Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft v tichosti pohřbívá značku Lumia

Tohle je práce S. Nadelly, který to pohřbil. Osobně si myslím, že koncept Lumie byl solidní a mobilní W8.1 byl celkem svižný a zajímavý OS. No nic. Sbohem a šáteček. Alternativ nám teď v mobilních platformách moc nezbývá (:-

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nadella za to nemuze, cely problem nastal uz za Ballmera. Nejprve MS nepochopitelne pohrbil ze dne na den Windows Mobile 6.5 a misto nich vydal naprostou tragedii Windows Phone 7, ktery byl z predchozim nekompatibilni, jeste uzivatele na tenhle propadak nezapomneli a uz tu byl Windows Phone 8 a nasledne Windows 10 Mobile. Situace uz sice nebyla zdaleka tak tragicka a OS byl pomerne robustni, ale stale bylo plno veci nedotazeno a je teda zcela logicke, ze uzivatele dali prednost Androidu a iOS, ktere jsou o generaci dal.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

O generaci dál jsou W10M, úplně nový OS s novým jádrem, Android a iOS jsou jen sbírky záplat na starých jádrech. Jenže je to k ničemu, když se to výrobce rozhodl zabít. Až mi Lumie doslouží, tak se holt vrátím k dumbphone...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To je možný, ale dost pozdě. By mě zajímalo, co za posledních 10+ let MS opravdu vyšlo ;)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ummm.. Xbox a.. Xbox. Tot asi vse.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ekosystém okolo Visual Studio.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No jak sa to vezme. Visual Studio je super, na druhu stranu oproti comu? Na desktope a zvlast vo windows svete v zasade nema konkurenciu - Borland zdochol uz davno a kto dalsi by im mohol konkurovat ? Zato si pametam tie tragedie VS2003,VS2005 a este aj VS2008. Stabilita bola pre nich skarede slovo a celkovo nechapem preco MS mal taku silnu potrebu prepisat cele IDE do .NETu. Asi sa chcu podobat na tie Javovske IDEcka ktore kde tu maju podporu aj c/c++ (ostatne poniektore zacinaju byt opatrne aj lepsie ako VS). Posledne VS2015 je lenive, nenazrane a po pridani zopar pluginov to uz pomali pada ako java.A VSCode, co je sice nieco uplne ine, ale aj tak jednoduchy editor postavit na chrome/webkite, ako sorry ale to je zverstvo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"úplně nový OS s novým jádrem"

Coz je opravdu "skvele", zvlast pro vyvojare, zvlast kdyz to MS dela prakticky co 2-3 roky. Kolik vyvojaru ma chut, dle tveho odhadu, upravovat sve aplikace pokazde kdyz si MS uprdne ?

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo je k tomu nenutí. Když se jim to nelíbí, můžou jít šoupat krabice do skladu. ☺

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Omyl, to plati jen pro desktop. V mobilech mohou jit jinam... a hopla, zda se ze taky sli jinam :)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak. Micro$oft prostě zapomíná, že v mobilním segmentu nemá monopol, takže tam nesmí s ostatními točit jako v PC sféře.

Když se M$ rozhodne ve PC Windows úplně překopat rozhraní a jádro, tak se všichni musí přizpůsobit, protože alternativa prakticky není.
Zatímco v mobilní sféře lidi raději přejdou do bezproblémového Androidu - sice je to furt dokola to staré jádro s novými záplatami, ale funguje to a nikdo lidi nenutí přizpůsobit se novému prostředí co 2-3 roky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

„O generaci dál jsou W10M, úplně nový OS s novým jádrem“
Za prvé, W10M není nový OS s novým jádrem, ale evoluce WM 8.1.

Což je ještě štěstí, protože za druhé, tohle je přesně to, co Nokia-MS telefony položilo.
Nejdřív byl Symbian. Pak oznámili konec Symbianu a přechod na MeeGo, který zazdili a přešli na Windows 7, který zazdili o dva roky později a udělali zase úplně nový Windows 8.

V době převzetí Microsoftem Nokia prakticky čtyři roky v kuse neměla systém, který by měl podíl na trhu a výhled do budoucna.

