Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft dělá nechápavého

No jo NO stava se to ze velke Gyganticke firmy ktere ji jde jen o penize a nic jineho zaplati pravniky a ty udelaji vse proto aby ta firma jela dal.
Zajimalo by mne tyto Otazky pro Firmu MS :
1- kdy se uvolni MS-DOS 6.22 (nestacilo by uz 16 let asi?)
2- kdy se uvolni win 95 uz to bude 10 let nestaci vydelky za tu dobu nebo este chteji vydelat?
3- kdy se MS uvolni nejstarsi verze  word nebo excel
pokud nechteji platit pokuty ktere jsou PRAVEM (protoze maji podporu na vsechno a omezuji tim firmy ktere chce produkovat nejake soft)
verim tomu ze maji dost penize a ze uvolneni tyto systemu uz jim nejak poskodit nejak nezpusoby.
a pokud tady nekdo napise jo poskodi , tak by mne zajinalo v cem hlave MS -dos ktere uz jak si na procesory s vissi fregnence jak 2Ghz spolecne s win 98 delaji velke potize   

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokus je MS ve při o patent na FAT, pak můžeš těžko čekat, že kdy uvolní MS-DOS 6.22. Spíš si myslím, že bude muset přestat být používán např. free Caldera DR-DOS, protože bych si myslel, že je taky založený na FAT. Nebo se mýlím?
Když už jsme u toho, tak mi přijde zajímavé, že spor o patent na FAT bude asi vyřešen mnohokrát rychleji, než spor o pokutě od EU pro MS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. nikdy
2. nikdy
3. nikdy
Jen by si tim MS upletl vlastni opratku, neb b se odhalilo, co do nich vse sam ukradl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jak někdo má moc penez tak hup na něj a sebrat mu je a podnik znarodnit AŤ ŽIJE KSČ
a to že soudy melou pamalu a jistě to je názor autora článku kterej tam v týhle podobě nemá co dělat
asi to je taky nějakej komanč

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin: Mno, to jsou dost silný slova hochu. Že bych tě taky hnal k soudu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za 5 let se vsechny velke softwarove firmy spojej v jednu superfirmu a nechaj si patentovat naprosto jakoukoli kravinu co patentovy urad zbasti (a ten zbasti temer vsechno nebot mu z toho plynou prachy). A tato superfirma se pusti do systematicke a brutalni likvidace kazde dalsi firmy ktera by chtela produkovat software a taky do open source komunity.
Za 5 (anebo za 15? - sejde na tom?) let bude digitalni valka. Pokud se lide nevzpamatuji drive a jednou provzdy na cele zemi nezrusi vsechny patenty a obchodovani s kulturou a umenim (v te podobe v jake ho ted zname). Ackoli slova kultura a umeni je u mnoha "prodktu šoubyznysu" ponekud zcestne. (Kája a Helca a jini radobyumelci).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sakra ja se asi zacnu zajimat o to jak se zaklada politicka strana.
Nevite nekdo kdy budou pristi Eurovolby?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jasne ale pak MS se bude divit ze (slabsi financni vrstva) nemohou si dovolit koupit nejaky soft dyt win98 je za 2800,- a do kvetna 2005 konci oficialne podpora win 98 na MS strankach.
ale Podme dale vim ze to tu nepatri ale jen chci upozornit na 1 vec v patentovani a to je oblast Linux ty kteri v tom delaji vi o čem je řeč věčinou byva zvykem ze nekdo neco zlepší v linuxu a da to ke stazeni a co kdyz ten clovicek si to patentuje :) a linux je free platforma no ...:) mozna nekdo to moc nechape ale ty kteri delaji v Linuxu dobre vedejí o čem je řeč ale sorry nepatří to tu ale ja jen aby někteří se uvědomily az kam to muze važně dojit to patentovani a pak patentovat FAT je svinstvo protoze hodne firem a hlave nase kvalitne programatory ktere by neco uzitecneho vymyslely by mneli problemy s FAT :(
příklad :
kukneme si na Delphi prog. Jazyk je sice drahy ale delphi 6 , 7 personnal edition je uz volna a přítom 7 mickova verze neni tak stara 2 roky a neco ?
tady jsou nejake snahy neco dat free chapu to jako snahu a at mi ukaze MS nejakou snahu odnich neco uvolnit ako FREE verze nemyslim ted neco typu Explorer nebo WMP(win media player ktere je soucast win) ale treba onen DOS 6.22 (říka se ze to ukradli nejakemu polakovy pred tim nevim ale proc to neni free?) jo a jinak ptal jsem na cenu a pozor Dos 6.22 do dnešního dne se prodava v disketovy (stale) formach a cena je 2500,-kč -------------------) KDE TO JSME ? tolik penez za obyc system stareho 15 let ne li vic

