Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Další preview Windows 10 Redstone se pokusí zlepšit reputaci Edge

ms sou zoufalci a nebo to někdo na hodně vlivným postu sabotuje.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Taky to nechapu a vidim to stejne. Jak je mozne, ze treba v RC1 W10 byl klasicky dotykovy metro IE ..... ale ve finalni verzi ho explicitne odstranili a zustal jen edge, ktery neni dotykovy, cili lidi, co si treba omylem upgradovali tablet na W10, tak zustali defacto bez weboveho prohlizece, protoze edge se pro tablety zaradil po bok androidiho chromeho a applu, cili jako prohlizec uplne na hovno ... no, teda musim uznat, ze i to mobilni safari je lepsi .... pritom metroIE byl zdaleka nejlepsi prohlizec pro dotykove zarizeni napric vsema platformama. A to nemluvim jak dojebali edge na mobilech, taky nepodporuje gesta (nepochopitelne, kdyz predtim je IE podporoval!), takze se jde vratit zpet, ale dopredu ni krok:o) Jsou to kokoti, o tom zadna!

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Edge je hlavně metroidní hnusná sračka, proto to nikdo nepoužívá...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Moderní rozhraní je fajn, ale pochopitelně každému vyhovovat nemusí. Stejně jako někdo preferuje kulaté ikony na ploše před hranatými dlaždicemi, i když je to funkčně to samé. Stejně jako někomu vadí hranatá okna bez stínování a někdo zase preferuje duhové omalovánky.

Já s tím minimalismem zásadní problém nemám.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

jenze win 3.11 byl graficky mozna povedenejsi nez win 10. Hlavne teda co se tyce rozpoznani aktivniho okna od neaktivniho.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to je ale jediný, co mě asi tak vadí.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Toto se změnilo s posledním velkým updatem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Aha, to vysvetluje proc prestalo fungovat dalsich 5 veci co driv fungovaly

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proto máme grafické karty s 32bit barvami, abychom zobrazovali monochromatické dlaždice. Mě se líbí Win7 a Aero, mám ho rád a chci ho i ve Win10. Naopak nechápu metro aplikace. Hnusný design, full screen.

Hlavně Win10 jsou grafická splácanina metro style plochy a přidružených menu, ale jak člověk zabrousí hlouběji, tak je najednou ve WinXP/7 style rozhraní, což je masakr. Prostě snaha naroubovat jedno na druhé z čehož vzniká neuniformní balast.

Nevím co komu vadilo na Aeru, ale mohli to alespoň udělat vše nastavitelné, aby byli spokojeni všichni, kašlou na to, tak kašlu na Win10...

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Moje rec :-)
Chovani Mrkvosoftu jednim slovem nepochopitelne.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

me moderni nebo ruzne designy nevadi, pokud to neni na ukor funkcionality a moznosti nastaveni. bohuzel edge jde v tomto smeru spatnou cestou. stejne jak zjednodusili design tak v podstate osekali moznosti nastaveni na minimum, proto ho nikdo, kdo to mysli se surfovanim na internetu vazne, nemuze pouzivat

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak tych nelogicnosti ma Edge daleko viac. Vyzera celkom dobre aj je optimalizovany na dotykove ovladanie ale to je asi tak vsetko. Napriklad ma samostatne favorites oddelene od ie, co by az tak nevadilo, ale su tak podivne ukladane (v packages). Sice by sa tam mali ukladat ale aj po vymazani ich stale edge od niekial nacita. S tym suvisi dost obmedzena manipulacia prave vo favorites polozkach. Moznosti nastavenia celeho Edge su chabe. Ako keby to zacalo ako nejaka betaverzia a tam to aj zamrzlo.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu proč v Edge chybí základní funkce jako třeba ten stahovací dialog. Vždyť to jsou věci, které ve Visual Studiu splácá začínající programátor za pár minut. Stejně jako tak oprava té ukládající se historie ...

Jinak je to vcelku fajn prohlížeč. Co se týče doplňků, asi chybí jen adblock...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Napíšeš tři důležité neomluvitelné nedostatky a na závěr dáš:"Jinak je to vcelku fajn prohlížeč." Zní to jako bys napsals: Je to sice násilník, lhář a zloděj, ale jinak je to hodný chlapec.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

;) .. ved ako zo zivota .. je to dobry chlap, ale takyyyy kok*** .. ;)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Ono ale záleží na uživateli, co s tím prohlížečem dělá. Né každý stahuje, né každý chce blokovat reklamy, instalovat 10 lištiček a podobně. Lidi co si chcou přečíst mail na seznamu a novinky je Edge zcela dostačující a cokoliv dalšího je pro ně zbytečné.

