Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Surface: $400 milionů a rostoucí zájem zákazníků? Tak žhavé to nebude

Mnohem zajímavější jsou prodeje Bay Trail tabletů s přídavnou klávesnicí (2-in-1): ještě nedávno byl např. Asus T100 druhým nejprodávanějším zařízením v oblasti laptopů. Za poslední týden klesl na 5. pozici (a stále klesá), protože je absolutně vyprodaný...

Na surface a Win RT Microsoft stále prodělává, i prestože prodeje stouply. Navíc jej drtí interně konkurenční Nokia Lumia 2520 (M$ Nokii mobile nedávno odkoupil). Upřímně řečeno, radši bych si koupil Win RT tablet než nějaký cenově ekvivalentní Android, ale vzhledem k tomu, že jsou za podobnou cenu k dostání Bay Trail tablety s plnými Windows, je volba jasná.

P.S.: Surface Pro s plnými Win 8.1 se daří mnohem lépe, i když je cca 2x dražší.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1. Zebricek nejprodavanejsich laptopu, resp. jakykoliv zebricek eshopu, neni vhodny k vytvareni zaveru o prodejnosti.

2. Tablet od Nokie se jeste neprodava.

3. Prodej casti Nokie nebyl schvalen akcionari a pokud se tak stane, dojde k transakci az v 2014. Do te doby Nokia jedna autonomne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1. Jasně. Malinký Amazon se zanedbatelným 45% e-trhu (US) ani trochu neindikuje, jak se zařízení prodává... A už vůbec ne to, že je celosvětově vyprodané...

2. To je sice pravda, ale podle recenzí Surface totálně válcuje. Jak se bude prodávat, to se teprve uvidí. V každém případě má mnohem větší potenciál.

3. Nokia je sice zatím samostatná, ale prodej je schválen. Vzhledem k rozsahu celého procesu bude finalizován až v Q1 2014. Stephen Elop už dostal €18.8 manažerský bonus spojený s přechodem k M$ jako VP Devices & Services. Nokia od roku 2007 ztratila 75% podíl trhu a tak není divu, že je představenstvo z prodeje nadšené (odmítnutí takové transakce by byla pravděpodobně obchodní sebevražda).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

ad1. Indikuje nepresne.

ad2. Neprodava se a proto nemuze ani valcovat.

ad3. Prodej nebyl schvalen. Az 19. listopadu probehne mimoradne setkani akcionaru, kteri rozhodnou.

"The Extraordinary General Meeting (EGM) of Nokia Corporation will be held on Tuesday, November 19, 2013 at 2 p.m. at Helsinki Ice Hall."

http://www.nokia.com/global/about-nokia/governance/agm/annual-general-me...

"Our shareholders will consider and vote upon a proposal to confirm and approve the Sale of the D&S Business."

http://i.nokia.com/blob/view/-/3008738/data/1/-/EGM-questions-and-answer...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ad 1. Souhlasím.
ad 2. Válcuje v hodnocení (recenzích), takže by měl být lepší, takže i teoreticky lepší prodeje (viz. engadget, wpcentral)...
ad 3. Díky za odkaz. Zajímavé je, že se jinde psalo, že je prodej je hotová věc (Bussiness Insider a různé novinky)... Možná kvůli tomu, že pokud k prodeji D&S nedojde, musí Nokia zaplatit pokutu €38M-€114M a zároveň nedostane €1.65B za patent (a samozřejmě ani €3.79B za D&S) (vytáhnuto přímo z toho odkazu).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

1, presnejsi indikaci nemas, pokud si nezaplatis GFK...
(45% e-trhu je velmi slusna indikace - 45% jsem neoveroval). Je to srovnatelne, jako by jsi mel data z alza.cz. Nebudou 100%, ale budou velmi vypovidajici o situaci na ceskem e-trhu.
2, podle recenzi to nejde predpovidat. S4 taky v recenzich valcuje S3, ale prodava se S4 lepe? Ne.
3, Nejsem expert, to urcite ne. Ale jak vysvetlit tak radikalni narust akcii Nokia? Preci ti akcionari "zbohatli" prave na tom, ze Nokii MS koupi. Pokud prodej neschvali, akcie spadnou a budou opet "chudi". Dle me je prodano ))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Do sebe :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.