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Microsoft dělá nechápavého.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu proc by nemel byt M$ Media Player soucasti M$ systemu... Je to jako kdyby nekdo rekl napr. Mercedesu, ze nesmi pouzivat v aute svoje vlastni brzdy, ale musi pouzit neco od Skodovky. Nikdo prece nikoho nenuti Media Player pouzivat. Existuje na netu spousta alternativnich a freeware prehravacu a hodne lidi je pouziva (i kdyz na PC jiz M$ Media Player maji). Krom toho prece nikdo nikoho nenuti aby M$ Windows vubec pouzival.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On už ten soud proběhl ? To je ale fofr, ještě minulý týden to bylo tak, že M$ se odvolá k soudu proti rozhodnutí Evropské komise a najednou dneska čtu že už je odsouzenej. To jsou fakt rycle soudy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pointa je, ze jakozto uzivatel nemas sanci WMP odinstalovat a nepouzivat, coz je v protikladu s tvou paralelou, neb Mercedes das do servisu a brzdy si namountujes dle libosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mlok: Jde jenom o to, že když někdo tam nechce ten WMP mít, tak ať je možnost nainstalovat si Win i bez něj a né pak pracně tweakovat v registrech, abych po něm uklidil všechny stopy, když ho v systému mít nechci. A já ho skutečně NECHCI!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ačkoliv nijak MS nefandím, nedokážu nijak pochopit, proč je nelegální, když si MS do SVÉHO VLASTNÍHO produktu dá natvrdo svůj vlastní browser, WMP, atd. Je to jeho produkt, má tedy právo si určit, co do jeho produktu můžu přidělat jako součást a co ne. Stejný, jako kdybych napsal knihu a zakázal do ní cokoliv přidávat a třeba někdo z vás by se se mnou začal soudit, že to je neprávem, že i vy máte možnost si tam něco přidat či vylepšit. To je prostě kravina na N-tou!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, jak říkal luthor lex, měla by být možnost ten přehrávač odinstalovat a to jednodušše, ale to je prostě protichůdné k mému předchozímu příspěvku. Každý uživatel PC dostal na výběr, jaký OS chce používat. A musí se holt spokojit s tím, že každý OS bude mít své pro a proti. Mimochodem, i na Linuxu se spustí Windowsowské aplikace, jak zde bylo řečeno