Naopak je v tomhle absence doplňků pro "hloupé" uživatele super, protože ti nainstalují deset lištiček, 10 adware doplňků ani neví jak. V Edge se jim to nestane.

A znám spostu lidí, kteří po přechodu na windows 10 automaticky kliknou na to éčko a nic jim nechybí a ani neví, že už nejsou v starém známém IE.

Tím pochopitelně nechci říci, že je to super prohlížeč. Na takové to domácí brouzdání je však dostačující.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

A proto má jen 1% zastoupení...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by lidi chtěli takové prohlížeče, nemuseli čekat na Edge. Úplně stejnými argumenty jde obhájit Opera mini, dillo, lynx, links nebo w3m. Doporučuju mrknout na dillo-win32, které mi přijde celkem srandovní v tom, jak "dobře" funguje - občas to pustím a teď z něj třeba píšu tento komentář. Mám tři otevřené taby, zabírá to 33MB RAM, na disku 1,5MB, v podstatě super a co by uživatel mohl chtít víc, že jo. :-) Proč většina lidí tady ani neví, že nějaké dillo vůbec je, podle mě celkem dobře odpovídá na otázku, proč tak rychle adoptují podobně "nabušené" Edge. :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

S tím Edge je to jako s děravým kýblem. Hlupákovi nevadí, že je děravý a klidně půjde víckrát. Proto jim nevadí nedodělek Edge.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

lol
s cednikem pro vodu = s edge na net
:D

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Je to pirat a slusny clovek! (Pirati z Karibiku).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

MS by si měl v první řadě určit, co chce dělat, zda slušný OS nebo od všeho něco jako pejsek s kočičkou se stejným výsledkem jako jejich lahůdka v eintopfu. Vůbec jsem nepochopil, proč MS začal Edge dělat, protože oproti IE nevím, co by měl přinést. U MS asi ještě nikoho nenapadla základní poučka - pokud něco neumím, tak to nedělám. "Poslední dobou" (od Win XP) mám pocit, že MS neví, co dál nabídnout a pořád přichází s nějakými kravinami (jako ovládání Win8, aby pak vracel do 8.1 zaběhnuté ovládání ze starších verzí ve stylu ano ale vlastně ne), které se neujmou. Stejně tak jeho pokusy s Win10. Na to, že to má být super OS (proto také po Win8.1 najednou Win10) ty prodeje nějak MS nejdou. Není pak nic jednoduššího než nacpat uživatelům pod rukou aktulizaci s Win10 a ejhle to mám najednou milionu instalací Win10, no nebuď uživateli blbý, koukej kolik už lidí má Win10! MS má jediné štěstí, v tom počtu instalací má zatím dost financí na to aby svoje přešlapy ufinancoval (a že jich bylo - Visty, Win8, WinRT, Win Phone + koupě Nokie). Ale to nepůjde věčně.

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

"pořád přichází s nějakými kravinami"

To vis, kouzelne slovicko moderni ekonomie je "rust". Zasadni problem MS je, ze maji prakticky dve produkty co vydelavaji - Windows a Office - a jeden jakz takz uspesnej (kdovi kolik vydelava) - Xbox. A pak tisic mrtvol ktere podelali... no a ted takovy drobny problem - Windows i Office uz kupuji jen lidi co opravdu musi a tech ubyva... takze maji dobry duvod zkouset ruzne nove "obchodni modely" a jak rikas, kraviny ;)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

