nepochopitelne koupene!!, a aktivace byla otazkou tak jednoho klinuti. Tebou vychvalovane upiratena Wokna vyzaduji urcite vice nez jen to jedno kliknuti - najit funkcni aktivator, stahnout ho, spustit a az potom ativovat - a to vsechno s nejistotou, jestli v tom aktivatoru nebyl treba Trojsky kun.

Chapu No-CD cracks pro hry, to beru, ochrana her je hrozny sh.t, ale urcite bych se neotiral o Wokna. Jediny problem je pro nasince cena - ale muze za ni MS nebo prodejci? Napoveda: W7 Ultimate na Amazon.co.uk v prepoctu cca 5000 Kc, W7 Ultimate v ceskych eshopech cca 7000 Kc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě spíš štve, že není možné se na aktivační linku dovolat přes mobil. Dříve to šlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro mobilní telefony je jen jiné číslo - obsah je stejný, ale hovor už se musí platit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejně je to divný, na jedné straně firmy vymýšlí spoustu hi-tech ochran a zabezpečení a celou dobu je bit jenom uživatel poctivý a piráti se smějí. A na druhé straně pouhé vlastnění WiFi routeru už může vést k exekuci majetku. A je jedno, jestli tu WiFi ukradnete nebo ji koupíte :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JoHnY3: všechny starší Ověření pravosti ve Windows XP šly normálně odstranit tak, že stačilo změnit příponu tří souborů na .old a po restartu byl již systém normální. Pak jsem soubory a záznamy v registru smazal. Pokud máte zapnutý systém obnovy, tak se vraťte před den instalace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je zajimave ze u prispevku, ktere rikaji, ze krast se nema, je vzdycky spousta minusovych bodu :-)
Skoro by se z toho dalo usuzovat, ze prumerny vzorek navstevniku diskuzniho fora DIIT serveru jsou pirati :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty somalsti pirati jsou dneska vsude ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krast se skutecne nema a to ani software, ano souhlasim, slovo kradez je nepresne a neodpovidajici ale kazdy vime co se tim mini.

Kazdy kdo vytvori neco uzitecneho ostatnim svou praci by mel byt za to PRIMERENE odmenen.

Ovsem v pripade Microsoftu se jedna o okradani zlodeje ovladajiciho monopolne trh, takze se dostavame do uplne jine dimenze.

Kdyby Microsoft prodaval svuj operacni system s primerenym ziskem, nebyl by duvod nedat tech maximalne 1500,- za nejvyssi licenci, tim padem by bylo pro vetsinu nelegalnich uzivatelu vyrazne vyhodnejsi si system koupit. Okamzite by se usetrily ohromne penize co se vydaji za vyvoj licencniho systemu, WGA a podobne. Kdyz se podivam na vyrocni zpravy o ziscich MS jsem presvedcen ze MS zneuziva monopolu a ma neprimerene zisky vzhledem k nakladum a to vcetne poplatku tretim stranam.

Co se licenci tyce, casem nutne prijde doba kdy si licenci na OS koupite v cene za motherboard a vybrane penize se pak podle statistik pouzitych OS treba od google a dalsich rozdeli pekne dle skutecneho pomeru.
Muze se tedy stat ze za OS zaplatite pri kazde zmene desky, ale tak malo ze vam to bude jedno, melo by to zarucit konkurenci na trhu s OS, stlaceni ceny a nulove piractvi v oblasti OS. Ovsem MS se to libit nebude :-)) zadnej monopol, pokud neuplati vyrobce aby pribalene bylo jen DVD/BD s Win :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jéje, další apač se svou přiměřenou morálkou, to už tu bylo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukam reakce odpovidajici inteligenci. Argumenty k veci zadne.

Jen dodam argument pro to co jsem psal vyse,kdyz si vsichni ten software stahnou aniz by vyrobci/tvurci neco zaplatili, nebo u software zdarma alespon podekovali, tak to dopadne jedinym moznym zpusobem a to tim ze za cas nebude co stahovat. Vyvoj se zastavi a tvurci lide se na to vykaslou. A budou v pt*eli vsichni.