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, jak říkal luthor lex, měla by být možnost ten přehrávač odinstalovat a to jednodušše, ale to je prostě protichůdné k mému předchozímu příspěvku. Každý uživatel PC dostal na výběr, jaký OS chce používat. A musí se holt spokojit s tím, že každý OS bude mít své pro a proti. Mimochodem, i na Linuxu se spustí Windowsowské aplikace, jak zde bylo řečeno, takže nikomu nic nebrání Linux používat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netusim proc bych mel WMP odinstalovavat. V dnesni dobe me jiz diskovy prostor obsazeny WMP nijak moc nespasi. Kdyz M$ odstrani WMP tak cena Windows stejne neklesne a ja si budu muset kupovat za dalsi penize jiny prehravac, ktery se pak mozna bude chovat stejne nechutne jako napr. RealONE :(
Jedine zajimave reseni by asi bylo nejaky instalacni vyber v ramci serverovych OS. Kdyz si vsak Windows koupi nekdo domu, tak je rad ze ma IE i WMP jiz jako soucast systemu a nemusi klopit dalsi penize a nebo pracne hledat cim multimedia prehrat.
Nemam rad M$, ale v tomhle si myslim, ze je pravo na jejich strane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Komické je, že některé ty "poškozované konkurenční playery", vyžadují mít WMPlayer už instalovaný. Vůbec jim nestačí pouhá instalace WM kodeků, chtějí prostě WMPlayer. Třeba takový WinDVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MLOK: Co takhle pouzit lepsi prirovnani. Koupim si boty od MS a oni mi k tomu ZDARMA daji jejich nejnovejsi verzi tkanicek do bot. Tkanicky jsou dobra vec, pokud je mam lip se boty pouzivaji, a at je to tak nebo tak, stejne bych si je koupil od vyrobce tkanicek. Od nekoho kdo se zivi POUZE vyrobou tkanicek, je v tom dobrej a ma je vymakany. Ale takhle sem dostal tkanicky i s botama rovnou. Tkanicky se sice porad rozvazujou, maj spatny tvar, trepi se jim konce, chyta se na ne bordel, ale uz je mam a dostal jsem je k botam. A navic mi MS kazdy pulrok vymeni me shitkanicky za nove, barevnejsi, delsi a zdarma mi k nim da jeste jedinecne pouzdro na tkanicky a slevu na nakup dalsich bot MS2004. Tkanicky sice opet stoji za prd, ale mezitim vyrobce tkanicek zkrachuje, protoze jeho potencionalni zakaznici z lenosti a maleho prehledu na trhu tkanicek, radeji pouzivaji MS tkanicky. Jednoho krasneho dne, kdyz uz na trhu nebude zadny dalsi vyrobce tkanicek a nadsenci, kteri tkanicky rozdavali zdarma na ulicich, budou sedet, protoze porusili registrovany patent MS na uvazovani uzlu na tkanickach, dojde v MS k rozhodnuti. Je treba z neceho platit tu particku, ktera se o produkt "media-tkanicka" stara. Pak uz nebude, zadne zdarma k novym botam MS.
Zkracene receno se tomu rika omezovani volne souteze na trhu, neboli nekala soutez.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Milý WIFTe, vtip je v tom, že RealNetworks stále své schopnosti odtranit WMP prokazuje na Windows XP Embedded. Ať mi to někdo z těch chytráků ukáže na WinXP Home/Professional ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PeTeR: OK, brzdy jsem asi rikat nemel, spis jsem mel pouzit nejakou jinou cast na ktere (stejne jako WMP) nestoji funkcnost - pouzitelnost operacniho systemu (pouze jej rozsiruje). V tom pripade by se jednalo u prirovnani k botam ne o tkanicky (ktere ti botu drzi na noze), ale o nejakou ozdobu, kterou si z tech bot muzes odparat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 PeTeR, vyborne podane, nemuzes to uvolnit pro volne sireni ? dal bych si to na web :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 all: ludia, pomaly mi to vsetko zacina pripominat sceny zo sci-fi filmov, kde cely vas zivot riadil niekto iny. Vezmime si napriklad Minority Report. Ved oni neboli zli, oni len chceli, aby sa prestalo pachat nasilie. A podobne to vyzera s Microsoftom - oni nie su zli, oni nam chcu dat nieco zadarmo k OS a my, hnusni uzivatelia, si dovolujeme protestovat. Ani v jednom odvetvi nie je tak malo konkurencie ako v OS. Pozrite si statistiky pouzivanych OS v domacnostiach, Microsoft je v popredi, s vysokymi percentami, prakticky neporazitelny, a niekde uplne vzadu sa krcia a trasu "alternativci" ako napriklad Linux based systemy. Ruku na srdce - videli ste bezneho BFU, ktory ma na pocitaci nainstalovany Linux alebo iny NE-MS OS? Ja ani jedneho.
Rodi sa tu velky precedens, cely Microsoft by si zasluzil rozdelenie na viacero mensich firiem.
A neznasam, ak mi niekto diktuje, co mam pouzivat - ja som uzivatel, peniaze su moje, a ja za svoje peniaze chcem to, co si vyberiem ja. Ja nestojim o nejaky WMP alebo podobne blbosti vo Windowse, tak preco ma niekto (rozumej Microsoft) nuti, aby som ich pouzival, alebo pracne vyhadzoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO: PeTeR:
To co pisete je uchylna demagogie. Jeli vyrobce konkurencniho produktu znevyhodnovan, pak pouze cenou. Pokud je neco zdarma nema sanci uspet, ale neni to problem firmy, ktera do vyvoje tohoto a dalsich produktu investuje milardy. Kdyby tato firma rekla, ze prehravac bude za dalsich x dolaru, tak vy budete zrejem prvni, kdo zacne rvat jak krava, ze se nestydi tento produkt prodavat, kdyz je jini davaji zadarmo. Zamyslete se nad problematikou debilnosti zakazniku, ktere obvinujete z lenosti! Je snad na konkurenci, ktera za tento produkt chce penize, aby je presvedcila, ze je lepsi. A pokud neni, tak snad neni co resit. Vy snad vyuzijete vzdy vsechny funkce vsech produktu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vtip je v tom ze ve skutecnosti by nikdo nemohl MS rikat, co ma s Windows dodavat zadarmo, nebo zda to ma jit odinstalovat, i kdyz se nam to jako uzivatelum nelibi.. Stejne tak pokud bude nejaky vyrobce bot prodavat par letnich polobotek jedine spolu s parem holinek, nema nikdo pravo proti tomu neco namitat.. proste kdyz se mi to nelibi tak si to nekoupim.. ALE je tu jedno "ale" tohle neplati v pripade ze nejaky vyrobce ma na neco MONOPOL tj. pokud by na svete byl jediny vyrobce bot a chtel uzivatelum prodavat polobotky jen s holinkami a oni tim padem museli kupavat i holinky ktere nechteji, pak by mel smulu /od toho tu mame stat a jine organizace, ktere maji chranit vetsinu neboli spotrebitele/.. Nekdo namitne ze tu mame jeste linux MAC OS2 atd.. jenze tyto systemy v danem segmentu trhu stale nepredstavuji skutecnou konkurenci a proto si to MS holt nemuze jen tak dovolit /i kdyz dela stale co muze aby mohl/ ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tem kterym vadi co MS dela nejsou nuceni v nejmensim neco od MS pouzivat! Tak o co jde jelita!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jirka : No ale proti čemu by pak anarchočecháčci remcali ?????