"dobrý důvod zkoušet různé nové obchodní modely"

no nevím, ale nutit lidem něco, co se jim hnusí a nechcou to, je dost špatný obchodní model.
Kdyby to aspoň udělali tak, aby zákazníci byli spokojení...ale to ne. Však oni nám ten humus nakonec nějak vnutí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A tou tresnickou na drotu je, ze i kdyz se MS nekdy neco zahadne podari, tak to v dalsi verzi opet podela. Viz treba ten Xbox. Prvni verze.. nic moc, Xbox360 se i diky pricineni Sony a jejich BluRay story, ujal. Dalsi verze? Xbox One..podelaji to. Zacnou nutit lidem co si to kupuji na hry multimedia centrum se 24hod online pripojenim. LOL
Coz o to, napad je to "zajimavy", ale uplne mimo cilovou skupinu. Vysledek 1:2 prohra oproti nove Playstation.
Jiny priklad.. Windows Mobile..asi relativne uspesny produkt. Dalsi verze.. Windows Phone 7.. propadak..
A tak by clovek mohl pokracovat.. nepochopitelne :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ono to bude tim, ze uz XP (kdyz ne hned, tak s SP2 urcite) byly perfektne stabilni system a nechybelo tam nic zasadniho ani pokud jde o uzivatelskou privetivost. Co pak maji novy verze nabidnout, kdyz v predchozi vlastne nic dulezityho nechybi? Prostor pro nejaky vnitrni optimalizace se sice vzdycky najde, ale to uzivatel na prvni pohled neoceni. Zbyvaji novy veci typu rozsireni x64, novejsi DX a podobne, ale to na beznyho uzivatele porad zadnej super dojem neudela. Ono asi nic jinyho nez vymysleni blbosti nezbyva.
Visty a hlavne Sedmicky s tim uspesne bojovaly libivym ksichtem (coz musim uznat i jako presvedcenej fanousek klasickyho stylu, kterymu to prislo preplacany). Osmicky se strelily do jedny nohy likvidaci libivyho ksichtu a pak pro jistotu jeste do druhy likvidaci Start menu. Desitky se zalekly hnevu uzivatelu a vratily jim aspon neco jako Start menu, ale jinak v dodrbavani uzivatelskyho rozhrani ve prospech tabletu pokracujou jeste intenzivneji nez driv. A nejaky hlasovy asistentky a podobny kravoviny? To urcite. Proc by to mel beznej uzivatel chtit?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Asi to chce, když MS stále existuje.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Mám takový pocit, že v poslední době všechny "moderní" metro produkty MS směřují k onomu 1% zastoupení na trhu, možná by se mohli trochu zamyslet a zkusit něco udělat trochu jinak.

Desítky mají sice zastoupení větší, ale to "moderno" v nich stejně používá zase jenom to 1%.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

A který preview Windows 10 zlepší jejich funkčnost a zablokuje všechny špionážní software?

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Který preview Windows 10 už konečně zlepší jejich funkčnost nevím, bylo by fajn kdyby to bylo už brzy, ale který zablokuje všechny "špionážní software" je jasné už teď. Žádný. Na to už nyní existuje rutina "třetí strany" a narozdíl od samotného OS funguje bezvadně :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

rutina "třetí strany" - instalovat nejaky malware, tomu rikam "rada"!

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Tak ony existují i jiné způsoby než něco někam instalovat (proto jsem napsal "rutuna" a ne software, nebo dokonce program a už vůbec jsem nepsal o žádné instalaci něčeho), ale tak daleko ještě TuneUpoví a CCleaneroví uživatelé nejsou :-)

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Je to k dispozici vcetne zdrojoveho kodu - jen to pustis, ono to odinstaluje jednu sluzbu a prida par zaznamu do HOSTS a trochu prenastavi par aplikaci.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

A k cemu je to dobre? I na rootu (a to je co rict) delali rozbor, co W10 posila a posila presne to, co se ocekavalo ..... NIC relevantniho ... to, ze to obcas posle nejakou anonymni metriku, jak moc pouzivas ktere casti systemu, muze byt kazdemu jedno ..... mimochodem ktery system tohle dnes nedela? Mi tyhle snahy prijdou naprosto zbytecne ..... kdyz dostanou prikaz od FBI, tak ti tam stejne dostanou s nejvyssi prioritou update, pomoci ktereho tvuj pocitac ovladnou ... na to se da rict jedine, nedavejte se k teroristum a necumte na detske porno ....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale tady přece nejde o nějakou telemetriku, tady jde o zásadní principy. Pokud Ti je Tvoje soukromí a základní lidské právo na soukromí ukradené, pak jasně, vpořádku a já Tvůj postoj respektuju, ale v tom případě se vůbec nemontuj do debat mezi lidi, kterým to ukradené není, protože ta problematika je mnohem složitější a spočívá i v jiných věcech než jmenovali na TV Nova, tedy že když se člověk nedá k teroristům a nebude čumět na porno, tak si ho nikdo nebude všímat :-)
O tom testu jsem samozřejmě četl (aby teda lidi věděli o co se jedná, redakce laskavě promine) - http://www.root.cz/clanky/windows-10-analyza-probihajici-komunikace/ a taky něco málo o tom, že ten test zase až tak dobře nedopadnul - http://www.dasm.cz/clanek/windows-10-uzivatele-nespehuji ,ale to není zdaleka všechno samozřejmě. Pokud to tedy nekoho zajímá, více podrobností například zde - http://www.dasm.cz/clanek/jak-z-windows-10-udelat-desktopovy-system

