Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft opět odstavil Windows 10 October Update, nyní kvůli ovladačům Intelu

to už není ani vtipné.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

toz kazdemu je odteraz jasne, ze davat si na Win10 novy "jarny-jesenny-kreativny-developersky-vianocno-velkonocny-aprilivo-oktobrovy" apdejt je hotova ruska ruleta

pisal som uz pred casom: pockat aspon 6 tyzdnov po vyjdeni apdeju a az potom instalovat, na pc ktore ma zivi a kde je ozaj dolezite aby to slo, pockat 12 tyzdnov (3 mesiace) po vyjdeni apdeju, ak sa tak dlho vobec cakat da a nenasere sa to tam same

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Každý normální člověk Win10 neinstaluje vůbec, maximálně jako druhý systém na hraní na jiný disk.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Názor to asi je. A teď prosím fakta. Důkazní břemeno je na vaší straně. A jinak ukážkový příklad argumentačního faulu "žádný pravý Skot". Gratuluji. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

moc som s Vami nikdy nesuhlasil, ale v tomto mate pravdu

ja ako clovek co potrebuje aby mu behalo vsetko od sass, gulp po emulsify a vsrtky veci okolo toho som bol nuteni prejst na linux, konkretne Elementary OS (Ubuntu mi lagovalo na dvoch monitoroch), kedze pod winom vzdy nieco neslo. Stravil som 4 dni nastavovania a nic, pod linuxom za 2-3 hodinky vsetko slapalo ako ma (ak neratam oblbovacky s nv ovladacmi pod Ubuntu, ktore som po dni nechal tak a presiel na Elementary)

teraz som spokojny a stastny uzivatel a mozem robit bez problemov, ak chcem hrat, prepnem sa do winu, kedze mam problem s OpenGL pri hrach pod linuxom(zeby kvoli 2x monitorom?)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zaráží mě, že nikomu z vedení a dozorčí rady nevadí, jak jde poslední roky jejich významný produkt do kytek a kazí tím reputaci firmy. Vždyť ho ta jelita mají na svých notebokách, tak přece vidí, že to je rok od roku horší.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jon Snih - podle meho osobniho nazoru vedeni samotneho Microsoftu stale bezi na Windows 7, vzdyt i samotny Bill Gates kdyz se do Microsoftu navratil vypomoct mu mel nervy z aktualizaci a dementnosti v Metro stylu ala Windows 8, museli mu zpetne nahodit 7, clanky o tom najdes na internetu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bych se ani moc nedivil, kdyby Mrkvosofti hlavouni jeli na jabku ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já ti říkám, že next gen windows bude linux s grafickou nástavbou windows 95,98,XP,7.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

@JS: Argumentační fauly použité v pouhých dvou větách: zbožné přání, z něho odvozená šikmá plocha, zavádějící dramatizace, apel na autoritu a apel na soucit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale ten obrázek k článku vtipný je :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen aby v MS nikoho nenapadlo udělat z Windows 1809 edici nazvanou Windows Merry Christmas a nedopadlo to přesně naopak jak na zmiňovaném obrázku.
Indové (nejejn z MS) jsou na to praštěný víc než dost.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tak za obrazok ku clanku velke +.
to sa podarilo. bohuzial MS sa stale nepoucil a sposob akym vedie aktualizacie WinX je katastrofalny.
Riesenie by bolo vziat Win7, a ten prepracovat na novu verziu. SP1 bola uz slusne odladena.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Riesenie by bolo vziat Win7, a ten prepracovat na novu verziu. SP1 bola uz slusne odladena." ... A ako to vyrieši problém s blbo napísanými ovládačmi, ktoré nepísal MS?