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak bych měl MS asi taky zažalovat. Kdysi dávno jsem vytvořil super úžasnou konzolovou kalkulačku, která uměla všechny čtyři (!) základní matematické operace. Už ze mě mohl být dávno multimilionář, kdyby MS podle a vypočítavě nepřidával program Kalkulačka do svých OS. Věřím, že v EU bude Microsoft po právu odsouzen k miliardové pokutě a povinnosti vytvořit další kalkulačkyprosté verze svých programů. Win XP Professional Calculator Free Edition (samozřejmě ve variantách s a bez WMP) je přesně ten produkt, který evropský zákazník potřebuje! Hned po vítězství nad MS se pustím do Nokie a čínských výrobců hodinek s kalkulačkou :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem Real Networks by nikoho moc poučovat neměli, Real player je IMHO jeden z nejhorších, nejnepříjemnějších a nejvlezlejších programů vůbec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vite to s temi tkanickami je vcelku vhodne, ale pro ty kteri vehementne brani MS, je to jako byste mohli pouzit jine tkanicky ale stejne byste museli sebou nosti MS tkanicky, ciste proto ze NENI moznost si vybrat zdali je chci nebo ne (kdyby sly tkanicky vyhodit (WMP odinstalovat) je to neco zcela jineho, melo by to byt reseno klasicky jako u stovky dalsich SW, pri instalaci checkboxy kde si vyberu co chci a co ne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s pampa, to by musel MS z Windowsů odstranit malování, poznámkový blok, write apod. Všechno to je jenom závist a vidina pěkně tučných pokud či úpklatků...  

