Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pracovníci Lionhead se o zavření studia dozvěděli z médií, Microsoft mlčel

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

MS vstup do roku 2016 pojal ve vekém stylu.Budu se těšit, na co přide řada příště.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Najblizsie by mohli zarezat koncept jednotneho Windows 10(tlačenie UWP aj tam kde to netreba) a oznamit vyvoj dvoch vetiev OS Windows a to mobilnej a desktopovej. V ten den by som vytiahol flasu a oslavoval do rana. :D

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Separatni mobilni OS tady prece uz byl. Pak se zahodil a ted se ujizdi na UWP. Pak se zjisti ze UWP je kravina a prejde se na separatni mobilni OS... ;)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem byl ještě mladej a blbej myslel jsem si, že za různými nepochopitelnými rozhodnutími velkých firem je nějaká promyšlená strategie a nepochopitelná se zdají jenom zvenčí. Později jsem občas zaslechl různé historky, začal číst weby typu thedailywtf a spoust věcí jsem nevěřil. Ale potom, co jsem sám zažil jsem si jistý - spousta korporátních rozhodnutí, která zvenčí vypadají jako naprostá 3,14čovina, jsou ještě větší blbost při pohledu zevnitř.

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

Divas se na to spatnou optikou... dost casto to co vypada jako desiva blbost, dava smysl z pohledu jednotlivce (konkretne toho managora co to prosadi).

Priklad... outsourcujes core business firmy nekam do haje do Indie nebo Ciny. Z dlouhodobeho pohledu desiva *****ina pro firmu, ale na papiru vypada zes usetril spoustu penez ted, takze dostanes hezkej bonus.... a za 2-3 roky az se prijde na to ze to byla desiva *****ina, nejaky jiny manager dostane bonus za in-sourcovani :)

Lionhead chcipl ? sice skoda, ale vsadim vsechny sve boty, ze nejaky managerik v MS si zrovna pripsal paradni bonus...

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Tomuhle rozumim, protoze existuje aspon nekdo kdo z toho ma profit, ale casto jsou to hovadiny na nichz nema zisk vubec nikdo. Nad tim zustava rozum stat.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ono se dá i spekulovat na pokles akcií. Je to potom jako pojišťovací podvod, kdy si sedlák sám zapálí stodolu ...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak.

Ja treba premyslim, proc u nas v praci existuji smernice a pozadovane postupy, kdyz se tim nikdo neridi. Hlavne se ignoruji ty, ktere jsou uzitecne.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No tak pánové, 290X je stále konkurentkou vlajkové lodi 980Ti ? To si ze mě děláš srandu?! Tak to je masakr! Strašně si přeji aby v AMD dostali rozum a Polaris byl opravdu dvapůlkrát výkonější než 980Ti a srazily by tím všechny na kolena. Strašně moc si to přeju!

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

dyť 980ti tam měla o více než 20% navíc, tedy o třídu jinde.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem si prodělal uzavření dvou studií na vlastní kůži a zaměstnanci jsou vždy ti co se to dozví jako poslední. Naposledy to dopadlo dokonce tak že když šli lidi v pondělí do práce tak už stáli před dveřma bezpečáci vydávali osobní věci a rozdávali výpovědi.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

a co je na tom špatného? když se jako zaměstnavatel rozhodnu že své zaměstnance propustím, tak je propustím

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Co je na tom špatného? Například forma? Samozřejmě, že má zaměstnavatel právo propustit zaměstnance, dokonce má právo udělat to, tak jak to udělal Microsoft a jak to popisuje Zog... Ale to neznamená, že to musí udělat jak totální hovado... Vždycky to jde udělat nějak rozumněji, etičtěji a diskrétněji...

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Jaká forma? Píše se že MS oznámil že zruší nějaké vývojářské studio. Jeho členové to nevěděli, což mohl být i záměr MS, ne vždy je dobré aby to někdo věděl přede a informaci vynesl, nebo vynesl i něco víc než jen informace...

navíc zavření studia nutně neznamená že lidi v něm zaměstnaní výpověď dostanou. A i kdyby tak informace o tom že by ti lidi byli vyhození taky nepada.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zdrojovy kod je taky jen informace. A tady mohlo hrozit, ze by tu hru nekdo vydal na vlastni pest bez microsoftu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha... Takže to studio bude uzavřeno a tím pádem bude zaměstnávat lidi, kteří nebudou dělat nic... To je opravdu briskní logika...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"Jaká forma?"

Ta forma, ze prijdes rano do prace a ceka te ochranka (tedy nemluvim o MS, ale puvodnim komentari). Normalni forma je, ze se najde jeden manager a ten se postavi pred zamestnance a promluvi s nima + da jim vypoved. Ochranka pak jim muze dat veci / vyprovazet atd....

Pokud se nemylim, manazeri dostavaji nasobne vetsi platy protoze delaji rozhodnuti a odpovidaji za ne. Pokud se nenajde jediny co by vzal odpovednost za vyhazovy, pak cely manazment te firmy vypada jako parta trapnych zbabelych ***aku...

Se zbytkem mas pravdu.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

"Naposledy to dopadlo dokonce tak že když šli lidi v pondělí do práce tak už stáli před dveřma bezpečáci vydávali osobní věci a rozdávali výpovědi."

Meli jsme tu managera z USA, ktery chtel udelat presne toto. Kdyz zjistil, ze ty vypovedi musi lidem dat 3 mesice dopredu tak ho malem ranila mrtvice :-)

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že nechcíp.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou, kdyby mě měli vyhodit, tak bych si to přál takto. Raději než se rok stresovat, kdy to přijde, no ne?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

jo, ale přitom roku stresování máte čas připravit nějaký záložní plán a ušetřit si nějaké prachy na dobu než najdete práci

takhle se klidně můžete stát, že jste zrovna většinu peněz utratil za novou TV, motorku, nebo něco takového bez čeho jste klidně mohl dál žít.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Ehm...kdokoliv zije tak, jak popisujes, zaslouzi si vse, co se mu diky tomu stane :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hm, asi máš pravdu - kdo žije od výplaty k výplatě, tak má asi problém. Na druhou stranu já mám sice práci, kterou považuji za velmi dobrou (dobré auto neomezeně i pro soukromé účely, dobrý plat, různorodou činnost, volnou pracovní dobu, šéfa 300km daleko, možnost mít v práci vlastní projekty, seberealizace, ...), ale na druhou stranu i velkou zodpovědnost a hodně stresových situací, takže se upřímě těším, až mě vyhodí - bez ohledu na to, jak málo nebo moc je to pravděpodobné. Vypnu pracovní SIMku, hodím nohy na stůl, budu si chvilku užívat ten klid, pak si nastavím takovou tu zprávu jako odpověď mailu, vypnu počítač, půjdu oprášit pavučiny z motorky, někam vyrazím, tam si dám nějaká pivka, přespím, čtrnáct dní se budu flákat a pak vymyslím, co bych mohl dělat dál.

Trochu je to srandovní, když mi občas šéf nadává a vyhrožuje mi vyhozením. Minule jsem při této situaci dostal ještě vynadáno, že se při takových rozhovorech nemám smát.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jsme na tom podobně, s tím smíchem. Na druhou stranu, dokud se směju, tak ustojím cokoliv.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.