Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft, Intel a Qualcomm se přidávají k banu na Huawei

Příště můžem být na řadě kdokoliv...
- Huawei je sice čínskej, zlej a ošklivej, ale tímto amerika prokázala, že to může provést(a provede) komukoliv, kdo se jí znelíbí.
- Jednoho dne můžou zaříznout Cisca, Junipery, Windows, Netflix nebo Spotify. Proboha hlavně ať nevypínají Spotify... vždyť dneska už nikdo nemá MP3.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu i tady byla zaminka pro zariznuti firmy v podobe mozne spionaze. Neudelali to jen tak bezduvodne. Muzeme se bavit o tom, jak moc je ta zaminka falesna, ale Huawei nedelal nic pro jeji potlaceni. U open-source softwaru (nedej boze hardwaru) by takova zaminka nebyla mozna. A Huawei se v tomhle smeru chova extremne svinacky. Jenom u telefonu to jejich zamykani bootloaderu, neexistence kodu k ovladacum Kirinu, s tim at jde Huawei do hajzlu a ted se mu muzu smat, protoze ted se jim to tezce nevyplatilo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud Kirin používá pouze Huawei, je to jejich know-how a nepoužívají v něm části OSS, tak je legitimní nemít ovladače OSS.
Podle vaší logiky se tedy třeba Apple chová také "extrémně sviňácky" a je tedy v pořádku ho obvinit ze špionáže a zakázat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Cina nezakazala Google?
Pochop, ze Amici ted udelali to co delaji i Cinani,takze klidne at Cina reciprocne zakaze Apple, aspon to bude zajimavejsi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cina Google nezakazala;) ta kauza je slozitejsi

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, ona jen stanovila nepřijatelné podmínky. Stejně tak jako u nás za komančů oficiálně nebyla zakázaná Svobodná evropa. Jen byla rušena a její poslech občas trestán....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Moralne neprijatelne mozna ano ale "technicky" v podstatě trivialni takze jsme u toho ze Cina Google nezakazala (stejne jako jine jeho produkty);) btw zvysujici se tlak na cenzuru je i v EU a ti co poskytuji sluzby se musi podridit z tohoto uhlu pohledu je mi Cina momentalne ukradena protoze pomalu ztracime vlastni svobody ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

redMarxi ty se zase predvadis :))))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenom proste tradicne nejdu s davem, abych nadaval na USA jen proto, ze je to ted modni. Huawei si za sve problemy muze castecne sam a nechapu ted ten kvikot lidi jenom proto, ze si ty mobily od Huawei koupili. Huawei neni v nicem lepsi nez ostatni a naopak se chova vyrazne protiuzivatelsky a fakt se divim, ze zrovna tady, kde se casto adoruje open-source, nasel Huawei zastani, protoze oni delaji vsechno presne proti open-sourcu. Za me dobre jim tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze jediny tvuj argument stoji na tom ze si nemuzes ofiko nahrat vlastni ROM kvuli tomu ze ti huawei neposkytne kod k odemceni :) tak tomu rikam ulet a verim tomu i kdyby sel boot loader odemknout bez kodu tak si ten telefon stejne nekoupis = kvicis uplne stejne jako ostatni

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ať udělají svůj HW pro 5G open source jako dělá cz.nic Turris a nebude důvod je z něčeho podezřívat nebo banovat.
Jen naivka si může myslet, že firma této velikosti a důležitosti v komunistickém totalitním režimu není prolezlá zástupci čínských silových složek.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Chceš říct, že Turris používá open source součástky ;) a nebo že jen návrh zařízeni je open source ...coz ve vysledku nic neresi protoze do strev stejne nevidis
To co si predstavujes neni ani dost dobre mozne protoze by takto mohl uvolnit jen cast kterou sam vyvinul ...a to bys musel pozadovat po vsech firmach ktere se tim zabyvaji (aby to bylo fer..a tratili vsichni stejne )
Tve predstavy jsou dosti naivni ale proc ne at Apple, Intel, AMD, IBM, Nokia, Ericsson, ZTE, qualcomm, ARM atd. atd. prejdou kompletne na open source a uvidíme :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mozna by sis to nejdriv mel prostudovat sam. Treba i stahnout ty opensource schemata. Zjistil by si, ze sice mas schemata k turrisu... ale aby sis podle toho sam turris sestavil, tak musis nakoupit spoustu soucastek ktery opensource fakt nejsou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a jak vychází srovnání s typickým closed source? Bez dokumentace HW, hlavně s uzavřeným OS, bez zdrojových kódů, ... .
Podstatná je k HW vrstva SW, nebo se snad linuxové servery se považují za uzavřené?!
Mimochodem nikde jsem netvrdil takovou demagogickou blbost, do které se mě snažíte vmanipulovat, že všechny součástky si navrhují sami a vyrábějí si je po večerech při svíčkách, aby nebyli závislí na elektřině, kterou dodává neopensource distributor.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz ti narvou cipy ktere jsou schopne fungovat i bez open source SW vrstvy tak s tim nic proste neudelas ... protoze open source je opravdu jen ten SW a v podstate plosnak+ krabice a zbytek uz ne ;)
Za dalsi jsem zminoval i jine firmy ktere taky nevyrabk open source a kupodivu to nikomu nevadi ac se jich smirovani a povinna spoluorace s bezpecnostnimi slozkami taky tyka + to ze USA je velmi nespolehlivy partner bych nad tim aspon zapremyslel nez valit nesmysly typu ze Huawei by mela byt komplet opensource >>> ten dvoji metr je do oci bijici ...kazda firma musi vydelavat a uz vidim jak pres crowfunding vyberou miliardy za kazdy budouci produkt ;) protoze prechodem na opensource rezim bys jim vzal konkurecni vyhodu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže pokud se používá Linux na Intelu, pak je všechno špatně?! Typický demagogický fundamentalismus!
Nedělám si iluze o tom, že by americké tajné služby neměly infiltrované své výrobce. Takže neuvěřím pohádce, že v profízlované Číně čínské firmy s jejich tajnými službami nespolupracují! Jestli ty jo, tak jsi naprosto naivní neználek.
Na odpověď k "exemplárním příkladům" jsi se nezmohl, tak trotluješ aspoň na součástkách :-)))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja ti jen rikam ze i ten Intel HW dokaze fungovat bez OS a bez toho aby si toho uzivatel vsiml a chces po intelu aby ti odhalil jak funguje po strance HW i FW ? Nechces a i kdyby huawei chtel/byla vule mit HW/SW open source tak by musel na takovou platformu prejit protoze na soucasne platforme ho svazuji patenty, smlouvy, licence atd. a neni mozne aby z toho udelal open source navrh (ktery by mohl kazdy koho napadne vyrabet bez omezeni)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No a? Žádná novinka, objeviteli Ameriky! Komplexní součástky jsou schopné samostatného provozu!
Podstkáváš mi něco, co jsem nenapsal a polemizuješ s vlastními bláboly, demagogu. Uvedl jsem příklad, že i HW lze navrhout a provozovat na něm OS jako otevřený. Samozřejmě v rámci možností. Elektřinu si taky nevyrábíš třením liščího ohonu. Zatím ti jde jen onanování nad vlastní myšlenkou.
Západ musí dodržovat konkureční pravidla, ctít persumci neviny, a pustit do páteřních sítí prvky výrobce z totalitního režimu, který žádná pravidla nedoržuje, jeho trh je volné soutěži uzavřený, a na průmyslovou špionáž má státní orgán pro "transfer technologií"? To jako fakt? To bude ten pověstný dvojí metr. :-)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zapad ty pravidla ocividne nedodrzuje a ja nejsem ten co sem taha open source HW i kdyz je to nesmysl ;) btw Huawei se nabidl, ze jim ukaze co jen budou chtit takze asi tak ..ocividne ze strany USA neni vule to resit jinak