Nelze se moc divit, že se za takové situace nehrnuli ani kupující, ani vývojáři (při možnosti, že v příští generaci bude zase všechno jinak).
A následoval smrtící cyklus: Nejsou aplikace - není podíl na trhu - není důvod portovat aplikace.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Nedivim se, ze se zakaznici nehrnou koupit si neco od firmy ktera predvedla to co predvedla s W8 a W10 na desktopu a po nedopecenych WP, zariznutych Win-RT.
Ne kazdeho snem je byti laboratorni myskou...

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Je jeste dobre zminit, ze podpora vyvojaru mobilnich aplikaci pro windows je do ted snad zaporna. MS mezi generacemi meni API i graficky navrh celeho systemu, takze pro udrzeni aplikace je potreba ji porad zasadne upravovat a nebo komplet prepsat. Google ani Apple si tohle netroufli. Apple mel jeden zasadni zlom v iOS kdy priblizil ovladani Androidu a Google mel 3 rozsahlejsi zmeny UI a jinak vsechno zastarava postupne a s docela velkym zpozdenim.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

presne tak, Mal som Windows Mobile 5,6.1,6.5 a 7. 6.1 na HTC Pharos nebolo mozne po roku upgradovat na 6.5 tak tam siel Android 1.6 a kupa noveho HTC s 6.5. Telefon na nezaplatenie, stabilny system. Dosiel update na 7 a koniec.
Nasledne som si vo firme vyziadal s WM 7 ale uz to padalo.
Nasledne iPhone (prva verzia) a prechod na Nokiu E65.
Problem s vyssim cislom bol vzdy rovnaky:
1. stabilita
2. kompatabilita SW
3. snaha urobit plnohodnotny "android"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

WM byly nepouzitelne. Byla to vec, kde byl k prumyslove rozsirenemu win CE pribastlen GSM modul. WM byly uzasna hracka, ale na telefonovani nepouzitelne. Dalo se tam nainstalovat cokoliv, odkudkoliv - tak liberalni mobilni system uz nikdy nevznikne - a to byl celkem problem, protoze to rozhodne neprispivalo ke stabilite (ktera byla mizerna sama o sobe). To musel prijit apple s filosofii "cim vic uzivatel muze, tim vic zmrvi a tomu je treba zabranit", aby se tenhle segment nekam posunul. A krome toho MS, ktery jako obvykle nevedel co s tim. A byl to system pro geeky, zase musel prijit apple, aby udelal system pro BFU (tehda se lidi pocitacu vic bali).
Po zkusenostech s WM jsem nikdy ani na okamzik neuvazoval, ze bych si proridl WP.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Minus ode me neni, ale nesouhlasim. Windows Mobile byl produktem sve doby a v te byl opravdu spickovy, nakonec nic lepsiho nebylo, takze nikdo nemuze rict, ze nebyl nejlepsi, maximalne se tu muzem pohadat z Palmistama, ale to bylo hozene trochu specificteji nez Windows Mobile alias Windows CE.
Jina vec je, ze si s nim Microsoft najednou prestal vedet rady a ve vyvoji ustrnul a umoznil tak Applu a pozdeji Googleu, aby ovladli trh.
A pokud rikas, ze WM byl pro geeky, tak te musim poucit, ze i prvni Apple pocitac byl pro geeky. Problem nebyl teda v tom skvelem napadu na Windows Mobile, ale v tom postupnem ustrnuti, kdy po porad vybornem Windows Mobile 6.5 mel Microsoft navazat dalsi skvelou generaci mobilniho OS a misto toho vymyslel tu tragedii Windows Phone 7.
Nakonec jak uz tu nekdo zminil: Co vymyslel Microsoft za poslednich deset let dobreho: Xbox, Xbox, Xbox, jinak se v nicem nejak nechyta. :-/

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Zapomněl jsi na Symbian. WinCE alias WinMobile byly vždy nedotažené, ode všeho trochu a nic pořádně. Dodnes ale přežívají v průmyslových zařízeních typu chytré čtečky kódů apod., tam jejich otevřenost a jistá počítačoidnost je pozitivní. Ale používat to jako telefon, to byla už historicky potíž.

