Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Minirecenze: ASUS ROG ARION - USB-C krabička na NVMe SSD

Nebyla by mozna/ neplanujete recenzi i-tec MySafe USB-C 3.1 Gen. 2 / USB 3.0?

https://i-tec.pro/produkt/camysafedual25/

Podle me je to dost zajimave zarizeni, co by za to stalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že jsem zahlédl i nějaký jejich USB-C dock co má v sobě M.2 slot na M.2 SATA SSD, což je asi rozumné, protože s NVMe by to ten dok solidně rozpálilo. Zvážím to a omkrnu to, i-tec dělá celkem dost zajímavých věcí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je i-tec MySafe USB 3.0 / USB-C 3.1 Gen. 2:
https://i-tec.pro/produkt/camysafedualm2/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spletl jsem se, nebyla to krabička od i-tecu, ale od AXAGONu: https://www.czc.cz/axagon-hmc-6m2-usb-3-2-gen-1-hub-2x-usb-a-hdmi-rj-45-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

i-tec dělá hodně zajímavé věci, ale nicméně ne moc kvalitně. Prošly mi rukama nějaké USB huby, rámečky na disky, nabíječky baterií...a všechno to tak nějak pochcípalo či dělalo postupně neplechu. Kolikrát i v záruce, po záruce to brzy polehalo snad vše. Tak se teď už téhle značce raději vyhýbám, sortiment mají fajn, ale kvalita nic moc. Třeba se ale v tom zlepšili, což by bylo fajn, protože se v sortimentu objevuje fakt zajímavý drobný HW.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já mám s i-tec produkty celkem dobré zkušenosti, třeba ten i-tec MySafe Easy 2,5" USB 3.0 External Case je fakt dobrý, nasadil jsem jich několik desítek a fungují skvěle. Co se zase moc neosvědčilo jsou starší boxíky s microUSB konektorem, to microUSB se lámalo jen co se na to člověk špatně podíval.

Na pokus jsem vzal nedávno i jeden i-Tec USB-C Metal nano Dock 2x DP HDMI with LAN 100W PD a funguje to velmi dobře s ThinkPadem A485. Mám tu i nějaké starší DisplayLink USB docky, ale ty už se nepoužívají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už se nějakou dobu i-Tecu vyhýbám. Tohle zní, že je již situace lepší. Tak jej asi opět zařadím do výběru.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro moji matku jsem pro zálohování vybral rámeček na 2,5" SATA disk s USB3.0 micro káblem a chodí to dobře. Kabel se odporuje na straně počítače, tam je klasicky Ačko, navíc disk má "přepínač" pro odpojení napájení disku a kontrolku, což je kdysi naprosto běžně vídaná "blbost", dneska v rámci minimalizace chybějící.

Rámeček funguje spoustu let ke vší spokojenosti, však je to jen kus hliníku a pidi DPS s převodníkem od Jmicronu.

Ale za co jsem rád, před asi dvěma roky jsem pořídil toto: ICY BOX IB-1815WP-C31. Důležitá věc, která mě donutila tohle koupit nebyla ani tak ta přenosovka, ale ten write-protect. Sedí mi v tom krucinál MX500 v 1TB verzi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"dovolím použít maximálně osm CPU vláken, Robocopy tak kopíruje hromadu souborů najednou a slušně všechny disky potrápí"

Ty 3 hodiny jsou dost absurdni, a nejsem si jist, kolik jde na vrub SMR a kolik tomu ze 8 je zbytecne moc vlaken - u HDD staci jedno. IMO kopirovat s 8-mi vlakny zbytecne zvysuje fragmentaci u HDD, ale netusim nakolik.

Kazdopadne ten SMR Seagate je docela fail, 2.5 1TB disky slo koupit non-SMR verze docela dlouho, ja tu mam Hitachi 1TB a 100MB/s zapis to udrzi bez problemu.