A skúste sa zamyslieť ešte trochu viac. Windows 8, 8.1, 10 sú evolúciou Windows 7. Žiadny nový OS na zelenej lúke. Ak by ostalo pri pomenovaní Windows 7, tak sa aj tak bude postupne vyvíjať UI, updaty, všetko. Rozdiel by bol buď v tom, že by sme museli nakoniec platiť za SP, alebo by sa vývoj spomalil, pretože ho nebude čím financovať. Konkurencia tak dostane príležitosť na väčší náskok ... a vo finále si tak takýmto neracionálnym okopávaním niečoho, čo vlastne používate, chcete používať a niektorí dokonca musíte, strielate do vlastnej nohy, pretože nakoniec možno budete musieť skončiť u konkurencie, kde dostanete vlastnosti, ktoré vlastne nechcete a za ešte vyššiu cenu (pretože bude o konkurenciu menej). Potlest. Niečo ako voliči ANO, SPD, KSČM, rusofili ... Nekonečné neúmerné zhadzovanie niekoho/niečoho, s čím vlastne žijú, alebo to k aktuálnemu životu (jeho úrovni) potrebujú, a naopak ignorovanie skutočných problémov. Výsledok? Všetkým nám bude horšie.

Za všetky mínusy vopred úprimne ďakujem.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz tak ctu ten tvuj prispevek, tak si tak rikam, v jake dimenzi zijete. Jen tak pro legraci, nektere z Vasich vyroku...
"A ako to vyrieši problém s blbo napísanými ovládačmi, ktoré nepísal MS?"
.. nijak. Nicmene jadro pudla nejsou blbe ovladace Intelu, ale jednak nesmyslnost 2x rocniho nuceneho upgradu/reinstalu windows a pak neschopnost Mrkvosoftu uspesne integorvat a otestovat aplikaci (driver) treti strany to sveho produktu.
" Rozdiel by bol buď v tom, že by sme museli nakoniec platiť za SP, alebo by sa vývoj spomalil, pretože ho nebude čím financovať."
.. kde jste prisel na to, ze budete za SP platit a ze MS nebude mit penize na financovani, to je mi opravdu zahadou. Doporucuji se podivat na kvartalni vysledky MS, ktere indikuji vsechno mozne, jen ne problemy s ufinancovanim cehokoliv
"a vo finále si tak takýmto neracionálnym okopávaním...strielate do vlastnej nohy... budete musieť skončiť u konkurencie"
.. tak smysl tehle vety mi opet zcela unika a jakymi myslenkovymi pochody, jste k ni dosel. U konkurence se konci proto, ze je clovek nespokojeny. Pokud MS vydava produkt, ktery vyvolava nespokojenost jeho uzivatelu, je uplne prirozene, ze se clovek zacne poohlizet po necem jinem. O tom preci volny trh a konkurence na trhu je. Jedinym stestim MS je jeho takrka dominantni postaveni a zneuzivani trhu, to je cely.

Zbytek politickeho komentare nekomentuji, neb mi prijde od veci.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vy neobolševici fakt už lezete všude.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A ako to vyrieši problém s blbo napísanými ovládačmi, ktoré nepísal MS?
..
tak ako vo WIn 7 a skor, overovanim funkcnosti testovanim a nasledne podpisanim MS.
....
A skúste sa zamyslieť ešte trochu viac. Windows 8, 8.1, 10 sú evolúciou Windows 7.
..
nie su. maju inak riesene jadro, iny sposob HAL (Hardware Layer Access)
....
že by sme museli nakoniec platiť za SP, alebo by sa vývoj spomalil, pretože ho nebude čím financovať.
..
to tazko, on totiz WinX smeruje k tomu aby bol dodavany ako sluzba s mesacnymi "mikro platbami"
....
čo vlastne používate, chcete používať a niektorí dokonca musíte, strielate do vlastnej nohy, pretože nakoniec možno budete musieť skončiť u konkurencie, kde dostanete vlastnosti, ktoré vlastne nechcete a za ešte vyššiu cenu
..
ja som pri konkurencii uz dlho, windows boli vzdy v dualboot kvoli zamestnavatelovi od 2009 som na predrazenom GNU/linux za 0€
cize ano blbostou manazerov som skoncil u konkurencie ale pre mna to znamenalo jednak znizene naklady (aj na firmu) a aj slobodu v pouzivani.
....
Nekonečné neúmerné zhadzovanie niekoho/niečoho, s čím vlastne žijú, alebo to k aktuálnemu životu (jeho úrovni) potrebujú, a naopak ignorovanie skutočných problémov. Výsledok? Všetkým nám bude horšie.
..
vzdy je mozne to zmenit, este je tu apple, BSD, GNU/Linux.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problém není W10, problém je to, jak MS přistupuje k aktualizacím (jinak W7 přece jenom už jsou kapku za zenitem, např task scheduler je u vícejádrových CPU (u 8/16 určitě, někdy i u 6/12) kapku neefektivní, grafické rozhraní není dělané na displeje s vysokým rozlišením - neumí rozumně škálovat (tj Modern UI by nás stejně neminulo) a jsou tam ještě i další věci.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