A jinak co se povedlo - MS je asi jediná firma, která sice cloud nevymyslela, ale úspěšně na něm vydělává - narozdíl od jiných. A to říkám jako člověk, který cloudová řešení nesnáší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je právě na tom to nejsmutnější, že se zmenšuje množina alternativ. Čím méně konkurence, tím hůře pro nás zákazníky. Jen bych ten výsledek neházel na jednoho člověka. Na počátku byla naprostá nepřipravenost Nokia na změny, pak následovalo kvapné "dohnat a předehnat", bez ochoty dát tomu čas. Vše se řešilo jen dle ceny akcií a řečí analytiků. Teprve pak do toho vpadl MS, který na změnu v mobilní sféře nebyl připravený a dodnes se v tom plácá. Snad to neopustí nadobro a nechají nějakou skupinu něco kutit, bez nutnosti stát se lídrem.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nene, na nepřipravenost a okolnosti to svádět nelze, problém je v tom, že některá rozhodnutí činěná managementem byla prostě úplně debilní - například vsadit na jediný mobilní OS. To mi nikdo nevymluví, že se to u firmy velikosti Nokie dá něčím ospravedlnit. Kdyby se toto nestalo, je Nokia v první trojce dodnes.

Neříkám, že neměli jít do těch Widlí. Jít do Widlí bylo fajn - byl to nový systém, neokoukaný, svižný, někomu se to (slyšel jsem) prý i líbilo, proč ne. Ale do Prčic když tři OS udrží i Alcatel/TCL, tak nevím, proč se světová jednička rozhodla tak hloupě. Samsung taky zkoušel Badu a Tizen - protože proč ne? Ať so zkusí, přinese jim to zkušenosti a i když je celý projekt za pár let na odpis, společnost jako takovou to (troufám si tvrdit) posílilo. A i když to nakonec skončí ve ztrátě, jede se dál, žádný velký problém. Ale kdyby Samsung řekl, že všechno půjde na Badu a s ostatním končí?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, Samsung dokonce krome dominantniho Androidu a vlastni Bady sahl hnedle i po Windows Mobile a pozdeji Windows Phone. Verim, ze kdyby to slo, tak postavi telefon i na iOS.
A ted to porovnejme z Nokii, do Androidu nesli vubec respektive az v dobe, kdy uz byli irelevantni. Vlastni pomerne odladeny system si doslova rozkopali pod nohama a vsechno vsadili na jeden jedinny system, ktery navic prisel posledni a bylo od zacatku jasne, ze to nebude lehke. Proste korupcnici, grazlove a idioti, to je realita managmentu Nokie.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Lumia nebyl nikdy koncept, byl to jen trapnej pokus ospravedlnit sežrání Nokia (a jejich technologií) Microsoftem... oplakáváš dítě, který se narodilo mrtvý... :o/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no koukam ze lumie se pohrbiva jako tchyne.. ctrnact dni predem a jen po pas, aby se mohla starat o hrob (: jinak super obrazek (::

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

no jestli to bude dual sim a za normalni cenu 10k tak si ho poridim

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O to nejde, potrebujes hlavne aplikace a prvni podminka pro vznik aplikaci jsou ruzne smartphony pro ruzne uzivatele, tak aby byla velka uzivatelska zakladna a vyvojari aplikaci se prirozene soustredili na dane platforme. Takze aspon jeden levnej, jeden prumer a jeden highend a to ted MS v Lumii nema.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já teda ne. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jde to celý někam do míst kde slunce nesvítí...
mam lumii 640 s posledním w10 buildem, na system si nestěžuju, ale sere mě že to jde do kopru - here mapy, teď i FM rádio (používal jsem občasně při práci, jen napíchnout na repro -nic jednoduššího)

jestli to tak pujde dál, tak z toho zbyde dotykový telefonovadlo s možností webu a mejlu, nic víc :-(
I tento koncept by mi tolik nevadil, ale musí k tomu být adekvátní cenovka.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jste v podstatě důkazem toho, že odvážným tenkrát štěstí nepřálo. Já bych si tedy v posledních pár letech nic mobilního od MS nekopil a to ne proto, že by je nesnášel nebo, že by tam nebylo něco zajímavě vybaveného, ale proto jak tragickou mají podporu a jak opakovaně a naprosoto suveréně pohřbívají (papírově) slibné platformy a jejich uživatele nechají napospas ve slepé větvi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

není to tak zlé, here jsem oželil, rádio jsou aplikace 3. stran, jen je to škoda když to bylo součástí systemu.

