Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft počítá s FidelityFX Super Resolution pro Xbox Series S|X

OT: Omlouvam se za OT, ale po dnesni aktualizaci FF na verzi 89 se mi u DIITu rozhodilo pismo a nezobrazuje se u nekterych pismen diakritika (u y s carkou, u r s hackem, u c s hackem - pisu to takhle pitome, protoze diakritiku nevidim a ni v diskusi).
Nemate nekdo stejny problem ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jedu z Fx 89 a pohoda.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problem je ze mi to dela jen u DIIT ostatni jsou v pohode.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak bohuzel ani po updatu W10 a kompletnim restartu se problem nevyresil. Uvidime co dal - znovu podotykam, ze tento problem mam pouze u DIIT coz je zvlastni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani když založíš nový čistý FF profil?

edit: nebo aspoň start FF s vypnutými doplňky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co anonymní okno nebo jiný prohlížeč?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedu verzi 89 a u mě taky v poho. Jen jsem vypnul ten obludnej Proton...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aktualizoval jsem FF na 89 a ani před aktualizací ani po ní nevidím problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel nepomaha nic. Prubnul jsem i anonym + vypnuti vsech doplnku a i zmena vychozich fontu - NIC. tady jsem pro nazornost vlozil screen, kde je videt stranka v poradku a pak diit. https://ibb.co/dPVC7Xr
Jeste jsem nahral obrazek z Edge, kde je vse OK: https://ibb.co/hsnGpyY

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už do toho delší dobu nedělám, ale nemůže to být chybný font? Jestli jsi trochu v obraze, zkus si nahodit konzoli (F12) v elements si najít text který ti blbne, v pravém sloupečku v záložce styles si najdi aktivní položku font-family a zkus smazat celý ten řádek - doplní ti tam položku auto. Co to pak udělá?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doplnku tam mas pozehnane... fakt bych zkusil ten uplne cisty profil (about:profiles a tam vytvorit novy).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za radu, vyzkouseno, ale toto nezabralo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Diky za rady, bude to neco s fontem, protoze pokud zakazu pouzivat strance vlastni font tak je to OK, ale pokud ji povolim pouzit vlastni font tak bez diakritiky :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám :)
Na jednom pc před upgrade FF ok, po upgrade na FF89 je font jiný, ale hlavně jsou proporcionálně zobrazeny jinak české znaky (šěčřžýáí). čistý FF, reset profilu proveden - nepomohlo. Na druhém PC po ugrade FF na 89 vše ok.
Nicméně ještě může být problém v grafickém driveru. Cca asi měsíc zpět jsem u známého řešil podobný problém, kde se např. ve webmailu nezobrazovala půlka znaků ve slovech. Pomohl upgrade Intel driverů pro int. grafiku. Mě toto nepomohlo (RTX3000, driver 452 -> 462). Žít se s tím ale dá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

VYŘEŠENO !!!
Je to asi nějakým novým nastavením FF 89, který nezohledňuje znakovou sadu obsaženou v řezu písma a natvrdo nastaví Helveticu (která je ve vlastnostech fonů stránky nastavená na prvním místě pak teprve následuje Arial a další), která u mě v PC nemá české znaky. Po odstranění tohoto fontu již FF zobrazí stránku korektně s použitím Arialu. Zajímavé je, že toto se objevilo až u FF 89 a tím pádem souvisí na 99% na nějakém vnitřním nastavení které nevím kde změnit.
Tímto děkuji všem co se mi snažili poradit a obzvlášť uživateli "mejla" který mě navedl správným směrem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Potvrzuji. Po smazaní fontů Helvetica z Windows je problém vyřešen. Řešení jsem objevil na Redditu, je vidět, že to nebyl ojedinělý problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1, Zajímavé je, že přes https://explore.amd.com/en/technologies/radeon-software-fidelityfx-super... se dají navrhnout hry, kam bych chtěl technologii doplnit. Podpora byla hlášena pro integrované vegy v CPU, ale zkuste si to v té survey zakliknout :-) Občas člověk hraje blbůstky, na kterých by se mu nemusela dGPU spustit. Resp s tímhle by nemusela.

2, V článku je trochu matoucí věta "FidelityFX Super Resolution se zatím jeví jako jediná technologie, která funguje jak na grafických kartách, tak na konzolích a zároveň není vázaná na konkrétní hru nebo engine." Ve footnote prezentace AMD je napsáno "AMD FidelityFX Super Resolution is “game dependent” .... " je to ve footnote 2 https://www.amd.com/en/technologies/radeon-software-fidelityfx-super-res...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

FSR může vývojář doplnit do libovolné hry. Není to proprietární technologie vázaná na jednu hru nebo studio, které si jí vyvinulo pro vlastní potřebu a nikomu jinému ji nenabídne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky neříkám, že to sdělení je špatně, jen že je trochu matoucí. Od AMD bych totiž ani nečekal, že vydá "grafický prvek" jen pro jednu hru. Tak jak je to formulované bych to spíše chápal tak, že v ovladačích lze zapnout efekt pro hru, se kterým autoři hry nepočítali. Jako vynucené vyhlazování hran, například.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Microsoft má zájem ...". Microsoft od začátku tuhle věc podporuje a s společně s AMD na ní pracuje. Podobně jako další technologie optimalizace renderingu, pro které má v konzolích hw podporu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jeden obrázek zatím moc nepřesvědčil ale za pár dní snad uvidíme výsledek na vlastních pc. Třeba to při současném nedostatku grafik bude zajímavé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.