Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Microsoft uvádí na trh nový systém Windows Server 2003

Microsoft logo
San Francisco 24. dubna 2003 Společnost Microsoft Corp. dnes oznámila uvedení nového systému Windows Server 2003, který představuje integrovanou serverovou platformu umožňující zákazníkům zlepšit efektivitu využití výpočetní techniky, zvýšit produktivitu uživatelů a vytvářet lepší a výkonnější aplikace rychleji než dříve. S novou platformou Windows Server mohou zákazníci propojit aplikace, sítě i webové služby využívající nové technologie .NET od pracovních skupin po datová centra a zároveň lépe zhodnotit stávající investice do výpočetní techniky a snížit celkové náklady na její provoz.
Toto je plné znění tiskové zprávy tak, jak byla zaslána redakci CD-R serveru.

Nové řešení pomáhá zákazníkům zvýšit efektivitu jejich informačních systémů o desítky procent s maximálním důrazem na bezpečnost jejich infrastruktury.

San Francisco 24. dubna 2003 Společnost Microsoft Corp. dnes oznámila uvedení nového systému Windows Server 2003, který představuje integrovanou serverovou platformu umožňující zákazníkům zlepšit efektivitu využití výpočetní techniky, zvýšit produktivitu uživatelů a vytvářet lepší a výkonnější aplikace rychleji než dříve. S novou platformou Windows Server mohou zákazníci propojit aplikace, sítě i webové služby využívající nové technologie .NET od pracovních skupin po datová centra a zároveň lépe zhodnotit stávající investice do výpočetní techniky a snížit celkové náklady na její provoz. Spolu se systémem Windows Server 2003 uvedla společnost Microsoft na trh dnes také produkty Visual Studio .NET 2003 a SQL Server 2000 Enterprise Edition (64-bit) (viz samostatné tiskové zprávy). Tato trojice vytváří nový standard firemních produktů. Představuje integrovanou spolupracující infrastrukturu nabízející nejvyšší výkon, škálovatelnost a spolehlivost požadovanou omezenými rozpočty oddělení IT všech společností.

"Jako nejdůležitější serverový produkt společnosti Microsoft poskytuje systém Windows Server 2003 výkon, produktivitu a zabezpečení, jaké firemní zákazníci očekávají a zároveň maximalizuje každý dolar investovaný do výpočetní techniky," říká Steve Ballmer, Microsoft CEO. "Produkty Windows Server 2003, Visual Studio .NET 2003 a SQL Server 2000 Enterprise Edition (64-bit) jsou hlavními kameny strategie produktů společnosti Microsoft pro firmy a tvoří základ implementace integrovaných nákladově efektivních řešení, která propojují informace, lidi, systémy a zařízení."

Windows Server 2003 a Visual Studio .NET 2003 umožňují vývojářům vytvářet dvojnásobně výkonné aplikace za polovinu času

Windows Server 2003 a Visual Studio .NET 2003 byly navrženy tak, aby podporovaly celý životní cyklus aplikací a umožňovaly zákazníkům navrhovat, vyvíjet, zavádět a používat výkonnější aplikace, které splňují požadavky jejich podnikání. Protože Windows Server 2003 a Visual Studio .NET 2003 podporují na standardech založené aplikace a poskytují dříve nedosažitelnou úroveň integrace softwaru, mohou vývojáři vytvářet dvojnásobně výkonné aplikace za polovinu času ve srovnání s jejich současnou aplikační platformou.

"V našem podnikání, kde je rychlý a spolehlivý tok informací absolutně nutnou podmínkou úspěchu, jsme se rozhodli vybudovat náš nový výpočetní systém na platformě Windows Server 2003," říká David Lester, ředitel oddělení informačních technologií londýnské burzy (London Stock Exchange). "Pružný vývoj aplikací, umožňovaný sadou Visual Studio 2003, nám napomáhá hledat a nacházet nové způsoby poskytování informací v reálném čase a na velmi spolehlivé platformě."

Windows Server 2003 umožňuje zákazníkům zvýšit efektivitu serverové infrastruktury ve srovnání se systémem Windows NT 4.0 o 30 procent

Správci IT jsou žádáni o vytváření zabezpečených a snadno spravovatelných infrastruktur a zároveň zkracovat čas, po který jsou systémy mimo provoz a snižovat provozní náklady. Systém Windows Server 2003 byl navržen tak, aby podporoval potřeby současného podnikání. Představuje nejvyšší úroveň spolehlivosti, škálovatelnosti a spravovatelnosti a zároveň neustále snižuje náklady a zrychluje návratnost investic zákazníků.V současnosti již systém Windows Server 2003 celosvětově zavádí více než 50 rozsáhlých společností podnikajících v nejnáročnějších oborech. Výsledky prvních instalací systému Windows Server 2003 ukazují, že zákazníci mohou zvýšit efektivitu své serverové infrastruktury ve srovnání se systémem Windows NT 4.0. až o 30 procent.* (* Odkaz na případovou studii v poznámce pod čarou)

"Ministerstvo školství státu Kentucky (Kentucky Department of Education) učinilo strategické rozhodnutí upgradovat celostátně infrastrukturu výpočetních systémů školských institucí ze systému Windows Server NT 4.0 na Windows Server 2003," informuje Chuck Austin, Project manager, Kentucky Department of Education. "Významná vylepšení zabezpečení a spravovatelnosti systému Windows Server 2003 nám umožní centralizovat správu a být proaktivní z hlediska zabezpečení infrastruktury. Výsledkem je, že budeme moci snížit náklady a poskytovat lepší služby a možnosti všem školským institucím, které spravujeme."