TOW - zajimave ze ve hrach podavaji vyssi vykon Windows 7 nez nejaktualnejsi 10, protoze sou proste 10 debilni a bezi v nich skoro vsechno bez kontroly uzivatele, 10 prinesli prd makovy, i DX12 alias Vulkan je pod 7 podporovane, zalezi na hre.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vulkan není DX12. Takže je úplně buřt říkat - no a co na Sedmičkách máme taky Vulkan. Když ho ta hra nepodporuje a podporuje pouze DX12, pak ti Vulkan DX12 nenahradí. Podle zkušeností z minula bude zřejmě tlačené více DX12, než Vulkan.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dnešní hry všeobecně blbě škálují nad 4 fyzická jádra, takže na ten limit až tak moc nenarazí. Týká se to spíš výpočetních programů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"grafické rozhraní není dělané na displeje s vysokým rozlišením - neumí rozumně škálovat".. moje zkusenost na noteboocich je opacna. U win7, pokud nastavim Custom DPI, tak to funguje...viecemene vse se proporcionalne zvetsi, nejake vetsi neostrosti nepozoruji. U Win 10 kdyz provedu to stejne, tak jednak casti aplikaci dojde k jasnemu rozostreni a z nejakeho mi zahodneho duvodu, DPI stejne na nektere aplikace nezabira. Je mozne, ze jadro pudla je v aplikacich a kterou metodu pouzivaji, nicmene na Win7 bez problemu..Win 10 s problemy.
Osobne si takto skalovani DPI nepredstavuji.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nebavíme se o starých věcech, s těmi nic neuděláme, ty prostě mažou všude (někde míň, někde víc, ale prostě mažou - jinak ve W10 jde ve vlastnostech programu nastavit metodu škálování). Jde o to, že nové programy které umí nativně W10 UI jsou ostré při jakékoliv změně měřítka. A jinak já mám zkušenost opačnou - pod W7 je u starých apps škálování hnusné, pod W10 se aspoň trochu dá používat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi kazdy mame jinou zkusenost, potazmo stejnu funkcionalitu pouzivame trochu jinak. Pro mne osobne je to pri praci na notasu dost problem .Pokud bych byl na high def. monitoru, tak bych mozna vyuzil vyhody, jak o tom pises.
Takhle muze jen zopakovat omilane...zlate 7ky...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

MS Office 365 aktuálně stažené a naisntalované - jsou na FullHD LCD 15,6 notebooku při škálování 125 % neostré - to je stará aplikace?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To neni stare versus nove programy. Neni problem napsat program co bude chodit jen na windows 10 a skalovat korektne nebude. Programator si dneska muze vybrat. Bud aplikaci s omezenou funkcnosti v dlazdicovem api (UWP) co snad skaluje. Nebo klasickou winapi aplikaci, kde se o skalovani musi postarat sam. A diky tragicke microsofti dokumentaci na tema dpi... se na to znacna cast vyvojaru vykasle. Ostatne s tim maji problem i v microsoftu kdy jako nazorna ukazka jsou ty ms office co tu zminil nekdo jiny.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Gratuluji indické společnosti k skvělé práci , ale nejsem si jist zda jste správně pochopili svou vládu, plánem indické vlády je že každý Ind bude mít hajzl a ne že všechny pošlete do hajzlu, svými updaty.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"kteří využívají audio výstupu přes digitální rozhraní jako HDMI, DisplayPort nebo USB(-C), tak po aktualizaci na verzi 1809 jim prestane jet zvuk" - tohle umely Windows 7 pradavno a bez problemu, ale pry nejnovejsi vydani Windows 10 v podobe 1809 tohle nepodporuje, Microsoft jde do peknych, ale ukazkovych sracek...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Umíte sečíst 1+1? Nikdo nikde nenapsal, že tato funkčnost zmizela, ale že je nefunkční u konkrétních ovladačů Intel, protože Intel (tradične) něco zvrzal. ... "Microsoft jde do peknych, ale ukazkovych sracek." Jj, jako vždy při uvedení nové verze OS za posledních několik dekád. Hláška na úrovni "všichni migranti chtějí znásilnit naš ženy a děti" a "všichni kradnú". Že vás to ještě baví.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A nejhorší je že na Windows obvykle nadávají ti, kteří tvrdí jak se vyznají v počítačích a pak si ani nenajdou event log a neznají jejich základní SW výbavu

