Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Totalita v podání Microsoftu: šmírování lidí skrze Kinect

Chápu, že patentovat se to musí, ale aby jim koza chcípla za tohleto.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevidím žádný problém. Ať si to klidně patentují. Ať si to klidně vyrábí. Ať si to klidně někdo koupí. To se náš přeci vůbec netýká, takže nač tolik vzrušení?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTW milá redakce - nejsem schopen přidat nový příspěvek. Můžu jenom odpovídat. Když chci dát nový, tak při stisknutí tlačítka Odeslat se místo odeslání otevře separátní okno chrome s jedním tabem a v něm prázdný formulář pro přidání příspěvku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepoužívej stupidní Chrome. Na něm zlobí třeba i přihlašování na CDR. Ikdyž bych zrovna to hodil spíš na redakční bug. Ale tak hlavně, že je Chrome rychlej, to je přímo synonymum kvalitnosti :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stupidní jsi ty. Kvůli jednomu rozesranýmu webu nebudu měnit prohlížeč.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne naopak ? :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No právě že bohužel týká a je to i v článku myslím celke jednoznačně zmíněno - to že by si málokdo z nás nikdy nic takového dobrovolně nepořídil ještě vůbec neznamená, že se s tím nedobrovolně a naprosto bez našeho vědomí nesetkáme někde jinde - ať již na návštěvě u někoho jiného doma či třeba někde v hospodě, v nemocnice, čekárně nebo obchodě a ne vždy takový systém musí být na první pohled patrný - kamery + mikrofony mohou být na pevno zabudované třeba v rámečku televize ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

strasne tupy clanok

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

realny to same uz je i u skype ms smiruje video hovory i klasicke hovory vcetne psane komunikace clanek byl u nas pred pul rokem ...jen blazen pouziva win 8 skype xbox atd podobne veci od ms kdo neveri pozdeji se presvedci

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všechny firmy se sídlem v USA mají zákonnou povinnost umožnit šmírování jakékoliv formy komunikace, co šmírovat jde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel s picou musím souhlasit. Obzvláště výtečná je pasáž kdy autor tvrdí "...pomocí snímacího zařízení BUDE sledovat počet lidí v místnosti před televizí a od toho se následně bude odvíjet účtovaný poplatek například za zhlédnutý film." Pak následuje věta, kdy tvrdí, že MS BUDE šmírovat a následně se autor odkope tímhle "Samozřejmě NETVRDÍME, že sám Microsoft bude nějaké šmírování". Jeho veličenstvo Ježek rulezzzzz :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

marshall1727 - Na kozy oni dlabou. Ale takový bojkot M$ a jeho produktů, na to by slyšeli. Postav se k věci čelem a jen nenadávej. A hlavně nekupuj M$ produkty... žádné. Já blokuji v hosts fajlu i jejich webservery, a že jich je POŘÁDNÁ řádka. A jména serverů, jako je "a00000000000000000000000000000000000000000000000000000000001337.ms.a.microsoft.com" je mně tedy nějakou důvěry rozhodně nevyvolávají.

PS. nedávno koupili Skype a hned do něj umožnili nahlížet fízlům. Co z toho plyne je snad jasné - M$ je přímou hrozbou pro soukromí lidí této planety a je třeba k němu takto bez okolků přistupovat.

pica - Nechápeš-li o čem dobrý článek je, pak (soudě podle Tvého nicku) si pleteš server. To porno co hledáš, najdeš např. na 4chan.org nebo intporn.com ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nazdar chlape :)

Každopádně největší hrozbou jsme my uživatelé (nemyslím tím zrovna nás dva a další "spolupostižené" nicméně my jistě nebudem ten pravý vzorek trhu), nikoliv MS jako takový. MS zkrátka a z pochopitelných důvodů najel na módní kolej sběru dat úplně stejně jako Google. Komu se to nelíbí ať blokuje, jiní nechť přejdou jednoduše jinam protože dneska už je kam a i proč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsi oprvdu tak naivni a myslis si, ze bezpecnostni slozky nemely pristup k odposlouchavani hovoru davno předtím, nez MS Skype koupil? Nejspis budes jeden z tech co veri ze hodny Google nikomu zadna data neda...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ne že bych chtěl obhajovat Google, a ne že bych věděl něco o tom, za jakých podmínek Microsoft předal údaje ze Skype policii, ale Google to dělá, když už, tak na základě rozhodnutí soudu. Předpokládám, že Microsoft ty data taky předal na základě rozhodnutí soudu, ne že se nějaký žrout koblih ozval přes mail, že to ty údaje chce.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