Ano ano ty vymyslis nesmysly a my jsme demagogove a onanisti :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sám si vymýšlíš nesmysly, neználku.
Vysvětli proč by měl ten západ doržovat svoje pravidla ve styku s někým, kdo nedodržuje žádná pravidla?
Už Lenin si liboval, že kapitalisti mu prodají provaz, na kterém je pak bolševici oběsí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to je pravda proč by je západ dodržoval když je nedodržuje ani v nitrostátním styku ;)
btw co udělal Huawei a jiné firmy tak hrozného mimo toho, že mají největší podíl na vývoji 5G a západu ujel vlak?

neználek jsi očividně ty a ani nedokážeš konzistetně reagovat na psaný text a domýšliš si věci, které nebyli ani napsány :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

LoL, domýšlivý blbeček mi píše, že si něco domýšlím.
Srovnání, na které jsem se ptal, se už nedočkám, protože tu někdo bude donekonečna onanovat nad součástkami a vlastní domělou úžasností.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ano jsem možná jsem blbeček, ale co jsi potom ty, když nejsi schopen udržet konzistetnost tématu a ani neumíš reagovat na jednoduché dotazy jinak než urážkami a domyšlís si do reakcí věci, které jsem nikdy nenapsal ;)
Soudruhu Petroviči ta tvá demagogická propagadna ti tu nějak nevychází :) a přitom je to tak jednoduché chci po tobě jen pravdivou odpověd s nějakými fakty :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zopakuji jednoduchou otázku, soustřeďte se, aby jste udržel pozornost, zatím se vám vůbec nedařilo:
No a jak vychází srovnání s typickým closed source?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

takže opět místo odpovědí dostanu nesmyslnou otázku moc pěkné soudruhu Petroviči :) , ale o closed a open source jsme se už bavili a více lidí ti vyvratilo tvé mylné představy ;) zkus to znovu a lépe (třeba jsi dostal nové noty a napadne tě jiná mantra, které se budeš držet abys nemusel pravdivě reagovat)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Opět jste neudržel pozornost. Vykrucujete se a blábolíte. Ale uniklo vám, že jste otázku opět nezodpověděl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hele trolliku nejdriv si udelej poradek v tom co pises. Pokud tvrdis: "Podstkáváš mi něco, co jsem nenapsal a polemizuješ s vlastními bláboly, demagogu. Uvedl jsem příklad, že i HW lze navrhout a provozovat na něm OS jako otevřený."
Tak by ses mel poradne podivat co si puvodne psal a cim si celej ten svuj nesmysl zacal: "Ať udělají svůj HW pro 5G open source jako dělá cz.nic Turris".
Mas v tech svych tvrzenich zasadni rozpor...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele, pppako. Hledáš třísky jinde, zatímco máš v oku kládu, když věříš Huaweii.
Taky jsem napsal jednoduchou otázku: "Tak jak vychází to srovnání, pane Exporte?"
Ale zasvědcené odpovědi experta na všechno jsem se nedočkal.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jeste jednou pro ty mentalne zaostale jako petr ib. Napsal, ze turris ma hw opensource. To neni pravda a vse potrebne bylo receno. Kdyby huawei otevrel hw ve stylu turrisu, tak to na situaci vubec nic nemeni... Vic neni o cem diskutovat a je fuk kolik dalsiho mentalniho prujmu petr ib vyplodi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, nemůžu za to, že nechápeš psaný text, de bile zpomalený.
"Ať udělají svůj HW pro 5G open source JAKO dělá cz.nic Turris a nebude důvod je z něčeho podezřívat nebo banovat."

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pan je export, to se hned pozna :o) Je snad open source Freescale P2020, ktery ten turris ridi ? Je moznost zrevidovat tento hw, ze neobsahuje nic co by mohl vyrobce zneuzit ? Nejdriv si ujasni pojmy nez tu zacnes placat. To ze nam rozdas minuska neznamena, ze ten kdo je tu mimo ses ty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jak vychází to srovnání, pane Exporte?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ppk to vystihl ignorant jsi tu akorat ty ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jediný skutečný důvod zásahu proti Huawei je ten, že se jim na americkém trhu začalo velmi dařit. A jelikož americké úřady se obecně chovají velmi ochranářsky tak se tímto snaží potlačit Huawei ve prospěch svých vlastních firem jako např. Apple či Cisco.

Stejně tak jako když se objevila dieselgate...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

:-D
Takze ve skutecnosti zadne podvadeni s diesly nebylo, cele si to vymysleli americani, protoze se nemeckym automobilkam moc darilo. Vazne?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jistě že SW tam byl... ale úřady USA o něm veděli bezmála rok a nedělali nic... A najednou když přišel befel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SPIKNUTI!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ne, je to jinak. S diesely podváděli úplně všichni, jenom pro VW bylo z nějakého důvodu aktivováno vyšetřování a veškeré ty dopady.

A s Huawei je to úplně stejně. Šmírují úplně všichni (a kdo tomu nevěří, je silně naivní), jenom Huawei je potřeba nějak odpálit, takže se na ně hodí šmírování. I kdyby nakrásně nešmírovali (ha ha), tak to nevadí, mašinerie už jede a bylo by to stejné, jako se zbraněmi hromadného ničení v Iráku - vždyť po pěti letech může nějaký ministr pronést větu jako: "Sorry, žádné šmírování jsme nezjistili, omlouváme se" a bude to vyřešené.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nemel, důležité je, kam ty šmírovací data tečou. A za mě ať tečou přes Motorolu, Apple, Cisco k Amíkům, než k těmto kočkožroutům. Je také možné, že k Huawei nemá CIA zadní vrátka (a k jejich procesorům), a to je problém. Jestli se ti dominance USA nelíbí, tak se přihlas k ISIS.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pres Motorolu uz taky tedou k Cinanum ;). Motorolu vlastni Lenovo...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Úplně všichni ne. Těch automobilek bylo několik, a nejen, že vyšetřováno jich bylo více, ale padlo i více trestů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono moc možností jak se bránit takovému obvinění nemáš. Vždyť se jen podívej co napachalo blbě metoo. Žádnej důkaz, jen obvinění a trest bez soudu. Btw bootloader snad zamykaji snad pomalu všichni výrobci.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Inu, stačí odmítnout backdoors do NSA a rázem je tu obvinění z backdoors do Zakázaného města. CIA s NSA již napáchala dost zvětrsev a fakticky řídí USA proti Trumpovi. Huawei má všechny trumfy v rukou, pokud ví, čím Android nahradit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Android nahrazovat nebudou. Jen default market nebude u Google. Ten si budeš muset doinstalovat ručně. Běžná praxe u custom rom. Problém budou asi aktualizace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To ale není totéž jako že ho tam nebudeš mít vůbec prostě si ho tam doinstaluješ sám..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tu nejde ani tak o mobily ale skor o 5GHZ siet nad ktorou neni kontrola :) huawei ma v usa podiel pod 1 percento, este menej ako nejake xiaomi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych řekl, že Amerika udělala jen totéž, co dlouhodobě dělají Číňani - jen to udělala nahlas a veřejně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Neslo by zminit konkretni kauzy nemam moc prehled :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

doporučuju se kouknout, jakým způsobem Čína obchoduje, jakým (ne)pouští západní firmy na svůj trh a jak v zakázkách nehraje fér.