Jinak muj první chytrej telefon byl s androidem, HW výbava podobná tý lumii 640, android tušim 4.4.
Android v mých očích je dobrej pro lidi co si s telefonem rádi hrají (nemyslím jen hry). mě na tom trápila zásadní věc, system mrznul ikdyž byl skoro čistej (mohlo být telefonem, kdo ví)a pak mě tam vadila tuna reklam a nucení google služeb.
Proto padla po tomto androidu volba na win, protože nebylo co jiného na výběr.
Nakouslé jablko pro mne volbou není hlavně z důvodu ceny/užitná hodnota vzhledem k trvanlivosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to je přesně to namyšlené chování Micro$oftu, které lidí nesnáší.

"My jsme se rozhodli, že nepotřebujete rádio, tak jsme ho v další verzi odstranili!"
"My jsme se rozhodli, že nepotřebujete mapy, tak jsme je v další verzi odstranili!"
"Sereme na to, co chcou naší zákaznici. Budeme si dělat, co chceme!"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U nás ve firmě jsme vyfasovali nějaký MS fény (asi byly fakt levný), ale každej na ně nadává a podpora tvrdí, že ještě nikdy se jim nevracelo tolik telefénu zpět s tím, jestli by ještě někde nevyškrábli ten starej dobrej androžid (nějakej levnej h-auvej). Těm, co MS vyhovuje je naprostý minimum.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To te ve 12ti letech zamestnavaji?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ano, u nas je to stejne, nakoupily se levne Lumie 550 a 640 a davaji se zamestnancum, kteri jsou z toho dost nestastni. Jedinni lide, kdo jsou z Lumii docela nadseni je nase IT oddeleni, nebot to jsou vsechno fanousci MS. Proste takovej geekovskej foun pro nadsence Microsoftu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U nas je sice interni IT taky na MS, ale kdyz jim clovek sveho casu prinesl WP, ze by tam chtel pristup na exchange, tak tvrdili, ze to umi proti iOSu, androidu, ale WP je problem ;) Jo a ty lumie se tu fasovaly taky - asi to byla nejaka akce O2.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A neni to tak, ze jim za par mesicu vyprsi ta znacka?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak se divam, ze v CR nic, tady jsou jeste pozadu:) ... ale treba v US a GB (dal jsem se nedival) prejmenovali akorat Microsoft Lumia na Windows Phone, coz dava smysl, kdyz nastupce budou surface phony. Tim se mimochodem krasne ukazuje jaka schiza bylo prejmenovat WP na WM, jelikoz ted by tam logicky melo byt Windows Mobile, ale to by jaksi v anglictine mohlo mit vice vyznamu.

Jeste se divam na to BLU a fakt maji i windows telefony vlastni znacky, to slysim poprve (http://www.bluproducts.com/index.php/windows). Normalne je prodavaji. Dokonce i pres microsoft. Ikdyz po zhlednuti tech parametru a ceny mi to jako hitparada neprijde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo bude vlastnit značku Nokia? Microsoft zakoupil pouze mobilní divizi, ne značku. Ta zůstává samotné Nokii a Microsoft ji bude moci pro stávající mobilní telefony využívat pouze na základě licence. To se netýká značek Lumia a Asha, které byly Microsoftu prodány.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jak rikam nevim, asi tu Lumiu fakt vlastni. Nevim, proc to prejmenovavaji, ono je to asi dneska moderni prejmenovavat mobily po noteboocich. Lumia -> Surface a ted se uz i gugl opici Nexus -> Pixel. Nevim, jestli jejich managori nahodou nebyli na nejake spolecne prednasce nejakeho nymanda, ktery jim poradil, ze tohle je zaruceny recept na uspech:o)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak MS se už dlouho snaží uživatelům podkuřovat "jednotnou" značkou a uvádět je v omyl, že jde o stejný produkt. V podstatě si s tím začali, takže mě to nepřekvapuje. Za chvilku tam nacpou názvy všech svých úspěšných projektů a bude se to jmenovat "Office Surface Windows Word Excel PowerPoint SQL Internet Explorer Phone XP 7 with DirectX".