aj bez rozhodnutia sudu mozu byt udaje vydane. Vid pripad sefa CIA. Ak su tieto informacie tusim starsie ako pol roka, tak na to sudne povolenie nepotrebuju.
To je len jedna z moznosti. USA ma par zakonov, ktore im dovoluju robit taketo veci aj bez povolenia sudu. Narodna bezpecnost, boj s terorizmom,...Dovod za co to skryt sa vzdy najde.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

google taky spehuje ale zpusobem ze ti to da vedet na uvodni strance googlu je hned videt tva pozice stat mesto a vyhledavani a zpravy se ti nabizi podle toho kde se podle providera nachazis obejit to nejde ...pri pouziti android telefonu se kompletne tve udaje kontakty automaticky aplouduji na servery google takze dela to se a jeste vice win 8 je obdoba androidu a ma za ukol docilit stejnych spehovacich praktik jako android

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jj, pokaždý když ti na androidím founu vyjede klávesnice tak se to vyloženě ptá na přístup k mailu, netu, tel. seznamu atd. Na webu nedá ani na výběr přeskočit možnost přiřazování nicku. Naivko ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu kde berete v tom patentu, ze MS bude nekoho smirovat? Ja vidim jen zarizeni, které ma za úkol rozpoznat kolik lidi třeba sleduje film. Kvuli tomu nemusi nikomu nic posilat, to zvladne takovy kinect sam. Navíc jak se ted říká, "pokud si to nepatentujeme my, patentuje si to někdo jiny", a když uz se třeba najde v budoucnu vyuziti, budeme z toho platit licencni poplatky...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

sorry, ale patent ciste na pocitani lidi by neprosel, existuje prior-art... DSP od TI se pouzivaji v aplikacich na pocitani lidi (napr. si predstavte video billboard na nadrazi, jsou tam kamery a pocita se kolik lidi se diva na reklamu)

http://unex.com.tw/product/ivs-100ecs

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pokud si správně pamatuju tak +- před rokem u amíků prošel zákon, podle kterého MS/Google/jakákoli sw firma má povinnost do svého SW zabudovat šmírovací algoritmy, a data z toho vzešlá na požádání (tzn. soud? ani prd...) předat fbi/cia..... takže to že to v tom patentu není, sorry to je vlastně jedno ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak si to nekupujte proboha....
Stejně tak nemusíte používat facebook.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To není tak jednoduché. Řada lidí facebook používat musí ať chce nebo ne, protože jejich zaměstnavatel / vyučující atp. předává informace zásadně touhle formou. Bohužel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To myslíš vážně ? Dej příklad, to už mi připadá opravdu na hlavu postavené.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mně na tom vadí ještě jedna věc.Krom toho hlavního ,"šmírovacho patentu" to,že se dneska naprosto běžně vyjadřujeme formou "zkonzumoval obsah".Chápu ,co tím chtěl básník říci ,ale při troše používání selského rozumu ,se mi chce zvracet spolu s redakcí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ten clanek je nejaky divny. Treba to promitani filmu - soupnu placku do BR prehravace, zablokuju sit a koukam, pripadne zarizeni na rozpoznani pohybu ci lidi muze vysilat jak chce, ven nic nejde. A kdyz budu jo paranoik, tak holt to zarizeni vypnu nebo jako totalni paranoik si ho vubec nekoupim. Tezko rict, co MS timto zamysli, ale spise si nedokazu predstavit, jak bude MS vyhodnocovat, jestli tech 10 lidi v mistnosti hraje jednu hru, ktera je licencovana pro 2 lidi (coz si take nejak neumim predstavit, licencovat neco pro urcity pocet lidi?), nebo hraji jen ti 2 (majitele) a ostatni se divaji a treba fandi. Opravdu nejake divne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Odporucam precitat 1984 od Orwella. Tam ziadne "nekoupim", "vypnu" ani "zablokuju" uz nie je. A toto je dalsi krok k opisanej buducnosti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

presne tak. Bude to povinna vybava a bez toho si ziaden obsah neskonzumujes.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Budeš mít licenci pro dva diváky, protože bude levnější. Přijde třetí, film se vypne. Toho se ten patent týká a o tom je. Šmírovat tě samozřejmě můžou jak přes Kinect tak přes kamerku na noťasu či tabletu i bez MS patentu. Pokud je pro nějakou tajnou službu zajímavé koukat na lidi, jak koukají na film - nebo skáčou před počítačem, protože hrají hru...