Ostatně s "čínskými investicemi" máme taky své zkušenosti, ne? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak cekal jsem ze znas nejakou podobnou kauzu kdy Cina bez dukazu obvinila nejakou firmu ze "špionáže" a hodila ji na "black list" :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napadá mě třeba Medvídek Pů. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

dobré :D ale to je jeden "závadný" produkt z celé nabídky dané společnosti a děje se to skoro všude i ve velmi liberálních zemích ;) něco "většího" tam nemáš ..

zrovna na tom medívdkovi (a jiných produktech hry/filmy atd.) se ukazuje ten ohromný rozdíl a to konkretně to, že se hodnotí jednotlivé produkty ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jedna věc je blacklist pro vlastní stát, druhá věc je vymáhat sto samé v celém světě, a třetí zakzát blacklistované firmě dodávat důležité koponenty.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dochází ti, že to je zcela jiná situace a úplně jiný druh omezení? (takže nemáš fakticky stále nic co by se jen částečně dalo srovnat se stávajícím děním :) jen medvíka a tuhle trapárnu :) )
cituji z tvého článku
"The news agency obtained a list of the Chinese central government’s approved technology vendors, and found that major US companies including Apple and Cisco have been removed entirely since Edward Snowden disclosed that the NSA routinely accessed US company data and hardware to spy on adversaries."
+
"Cisco said in a statement: “Cisco is allowed to sell to all Chinese government, enterprise, and commercial customers. Any suggestion otherwise is false. We have served our customers in China for more than 20 years, and we look forward to continuing to do so.”"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jednoho dne muzou priletet mimozemstani a penetrovat ti prdel.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle se netýká jen Ameriky.
Opatření zamýšlená pro řešení mimořádných situací po-/zne-užívají pro ekonomické cíle asi všechny státy světa.

Třeba ČR s Polskem si občas dělají v principu totéž, akorát v mnohem menším měřítku (daném významem těch zemí a jinou úrovní vzájemných vztahů).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jako když se v polských dodávkách najde salmonela a zakáže se jeho dovoz? To asi není moc podobné ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kapitalisti hold začínají sklízet plody svých činů. Po léta využívaly levnou pracovní sílu v Číně, protože nechtěli dát práci svým lidem a dobře jim za to zaplatit. Čína si za tu dobu vybudovala takový kapitál a know how, že se stává nezávislá a tak začíná svůj vliv uplatňovat. Nevím, proč se každý bojí Číny nebo třeba Ruska. Za to USA všichni lezou do ... Přitom ony rozpoutávají válku po celém světě, nárokují si kde co. Za to, že si Čína a Rusko chrání svoje soukromí jsou hned uzurpovány. Ale přitom totéž dělají všichni. Windows také není opensource a nikdo neví komu a jaké informace posílá a nikomu to nevadí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Nevím, proč se každý bojí Číny nebo třeba Ruska. Za to USA všichni lezou do ..."

Jestli ty obavy z Ruska a Číny nebudou z toho jak se tyto státy chovají třeba ke svým vlastním občanům. Potlačování svobody, lidé záhadně mizející neznámo kam, sociální kredit atd...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ano ano USA je svata a nejen ona :))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to nikdo neříká... ale stav občanských práv v Číně a Rusku je tristní a navíc do očí bijící. A tak se široký lid zbytku světa obává rozvoje vlivu takových zemí a raději se postaví na stranu USA, kde alespoň na pohled ta svoboda je.

Jasně můžeme se bavit o praktikách FBI, CIA, Patriot Act atd... nebo v EU o všech možných i nemožných regulacích, ale faktem je že toto reálně většina občanů nevnímá jako ohrožení své svobody. Kdežto ve zmíněných zemích má naprosto konkrétní obrys a jsou vidět i exemplární případy těch, kdo se s garniturou střetli.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ano tam se jede podle danych pravidel ac spatnych a tady se ty pravidla ani nedodrzuji ... nesouhlasim s konanim ani jedne ze stran

Jestli deni a ciny vlad (vc. USA i cele EU)za posledni dve dekady (abych neresil veci davno minule) nepovazujes za ohrozeni svobod tak jsi tak trochu kratkozraky

Ale jinak souhlasim na pohled tam je :) a jestli nevidis exemplarni pripady na druhe strane tak meris dvojim metrem ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosím, ukažte nám exemplární případy, které by byly srovnatelné v EU nebo USA s nakládáním Číňanů s hnutím Falungkung, Ujgury, Tibeťany. Předem mnohokrát děkuji za otevření krátkozrakých očí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Precti si znovu co jsem napsal a pak se vrat ;) na takove omezene trolly nemam naladu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl jsi nějaké exemplární příklady, když už si tykáme soudruhu. Mizení jednotlivců i celých hnutí a národností v čínských koncetrácích, odebírání orgánů, popravy, pronásledování, vyhazovy z práce, ze škol, ... je málo exemplární?
A copak se tobě v té zlé EU stalo, že tento strašlivý režim srovnáváš s Čínou? Smazali ti status na FB?
Svoboda není zadarmo, musí se na ní neustále pracovat, i v demokracii. Ale spousta lidí je líná zvednout zadek a dojít k volbám, nebo volí ty, kdo svobodu ohrožují a ani se tím moc netají. Zločinci jako Hitler, Mussoliny i Gottwald začínali taky ve svobodných demokratických volbách, ale demokraty to z nich neudělalo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

soudruhu Ib Petroviči
- na západ je tykání bežné na východ ne (takže je vídět kam se řadíte)
- vykání v podobě jaké ho známe dnes vzniklo omylem a už vůbec není obvyklé v neformálních internetových diskuzích >> opět dle západního vzoru( a to obzvlášť mezi ajťáky) a jen trolíci na "archaismech" bazírují (už je moderní doba a vše se vyvíjí soudruhu Petroviči nežijeme v totalitě ;) )
- víte soudruhu Petroviči tvé totalitní praktiky a lživé podsouvání něčeho co nebylo vyřčeno sem nepatří ;)
- minimálně cca 70% toho co bylo uvedeno jako příklad se děje i na demokratickém západě a i něco navíc >> těch špatných příkladů na obou stranách by se dalo najít mnohem víc, ale není to důvod abych jedné ze stran lezl do zadele a ignoroval ty špatné kroky, které dělají ..