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Safraporte a proč Škoda mi neumožňuje u mnou koupené oktávky odinstalovat sedačky. Vždyť já je tam nechcu, bohatě stačí dřevěné štokrle... :-)
Teď trošku z jiného soudku - Apple je konkurenční systém. Víte vůbec kolik programů zdarma" se s tímto softem instaluje? Tak to máme iTunes, aplikace pro střih videa, osobní videokonferenci, prohlížeč Safari, Mail, FontBook, a další... Zajímavé, že nikdo nevymýšlí různé přezdívky, jako "Ohryzek", App$e a pod., nikdo neřve "ja nechci Finder" a pod. Ale holt je jaksi moderní a "IN" nadávat na cokoliv od MS. Proč?
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ViktorN: protoze na rozdil od OS kdyz koupis jine auto tak se ridi v podstate stejne, jezdit bude na vsech silnicich a natankovat taky muzes u jakekoli benzinky a ne jen u tech co patri automobilce. Zakazovat nejake doplny je sice nefer, ale monopol MS si taky nebere servitky.

Co by se asi delo kdyby k podobnym praktikam presel treba CEZ, bude prodavat s elektrikou i spotrebice k tomu zmeni napeti tak aby konkurencni shorely a jestli se ti to neliby tak si postav vlastni elektrarnu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad nib: vezmu-li tvoji paralelu s benzínkami - ale já mohu do win instalovat potřebné programy a win mi k tomu vůbec nebrání. Mimochodem zažil jsem napak u jiných gigantických výrobců, že pokud zjistily instalaci komponent od jiných výrobců, záměrně degradovali systém...
Tady jde ale o něco jiného - někdo se snaží výrobci diktovat co může do svého produktu dávat a co ne (bez ohledu na to, že jiní beztrestně mohou) a sanží se udělat z úspěšné a bohaté firmy dojnou krávu, zkrátka socanská demence přesně dle následujících pravidel:
1) co se hýbe, zdaníme
2) pokud se to ještě hýbe, začneme to regulovat
3) až se to přestane hýbat, začneme to dotovat...
 
Jakýkoliv silný soukromý subjekt je pak škodná určená k likvidaci!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neviem preco Real stale takto vyskakuje. Ich prehravac sa neda absolutne pouzit. MP6.4 + WA dokonale staci na vsetko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Že zrovna RealNetworks takhle ječí... Není to tak dávno, co jsem instaloval Netscape Navigator 7 (nebo jak se to teď jmenuje) a tam byl zase nedílnou součástí RealPlayer... Hned jak jsem to po nainstalování zjistil (před instalací se instalátor nějak o této skutečnosti nezmínil), našel jsem uninstall a poslal celej Netscape do pr***e... Windows Vám o tom alespoň řeknou během instalace a navíc je to napsáno na obalu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemam rad IE a proto pouzivam NetCaptor, nelibi se mi WMP a proto pouzivam Media Player Clasic. Uz vidim tu hromadu stouralu, kteri po zruseni WMP a vsech prirazenych media knihoven budou nadavat, ze jim nejdou multimedia prehravat. Co pak udelaji? Pujdou si koupit prehravac a nebo si stahnou z inetu neco nelegalne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netscape je uz davno zapachajici mrtvola, tak si nainstalujte Mozilla FireFox a budete mit nejnovejsi, celkem malej browser, ktery toho umi vic jak Netscape a nenainstaluje vam nic nez browser samotny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vubec se nedivim MS ze se ptaji co maji odstranit, protoze mnoho funkci ktere WMP pouziva jsou integrovane v jadru systemu, a tak to je vice mene nemozne uplne odinstalovat WMP (jde ho maximalne poskodit aby nebyl moc pouzitelny).
Samozrejme ze by mel microsoft zalovat Real Networks ze jejich prehravac pouziva API funkce windowsu a ze nepouziva vlastni rutiny (a ani bych se nedivil kdyby vzniklo jeste nejeke drsnejsi reseni).
Real Networks si vybec neuvedomuje ze kdyby nebylo MS, tak neni ani Real Networks.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já v tomto případu vidím že pokud má někdo peníze tak ho o ně obereme co to pude i kvůli blbosti. Já osobně používám MS-WMP a veškeré produkty které potřebuji (kromě PHOTOSHOPU) od MS (Word, Excel, IE, Outlook, atd..). Jsem naprosto spokojený a vše mám legálně. Naopak kamarád má WinXP ale ostatní software používá FREE programy. (BSPlayer, OpenOffice). U něj není vidět jestli má WMP nebo ne. Další kamarád si objednal plnou distribuci Linuxu (9CD) a tam je integrovaných programů taky kýbl. Já jsem pro aby Windows i Microsoft zůstal tak jak je a komu se to nelíbí ať si (pr..... políbí) pořídí něco jiného. Pokud si někdo myslí že MS je monopol tak se podívejte že se na tuto pozici dostali sami bez pomoci a Monopol vytvořili sami uživatelé. Nikdo je nenutil co mají nebo nemají kupovat. Kdyby v roce 1981 místo MS-DOS kupovali MacOs tak tady máme 2% Windows a 90% MacOS a všichni by nadávali na Macy. Jinak že microsoft integruje spoustu věcí do systému je skvělé pro 80% uživatelů protože je pro ně příjemné že na nic nemusejí myslet a vše jim funguje hned. Pokud MS odstraní ze systému WMP tak mě přibude spoustu práce s instalacemi dalších programů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Plne souhlasim s idoom