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jiricku, takhlavn, kdyz tu svoji SW vybavy znas ty sam. Ono taky jednoho dne muze dojit i na Tebe, kdy te Win10 nemile prekvapi..pak si na tenhle komentar vzpomen :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takže v 1803 vše funguje, v 1809 ne, tedy MS zase hrabal do systému ovladačů, o což jej nikdo nežádal...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Michal Minárik - ta funkcnost s verzi 1809 zmizela a hotovo, 10 sou odpad.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Být Nadellou, tak ty updaty přejmenuju na 1901 a 1907, ale měsíce spuštění bych interně nechal na 03 a 09, beta testing mohou jako obvykle spustit na Home edicích. Pak by to možná mohlo sednout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže díky Intelu dostaneme podzimní verzi desítek na jaře? To už není vůbec vtipné. Tedy vtipné je, jak za to všichni hateři nadávají Microsoftu, ale za ta léta, co to sleduju, mě to už taky nijak zvlášť nerozesměje. A vůbec není vtipné, že MS odstavil upgrade všem, i těm, kdo ovladače Intelu pro zvuk z HDMI v systému vůbec nemají.

Edit: Takže jak je psáno jinde, tak MS pozastavil upgrady jen pro počítače s příslušnými vadnými ovladači Intel. Zde se zase vytváří haterská bublina...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Byt jsi mrkvosofti fanda a tudiz zbytecne s tebou diskutovat, tak za vyslednou funkcionalitu nese zodpovednost MS, nikoliv Intel. Tudiz i tato chyba pada ciste na hlavu MS a nikho dalsiho. Z pohledu supportu je to jasny pripad. Tudiz kritika MS je opet plne opravnena.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Me by zajimalo, kolik lidi v posledni dobe hleda an google, jak se daji vypnout aktualizace Win10 :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nehledám ty vypínám hned po čisté instalaci a zakazuju ve firewalu komunikaci všemu co chce jít na MS kromě ověření aktivace, ale i tak mi Win10 1803 občas zobrazí modrou smrt, ale to až od doby kdy jsem nainstaloval verzi 1809 a pak ji po neustálých problémech zformátoval a nahodil zpět verzi 1803. Když jsem měl verzi 1803 předtím asi 3 měsíce tak za celou dobu žádný problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a víte proč ten BSOD? On má svůj význam a dá se to většinou vyřešit během pár minut.

To že v předchozí verzi nebyl problém neznamá že problém neexistoval, nemusel se jen projevit. BSOD není váš problém, je to jen důsledek problému a zdroj je třeba vypátrat a odstranit.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ve windows 10 se bohuzel bsod ve velke vetsine pripadu vyresit neda. Vyhodi to jen hexa cislo chyby, ktere je univerzalni pro milion veci a normalni clovek (co si neumi precist debuggerem minidump) s tim neudela vubec nic.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Během ani ne těch pár minut mám celou práci v kýblu a pak už nic jiného než restart, takže MS to vyřešil za mě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> Intel zprasí ovladače

DAMN YOU MICROSOFT!!!!!