vaše lži v podledním příspěvku
1. Chtěl jsi nějaké exemplární případy >> lež - nic takového jsem nechtěl
2. soudruhu >> lež - tvůj soudruh nejsem

"Zločinci jako Hitler, Mussoliny i Gottwald začínali taky ve svobodných demokratických volbách, ale demokraty to z nich neudělalo."
usměvné, že tito lidé "vyrostli" mimo jiné díky totalitě, útlaku a zločinům "demokratických" vlád ..

mohu souhlasit s tím, že svoboda není zadarmo, ale proč ji zahazovat tím, že budu podporovat potírání svobod a blahořečit takové jednání mi není jasné a doufám, že mi to někdo vysvětlí ..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kecy v kleci. Víte prd, co je totalita. Ale demagog jste zdatný: Kde přesně blahořečím potírání svobod?
Pls, kde se děje 70% toho, co jsem uvedl o genocidě Ujgurů, etc. děje na západě?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hele ty demagogu :) koukam ze debata s tebou nema smysl kdyz nejsi schopen pobrat to co jsi sam napsal a na zaklade toho rozvijet diskuzi bez prekrucovani takze se uklidnime soundruhu Petrovici a sve propagandisticke praktiky si bezte zkouset na seznam nebo aktualne atd. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyhnutí se přímé odpovědi, pokus o zesměšňováním komolením jména, obviňování z překrucování, ... typická práce demagogického trotla. Samozřejmě konfrontaci s realitou a fakty neunese.
... tito lidé "vyrostli" mimo jiné díky totalitě, útlaku a zločinům "demokratických" vlád .. Tuto invalidní argumentaci poznávám: pedofil to děvčátko znásilnil, protože mělo krátkou skénku a červenou mašli ve vlasech; Hitler musel vyřešit konečně židovskou otázku, aby Židi neovládli svět; Putin musel anektovat Krym a napadnout Ukrajinu, protože ho NATO obkličuje, ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo cim zachazi tim taky schazi soudruhu Petrovici nechutna vlastni medicina tak se ji pro priste vyhni ;)

Jestli jsi uchylny pedofil tak doufam ze se lecis, ale to opravdu nema nic spolecneho s tim co jsem napsal (zkus si znovu precist to co jsem napsal a pochopis ze tva reakce je doslova nesmyslna)
Mimochodem tva neznalost historie a nepochopeni souvislosti je jen tvuj problem
Jsi velmi hloupy a omezeny nic vic k tomu nemam co dodat ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žádné relevatní argumenty, je bla bla bla, soudruhu Tomášoviči. No taky jsem nic už jiného ani nečekal.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ano celou dobu jsi nepředvedl žádny relevatní argumenty a jako první si výthal i "soudruha" :) jen jsem se chtěl přiblížit tvé totalitní mentalitě soudruhu Petroviči :) koukám, že ani komolit neumíš správně a na tom je krásně vidět jak jsi hloupý :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na ukázku toho, že jsi jen nařvaný de bílek, co se rád poslouchá, to stačilo.
A Čína je stále přitom stejně totalitní komunistický režim jako byla před tvojí rétorickou ekvilibristikou. A Huawei je stále stejně profízlovaný a kdo věří jejich oficiálním prohlášením je naivní pako, nebo nějaká soudružská komunistická svině.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

:) silná slova soudruhu Petroviči ...koukám, že je ti lynč bez soudu velmi blízký ty se neštítíš ničeho jako správný "svazák" budes jistě po zásluze povýšen :)

věřím prohlášení AU, IT, USA, BE, UK atd. co víc třeba když se shodne tolik zdrojů a ani se nemusím koukat na oficiální prohlášení Huawei, které nabídlo Američanům totální vstřícnost a nahlédnutí pod pokličku ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Huawei zveřejnil zdrojové kódy a repozitáře ke stažení?
Já jsem četl jen prohlášení, ve kterých všechno popírají a tvrdí, že s čínskými rozvědkami nespolupracují. Pohádka pro užitečné i... a soudruhy, co by rádi západu zakoutili krkem.
Popravy bez soudů a odebírání orgánů vykonávají soudruzi Číňané, se kterými soudruzi z Huaweje určitě nespolupracují, přestože jim to nařizují čínské zákony. Prostě takoví čínští rebelové :-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

soudruhu Petroviči vám to vaše velení nedá spát co :)
- každý kdo nějak funguje na uzemí USA nebo Číny musí spolupracovat s vladními složkami, protože na to existuje zákon (mimochodem ta americká legislativa v tomhle směru je drsnější než čínská)
- přímá spolupráce tam určitě není spolupráce na vyžádání určitě ano, protože musí (a to i jiné firmy, které tam podnikají vč. těch amerických)
- jediný důvod proč by musel "světu" vydat na pospas své zdrojové kódy? stačí snad , že to nabídlí američanům
pro ty pomalejší budu citovat sám sebe z počátku tohoto vlákna >> "nesouhlasim s konanim ani jedne ze stran" to aby sis pro příště odpustil ty tvé demagogické blbosti co se tu snažíš podsouvat ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Huawei nic nemusí. Ani prodávat na cizích trzích.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

len sa pozri na to, kolko ma cina obyvatelov a potom sa pozri tu do ciech alebo sk.. 10/5milionovy stat je nesmierne tazke udrzat, lebo kazdy co ma v riti dieru chce politicku stranu a chce veci robit inak. S pravidlami ako su tu by sa cina davno rozpadla, pozri si EU co ma 1/3 obyvatelov a nevydrzalo im to ani 50 rokov.. Britanii sa robia vsetky mozne aj nemozne naschvaly aby nevystupili, resp. aby brexit bol pre nich co najbolestivejsi, lebo by si to mohli nahodou rozmysliet aj ine staty. Cina uz par rokov existuje a bude existovat dlho po transformacii EU na Spojene staty moslimske.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A proč nezmíníš třeba USA, kde to při velkém počtu obyvatel funguje? Asi se ti to nehodí. Zato plodíš chujoviny typu Spojené státy muslimské, jak dnešní doba od idiotů žádá...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

usa ma radovo 1/5 obyvatelov ciny a funguje to tam tak, ze pomaly ani domov sa nedostanes kym neprejdes detektorom kovov. Ucitelia budu mat zbrane a budu strielat jak na divokom zapade studentov, ktori strelaju inych studentov, lebo v potravinach kupis naboje, ale pivo nie, na to je zvlastny obchod.
a hlavne v Usa to "funguje" lebo si vojenskou silou dobiju a pretlacia co je pre nich najvhodnejsie, ak by sa takto chovali vsetky velke staty sveta, tak tu uz ludstvo nieje. Ale neboj, inak ako 3.WW to skoncit nemoze, takze nutne bude.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hezky ses rozjel, jak podle rudé příručky. A taky tam bijou černochy :-)
Jak bude Čína existovat po té tvé třetí světové. A jak ty tvé Spojené státy muslimské? Nebo že bys jen tak plácal nesmysly? :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To jsou přesně ti ubožáci z Sputniku a troll factory funguje, bohužel. Eventuelně se příště můžeš vydat s Ondráčkem na Donbas, tam se poplácat po zádech s představiteli osvobozených ruských kolonií:

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10117034229-168-hodin/21945280110051...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No funguje za prve jich je o hodnre min za druhe USA neni jedna republika a za treti mnoho veci co se u nich deje a jak to u nich funguje bys tu opravdu nechtel :) ano doba dnesnich kratkozrakych "slunickarskych" idiotu kteri nevidi za roh a neresi co bude za rok natoz co se bude dit za nekolik dekat si to zada ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je jich pořád dost, nesnaž se to ignorovat. O počtu to totiž není, viz Indie. Více států je jen otázkou upořádání, i Čína má provincie. A i když bych některé jejich věci nerad, tak pořád je jich mnohem míň než těch v Číně.
Zbytek o sluničkářích je klasické plácání dle nálepek. Navíc jsi neaktuální, dnes jsou to přece lepšolidi :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dobroserové ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nechces dávat Indicky bordel a bezpravi jako příklad? Byl jsi v Cine a byl jsi v Indii i v USA ? Narovinu ti reknu ze u nas je to "milionkrat" lepsi i ve srovnani s vetsinou statu EU a to nadavame skoro na cokoliv :) a jelikoz hodně cestuji tak vidim ty zmeny bohuzel k horsimu

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bordel tam jistě je. Bezpráví spíš to staré, historicky zakořeněné, ne státem podporované jako v Číně. Ale hlavně ukazují, že velký stát lze řídit i bez "osvíceného vůdce" a jedné strany.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takze na jedne strane je spatne chovani ok a na druhe ne? Dvoji metr podle oblibenosti?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to něco zcela jiného. V Indii byl 1000 let kastovní systém, jeho pozůstatky tam stále jsou a stát je proti němu. Na rozdíl od Číny, kde je násilí páchané ve jménu státu. Takže nemluv o dvojím metru, ten předvádíš právě ty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hele já v Indii byl (pracovně víc jak měsíc) a to jak tam stát vydrbává a nechává vydrbávat s lidmi je otřes ty tvé pseudo argumenty si nech od cesty ... dvojí metr ten je snad všude v práci i mimo ní a bohužel ač se mi to nelíbí je to i u nás docela běžné :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cina je ale neco jineho. Ja byl v Indii taky a je to zvlastni zeme. Na jednu stranu svobodnejsi nez Evropa, na druhou svazana vlastnima regulema..proste jina, ale system maji svobodny. To je zasadni rozdil proti Cine, ktera ma svobodny system jen do momentu, kdy nejde proti "strane". Podobne, jako to bylo u nas za bolsevika, s tim rozdiulem, ze Cinani pochopili, ze bez volneho trhu, by nebyli schopni prezit..takze zkombinovali to nejlepsi (nebo nejhorsi) z obou systemu.. totalitu komunismu s financni totalitou kapitalismu a cinan je nekde mezi tim.
Kazdy kdo nejak adoruje cinsky system, by si mel uvedomit, ze tam 50-60 hodinova pracovni doba neni problem. Ze budovani prumyslu a socialismu padne za obet cokoliv..vesnice zmizi, priroda zmizi, cast cinanu pracuje jak silenych, atd. Tohle opravdu neni dobry system.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ty si myslíš, že to co popisuješ je jen doména totalitní Číny ? :))) doufám, že nejsi tak naivní a ano tam kam se ukazuje prstem je to nejvíce vidět a těžko se tomu i obyčejný člověk bráni o tom nepochybuji ... ale stačí se podívat na současné dění a proběhlé soudní spory a odtajněné materiály a ani v USA to není zlaté (neřeším dávnou minulost kde si ani amíci nebrali servítky ... )

btw trochu úsměvný fakt >> 50-60+ hodinová pracovní doba není problém ani v demokratické ČR ;) (pokud máš na mysli v rámci jednoho týdne a ne na jeden zátah :D :D )

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem nikd enetvrdil, ze v americe je to zlate a ani si to nemyslim. Zbytek debaty mi prijde neplodny a silne zbytecny..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v tvém podání to vypadá jakoby se to dělo jen v té zlé číně a ono se to děje skoro všude jen je to trochu jinak servírováno a podle toho se chovají i občané ...
podívej se např. na dobyvatelské choutky, otrokářství atd. ve staré antice a lidi to doslova žerou >> prostě jen záleží na tom jak se jim to podá a o výkonu soudobého propagandistického aparátu ;) a jen pár jedinců si zachová schopnost kritického myšlení :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V mem podani jsou korporaty zkazou planety se vsim co k tomu patri. Je celkem jedno, jestli to je korporat napojeny na cinskou vladu nebo americky, napojeny na jejich administrativu. Proto mi prijde zbytecne, obhajovat Huawei jako takovy, stejne jako by mi prislo zbytecne obhajovat nejaky americky konglomerat nebo z EU.
Jina vec je otazka lidskych prav, pracovnich podminek. socialniho zabezpecni, zivotniho prostredi atd. v zemich zapadni evropy, USA a Ciny. Tam je Cina na tom suverene asi nejhure, takze tady je to podle vyberu nejmensiho zla. Bohuzel se z Ciny stava i nevyzpytatelna vojenska velmoc Asie, ze ktere maji jeji sousedi obavu, pro coz mluvi jeji podpora valek, ktere bud vedla sama nebo podporovala ve druhe polovine 20 stoleti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

neobhajuji Huawei jako takový, ale když chci poukázat na "zlo" tak to tak může působit, protože se ho to přímo týká a nelze ho z tohoto případu vyjmout...ani nevím jak to udělat jinak >> když někdo lže o Huawei o kom mám tedy psát, aby tě to nepohoršovalo ?