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

„Nevim, proc to prejmenovavaji“

Asi stejný důvod jako Internet Explorer, na tu značku se už příliš nalepila pověst propadáku.
Navíc Lumie jsou ve slepé uličce a MS zjevně neví, co s tím, takže zřejmě značku Lumia odepíše a zkusí to znovu s čistým stolem.

I mně to v dané situaci připadá jako nejlepší řešení.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak lumie byly vzdycky spickove telefony, navic celkem slusny nazev.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já bych se toho tolik nebál, Visual Studio podporuje kde co a všechny appky pro xbox, windows, telefony (i budoucí!), se programují jako UAP resp. GUI je v xaml... A pokud Surface Phone bude mít nějakej 1W Appollo Lake (no vím, že to zařízli... ale tak třeba...) nebo ARM, to je Visual Studiu už teď relativně buřt. Nic jim nebrání vydávat dál telefony s Windows 10 a právě teď a kvůli desítkám je konečně správnej smysluplnej čas - vše trochu rozumně napsaný pro Win10 tam pojede, navíc na Androidech a iOS jakbysmet, a programátorů mají miliardu... Neznám vývojové prostředí pro Android nebo iOS které kompiluje do Windows...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kivy. Dokonce to běží i v sedmičkách.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem možná také jeden z mála co přešel z androidu na mobil s windows. Rozdíly tady jsou a ne vždy negativní jak mnozí uvádějí. Android má obrovskou uživatelskou základnu, která těží hlavně z velkého množství dostupných aplikací. Nové verze androidu, ale hůře fungují na starších telefonech (lagy) a nebo vůbec není možná aktualizace. Tento systém si také rád "užere" i více operační paměti než by člověk čekal. Například mobil se 3GB op. paměti má po nastartování k dispozici jen 1GB volné apod (záleží na výrobci).

Windows je naopak spíše konzervativnější a využijí ho hlavně nadšenci pro tento typ operačního systému. Aplikací ke stažení je méně a často chybí free varianta, kterou známe z pc či z androidu. Tento systém ale v pohodě funguje i na starších mobilech s minimem operační paměti.

Pokud bych to stručně shrnul, tak android je možná jednodužší pro masy, barevnější, na hraní a také pro děti :-).
Windows si pořizují ti uživatelé, kteří vědí o co jde a potřebují s mobilem hlavně pracovat. Zábava je pak často jen okrajovou záležitostí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Že pro Windows nejsou aplikace je celkem zásadní problém, kupodivu i pro uživatele, u kterých bych to ani nečekal.

Další problém je podle mě v tom, že Windows telefony mají pověst něčeho, co v příští generaci skončí.
WM 7 zaříznut, u WM 8 nebylo jasné, jestli neskončí stejně, a u WM 10 zase bylo čím dál jasnější, že budou zaříznuté Lumie jako takové.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to bylo tak jednoduche. Ja byl ted treba tyden na Kypru a s hlavnim telefonem s WP8.1 jsem se skoro nikde nepripojil na Wifi. Asi vsude se po pripojeni zobrazila nejaka uvodni stranka, kde bylo potreba odkliknout nejaka pravidla a bud kliknout na "Connect" nebo zadat jmeno a heslo. Na mobilnich Win se mi ta uvodni stranka v 90% nezobrazila. Netusim, kde byl problem, ale zalozni kram s Androidem nemel problem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Možná tak hodně nenáročnou práci, přemejšlím, až se můj Passport odebere do věčných lovišť, čím BB nahradím a vím, že Windows to nebudou, protože neumí vyzváněcí profily (quiet hours to opravdu nejsou) a neumí offline synchronizovat dokumenty se sharepoint 2013

