Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mozilla začala pracovat na Metro-verzi Firefoxu

O ARM verzi není moc předčasné hovořit - na tabletu s ARM procesorem již nějaký čas Firefox může používat kdokoliv ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

každopádně běžnému uživateli to asi bude jedno, protože běžný uživatel běžně používá jeden prohlížeč – ten výchozí

no nechcem ti to vyvracat ale osobne pouzivam prehiadace 3, a bezny clovek IE aj Firefox alebo chrome , proste niektore stranky v jednom idu a v druhom nie a najjednodusie je pustit iny prehliadac ... lepsie ako kontaktovat vyvojara stranky ze mi to nejde ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

už jenom to že to tu čteš znamená, že nejspíše nejsi běžný uživatel (protože ten si rozhodně novinky ohledně HW/SW nečte) takže myslím že to co WIFT napsal stále platí ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

no hej nie som asi bezny uzivatel, no ale zo skusenosti viem ze najjednoduchsie je proste zvolit iny prehliadac ako nadstavovat nejake veci ak to vobec pomoze ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no to sice je nejjednodušší, však sem ti to ani nevyvracel ;-) ale běžný uživatel by to podle mého názoru neřešil ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale tady to půjde taky. Jen se ten další prohlížeč zobrazí na desktopu, ne v Metru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nesmirne zajimave ...
Ne, opravdu! Me totiz vrta hlavou jedna vec, jak to udelaji? Dost mozna totiz tato na prvni pohled bezvyznamna informace muze znamenat, ze budou mit jine renderovaci jadro nez doposud!

Kdo to jeste neslysel, METRO (spravna typografie rika ze se ted pise vse velkejma ?!) bude moci pustit aplikace psane pouze za pouziti WinRT - tedy API/Behoveho prostredi, ktere je znacne jine a restriktivni (imaginarni konec nebezpecneho kodu?). Soucasne porty WebKitu pro Win32 pro nej tedy nepobezi. A na moznost pustit kus pod Desktopem a vykreslit ji pod METREM zapomente ... Sandboxing!

Trosku mi trvalo nez sem pochopil o cem hra jmenem METRO je. Ale podstoupil jsem denni masaz na nedavne vyvojarske konferenci, ktera se mu dosti venovala ... uz chapu... jsem informacne zpracovan .... a na mozilu sem o to vic zvedavej! Treba se konecne zbavime "smejdskeho" javou obalovaneho webkitu .... slastna to predstava!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

""zbavime "smejdskeho" javou obalovaneho webkitu""

to mi prosím vysvětlete co tím myslíte

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mysli tim to ze hybridni aplikace, tak jak je prezentovana v clanku je nesmysl. Pokud by chteli Firefox pro Metro, museli by prepsat jadro aby bezelo pod Win RT , nebo ho postavit na Tridentu... Stejne jako je nesmysl instalace tohoto hybridu do Metra - toto neni mozne a jedina cesta jak tam dostat aplikaci je market...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.