o životním prostředí by bylo dlouhosáhlá debata ... nebudeme si nálhávat prošli jsme si tím špatným taky až do dnešního docela přijatelného stavu (aspoň po právní stránce, když už to mají někteří jedinci potřebu odrbávat kvůli zisku ) >> to že "západ" přesunul ekologickou zátěž na východ a zárověn tam levně valil nerecyklovaný odpad je taky spíš naše ostuda a kupodivu pak ještě alibisticky ukazujeme na Čínu jak je špatná...
Přitom jsme nebyli jiní a v podstatě "nám" to vyhovuje(čistčí vzduch a levné zboží) + velkým dílem tomu sami přispíváme naším konzumním způsobem života ..
co je menší a větší zlo je sice jasné, ale zkus to vysvětlit lidem kterých se to přímo týká a tomu kvůli ekonomicko-vojenským manévrům USA přišel třebas o celou rodinu a to samé platí o Číně >> tím chci říct, že záleží na osobní zkušenosti a jelikož ani jeden z nás nemáme ani s jednou velmocí osobní negativní zkušenost tak si troufnu říct, že aktuálně má dlouhodobě negativní vliv na dění EMEA spíše USA než Čína :) btw USA má podle iDnes armádní rozpočet zvýšený na 16 biliónů korun a mnohonásobně větší Čína jen necelé 4 biliony korun (o RF ani nemluvím) >> toliko k nevyzpytatelnosti a moc dobře víme jak se které velmoci za posledních dejme tomu +- 30 let chovali ...dnešní svět je prohnilý a chápu, že nejsme velká zem a někomu vlézt do zadku musíme, protože máme servilní politiky, ale proč to probůh dělat s tleskáním a hlasitým mlaskáním při polykání jejich sraček z kterých padájí valuty..můžeme jim tam vlézt s mírným úsměvem na tváři, ale hlavně ve stoje a neskákat šipku s nagelovanou hlavou :)
btw nevyzpytatelnost je i v klimatických změnách + přelidnění asijského i afrického kontinentu ... je to sice špatné, ale buďme rádi, že to tam funguje jak funguje a moc bych do toho nevrtal ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak v číně je ten nejhorší kapitalizmus z dob předminulého století, vedený jednou stranou která se tváří jako levicová a přitom svým lidem nezajistí ani běžné sociální jistoty...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

úsměvné je, že v USA ohledně sociálních jistot taky docela zaostává ve většině států :) to co je pro nás Evropany nepředstavitelné :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

těch obrázků je víc ;) a plno znich by ti nafotil i na území EU a ani bych nemusel kvůli všem vycestovat mimo ČR (tím nezhlehčuji co se tam děje), ale prostě je to vytržené z kontextu a troufnu si tvrdit, že z části na tom má vinu mimo jiné i náš konzumní způsob života ...a místo ukončování dialogů, zavádění embarg atd. atd. musíme působit jako maják, který prezentuje naše hodnoty ...a i ta Čína se začně postupně měnit, ale nejde to ze dne na den jak si někteří naivně představují tohle je běh na dlouhou trať pro několik generací (vím zní to kýčovitě) :)
jediný efekt bezpráví ze straby USA, který to bude mít, že to i ty obyčné lidi zatvrdí a o to více to ulehčí totalitnímu režimu

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

hmm mínusy asi jsou dle některých ty naše Evropské hodnoty špatné :D :D v tom případě zlatá Čína ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neoháněj se tady kastovním systémem o kterém zcela evidentně nevíš vůbec nic

a co se týče tradic: V Číně ta tradice kdy vládci serou na poddané je mnohem delší než tvých krátkozrakých posledních pár desítek let, na jednu stranu se oháníš 1000 lety v Indii, a zároveň ignoruješ x tisíc let trvání čínských císařství, kde nikdy nebyla ani stopa po demokracii

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Další, který zjevně nerozumí psanému textu. To, že má Čína nebo Rusko dlouhou tradici sraní na vlastní lidi, není žádným důkazem toho, že to ve velké zemi jinak nejde, jak zde celou dobu tvrdí uživatel "Tom". Takže mi nepodsouvej, že něco ignoruju, neboť o "tradici demokracie" diskuse vůbec nebyla. Ta je i v Indii minimální a přesto je jejich současný systém rozhodně demokratičtější než ten čínský.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty už nevíš co vymyslet za bláboly a ještě si brát do huby druhé :)
btw když už jsme u toho sraní na občany podívej se do ČR plné za posleních pár let byl několikrát plný Václavák i Hradčanské náměstí atd. a co se stalo na popud demonstrujících občanu >> nic :) ale jsme přeci jen o kus dál aspoň neutočíme na vlastní demonstrující občany jako v Německu nebo ve Francii :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Překrucovat věci, to umíš fakt dobře. Útočení na vlastní občany, tím myslíš tu bandu, co ve Francii zapalovala auta a obchody?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

omyl z tvé strany chápu, ale věz že to není jediný případ ... to že přistěhovalce většinou neřeší i když útočí na ozbrojené složky a raději utečou řešit nechci, ale když je pokojná demonstrace a mrazech je začnou kropit vodními děly mi v pořádku nepřipadá a jedinci tvého kalibru to budou ještě okecávat ... ty se do té číny opravdu hodíš ta bys vynikl :)

btw jaké mé vyjádření je překrucování ? ty co tu pořád nejspíš úmyslně lžeš a prezentuješ polopravdy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajed si do Japonska. Já tam teď strávil měsíc. Pak spoustu toho co tady považujeme za normální a v pořádku uvidíš v jiném světle.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já třeba všechny ti .o.otiny, co nám neustále EU nařizuje vnímám jako ohrožení mé svobody.
Nicméně v relativním porovnání je EU a USA stále násobně lepší než Rusko nebo Čína.
Smutné je to, že nemůžu říci, že tu máme svobodu a demokracii, protože to už nějakou dobu neplatí. A vůbec nejhorší je užívání dvojího metru..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak si usmaž topinku na oleji s glyfosátem a hned se budeš cítit svobodněji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je zrovna v souvislosti s Čínou nepovedený argument. Tam bych si mohl ještě vybírat, jakou chemii budu ve žrádle mít :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale na druhou stranu když tam na někoho kdo "otráví lidi" přijdou tak jse s ním nemazlí...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A tými občianskými právy myslítě čo, Kefalín? Na posuzování občanských práv v ČR je Čech, v Číně Číňan a v USA Američan. Howgh!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Není, pokud tyto státy podepsaly mezinárodní smlouvy, kde se k tomu zavázaly.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ehm a které mezinárodní úmluvy ČLR vlastně "podepsala"? Tohle by mně vážně zajímalo jestli se někdy k něčemu takovému skutečně zavázala....
Jako chápu že u nás máme něco jako listinu práv a svobod odvozenou od obdobné Evropské listiny ale co s tím má co společného čína?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je členem OSN? Je. Je už na tobě zjistit, k čemu se členský stát zavazuje :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, porad je pres vsechno USA nejsvobodnejsi stat na svete. Sice taky se muzu jen smat nad takzvanym strachem z Ruska a Ciny, kdyz pritom EU se zrovna laskyplne ke svym obcanum taky nechova a v podstate dneska uz tady v Evrope nemame do toho Ruska az tak moc daleko. Na druhou stranu porad plati, ze nebudu schvalovat veci co se deji v Rusku a Cine jen proto, ze to u nas v EU neni o moc lepsi. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A pak, ze redmarx nejde s davem. Ma proste vlastni nazor.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

„Kapitalisti hold začínají sklízet plody svých činů.“

Tak co se týká jen samotného kapitalismu, v podstatě ano: Životní úroveň v Číně je úplně jinde než dřív, ale zároveň na vzájemném obchodu vydělaly i ty ostatní země včetně USA.

Při srovnání s tím, jak funguje socialistický přístup např. v Africe nebo Palestině (posílají se tam hromady peněz, ale stejně se pořád mají blbě a ani nás nemají rádi) bych to označil za úspěch.
Takže celkem chápu, že jim skládáte hold.