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejhorší na tom je, že není co koupit. Android, který nezačne do půl roku lagovat jsem zatím neviděl, navíc nechci dávat víc než 5-6 tisíc, protože telefon má při mojim zacházení životnost půl roku.
Resp. možná jediný, který jsem viděl bylo paradoxně nějaké ultralevné prestigio, které bylo po všech ostatních stránkám příšerné.
Teď mám Lumii 640 dual sim, a přímou náhradu nevidím...
Bohužel úplnš stejně nefungují i počiny typu Cyanogen - zkoušeno v rodině, vždycky se to tak kolem půl roku sesere...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když při Vašem zacházení mobil vydrží půl roku, není žádný problém, že po půl roce začne lagovat :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak to ti doporučím kupovat po čtvrt roce 2 po 2500kč )))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na to lagování existují určité aplikace typicky SDMaid, SystemTuner, Link2SD atd. Jde o to, že se systém musí průběžně čistit a udržovat určité systémové parametry (např. trim, volná místa na systémových partišnách). Tím čištěním myslím i deinstalace různého bloatwaru, který se průběžně kupí. Bohužel phone bez rootu je na tom o poznání hůř, protože některé výše zmíněné aplikace v něm neběží.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne docela fascinuji tyhle vyjadreni, ze se Android zacne sekat po pul roce. Docela by mne zajimalo, jak dotycny k tomuto zaveru prisel. Mam sice zkusenost vicemene jen se Samsungy, ale urcite toto nemohu potvrdit. Mam 3 samsung v rade .. Note 2, Galaxy S3, Galaxy S5 a byt jsem nekupoval ani jeden z nich v dobe uvedeni natrh, ale minimalne 1-2 roky pozdeji.. nejakeho lagovani jsem si nevsiml s vyjimkou u S3, kde pri nacteni nekterych plnych webovych stranek po prechodu zpatky z webu, evidnetne presouva neco v pameti, a je to na chvili znat. A tohle je stejne stary kousek, dneska uz muzealni s 1GB pameti. A to jsou Samsungy "provarene" lagovanim.
Opravdu by mne zajimalo, kde se tohlo tvrzeni bere a jak k nemu dotycni prijdou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak speciálně u té Galaxy S3 tohle řeším pravidelně. Jednou to došlo tak daleko, že jsem zcela vážně šel vypnout wifi (a vyndal sim) protože jsem měl pocit, že snad ani není možné, co ten telefon sám od sebe dělá. Reset, případně flash a je na 3-6 měsíců klid. Přitom na tom nic moc nedělá, a nic moc nemá.
A korunu tomu všemu nasadila ještě jiná závada - při pádu si telefon poškodil Efs oddíl...kdybych neměl zálohu, je z něj těžítko.....kterého deb*la napadlo připojovat tento oddíl jako RW, i když tam ani RW data nejsou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co s tim telefonem delate? :)) Ja S3 pouzival vic nez rok a nikdy se mi nic podobneho nestalo a mel jsem na nem bezne spustene 3 messangery, email, sms a volani..jedine, kdy se to viditelne zpomalovalo, bylo pri pouzivani Webu napr. s Firefoxem nebo Operou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic, je to sestry telefon, takže jen pár aplikací typu FB. A nejde ani o spuštěné, prostě se začne lagovat os...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud používá facebook messager, tak se ani nedivim. To je nenazrany "virus". Sam o sobe si vezme 140MB pameti. Nejhorší ze všech kecalkovych programů. Vyjma skypu, ten si bere skoro 100MB, si what'sup nebo viber berou pulku. Kdyz si to pocitate dohromady..140+100+65..to jeste uz na 300+MB..takze ten system uz moc nema jak fungovat s dalsimi spustenymi vecmi. Shodte facebook a skype a schvalne jestli poznate rozdil :)
Facebook a Skype je pro Androidi fone s 1GB paměti docela masakr..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže na Lumii taky s gigem je tohle úplně v pohodě...
Co na tom proboha potřebuje 140MB?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lumie s WM neni Android..mozna to bude tim. Treba jim samotny system zabira mene mista tim padem zbyde vice pro bezici aplikace.
Jinak, co na tom Facebook messangeru zabira tolik..to je mi taky zahada. Ale klidne se muzete presvedcit sam v Task manageru. Aspon mi to bere na tabletu (jinde jej nemam) asi 135MB. Ty rozumnejsi messangery berou okolo 60+. Pokud ma Vase slecna 3 spustene a aktivni, tak jste razem na 260MB...a to v tom nepocitam skype. K tomu si pripoctete dalsi veci..a proc se system zacne lagovat je celkem nasnade.
S3 je porad dobry mobil, pokud jej clovek "nepretezuje". Hold je uz to 4,5 roku co jej vydaly. Dneska je min. pameti pro Androidy 1,5GB, spise 2GB..pak to samozrejme chodi lepe, pokud ma clovek otevrene zrave applikace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ať si říká kdo chce co chce, prošlo mě rukama spousta telefonů. Před rokem jsem jen tak ze zvědavosti a recese koupil Lumii 640. Opravdu jsem lepší system v telefonu neměl! Kdo ho používá aspoň měsíc v kuse, neřekne že je špatný. Při koupi jsem ovšem narážel u prodavačů, kteří nejen že neměli na skladě ale dokonce mě od koupi odrazovali! Tam bych viděl největší problém proč se telefony neprodávají. Ano, android je nejrozšířenější a taky nejděravější. Můžu porovnat, přítelkyně má android, její syn iPhone a já win. Je to tři dny zpátky co něco napadlo system telefonu přítelkyně i přes Kašperskeho. Výsledek? Přišla o záruku, pomohl jen flash firmware.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Lumia 640 je výborný telefon i s tím hw co má. Systém v něm běží velmi dobře a navíc má vynikající fotoaparát. Já šáhnul rovnou po 950 XL a i přes rozporuplné recenze toho nelituju, zejména když jsem koupil za téměř polovinu ceny než s jakou začínal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a jakou ma ten phone perspektivu, kromě toho že za pár let to bude žádaný sběratelský kousek? Updaty ani nové aplikace nebudou a když se něco podělá tak nejspíše nezbývá než diy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A který "chytrý" mobil se používá déle než pár let? Nicméně u windows 10 updaty budou stále což u mobilu s androidem bylo spíše vyjímečné. A pokud už se výrobce rozhodnul vypustit nějakou aktualizaci, tak to často končilo lagujícím systémem.
Takže mám určitě větší šanci vydržet déle s mobilem běžícím na windows 10 než tomu bylo u androidu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano to je krásná iluze. Tak si ji chvilku užívejte, přeju vám to...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To není iluze, ale prostý fakt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli je to fakt, ukáže až budoucnost resp. historický pohled zpět.

