Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Mistři světa kryptoměn: Koho musíte sledovat, abyste měli přehled?

Čtyři muži a jedna žena, kteří ovládají trh s kryptoměnami. Stáli za významnými událostmi, které z nich udělaly jedny z předních hráčů na trhu. Ale nejde zdaleka pouze o peníze. Jsou to také geniální finančníci a vývojáři, které musíte znát.

Kdo jsou nejmocnější muži a ženy světa kryptoměn? V tomto článku si představíme pětici expertů, kteří ovládají celý trh s digitálními aktivy. Pokud ještě nemáte sociální síť Twitter, tak si ji běžte založit, protože bez sledování této pětice se nedá s investicemi snadno operovat.

Čemu se věnují? Jde o geniální podnikatele, politiky, kuriózní postavičky i mimořádné nadané vývojáře a přední tváře svého oboru. Vyplatí se je sledovat i těm, kteří se na smočení prstů v malém rybníčku teprve chystají.

Vitalik Buterin

Kým jiným začít než miláčkem komunity. Vitalik Buterin je v Rusku narozený vývojář, který stojí za blockchainem Ethereum. Ethereum je druhá největší kryptoměna dle tržní kapitalizace a geniální projekt umožňující chytré kontrakty na decentralizované síti. Své místo si zaslouží, protože mění narativ celého průmyslu z "internetových peněz" na novou "technologii, která změní svět".

Na Twitteru ho sleduje 912 tisíc uživatelů. Pravidelně komentuje nejen technologie, ale také světové dění. Vyhýbá se příliš kontroverzním politickým otázkám, ale při komentování tradičního finančního systému nešetří kritikou.

Dokáže rozšířit obzory i těm, kteří nesdílí jeho nadšení nebo názory.

Elon Musk

Ano, čtete správně. Elon Musk. Tento geniální podnikatel možná nepatří mezi ty největší fanoušky, avšak kryptoměny aktivně sleduje a každý jeho tweet je pro komunitu svátkem.

Zdroj: TechCrunch

Musk se vždy zjeví, když ho nikdo nečeká. Například když autorka série Harry Potter Joanne Rowlingová potřebovala vysvětlit fungování Bitcoinu. Zakladatel největší americké automobilky Tesla autorce poradil a dokonce odhalil, že sám drží 0,25 BTC.

Changpeng Zhao

Changpeng Zhao je kanadský vývojář, který stojí za burzou Binance. Ta je největším projektem v oboru.

Zdroj: Coinfomania

Vysvětlování všeho, co založil, by bylo na vlastní článek. Skrze Binance operuje blockchain a token Binance Coin, Binance Mining Pool, a dokonce podporuje mladé nadané umělce, kteří šíří ponětí o kryptoměnách.

Na Twitteru ho sleduje 520 tisíc lidí. Pravidelně propaguje novinky ze světa kryptoměn, které se ani nemusí týkat jeho vlastního byznysu.

John McAfee

Jde o počítačového specialistu, který stojí za antivirem McAfee. Je to kontroverzní a bizarní postavička, která se orientuje hlavně směrem k trhu. A to na hraně zákona.

Například v roce 2017 na svém Twitteru každý týden zveřejňoval jeden token, který má podle něho velkou budoucnost. Tyto tokeny vždy vystřelily do nebes. Avšak žádné z nich nepřežily následující kryptoměnovou zimu. Zřejmě nešlo o tak skvělé projekty, jak si McAfee myslel.

Zdroj: SecurityMagazin

Samostatnou kapitolou je jeho prohlášení, že pokud do konce roku 2020 nebude BTC na milionu USD, sní svůj vlastní penis. Své výroky před nedávnem odvolal a řekl, že jim mohl věřit jen naprostý pitomec. Jeho dosah na sociálních sítích má stále svoji váhu a není dobré jeho schopnost vytvořit virální příspěvek podceňovat. Sleduje ho milion lidí.

Kelly Loefflerová

Kelly Loefflerová je republikánská senátorka Spojených států Amerických. Její cesta k senátorskému křeslu ale začala u burzy Bakkt, kde se obchoduje řada investičních nástrojů spojených s kryptoměnami. Jde o jednu z nejdůležitějších regulovaných burz, které jsou určené pro investice velkého objemu.

Zdroj: NYMag

Na Twitteru ji sleduje pouhých 16 tisíc uživatelů. Avšak její význam leží jinde. Aktivně totiž buduje na státní i federální úrovni legislativu, která by pomohla kryptoměny a blockchain rozšířit napříč Státy. Mnozí to možná nevědí, ale tamní zákony jsou velice přísné a drtivá většina tradičních a největších burz tam ani neoperuje.

P.S. Vážený čtenář mi určitě odpustí přechylování příjmení. Ač sám nejsem fanouškem této praktiky, z čistě jazykového pohledu jde o nutnost a správnou gramatiku.

Jiří "Jiří Makovský" Makovský

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Mistři světa kryptoměn: Koho musíte sledovat, abyste měli přehled?

Úterý, 9 Červen 2020 - 08:49 | PKoz | Biatlonistka se přechyluje podle základu (nebo...
Pondělí, 8 Červen 2020 - 22:42 | peca | Nicméně, jak ta jména tvarujeme v českém textu,...
Pondělí, 8 Červen 2020 - 20:28 | Amater | Doporučuji video s Johnem McAfee kde ukazuje jak...
Pondělí, 8 Červen 2020 - 18:12 | Benjamin | Příklad s Marilyn Monroe je dobrý, ten si...
Pondělí, 8 Červen 2020 - 15:18 | lyon | Ten Musk má být vtip?
Pondělí, 8 Červen 2020 - 14:32 | winnixmechanic | Gramatika je taka, akou ju robia ludia. Ked...
Pondělí, 8 Červen 2020 - 10:56 | Benjamin | Nejlepší je řídit se vlastním rozumem. U...

Zobrazit diskusi