Vylepšená efektivita využití výpočetní techniky a snížení provozních nákladů představují klíčové principy vývoje celého portfolia serverových produktů společnosti Microsoft včetně systému Windows Server 2003. Minulý týden společnost Microsoft představila zcela novou značku Windows Server System , která podtrhuje dlouhodobý závazek společnosti Microsoft vzhledem k platformě Windows Server jako základu celkové strategie serverové infrastruktury. Tato značka také zdůrazňuje omezení složitosti výpočetních systémů a snížení nákladů na jejich provoz pomocí komplexní integrované a provázané serverové infrastruktury, na jejímž základě mohou zákazníci vytvářet, zavádět, propojovat a provozovat aktivní obchodní řešení.

Systém Windows Server 2003 představuje nejlepší serverovou infrastrukturu pro zvýšení produktivity zaměstnanců

Dnešní podniky očekávají, že jim výpočetní technika přinese vyšší produktivitu práce zaměstnanců, kteří pracují s informacemi a požadují výkonné a snadno použitelné nástroje. Výkonnější výpočetní techniku ocení i správci systémů, kteří chtějí rychle implementovatelné a snadno spravovatelné služby. Systém Windows Server 2003 představuje základní stavební prvek, který usnadňuje: spolupráci a sdílení projektů, distribuci důležitých informací z libovolných zdrojů a poskytování aplikací v rámci firemních intranetů i přes internet.

"Zavádíme systém Windows Server 2003, protože si myslíme, že našemu oddělení Honeywell Automation and Control Solutions Divisions přinese ohromnou hodnotu, neboť našim zaměstnancům umožní pružný přístup ke všem prostředkům v naší síti," plánuje Ramon Baez, ředitel oddělení informačních technologií, ACS, Honeywell. "Zavádíme Windows Sharepoint Services, abychom našim zaměstnancům dali výkonnější nástroje k rozšíření možností přístupu k informacím, které potřebují pro svou práci."

Systém Windows Server 2003 je vhodný pro největší společnosti i nejmenší firmy

Systém Windows Server 2003 je prvním serverovým systémem Windows podporujícím počítače na 64bitové platformě Intel Itanium a dobře proto zvládá i nejvyšší zatížení v nejnáročnějších podnikových prostředích. Kombinace systému Windows Server 2003 64-bit Edition a serveru Microsoft's SQL Server 64-bit Edition dosáhla světového výkonnostního rekordu v počtu databázových operací. "Společnost JetBlue Airways používá ve své síti systém Windows Server 2003 Datacenter a server SQL Server 64-bit," oznamuje Jeff Cohen, ředitel oddělení informačních technologií, JetBlue Airways. "Infrastruktura IT je strategickým aktivem společnosti. Naše nejdůležitější operace, mezi které patří doručování aktuálních letových manuálů pro všechny naše lety, závisí na škálovatelnosti a spolehlivosti platformy Windows Server. Ta nám tak napomáhá splňovat nařízení úřadu FAA a také provozovat náš řídicí systém údržby a správy."

Pro malé firmy s minimálním, či žádným IT personálem nabízí systém Windows Server 2003 jednoduchost a snadnost použití, tedy vlastnosti, díky jimž se mohou soustředit pouze na své podnikání a nikoliv na techniku.

"Jsme skutečně nadšení, že upgradujeme naši infrastrukturu Windows NT 4.0 na systém Windows Server 2003," říká Eric Kestenblatt, ředitel výroby společnosti Fleischer's Bagels. "Slibujeme si od něj bezprostřední přínos pro naši společnost snížení nákladů na výpočetní techniku a zároveň zvýšení provozní efektivity díky podpoře nových obchodních aplikací v systému, který je jednoznačně spolehlivější a pružnější."

Systémy řady Windows 2003

Systémy řady Windows Server 2003 nabízejí všechny funkce, které očekáváte od špičkového serverového operačního systému Windows, tedy zabezpečení, spolehlivost, dostupnost a škálovatelnost.

  • Windows Server 2003, Datacenter Edition (32 a 64- Bit)
  • Windows Server 2003, Enterprise Edition (32 a 64-Bit)
  • Windows Server 2003, Standard Edition
  • Windows Server 2003, Web Edition
  • Windows Small Business Server 2003 (k dispozici ve třetím čtvrtletí 2003)

Celosvětová dostupnost

Systémy řady Windows Server 2003 jsou navrženy pro zákazníky z celého světa. V okamžiku uvedení na trh jsou k dispozici ve třinácti jazykových verzích, přičemž zbývající budou na trhu v příštích 30 až 45 dnech.

O systému Windows Server 2003

Systém Microsoft Windows Server 2003 představuje úplnou, integrovanou a zabezpečenou infrastrukturu navrženou tak, aby zákazníkům umožňovala snížit náklady a zároveň zvýšit efektivitu výpočetních operací. Díky svému základu v systémech řady Windows 2000 napomáhá tato nová serverová platforma rozšiřovat využití stávajících prostředků a zároveň vytvářet pilíře pro novou generaci propojených aplikací, které zvyšují produktivitu podnikání. Systém Windows Server 2003 je základem nové řady produktů Microsoft Windows Server System, které představují integrovanou serverovou infrastrukturu pro vytváření, zavádění a provozování aktivních obchodních řešení.

Další informace naleznete na webu na adrese http://www.microsoft.com/windowsserver2003/.

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Microsoft uvádí na trh nový systém Windows Server 2003

Žádné komentáře.