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co ma spolecneho soukromi s odesilanim anonymnich dat. Navic se to da vypnout uz pri instalaci, jenom je treba bezhlave neklikat dalsi, dalsi, dalsi ....
Taky kde o to, ze tvuj postoj "zlych windows" je jen konspiracni nesmysl, ktery opet narazi na jasnou ambivalenci mezi realitou a fikci. Neexistuje nic jako zly microsoft, existuje tam sto tisic lidi, kteri se kazdy nekomu zodpovidaji. Navic jak uz jsem mnohokrat psal, ke zdrojakym windows ma pristup prakticky kdokoliv a studuje je zcela jiste vice lidi nez treba zdrojaky linuxu, ktere jsou zcela verejne dostupne. Ale to jsou vsechno zname veci. Navic je tu jista smlouva, ktera ti jiste soukromi zarucuje, ale opet ne na neomezene bazi, stejne jak je ted problem applu, kdyz sympatizuje s fasisty a nechce vydat data teroristy i pres soudni prikaz. Nikdo ti dnes negarantuje anonymitu, je jen utopie, ze by treba internet mel garantovat anonymitu, to je jen vlhky sen par onanistu.
<b>Tim chci rict, ze nejake bezhlave a neodborne sukani se systemovyma souborama bude mit zcela nulovy prinos z hlediska tve anonymity (to ti potvrdi kazdy, kdo tomu trosku rozumi, jak velky nesmysl to je), naopak to snizi zabezpeceni systemu a akorat zadela na dalsi problemy. Nakopal bych do kouli lidi, co tyhle lamerske "navody" davaji volne ke stazeni, protoze se najdou lidi/BFU, co to budou fakt poustet a pak se strasne divit, ze jim neco ve windows nefunguje a vylivat si srdicko zde na diskuzich.</b>
Zabezpeceni pocitace mam jako jednu z hlavnich priorit, proto SAMOZREJME pravidelne aktualizuju system (to ostatne dela UPLNE KAZDY na kazdem OS, kdo to mysli trosku vazne) a nepouzivam nezabezpecene systemy, kde ani aktualizace na problemy nejsou (konkretne samozrejme android, ktery je nebezpecny by design). Mam v <|> "chytraky", kteri radi vypnout aktualizace (coz mimochodem radis presne ty s tema svyma skriptama) a budou mi neco vykladat o soukromi a zabezpeceni:o)))

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

TVL, ja omylem klikl na ten tvuj druhy odkaz ... to je DILO! Nahodne jsem nascroloval dolu a vidim .... "Vypnutí Advertising ID", "Vypnutí Cortany", "Omezení Windows Update P2P pouze na místní síť" a hromada nejakych prikazu ..... TPC! To je fakt sila! Konkretne veci, ktere se daji vypnout zcela normalne a DOKONCE PRIMO PRI INSTALACI!:o) Dal cist nebudu, to je fakt votres, co ti lidi nevymysli ...... takze ted kdyz nekdo bude mit problem s windows, tak uz se nestaci ptat jen na to, jestli nema nejakou ruskou cracklou verzi, ale i na to, jestli je curak a poustel podobne kokotiny, kteryma si kompletne dojebal system:o) Ja tak nesnasim tyhle wannabes, co kurvi lidem pocitace, aaaa! Kdo to ma pak resit???
BFU, ktery bezmyslenkovite pusti takovouhle vec ve svem pocitaci .....
# Disable Advertising ID
If (!(Test-Path "HKCU:\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AdvertisingInfo")) {
New-Item -Path "HKCU:\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AdvertisingInfo" | Out-Null
}
Set-ItemProperty -Path "HKCU:\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AdvertisingInfo" -Name "Enabled" -Type DWord -Value 0

Je u me totalni kokot!

