Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Minirecenze: KZ ZST - čínské pecky za pakatel

No, slovo "pecky" v názvu mi přijde poněkud nešťastné. Chápu jistou skrytou vtipnost, na druhou stranu je pak ten název hodně zavádějící...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tiez som sa tesil na pecky a ono su to spunty..
no nic kto by teda fakt chcel dobre pecky za pakatel odporucam YINCROW X6

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Do oněch 500 Kč se dají koupit ZS5. Za ty prachy super. Dodatečně jsem ještě ndávno přikoupil jiný káblík - stříbrný https://www.aliexpress.com/item/KZ-ZS3-ZS5-ZS6-Cable-2pin-0-75-mm-Upgrad... Jednak je opravdu hezkej, ale navíc to trochu zjemní ty sykavky (v "mé" verzi ZS5 už taky ty sykavky slyšet trochu jsou, to si nebudeme nalhávat, nebyly jen v původních ZS5 co se prodávaly před rokem?). A ten přibalovaný kabel má takovou divnou strukturu, guma s přísavkama jsem to pracovně nazval :) Navíc se mi stávalo, že se občas sluchátka sama zesílila (a to má ovládání jen jeden čudl na káblíku) nebo přeskočila skladba, aniž bych šahal na ovládání, což ale může být nějaký duch v telefonu...
Každopádně původní kablík je v krabičce v záloze, to je výhoda takových sluchátek, že až kabel zase rozdrbu, snadno se vymění.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, koupit lepší kablík je prakticky nutnost. Ta přibalená silikonovka je vám schopna vydepilovat všechny chlupy z krku, popřípadě vytrhávat sluchátko z ucha.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O těchto sluchátkách se dá říci ledacos ale rozhodně ne to že by byla repdodukce vyvážená. Je to naprosto tipické cink bum kde se středů nedočkáte. Ty najdete až v pětkách.
Jestli bych vás pane Kjutl mohl slušně poprosit, zkuste už nepsat o audiu. Bude to pro všechny lepší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Při výškách je slyšet lehká ztráta na čistotě projevu, ale tohle lze snadno vyřešit ekvalizérem."

Vážne ? Ekvalizér to vyrieši ?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To je bohužel další Kjutlovina podobně jako dřevo hraje když recenzoval bedýnky za stovku. Navíc to není vůbec pravda. Výšky sou ostrý jak kudla je tam jen peak okolo 10 khz.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

KZ ZST nekupovat, pridat 150 kc a poridit KZ ZS5. Mam je skoro rok a jsou zcela bezkonkurence.
PS: Koss porta pro jsem poslouchal asi 15 let, ted uz jen KZ ZS5ky zvukove se to neda srovnat, ano ZS5 jsou o mnoho moc lepsi!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak vyhněte se ES3 ZSR ZST.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bylo přímé srovnání, ze kterého vyšly KZ ZST znatelně hůř nebo jen KZ ZS5, které ale vyhovují?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo přímé srovnání prošel jsem celou řadu skončil u šestek. Jednoznačně nejlepší kauf jsou pětky. U šestek zbytečně připlácíte za hliník. Kupodivu technařům se nejvíc líbily ES3 tam je bum a cink tak výrazné že vás z toho bolí hlava. Ale když na nich pustíte Hanse Zimmera tak je to muzika úplně z jiné planety. Některé nástroje vůbec neslyšíte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobré by bylo srovnat fakt levná sluchátka :-)
https://www.softcom.cz/eshop/elektronika-audio-sluchatka_c242.html
začínaji na 17Kč :-))) Ale chtělo by to připojit k lepšímu testovacímu přístroji než iphone :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není to oximoron? K tomuto typu sluchátek je iPhone až zbytečně dobrý zdroj zvuku. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám to brát tak, že čtenáři touží po velkém testu sluchátek do 50 Kč? :)

Jako zdroj zvuku bych asi použil mp3 přehrávač v hodnotě 16 korun: https://www.ebay.com/itm/Mini-Clip-Metal-USB-MP3-Player-Support-Micro-SD...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem se podival na "thephonograph" na srovnani KZ-ZST a KZ-ZS5 a ten vysledek je skoro remiza. ZS5 maji ale masivnejsi konstrukci a diky vice menicum rovnejsi prubeh ve vyskach, dle srovnani krivek. Ale jako laciny kauf mi ty ZST pripadaji vuci tomu, co se nabizi na domacim trhu jako totalni UFO... navic je tady vyhoda pro lidi s netopyrim sluchem, ze krivka frekvence jde az za 24 kHz :D

Doplňuji odkaz na recenzi: http://www.thephonograph.net/kz-zs5-vs-kz-zst-pro-colorful-comparison/
Dále předpokládám, že článek hovořil o modernizovanějších verzích ZST PRO / ZST Colorful.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja neviem, ja som asi divny, mne tieto typy sluchatok vobec nepasuju do ucha. Bud mi hra jedno sluchatko menej basovo(lebo nie je dostatocne dobre napasovane v uchu), alebo mi maju tendenciu vypadnut. Bohuzial klasicke spunty sa uz moc nedaju zohnat. Asi najlepsie klasicke spunty, co som schopny najst su iPhone sluchatka, myslim tie, co sa davali k iP 5s, mozno aj 6/6s.
Idealne na ne natiahnut este polstre, tak ziskaju viac basov(menej vysok) a lepsie drzia v uchu. Existuje este niekto okrem mna, co proste tieto stuple nedokaze pouzivat?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zkoušels měnit silikony? Mě sedí jen na jednu velikost. U ostatních jsem schopen snést i více velikostí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, ze ano.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pořídil jsem ZS6 hrají pěkně (zvlášť za ty prachy) ale do ucha sedí, díky váze a rozměrům, dost blbě. Taky bylo nutné vyměnit gumové nástavce, ty dodávané jsou strašně tuhé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele, bez prdele... Vypadá to, že ty tvoje nesmysly už ani korektor nechce číst.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teď se dají na gearbestu koupit ZS5 pod 20 USD, a to dokonce z EU skladu. Stačí zadat kupon HSC4thD267 na cca 8 USD slevu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem KZ ZST i KZ ZS5. Ty první hrajou vážně dobře, ty druhé jsou ještě o kus lepší, ale nevydržím je mít v uších, protože mají velké tělo s mnoha hranami. Nemám velké uši, takže mě ZS5 tlačí do uší a je to hodně nepříjemné.

Jen nechápu, proč autor recenzuje dva roky starý model...?!
Asi tři týdny mám doma nejnovější KZ ZS10 a jsou naprosto parádní. Skvělý, detailní zvuk a i přes svou velikost a váhu se dají poslouchat dlouho, protože nemají ostré hrany. Nevýhoda je, že už jsou docela drahé.
Já jsem je vychytal za cca 800 Kč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych pro ZS5 možná užil větší pěnovky, ale je fakt, že se mi hodí mít větší ucho, když zadní část sluchátka (ta hranatá) vlastně "sedí" a je opřená v boltci. Takže zase na rozdíl od klasických malých špuntů, které drží v uchu jen za tu pěnovku, je tady ta hmotnost rozprostřená.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.