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda jestli bych si mel vybrat mezi WMP a Real playerem, tak se radsi pomodlim k Billovi a kopnu Real do riti...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

idoom, magic> tu je to trochu ine -- Linux dava pri instalacii moznost vybrat alebo naopak neinstalovat cokolvek z onych stoviek dodavanych programov. Nechapem napriklad, preco sa default po instalacii WinXP spusta nejaky MSN Messenger (alebo jeho cast) -- ja ho nechcem, a nechcem ani, aby mi zral miesto na HDD a v pamati. Ano, mozem ho niekde vypnut, ale preco nemam moznost ho nenainstalovat/uplne odinstalovat, ako KAZDY program na Linuxe? To iste plati pre Media Player. Nejde o jeho LIKVIDACIU, ale o odstranenie jeho povinnej instalacie. Teda napriklad dodavanie k OS, ale ako samostatny program.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže konkurnčná firma...hm. To by bolo v prípade, že by ponúkla nový operačný systém, a nie iba Media player...
Ak sa niekto rozhodne kúpť legálnu verziu Windows, tak player je tam, a verím tomu že ak by ho Microsoft odstránil, tak cena produktu bude stále rovnaká...
A my dáme zasa zarobiť nejakej inej firme za nejaký iný player, alebo priplatíme Microsoftu za ich verziu.
Celé je to stupidita, vytrhavať súčasti produktu.
Komu sa Plyer Microsoftu nepáči, aj tak používa iný....
 
Ja by som len rád vedel, kde boli všetky tie firmy, čo kritizujú Microsoft, kvoli monopolu, že kde boli, keď to vznikalo, a prečo nevzniklo viac systémov ako Apple, alebo Linux už dávno......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mate moznost tvorby *.WMA Proff. v kvalite 5+1 96 kHz,24 bit ?.Totez s pluginem pro DVD Audio (v tom pripade jako *.wav).
Tohle vsechno umi WMP verze 9 - klidne si prepnete zakladni rozhrani,kdyz Vas barvicky irituji.
Tohle vsechno nenabizi za tuto cenu ANI JEDEN VYROBCE, Apple nevyjimaje.   Vsechno je prisprostly boj v podminkach socializujici se EU. Uz davno nema charakter antimonopolniho boje a ochrany zakazniku.
   Ja si musim koupit novy Wavelab 5 za necelych 15.000 Kc,aby mne splnil tvorbu titrovaneho zvuku ve 24 bitech a 192 kHz,(je ostatne jedinecny) ,pro bezne prace postaci pluginy dodavane k AUDIGY kartam a WMP 9 k tomu.Jinou kombinaci za cenu Oper.systemu(ten je vlastne navic :-)) jsem nezaznamenal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 MASER: Neni problem, mas to mit :)
2 ESTER: Mozna, ze ano. Ale
1) V cem je rozpustena cena vyvoje tohoto softwaru?
2) Kdo mi zaruci, ze v budoucnu, po odstraneni konkurence, nebude WMA zpoplatneny?
3) Proc se zabyva MS vyvojem, kdyz muze bez problemu licencovat cizi software, ktery bezi na standartnich sluzbach systemu a neprorusta dovnitr.
4) A proc je v nem sakra tolik chyb?