P.S.: ja scrolloval dal, to jsem nemel delat ..... vypnuti firewallu, vypnuti wap push notifikaci .... uz vidim ty problemy jak nefunguje skype na pozadi, tvl, takove stranky by meli likvidovat jak detske porno .....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Co ma spolecneho soukromi s odesilanim anonymnich dat." Kdybys tady blbe nedřistal a pořádně si přečetl něco k tématu o kterém nemáš evidentně ani ahnung, tak bys tuhle pitomou otázku nikdy nemohl položit. Za druhé, začínáš být zbytečně sprostý a přestáváš se soustředit na podstatu věci, takže končím, s nervózním buranem se bavit nebudu. A za třetí, ten Tvůj další vejblitek už ani nebudu komentovat, lidí se většinou boji a pomlouvání to co neznají a o čem houby ví, ztráta času s tebou ... A jak to tak sleduju, tak se svým názorem, narozdil od tebe nejsem sám takže BFU budeš nejspíš ty sám ..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"lidí se většinou boji a pomlouvání to co neznají a o čem houby ví" ...... LOL, to je presne o cem mluvim:)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To vypadá, jako kdyby u MS neměli vůbec nikoho na testování... Přeci když už programují private režim, tak první, co musí každý tester zkontrolovat, bude, jestli opravdu nezůstává historie nikde uložená... A to, že slavnostně přidají okno na uložení souboru, tomu říkám náročné programování - nejmíň 10 minut to muselo někomu trvat...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak! Treba kdyby tam nekdo pouzival W8.1 a presel s tabletem na W10, tak by musel nekomu rozslapnout koule a nikdy to nepustit mezi lidi!

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Tady ve vlákně na to někdo kápnul. Řekl bych, že většina zaměstnanců Micro$oftu sama jejich systém Windows nepoužívá. (jinak to zvěrstvo není možné vysvětlit)

není tomu tak dávno, co internetem kolovali fotky z nějaké MS prezentace na Windows 10 a téměř všichni zůčastnění tam měli Macbook!!!
http://media.lelombrik.net/t/e23258852d8f7e2c557beb846a2ca948/p/01.jpg
http://www.imore.com/sites/imore.com/files/styles/large/public/field/ima...

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

A ty by sis koupil Škodovku, kdybys dělal v Boleslavi? :-D

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Klidne, ale ne u nas.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Když se podívám na parkoviště v Boleslavi před fabrikou, tak zjevně ano.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je mimochodem strasne stary photoshop.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Napisu to otevrene a primo:

Windows 10 je jedna velka KOKOTINA ktoru stvoril iba kokot, pedofil a piča, zmisit 2 prostredi + k tomu doonanovat Metro kachlicky moze iba uceleny imbecil, vim ze v Microsoftu skutocne fici na drogach a kundach ale ted to vypada ze jedou jiz na denni nadilce, uz jenom KOKOT to mohl nazvat 10 kdyz logicky 9 chyba.

Ze zadarmo, ani KURVA vam dnes zadarmo neda, sa uvedomte lidi je KAPITALIZMUS, Windows 10 by mel mit zakazany prodej v Evrope.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

V M$ to vi ze by je v €U zakazali, proto je nabizi "zdarma" :)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Vsak Microsoft take zadne Windows 10 zadarmo nedava.

Tu licenci sis totiz musel koupit, byt na predchozi verzi.

Zadarmo ale dava Apple svuj OS X, presneji receno v cene PC.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hm, že zrovna potomci dráteníků jsou ti nejchytřejší, to je fakt bomba. :-o Nu, však tomu kvalita příspěvku zcela odpovídá. ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mě u Microsoftu fascinuje ta vytrvalost - neumějí to, dělají to blbě, vědí, že to dělají blbě, ale stejně se na to nevybodnou. Asi neexistuje jiná firma, která by si dovolila takto vyhazovat peníze oknem.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

není to náhodou sen každého podnikatele?
Flákat to, dělat svou práci blbě a přesto se na světě najde hromada pitomců, co to stejně koupí ^^