Napriklad TomTom pro Symbian S60, kvuli obrovskemu poctu nelegalnich uzivatelu vyrobce novou verzi proste nevydal, zmenil se format map a vymalovano, nejlepsi navigace umoznujici vlastni upravy map a podobne proste na Symbian telefonech skoncila a nova nejspis vubec nebude. Ano je mnoho dalsich programu, ale nemaji tu kvalitu a tak vyladene algorytmy. A jelikoz je obrovske mnozstvi uzivatelu dal pouziva nelegalne a pocet platicich ubyva, tak skonci taky a vznikne monopol Google maps/Ovi. A jak dopada monopol Microsoftu na uzivatele vsichni vime.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemám čas argumentovat proti zjevným nesmyslům, jen na ně poukazuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nezastavil TomTom vyvoj spis kvuli konkurenci Google maps? Evidentne je to uz neprodejne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1500 Kc za nejvyssi licenci? To jsi opravdu z levneho kraje (z Cech, vid? :) ). Sorry, ale treba takovy Suse Linux Enterprise Desktop 11 te vyjde rocne na 100 Ecek - to neni malo, co? Sice je v tom i Office, ale stejne, proti tomu jsou Widle "za hubicku" (cca 5k za Ult. z UK).

A dalsi vec - sice hrabou penize (ktera firma by to nechtela), ale musi se jim nechat, ze take davaji stedre dary, coz se o jinych bohatych firmach (zvlaste tech ceskych) urcite rici neda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,

jen si dovolím doplnit(WAT Update (KB971033) ):

1) BIOS emu nebude postiženo(slic...)
2) Po označení Windows za nelegální nepomůže samotné odinstalování WAT Update (KB971033)- zůstanou označeny za nelegální

Nejedná o další zádní vrátka k datům uživatelů? Jakékoliv hrabání a konektění zavání...

Příjemný a bezBSODový den
Honza

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz uz mrkvosoft machruje s nejakejma ochranama ktery stejne nekdo prekona, doufam ze taky vyda nejaky patch na VYPNUTI MINIATUR NA HLAVNIM PANELU. Zkousel jsem asi 50 navodu (nektere dosti brutalni zasah do OS) a zadny nejde. Nebo jde, ale funguje to na houby. Ve Vista to vypnout normalne slo: Vlastnosti hlavniho panelu a tam odskrtnout. PROC TO NEJDE VE W7???

Me osobne to v prijde jako funkce K NICEMU a akorat mi to prekazi v praci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jde to velmi jednoduše přidáním jedné položky do registru. Stačí googlit, našel jsem to asi za 20 sekund.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak takto jednoduche to neni ... ano i polozky v registru jsem zkousel. Nefunguje to tak jak to fungoval tam ma. Nahled sice zmizi ale popisek okna ma ramecek - nikoli pouze bilej prouzek s textem. Navic se to timto nevypne ale pouze prodlouzi doba zobrazeni