Na vyvoj 2.5 disku se vyrobci totalne vy***li. Trochu skoda, k ruznym krabickam typu RPi to mohlo byt uzitecne. Ale uznavam ze podivne NAS konfigurace nejsou zrovna zasadni market :D 3.5-ky ktere maji 12+ TB jsou obvykle non-SMR, jenomze zase je s tim vic srani - chce to 12V i 5V, vic to zere, vic to huci...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přišlo mi, že u těch 2,5" SMR ploten je to skoro jedno, resp. mám vyzkoušené i 5400 RPM varianty a i tam narážím na trable, kdy se rychlost zápisu snižuje na jednotky MB/s místy, hlavně random operace jsou peklo, třeba když s tím něco dělá Veeam Agent nebo když i kopíruju něco Total Commanderem.

Jinak ono to zvládalo místy i více než 100MB/s, ale po nějaké době došlo na zpomalení někam mezi 40-80 MB/s skokově a častokráte se to plazilo v rozpětí 3-6 MB/s.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co mas potuneno v nastevni TC u kopirovani? Neco lze naklikat, a neco lze menit jen ve wincmd.ini ... posledne jsem tam nastavoval skrytou volbu - kopirovat abecedne! Omg, takovou vec nejde naklikat v gui nastaveni.. a dost to pomohlo, kdyz davam na externi 3.5" disk hromadu DNG z cDNG sekvence.. tak to vazne nechci napreskacku, ale hezky postupne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Lidi co potrebuji jednotky TB to dnes malem vyskladaj z pametovych karet, a bude to rychlejsi nez rotacni disk. Holt 2T/7200 (9.5mm) a 5T/5400 (15mm) jsou konecna pro mechanicke 2.5".

Objemova kapacita 5T/2.5x15 je cca stejna jako u 18T/3.5 ... protoze 2.5 vs 3.5 je 4:1 pomer.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vtip je ten, že 2,5" se dají krmit stále jedním USB kabelem (jo, dřív to bylo o držku, ale dneska se zvýšenými power limity a kvalitním kabelem to jde). Dále že 2,5" disky mi všeobecně nechcípali (staré vyjeté vergle nepočítám, ale všeobecně z disků mi nejdéle sloužili právě 2,5"). Sám jsem taky chtěl udělat zálohy na 1TB ve 2,5" provedení s tím, že jich klidně budu mít jak sr...ágor, ale v podstatě přestali existovat (bavím se o PMR/CMR discích, SMR moc nechci, mám tu dva takové).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To PCB je tak velké kvůli těm LEDkám a jejich napájení?
Na jednu stranu mi to přijde zbytečně velké, na stranu druhou to SSD určitě ocení větší plochu na odvod tepla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě to asi slouží i na odvod tepla, z těch kovových dvířek se přenáší teplo přes tu dlouhou teplovodivou podložku do PCB a asi i zbytku kovového těla. Ty RGB LEDky ani jejich kontrolér moc netopí, takže kvůli tomu to nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co si mám představit pod větou "Všechny testy probíhaly oproti MLC Samsungu 970 PRO 512GB."? Děkuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přepsal jsem to, aby to dávalo smysl. Toto se týkalo testů v ChoEazyCopy, testovací data se četla z toho Samsungu 970 PRO 512GB a zapisovala na externí krabičky, potom jsem Samsung smazal, nechal jsem obojí trochu vychladnout a data jsem pak četl z krabičky a zapisoval zpět na ten Samsung.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja poridil prave onen 20Gb/s model - jak boxicek, tak pcie kartu do starsiho pc. A 1900MB/s je paradnich... jinak nehodlam presedlavat na TypeC, jsem stare drevo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale USB-A v 20Gb/s verzi neexistuje, takže máte USB-C kartu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je to Type C reseni na strane pocitace i disku.

Vy taky nemate na 10Gb/s micro-usb disky, nebo jo? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Imho testy těchto krabiček lze omezit na testy max. propustnosti čtení/zápis + latence, a to s nejrychlejším dostupným SSD a v porovnání s jeho prací přímo na PCIe. Netřeba řešit testy specifické pro srovnání jednotlivých SSD.
Jinak hezké, 1 GB/s přes USB už vypadá slušně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.