„Za to, že si Čína a Rusko chrání svoje soukromí jsou hned uzurpovány.“

Zřejmě si špatně vykládáte slovo „uzurpovat“, protože ta věta nedává smysl.
U té ochrany soukromí je trochu problém, že třeba Rusko jako „své soukromí“ bere bývalý Východní blok a je mu tak nějak jedno, že to zahrnuje i řadu zemí, které se jako soukromí Ruska vůbec necítí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Holt je svět "špatně nastavený", protože kdyby nebylo co špehovat, tak není problém. Ale "velcí hráči" si musí hrát svoje hry a obyčejnému člověku nezbývá než nad tím mávnout rukou, protože je pořád spousta jiných dobrých věcí na světě, díky kterým si normální smrtelník může ten život tady v klidu a v pohodě radostně prožít, pokud není válka a hlad... atd. apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Až se Číňani naštvou tak zakáží vývoz prvků vzácných zemin a USA půjdou do kolen, bez těchto prvků u Intelu nevyrobí jediný polovodič, u google nebudou mít HDD a jejich zákazníci monitory na kterých by čuměli na jejich reklamu. Čína ovládá 95% světového trhu s těmito prvky.
Jediným výrobcem klíčové sítové infrastruktury u jehož výrobcích našli backdor zvící stodoly je americké CISCO.
Zbytek světa by si měl uvědomit, že USA je nespolehlivý obchodní partner, který z politických důvodů poškozuje své zákazníky a měl by se do budoucna zařídit, tedy odmítnout americký SW a i ty poslední zbytky hw na který má USA nějaký vliv.
EU by místo dotování nesmyslů a euro cest od nikud nikam měla podpořit vznik evropského procesoru na který by USA neměli vliv a nemohli do něj cpát své backdoory atd.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A Číňani budou bez práci a tím i miliony z nich bez peněz....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Až na to, že Čína je největším věřitelem USA (tj. USA mají v Číně obrovský finanční dluh)
;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co si s tím dluhem Čína počne? Vyhlásí USA válku?
Mimochodem ten dluh vznikl právě nesymetrickým obchodem, kde do Číny nic nevyexportujete, zatímco čínský stát platí i poštovné svým firmám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neplacej blbosti do Ciny se normalne exportuje jen se to tolik nevyplati a vetsinou je lepsi to vyrobit u nich a prodat primo tam :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele Tome, takovy dotaz, co Te na Cine tak fascinuje, ze mas potrebu ji tak okate obhajovat? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze bojovat proti ocividnym nepravdam je dle tebe fascinace Cinou ? V tom pripade mame kazdy jinak nastaveny moralni kompas ;) pokud chceme byt lepsi tak lhanim, cenzurou, potiranim svobod atd. se k tomu opravdu nedopracujeme ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uveď příklad té očividné nepravdy a neobviňuj ty s jiným názorem ze lhaní, cenzury a potírání svobody, když se zde zjevně nic takového neděje. Plácáš jako zemanovec...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dalsi ynteligent co hned vytahne Zemanovce :) za prve asi nechapes psany text a za druhe jsi tvrdil nepravdu ze do Ciny nic nevyexportujes proste placas blbosti ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zas jeden, co se teď slovíčka chytá. Prostě čínský systém je nastaven tak, aby zásadně omezoval import do země, omezoval možnost tam svobodně založit pobočku firmy bez čínského vměšování a naopak dumpingem podporuje export.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, tohle je naprosto přesný popis dnešního stavu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Za slovicka nebo za cele nepravdive vety ?Staci psat pravdu a nikdo te nebude chytat za "slovicka";)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"On není rasista... on je jenom debil." ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ja nevim, ale neprijde mi smysluplne obhajovat Huawei, stejne jako mi neprijde smysluplne obhajovat treba Apple nebo Mrkvosoft..vyber si co se ti vic libi :)
To ze kauza Huawei bude nejspis i politicko-obchodni 'vyjednavaci' kauza se da tak nejak tusit. Na druhou stranu bych nevsadil ani korunu na to, ze Huawei neni uzce propojeny s cinskou vladni moci, podobne, jako treba nektere americke koncerny.
V cem vidis to potirani svobod a cenzuru?
ps: co se tyce bussinesu, tak to lzou (pardon reknou co potrebuji) vesele vsichni..koukni treba na Intel a NV ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"V cem vidis to potirani svobod a cenzuru?" Vážně?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:)) Ja se neptam tebe ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nelži a třeba se k něčemu dopracuješ. On tě tu někdo cenzuruje, nebo potírá tvé svobody? Nebo ti prostě vadí, že někdo má jiný názor než ty? Morální kompas... ještě chybí nastavování zrcadel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tady na Diitu nebo v EU celkově?
tak v obou případech ANO ;) (na Diitu za silně nepřístojné chování >> takovou cenzuru chápu a v rámci EU i za pravdu, která se nehodí je člověk cenzurován, vláčen medii, sankcionován a jsou případy kdy i přišel o práci nebo byl zadržen atd. )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak někdo jiný, ale já za boj proti očividným nepravdám nepovažuji fanatické šíření protiamerických, proruských a pročínských fastasmagorií. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Držitel dluhopisů má dvě možnosti: Držet nebo prodat. Při prodeji má dvě možnosti: Prodávat postupně dle kolísání kurzu nebo prodat vše okamžitě jako politický krok k pádu kurzu dluhopisů a měny, v níž jsou obchodovány. Až toto pochopíte, tak pak nebudete za diletanta.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"prodat vše okamžitě jako politický krok k pádu kurzu dluhopisů a měny, v níž jsou obchodovány." Přičemž v tomto okamžiku přijde o všechny peníze z těch dluhopisů....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Až na to, že Čína je největším věřitelem USA“

Právě, takže potíže v USA a pokles dolaru taky není věc, ze které by v Číně byli nadšení.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ty tri biliony dolaru co maj jsou jen asi 1/4 jejich HDP. Pokud by to chteli pouzit jako zbran, tak by si samozrejme museli spocitat jestli se jim to vyplati...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

svata prostato...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ha, ha. (Mas samozrejme pravdu.) Ale vazne si myslis, ze pravdolaskarska slunickova EU, ktera nechala zlikvidovat vsechno co v EU bylo, najednou zacne vyvijet svoje reseni?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Najednou samozřejmě ne - a až bude chtít začít, tak kdo to udělá? Tupí muslimáci?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co ta EU zlikvidovala? Pokud jde o elektroprůmysl, tak ho v EU zlikvidovaly samotné firmy, které ho přesunuly za levnou pracovní silou....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jednak cenu pracovní síly v EU taky určuje model sociálního státu, který EU prosazuje.
Cena práce je daná i tím, že pokud má v ČR dělník za měsíc dostat 20 000 čistého, stojí to dalších skoro 20 000 na daních¹ a ještě další (těžko přesně vyčíslitelné) náklady na administrativu.

Ale další (možná ještě větší) část problému je to, že většina lidí v EU v podstatě ani nechce aby se tu něco vyrábělo.

