Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MNT Research chystá nástupce modulárního notebooku Reform

Dospěli jsme do fáze, že servisáci notebooků sebou do akce vozí náhradní plastové díly, protože i když vědí jak a kde šáhnout, tak i jim to dost často praskne. IMHO dokud nevznikne nějaká globální politická dohoda, tak kurvítkovský kapitalismus bude pokračovat a tyhle pokusy se neprosadí. Karty ještě může zamíchat robotizace.

Napsáno na tehdy cenově průměrné klávesnici Samsung SDL2500, koupené k PC s Athlonem XP, 256 MB RAM a Windows XP, do které Samsung zapomněl dát kurvítko.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Z mojí zkušenosti to není tak hrozný a přijde mi, že naopak bylo hůř.

(1) klávesnice vydržely roky vždycky, sám jsem v práci cca 18let používal logitech, který přežil i repas stříbrnou pastou po polití čajem - funguje dosud, jen jsem si zvykl na novější klávesnice s lehčím stiskem, tak jsem jí vyměnil - totéž kolegové - snad jsem nezažil, že by někdo měnil klávesnici pro, že přestala fungovat "sama od sebe" - vždycky to bylo max. nalití něčeho sladkého dovnitř.
(2) přijde mi, že současný hardware vydrží zase poměrně dlouho, nejhorší výrobky podle mě byly s nasazením bezolovnaté pájky někdy 2000-2010 + problémy s kondenzátory na desktopových základovkách + plastová šasi nejlevnějších NTB, kde se lámaly "sloupky se zalisovaným měděným závitem". V posledních mnoha letech se mi nestalo, že bych řešil mrtvou desku ať už desktop nebo notebook, případně zničené/polámané panty u displaye...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem řešil upadlej pant na displeji notebooku zrovna minulej měsíc. Naštěstí ještě v záruce. Minulý týden mi přišel zpět s celým novým víkem dospleje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja stale pouzivam prastarou klavesnici jeste s PS/2 konektorem, mel jsem ji ke stroji 32 MB RAM (tehdy stal 1 MB tisicovku), 386tkou a koprocesorem. Jely na tom WinNT 3.1. O necelych deset let pozdeji jsem koupil podobnou, nahradni, ale zatim nebylo treba ji vytahnout.... Ta puvodni stale maka uz pres 30 let.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, táta úspěšně používá cvakací Chicony z roku 1992 :-) A to jsme na ni ještě s bráchou hrávali Olympiádu a podobný šílenosti, kde se rozhodně nešetřila :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Žil jsem v domnění, že NT 3.1 se v Evropě ani neobjevily, že první co tu šly do prodeje byly 3.5ky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kup si Apple nebo Razor Blade, a problém s plasty mít nebudeš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.