A jeste k te debilnosti zakazniku. Nevim jestli je Vam znamo, ale cca 80% mozna i vic procent prodeje pocitacu, jsou hotove sestavy s nainstalovanym systemem. Kazdy vyrobce pocitacu Vam rad nainstaluje hromadu softwaru do pocitace v cene a rad se tim pochlubi ve svych prospektech. Diky smlouvam s vyrobci muze byt tento software daleko levnejsi. A je zde take spousta prostoru pro konkurencni boj. Takto vyrobce nainstaluje MS a je to. Zakazniku nelibi se ti neco, tak se starej a nebo si zvykni. A dalsi vec je, ze aby mela konkurence nejakou sanci, vytvari a rozsiruje formaty pouze pro sve prehravace. Takze pokud pouzivam WMA tak musim mit v pocitaci jeste tak 2 dalsi prehravace. Na co tohle vsechno?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím všechny....zůčástněné.
Kdo je líný a neumí instalovat programy ať používá co mu implicitně MS-W nabízí, když mu to vyhovoje. Každý dělá co umí, někdo dobře vaří někdo umí pracovat s PC....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam pocit, ze si vetsina zdejsich "zastancu" MS slape na vedeni. Nikdo preci nevola po zakazu zdarma pribalovaneho WMP. Jedine, o co tu jde, je donutit MS, aby umoznilo ho nenaistalovat ci odinstalovat. U ostatniho Windows prislusenstvi (calc, wordpad, terminal, ...) to jde, pokud bych tak dnes ovsem (nasilim) ucinil u WMP, dopoustim se poruseni licence.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad Dimik: nechápu, proč by měl kdokoliv nutit soukromou firmu k něčemu takovému? Pokud neakceptuješ podmínky dané firmy a parametry jejich produktu, pak si to nekupuj. Platí to obecně, nikoliv jen pro MS!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ViktorN: A o antimonopolnich zakonech uz jsi nekdy slysel? :-P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ViktorN: Jelikoz si od toho stat platime, aby udrzoval volny trh a nepripoustil krizove financovani. Uvedom si, ze vztah megakorporace - spotrebilet neni rovnoceny. Proto treba existuji zakony na ochranu spotrebitele definujici minimalni zaruku atp.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právě jsem si grabnul originál audio CD do MP3 pomocí CDex 1.50 o kvalitě 192kbit a 48KHz a světe div se !!!  WinAmp 5.03a, RealPlayer 10, dj´sMKfree, TRAKTOR, Virtual DeeJay a další přehrávače HRAJÍ   !!!  Windows Media Player 10 for WinXP  only   -  opět nehraje a nedokáže si ani stáhnout potřebný kodek   !!!  Tvrdí, že není !!!  Jak to, když je tak super a je součást Win, že NEHRAJE   ????
 
Sakra jak to  ???? Mám ho "ZADARMO" a je tak "SUPER"   !!!!  Je to prostě "SHIT" a odjakživa ho nesnáším !!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro Berni: Kdyby sis koupil zvukovku, u které ten kodek je, tak ti to bude taky přehrávat. Jinak WMP 10 ještě nebyla hotová, jenom vydaná betaverze. Mě to přehrává WMP 9 bez problémů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.