Výroba obvykle znamená hluk, znečištění, CO₂, spotřebovává různé chemikálie a suroviny, ty suroviny se tam musí přivážet a výrobky zase odvážet, a tak dále, a tak podobně.
To všechno někomu vadí, takže se to různě reguluje a zakazuje.

Přece my se chceme zabývat tou znalostní ekonomikou, hi-tech odvětvími, nebo ideálně dělat jen co nás baví.

Odsunutím výroby do Číny si obyvatel EU koupí v obchodě telefon a ta špinavá továrna je problém někoho jiného. Ale pak to samozřejmě má další následky.

____
¹ Když započítám i sociální a zdravotní daň

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, exportujeme ekologickou externalitu do Číny, protože diktatuře proletariátu to nevadí. Dobře jim tak (s těma plastama mě ale začínají srát ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Eu místo aby chránila svoje firmy tak jim nastavila takové podmínky, že se staly nekonkurenceschopnými... Dokonce ani to zeměděltsví nefunguje jak má, silnější státy EU si prosadí lepší podmínky a u nás pak polovinu potravin dovážíme..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dovážíme nejvíc z Polska, státu, který na tom byl hůř než my.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To jsou hned dvě lži v jené větě.
1. Dovážíme nejvíc z německa nikoli z polska (polsko ohledně dovozu agrárního zboží činilo loni méně než 17%, (nemecko 21%) z celkové sumy 226miliard kč. Přičemž jsme tam poslali 10% našeho vývozu.
2. Polsko si vyjednalo daleko lepší dotace zemědělství z EU a ani náhodou na tom nejsou hůře než my...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tvl ja nevim o cem tady furt diskutujete, co jako kdo nechape. Nejde o nic jinyho nez o prachy. Nejde o politickou situaci, nejde o smirovani, nejde o know-how, nejde o rozvoj 5g siti. Jen a pouze o prachy - dej firme ban s vyhledem ze se to jeste zhorsi a ona i firmy na ni navazany maj postupne levnejsi a levnejsi akcie. Nektery muzou krachnout a daj se cely levne koupit. Pak to odvolej nebo nech vysumet, pockej az akcie nastoupaji a prodej. A na druhe strane firmy ktery ban nedostaly a chvilku budou uprednostnovany - vedel jsi to predem a levne jsi nakoupil...pockej az akcie nastoupaji a prodej. To je cely. Nic vic za tim nehledejte.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Až na to, že čínskou, prakticky polostátní firmu, takhle neovládneš.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, takze ti vubec nevadi, jak moc se poskodi. Ale vsechny na ni zavisly americky nebo evropsky uz ano, ty takhle ovladnout/obchodovat muzes. Takze je to win-win situace, pokud mas dostatek kapitalu a pravo takto rozhodovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě nejde jen o prachy, ale i o psychologický efekt zjištění, že celá komunikační infrastruktura je závislá na firmě, která je jednak řízená bývalým důstojníkem čínské armády a jednak má ze zákona povinnost podporovat zájmy čínské vlády.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si že by tohle byl ten problém. Je to vyloženě obezlička založená na spekulacích. Všichni mluví o nebezpečí ale nejsou ochotni doložit jediný důkaz. Navíc to v co je problematické nejsou ty mobily s androidem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase kecicky, o tuhle psychologii tu vubec nejde, to je kazdymu u prdele. Je to vedlejsi efekt, krmeni pro diskutery a uzitecny idioty :-) Dukaz?... Reknu ti tajemstvi - vsechny velky firmy s komunikacnima technologiema na celym svete se zodpovidaji tajnym sluzbam ve svym prislusnym state. I presto, ze navenek uzivatelum muzou prezentovat opak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Dukaz?... Reknu ti tajemstvi - vsechny velky firmy s komunikacnima technologiema na celym svete se zodpovidaji tajnym sluzbam ve svym prislusnym state.“

Však jo, to jen podporuje to co říkám.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle platí v logice současné liberální tržní finanční politiky. Jenže tuhle hru nehrají zdaleka všichni a Čína je mezi nimi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obchodná vojna.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak. A v tom je Trump dobrej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trump má svou obvyklou "vyhednávací taktiku" (které se jinde říká spíš snaha vydírat) ve stylu zatlačíme na vás a vy ustoupíte, protože my máme pevnější nervy. Nechci vidět co se stane, pokud se ukáže že číňani maj pevnější nervy než on. Přeci jen naprostá většina elektroniky se dělá v číně, co kdyby udělali podobnou blokádu číňani??

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co by se stalo? Přišli by o hromadu peněz :-)
Pokud jde o Trumpa, pokud si pamatuju, všechny kremrole ho chtěly...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"kremrole", aha pán je další troll ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bylo mi jasné, že se postižená husa ozve :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vážně já snad někde používám podobné nesmyslné demagogické názvy?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

žádná postižená husa se neozvala (když už, tak potrefená),
to akorát ty jsi předvedl, že jsi tupý fanatik, když někdo napíše něco, čemu nerozumíš a máš pocit, že to ohrožuje tvůj jediný správný pohled na svět, začneš používat výrazy typu kremrole,
sám sebe tím diskvalifikuješ a příště už tě nikdo nebude brát vážně

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vážený, on tu DRK jako obhájce ruských názorů a zájmů vystupuje prakticky v každé debatě. Takže vím, o kom mluvím.
Dál už zase žvaníš a odsuzuješ na základě něčeho, co sis právě vycucal z prstu. Nezačal jsem používat výraz kremrole jako reakci na něco, jen jsem konstatoval, že kremrole byly pro Trumpa. Což je prosté konstatování faktu, navíc snadno dokazatelné články ze "spřátelených" médií z doby kampaně. Nebo si snad už nepamatuješ, jak tu Sputnik, PL a další jely kampaň o Killary, 3. světové pokud bude zvolena a Trumpovi bojujícím za práva prostého lidu? Nebo si to jen nechceš pamatovat?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je klasická ukázka lži a demagogie obvinit někoho z nesmyslu který si nějaký "Jirka1" vymyslí aby znevážil argumenty na které nemá relevantní protiargument.. Úplně klasické je u takovýchto "trollů" třeba používání těch nesmyslných slov ala "kremrole" či obviňování za čtení časopisu který nikoho nezajímá (snad kromě jeho samotného)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chápu, že jako tupý neobolševik nechápeš, že není jen černá a bílá.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu je nutná senzace a tak sledovanost, za každou cenu? Např. zesměšňováním docela významného politika, nejméně (z pohledu škodolibých však nejlépe...) povedenou fotkou?... Když vyfotím autora článku, jak mluví,natož když jí, jistě najdu škodolibý moment - směšnou grimasu a tu zveřejním... To je pak hrozná "sranda" :-( Hodná leda bulváru! :-((((((... Ale ne solidnho(!!!) technického webu! :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jaky zesmesnovani ? Pri tom jak se ten pan projevuje jako totalni magor mu tahle fotka jeste lichoti...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

168 komentářů, jedna hádka za druhou a to jsem tady nenapsal ani čárku. LOL.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pojďme bojkotovat americké výrobky ... ale kdo by dnes asi tak přežil bez svého jablka či macbůčku?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.