Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft ohlásil podporu VP9 v Edge, Ogg, Vorbis, Opus a další se zvažují

No, já nevím - až to bude mít podporu pluginů pro přizpůsobení obsahu stránky, tak má teprve smysl se tím prohlížečem zabývat, do té doby je asi tak zajímavý jak vepřový řízek ve vegetariánské restaruraci.

Ještě dodatek: přiznám se, že téhle větě moc nerozumím: <em>…je otázkou, jak ještě tento aspekt pokročí do doby, než <b>finální Edge</b> spatří světlo světa.</em> Afaik Edge už <b>je</b> finální.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ta nepodpora pluginu muze byt i vyhoda - napriklad instalace nejakeho SW cloveku nezprasi prohlizec (pravda, tohle by prohlizec nemel bez souhlasu umoznovat), prizpusobeni nebude nikam posilat uzivatelova hesla, atd.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu pluginy jsou jediná věc, která umožní pokročilejšímu uživateli přizpůsobit "poněkud sterilní" prohlížeč svým potřebám. A navíc to umožňuje, aby prohlížeče byly opravdu co nejzákladnější, další fukce si tam uživatel prostě "nakliká" pomocí pluginů jen když je potřebuje, ostatní neobtěžují a nedělají z programu mastodonta.

Ochránit uživatele proti blbosti, tím že se zabije funkcionalita je hloupé. Pochopitelně takové bezpečnostní zrůdnosti jako ActiveX v to nepočítám.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna prohlizec od MS bych nepovazol za neco pro pokrocilejsi uzivatele. Ja to beru jako naprosty zaklad.
Jinak nektere veci ma problem uhlidat i pokrocilejsi uzivatel, bohuzel prohlizece tohle moc neresi a neumoznuji urcite veci zablokovat nebo alespon se na zmenu zeptat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jj, jsem to myslel spíše obecně jako hodnotitelnou vlastnost prohlížečů.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Však Edge je jediný neapplí browser ve kterém včera běžel přímý livestream z Apple.com :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.