V kontextu v článku řečených informací o trvání podpory Lumií s W10 výrazně pochybuju, zvlášť když se chtějí zaměřit už jen na Surface (což se podle mně mělo udělat hned).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, čím obskurnější systém, tím méně virů... (dnes už i Win XP). Jinak telefon mám/má být na telefonování, navigování, hudbu, "focení". Nevím jaký aplikace bych měl používat, fakt nevim, facebook nehraju.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Security by obscurity... doporučuji naštudovat, občas to končí pořádným průšvihem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak trochu seversky depresivní uvědomění si reality. Bergman ala Ballmer...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když se na to tak podívám v globálu, tak cíle vlastně bylo dosaženo, nebezpečný konkurent Nokia byl zprovozen ze světa (a s ním i případné hrozby úspěchu nové platformy založené na Meego - zrovna v době kdy M$ chtěl sám vyjít s novým systémem "Phone"). No a teď hurá na Surface ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mali by to robit ako apple, vydat jeden telefon v ktorom by sustredili vsetko co zdedili po nokkii, niektore te lumie boli ozaj pekne a dobre, viacej napakovat ten store obsahom, spravit tomu nejaku reklamu zameranu skorej na biz ako blackberry a mohlo by to fungovat. A hlavne podtrhnut integraciu s w10, nieco ozaj aj cofunguje a je uzitocne.
Kombo w10 ultrabook s w10 fonom ako killer tools pre tazky biz. Proste pre firmy a frikulinov.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, to je to co od M$ čekám už desitky let. Ale namísto toho stále vítězí strategie prodej a do konce záruční doby zapomeň. Proto je pro mně tato firma nepřijatelná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.