:DDDD

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nj, kdo chce psa bíti, hůl si vždy najde. To je stejné jako ta dnešní zpráva o zrojích seasionicu, kde se mimo jiné píše že Seasonic ten problém s postiženými řeší, když tady byla první zpráva o problémech s 2080Ti, tak tam byla snaha to démonizovat natož aby tam bylo zmíněno to samé a sice že problémy s majiteli řeší.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasim. Podle toho co se tu pise za to muzou oba. INTEL za to ze zprasil ovladace a MS za to, ze pustil do hromadnyho update neco co si poradne neotestoval a za co je zodpovedny.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Z pohledu uzivatele/zakaznika za to muze pouze MS, protoze spravne nezaintegroval/neotestoval aplikaci treti strany. Interne je pak na MS a Intelu, at si to mezi sebou jako bugy predaji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

„když tady byla první zpráva o problémech s 2080Ti, tak tam byla snaha to démonizovat natož aby tam bylo zmíněno to samé a sice že problémy s majiteli řeší.“

Proč lžete? V první zprávě bylo uvedeno: „Nvidia do okamžiku přípravy tohoto článku nezveřejnila žádné oficiální vyjádření […]“ Což byla pravda.

Později Nvidia konstatovala, že se situace řeší standardní reklamační cestou. To zde bylo také uvedeno. A rozhodně to neznamená, že Nvidia řeší problémy s majiteli, ale že majitelé musejí reklamovat karty tam, kde je koupili. Což znamená, že Nvidia vůči majitelům hardwaru nepodnikla žádný nadstandardní krok, nic co by vybočilo nad rámec zákonných povinností.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ses normalni? uz v nadpisu mas, ze se to tyka intel driveru.. (:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Znova. MS šahal nesmyslně v 1809 do ovladačů, a tak ovladače, jež s 1803 normálně fungují, přestaly fungovat. Týká se to jak HP, tak Intelu.
To je totiž asi to nejdhorší na W10, že nejsou W10 jako W10 z hlediska ovladačů, každý půlroční update jsou jako nové windows dříve... Z hlediska kompatibility HW je to děs.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak blbý je, že ani ty 2 indický společnosti se nedokážou domluvit :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak já nevím, ale teď 27.11.2018 12:23 je možno October verzi stáhnout. třeba to už opravili ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no tak ja vam napisem jednu pikosku.
Odkedy je ta afera tusim s 1803 a nasledne, tak na mojom notebooku ktory je z doby Win Vista zacala fungovat ovladacia lista. Taka s dotykovimi tlacitkami na ovladanie zvuku a odobne. Tato lista nikdy poriadne nefungovala a teraz sup a ide dokonale :). Normalne to vyzera, ze Win cuva :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za chvíli se dozvíte, že jste MS troll, Windows 10 jsou přece nefunkční systém, který nejde ani nainstaloval a měl byste downgradovat na Windows 7, kde vše funguje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to nieee :D
Len tato moja skusenost mi prisla velmi zabavna. Tento panel som sa snazil rozchodit mnohokrat a vzdy prestal fungovat po rozne kratkom case. Skor som cakal, ze mi nieco prestane fungovat, alebo cela masinka skonci, ved ma svoje roky a ovladace na win 10 viac menej nie su a ono sa nieco zlepsilo. Je to len taka perlicka k teme ovladacov a win 10.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdy už konečně výjde Update abych konečně mohl zahrát Age of Empires Definitive Edition? jsem jedním z mála lidí, kterým hra nejede a to nemám šrot, když na vysokým nastavení jedu Assasins Creed Odysey.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně teda lehce sejří jiná věc: Win10_1809Oct_Czech_x64.iso se nevejde na jednostranné jednovrstvé DVD ani s overburningem. To už abych buď naladil dvouvrstvé DVD, nebo to pálil na Blu-ray, protože dvouvrstvé DVD RW jaksi není.
;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Flashka je reseni. Ja s tim narazil uz pred lety s instalackou win7 co mela integrovany vsechny updaty. Tak sem se rozhlid a zjistil, ze to jde i bez paleni kotoucku... ISO -> rufus -> usb ma dneska kazdej. Mechaniku ma cim dal min lidi a posledni dobou narazim ze i ty co ji maj tak uz jim nefunguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFTe, MS dodává Windows Media Creation Tool na přímé vytvoření USB flashky, neznám elegantnější způsob. Jaké výhody má DVD?
https://www.microsoft.com/cs-cz/software-download/windows10

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.