Jakýkoli pokrok v DRM tímto směrem jen prohloubí tzv. problém se stahováním - kdo by kupoval filmy, na které ho přístroj nenechá koukat podle libosti? Nejvyšší čas udělat něco s autorskými právy. Bohužel to vypadá, že české pirátské hnutí už vyšumělo a je k prdu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

I ty máš možnost Pirátům pomoct ;-)

http://www.pirati.cz/ao/clen

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže nepomůžu. Nehodlám připlácet na činnost linuxových aktivistů.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Neznásilnil vás nějaký aktivista, taková zaslepenost se jen tak nevidí. Nic proti, ale už to přeháníte :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

On za to Péťa nemůže.
Jednou mu jakýsi Linuxák dokázal, že milý Péťa vlastně nic neumí a od té doby je nemůže vystát.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ikdyby byl Péťa trubka tak to nic nemění na faktu, že si Piráti dali do stanov používání Linuxu, případně svobodného softwaru bez ohledu na to jestli je nebo není vhodnější než ten "nesvobodný", placený. To je v jistém smyslu podobné Hitlerovi a jeho likvidování židů :( Na jejich fóru tomu bylo věnováno celé vlákno - doporučuji pročíst

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tady nejde vůbec o to, jestli by tajné služby bavilo se na někoho koukat (ať už by dělal cokoliv).

"Kouzlo" by bylo v tom, že by mohli zcela systematicky, automatizovaně, analyzovat behaviorální vzorce uživatelů, to, s kým se stýkají, určitě by nebyl problém k tomu přidat i odposlechy (i když to třeba asi není v tom patentu) a rovnou analyzovat, o čem se baví... a určitě by se toho našlo daleko víc, všechno úplně bez práce a ještě by si to lidi sami zaplatili.

A že bude na krabici od Xboxu nebo Kinectu varovný nápis, že uživatele budou šmírovat, přes půl krabice, jako je to u cigaret, tak to asi sotva. Prostě fakt se to blíží Orwellovi a těm sledovacím "obrazovkám" na každém rohu. Zatím je to "jenom" teorie a "jenom" Xbox, ale to se může velice rychle změnit, a průser bude, až se to začne implementovat přímo hardwarově a pak to půjde snad jedine blokovat na firewallu, ale i tak s tím budou problémy... a nebo se může stát, že jednoho krásného dne to budeme mít doma povinně. Třeba jako ta úchylnost tuším od Evropské komise, že od nějakého roku budou v autech povinně GSM/GPS trackery, které v případě nehody odešlou někam hlášení (přestože o to třeba absolutně nestojím, protože vím, jak se to dá zneužít a ani o tom majitel auta nemusí tušit).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Víc takových ovcí uvažujících jako Fred1 a jsme všichni v pr*deli. To je větší hrozba pro všechny, než pokusy o šmírování pochybnými firmami.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sorry ale tady se většina lidi necha dobrovolne smirovat Googlem, a ještě oslavuje jako to není skvela firma. Tohle není patent o smirovani, ale o moznosti zablokovat obsah určitému poctu uzivatelu, tot vse.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

kez by bylo vic naivnich lidi jako Fred1 z takovych je ms a spol spokojen

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proč by měl být z Fredů1 spokojen MS? Nezapomeň, že Googlu se povedl leda tak vyhledávač a mapy, ostatní je podraz stejného, ne-li většího kalibru než zde vyspekulované "šmírování". Za chvíli bude android všude zadarmo, pardon za sušenky...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to jsi jen myslis realita je uplne jina

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud MS u vyrobku uvede ze jde o HW vybaveny smirovacim SW, tak je to v poradku, ale to asi sotva, jinak by to nesplnilo ucel, kterym je sledovat neznale uzivatele.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ne ze by me takovy pocin necim prekvapil a ani nejsem naivni ve smyslu jiz dnesniho smirovani, ale s tim blytim naprosto souhlasim.