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť MS je bohatý proto, že za chyby se platí :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to me pripomelo ceskyho urednika. Flaka to, dela to blbe, ma svoje jiste a zodpovednost nula.
To je zase sen, totiz realita, kazdyho ceskyho statniho zamestnance.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kazdyho? Tak doufej ze to nebude platit az u tebe bude horet a prijedou hasici (ne dobrovolni).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

My zde mame jen dobrovolny. A mmj. stat ty statni hasice likviduje jak muze, nicmene jsem mel na mysli uredniky, byrokraty, ingousty, kravataky, propisky, stemplare, simla atd. atp. Hasic neni nic z toho.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Mrkvosoft byla od zacatku firma zalozena na "stesti" a pak na monopolu. Nejprve dostali zlaty deal od IBM a jejim tehdejsim PC, protoze OS2 nemelo IBM hotove. Mrkvosoft nikdy nevynikal v nicem, snad krome mnozstvi chyb. Vzdy platilo, ze se ma cekat nejmene rok po vydani MS produktu a nebo na dalsi verzi. Vzdyt byli vtipy o tom, ze az kazda 2 verze Windows je pouzitelna.
Podle mne Mrkvosoft jako firma nikdy nenaslouchal zakaznikum v prve rade. Vicemene tezil vzdy ze sveho monopolniho postaveni v desktopech a officech do dnesniho dne. Nikdo normalni by jinak nemohl prijit s metroidnim nesmyslem, kdyz by naslouchali zpetne vazbe uzivatelu. Kdyz by tu byla normalni konkurence v desktopu, tak by Mrkvosoft musel ztratit pulku zakazniku.
To stejne plati i pro Edge, nevidim zadny moc rozdil vuci IE. Mrkvosoft IE se rozsiril diky tomu, ze jej zadratoval s posvecenim strycka Sama do Windows a diky tomu se mu podarilo znicit tehdejsi konkurenci Netscape. Nebylo to diky tomu, ze by mel lepsi produkt, tudiz v Browserech nema moc co nabidnout. Kazdy dnes radeji sahne po Chrome nebo Firefoxu. Muzete to videt i v mobilni sfere..je tezce pozadu, nasral si i dokonce sveje verne zakazniky. Ale diky tomu, ze nema monopol, pres ktery by to protlacil, tak nema sanci.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Máte plnou pravdu a s vaším příspěvkem musím plně souhlasit. Takhle by měli psát redaktoři na DIIT a Živě.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Já teda používám výhradně Chrome asi od roku 2009, ale ten Edge ve Windows 10 v létě to byl totální nedodělek, stokrát horší jak IE. Dokonce mám pocit že po listopadové aktualizaci měli desítky už opět IE přímo nainstalovaný, předtím jsem si jej musel "vyžádat"... takže tady je jasně vidět, že Edge je skutečně na okraji...

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Ja hlavne nechapem, preco nie je mozne Save as. Aky na to je dovod?
Tipujem, ze v MS si povedali, ze kazdy je polo-retard a ked si ulozi subor systemom Ulozit ako(a kam), tak to potom nikto po sebe nenajde.
No kazdy nie je retard a napriklad ked stahujem ovladace z Dell, tak si rad ulozim subor ako audio.exe namiesto R455678gh.exe a ulzoim si ho do foldra, kde je jasne, na co to je.
Pre mna je toto dealbreaker, napriek tomu, ze na tablete Edge chodi naozaj najlepsie.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nový testovací build už je v rychlém kanále.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

"...Doufejme, že se Microsoftu podaří dostat Edge do bezpečné a použitelné podoby, která bude motivovat tvůrce ostatních prohlížečů k vylepšení jejich vlastních produktů...."

- doufejme, ze ne...
... tech vylepseni od dob IE5, co by si vzaly i jine prohlizece nastesti moc nebylo - protoze to malo, co si skutecne vzaly, bylo ke skode veci: likvidace slovniho main menu, vyklesteni tlacitek az zbyly jen vpred a vzad a vubec celkove vykastrovani a likvidace list a nabidek....

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepsi by bylo, kdyz by jak IE tak Edge proste vymreli. Vzpominam, jak clovek musel pred lety vsude delat vyjimky.. IF IE tak... protoze ta jejich implementace veci samozrejme nebyla kompatibilni s tim, co uz na trhu bylo. Ostatne jako s mnoha jimymi vecmi, co Mrkvosoft okopiroval a dodatecne zprznil :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.