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

koupil jsem si noťas s legální vistou a chtěl jsem "zdarma" upgradnout na win7. Bohužel byrokracie výrobce ntb ve stylu že musím poslat žádost papírovou poštou a pak budu měsíc čekat než mi přijdou média, za která si budou účtovat snad 30 euro mě od předepsaného postupu odradila. Docela mě to mrzí, ale mohou si za (alespoň některé) nelegální uživatele sami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všichni výrobci, u nichž jsem tento proces absolvoval, účtovali 15-18 Euro a žádost se vyplňovala pouze elektronicky. Otázka je od jakého výrobce máš notebook.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem objednal zdarma upgrade. Čekám už docela dlouho, ale počítám s tím, že to bude opravdu zdarma, nikdo nikde o nějakém placení nehovořil. Jó, pokud bych to chtěl udělat online žádostí, pak je tam skutečně "manipulační" púoplatek zhruba €15. Jenže já jen vyplnil přiložený formulář a odeslal ho. Pro sichr doporučeně, každopádně po komunikaci s místem, kam jsem to odeslal, už vím, že moje žádost je zaregistrována a že mám jen čekat na média (tj. vím, že formulář se neztratil někde na poště). Cena za upgrade 26 Kč (tj. cena poštovného) mi přijde docela ucházející. Furt je to méně než €15 :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, cracklá verze bývá výhodnější. Nemyslím zrovna u WIN. ALe rozchozoval jsem před pár dny kámošovi originálku COD 5 WAW (gamesa), z Tesca za 299 Kč. A nešla ani zanic, ani patche 2,5 GB co jsem postupně stahoval nepomohly, prostě se hra vůbec nespustila. Tak jsem to zkusil na svůj PC a tam jela hned. Jenže od té doby mě XP nejdou vypnout, asi nějaká ochrana se tam zahnízdila a mám problém, abych obnovoval ze zálohy. A co pomohlo u kámoše? Na radu z diskuse jsem zkusil crack a hra mu okamžitě jede. A bonusem ne nemalým je možnost hru spouštět bez vkládání DVD do mechaniky. Což je pohodlnější a rychlejší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To tak vypadá na to, aby člověk originální hru, instalaci i hraní, dělal v sandboxu, aby se do systému ta havěť nezahnízdila. Měli by ti výrobci her a softwaru dojít k rozumu, že ty protipirátské ochrany jsou pirátům k smíchu a že jenom přidělávají problémy poctivým uživatelům.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. SW mám komplet legální (tedy koupený nebo free/open source), hry také, ale většinu her hraji z warez verze právě kvůli ochranám, takže to vypadá tak, že na poličce mi stojí originál zabalená krabička a na disku mám image hry a crack nebo mini image. A teď otázka, jsem pirát nebo ne? :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Těžko říct, autorský zákon je paskvil, že se v něm ani prase nevyzná. Na jedné straně se nesmí používat software, na který nemám licenci, rozumí se tím stažený z warezu, ale když máme v ruce originální krabičku, bude to nejspíš znamenat, že je ten program dolegalizován.
Pokud ale nechceme řešit tento právní problém, můžeme tu originálku instalovat a provozovat v sandboxu. Provozuji takto BioShock 2 s ochranou SecuROM, nainstalován a provozován v sandboxu.
Jak a čím se takový sandbox tvoří? Poslouží k tomu program Sandboxie, homepage je http://sandboxie.com/ .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne je jedno co robi Microsoft. Uz ma presvedcil, ze vacsina oprav zrovna prospesna nie je. Teraz som riesil zaujimavy problem. Ako preinstalovat Vistu, ked k NB nie je disk iba obraz na cd ktory je evidentne vadny. Najhorsie je, ze nalepka na NB je uz necitatelna!! Co v takom pripade spravit? Nakoniec som pouzil aktivator z netu. Nic mudrejsie ma nenapadlo. Mate niekto napad ako sa da zistit/ziskat nahradne SN ked sa poskodi nalepka? V takomto pripade urcite hlaska mate nelegalny system nasere. Uz som raz zaplatil nic hmatatelne nedostal a este otravuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pouzi napr. program keyfinder (http://www.magicaljellybean.com/keyfinder/)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Od včera zkouším WU a pořád nic...jak to tedy je? Z legrace by mě to zajímalo páč mám NTB s WV HP 32bit a za 14,90EU mi poslali update na W7 HP. Chtěl jsem si jen ověřit "legálnost". Přes web genuine mi šel ověřit Office 2003, tam to napsalo OK, ale u těch Win7 nic...ani přes win update zatím není ani po ručním prohledání v nabídce...kdo už to zkusil a jak? PLS...THX

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak už se to ručně ověřilo...včera ten plugin nebyl ke stažení-blbnu :-) a dnes vše OK...sice si nepřipadám bezpečnější, ale pro srandu jsem to musel udělat :-)
Bezva adrenalin :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.