Az tato situace s povynym smirovanim nastane tak pro me "konzumni obsah" skonci uplne, nejen ze na TV a 99% filmove produkce se neda koukat jiz dnes, ale byt jeste nucen vykazovat nejakou dobu "konzumace" ci kupovat licence na osoby v mistnosti .... dekuji pekne. To radeji vyhrabi starou VHS a tu hromadu kazet budu "konzumovat posvem".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Není-li to povyné, s blytím nesouhlasím.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

nerozumiem, ved to zariadenie to predsa robi uz davno. analyzuje a vytvara statistiky. a posiela ich na servery MS. ziadna novinka. sluzba sa vola xbox live :)

prides pred kinect a ono ta to logne (rozpoznavanie tvare), pustis hru, browsujes na nete (statistiky, achievementy) a tvoje udaje sa synchronizuju (odosielanie). ak je pri tebe dalsia osoba, kinect ju vidi a ponukne jej moznost hrat s tebou...

skutocne nevidim ziadnu novinku, skor nerozumiem preco ten patent uz nemaju davno.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

me kinect rozhodne podle xichtu do xbox live neloguje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mna tiez nie, nemam xbox ani kinect ale... http://support.xbox.com/sk-SK/xbox-360/kinect/auto-sign-in

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

http://www.youtube.com/watch?v=7TSZhfA2EfA jenomže je to na linu takže je to bomba-super-mega-výhoda zatímco cokoliv pod čímkoliv od MS to BUDE automaticky jenom šmírovat :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To jsem jediny, koho napadla navaznost na skutecne "nepreskocitelnout" reklamu na zacatku DVD apod.?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

cela hysterie je zbytecna. mrkvosoft by sel sam proti sobe, kdyby tenhle patent privedl do obyvaku, protoze lidi by uz z principu hromadne odpojovali Kinect.
dalsi vec je, ze Kinect ma malo lidi a ta penetrace trhu stejne nikdy nepresahne buhvijake majoritni cislo
a dalsi veci je, ze na koukani filmu nebo hrani spousty her Kinect nikdy potreba nebude. a opet - MS by sel sam proti sobe vazat koukani zakoupenych nebo pujcenych filmu na xboxu s pripojenym kinectem.
souhlasim, ze samotny patent je kontroverzni - ale jeho komercni vyuziti nebo hrozba pro spehovani je mizive.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proc, nektere smart televize uz maji skype, kamerku i mikrofon integrovan, vypnout se to neda (fyzicky). Takze uz staci jen sikovny hack.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

vypnout se to da. proste vytahnes kabel od internetu/vypnes wireless.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to jo, nebo taky staci vyndat televizi ze zasuvky

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

a jit ven do prirody a nesedet pred bednou ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

každá kamera, ke který máte fyzický přístup, se dá vypnout. stačí zalepit objektiv něčím neprůhledným ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zpráva tiskových agentur: Firma (Microsoft) vyhrála první díl ze sady výběrových řízení, které mají vysoutěžit dodavatele nové podoby elektronizace českého zdravotnictví. ... aplikace pro výměnu zdravotních informací, pacientský portál, elektronická preskripce, registr radiační zátěže a manažerský informační systém resortu.
Jen aby to nebylo ošéfované jako IZIP, kdy se VZP nemůže dostat ani k datům.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale fuj.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To patentované zařízení je pro potřeby tajných služeb a policie, která přes toto zařízení bude vyhodnocovat pohyb osob v objektech, kam bude chtít policie zaútočit. Navržené zařízení bude rovněž vyhodnocovat hovory osob v místnostech a přenášet je dál. Prostě terorismus policie a výzvědných služeb jak vyšitý.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Otazka zni, proc si domu neco takoveho kupovat...
Ja napriklad doma nemam ani jednu hraci konzoli ani nic podobneho, na hrani her pouzivam skutecne vykonny Pc, a ne v dnesni dobe nejakou parodii na drive vykonny HW.
No, samozrejme je mozne, ze jednou nastane doba, kdy TV budou mit vsechny kameru, ale predpokladam, ze nejake net pripojeni k funkci nutne nebude...A pokud bude, budou existovat postupy, jak to obejit.
Osobne proste nevidim duvod, proc bych mel mit pripojenou TV k netu a podobne vymozenosti.
A ano, pokud potrebuji neco citliveho vyridit, proste to vyrizuji osobne, i kdyz to nekdy muze znamenat, ze jedu na otocku 300km a nejake citlive materialy si predam osobne, misto toho, abysme si to proste poslali mailem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ciste jen malickost ohledne stale dokola omilaneho pana Orwella. Toto je spise Huxley - The Brave New World ,) A dobre nam vsem tak. *to ze jsem paranoidni neznamena, ze me nesleduji* ,)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.