Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MPAA už jde po RealDVD

A s vámi se pod toto pdepisuji i já.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja taky, uz kvuli tomu ze nemam zadnej prehravac v notasu, a pokud si chcu neco zhlidnout tak si to musim nekde pregrabovat na klicenku, nebo se divam na youtube ci stream :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepsi je se spojit a tak rok prestat koukat na tv,dvd,divx, nic nestahovat, neposlouchat, proste ignorovat hudebni i video prumysl. Mozna by jim doslo ze my tu nejsme pro ne, ale oni pro nas. A ze nas uz nebavi ochrany ktere blokuji prehravani (CDA uz neni CDA, na starych prehravacich ho neprehrajete, osobni zkusenost), vysoke ceny za braky a komercni sracky. Nafoukane hamizne rychlokvasky.
Vim ze me nikdo nenuti nic kupovat a nic sledovat, taky to tak delam. TV jsem mel zaplou naposledy loni, radio neposloucham pres 6 let a tech par cd co mam uz taky moc neposloucham.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fanda666: smutné je, že i když svou tv nezapnete, musíte zaplatit konces. poplatky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"RealNetworks se dále ještě pohoršuje na tím, že filmový průmysl nesleduje ten hudební""

preklep, ma byt NASLEDUJE

Uvarte niekto tomu sotkovi kavu!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to já zákon o poplatcích ignoruji. Když používám bednu jen jako monitor k DVD a TV vysílání nesleduju, opravdu netuším, proč bych měl něco někomu platit. A že si to nějakejch 200 pitomců vymyslelo? Se*u na ně.
Starší přehrávače že neberou nová CDA? To se mi nějak nezdá. Kupuji CD poměrně hojně a můj DENON 1015 je bere všechny. Je ale pravda, že malé labely na nějaké ochrany kašlou a tak svá CD žádnejma hovadinama neprzní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ten překlep spíše:

NENÁSLEDUJE

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Viktor: otázkou zůstává, proč televizi nadále vlastní, když ji nesleduje - a další otázkou je, na kolik vlastně milej 666 kecá :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

zákony se ignorovat nemají, každý ví proč
 
Nevlastním žádný rozhlasový přijímač. Jsem povinen podniknout nějaké kroky např. čestné prohlášení?Pouze v případě, že budete Českým rozhlasem písemně vyzván/a k prokázání držení či nedržení rozhlasového přijímače, je možné do 30 dnů reagovat písemným čestným prohlášením o nedržení rozhlasového přijímače. Výzva musí obsahovat zákonné náležitosti. V případě, že oslovená osoba do 30 dnů od přijetí výzvy neodpoví, stává se poplatníkem rozhlasového poplatku. Český rozhlas může k prokázání vyzvat občany, kteří jsou odběrateli elektřiny k jejichž evidenci má Český rozhlas přístup.
zdroj: http://zis-ext.cro.cz/rozhlas2/mmFFAQ
http://cs.wikipedia.org/wiki/Koncesion%C3%A1%C5%99sk%C3%BD_poplatek
 
Aby to nebylo tak jednoduché, ani zasláním čestného prohlášení nezůstáváte z obliga. Česká televize vám může kdykoli, a třeba i opakovaně, zaslat výzvu, abyste se registrovali jako plátci koncesionářského poplatku, a vy jí zase musíte poslat čestné prohlášení, že nemáte televizor. ČT má totiž ze zákona právo získat od dodavatelů elektrické energie seznamy jejich odběratelů a porovnat je se svým seznamem plátců televizního poplatku. Pokud některý z odběratelů elektřiny v seznamech plátců televizního poplatku chybí, televize ho dopisem vyzve, aby se registroval a uhradil koncesi za období, po které se nevykazoval jako koncesionář.
zdroj: http://www.digizone.cz/clanky/poplatky-musite-platit-i-kdyz-prijdete-o-c...
 
takže jediný postup je, pokud příjde oznámení o placení koncesionářských poplatků musí se hned poslat čestné prohlášení, po nějaké době ho mohou poslat znovu - takže to je pěkný poštovní kolotoč ;-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

?Ztrativší už tento případ jednou, zkoušejí přední filmová studia získat jiné rozhodnutí u jiného soudu,?

Vazeni, nepouzivejte ty prechodniky, kdyz to neumite :-), sic si uriznete ostudu. Jde o mn. c., min. cas, cili "ztrativše".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Earl: To je snad úplně jendo, proč TV vlastní. I kdyby jich měl hned celých 666, může je požívat jako stojany pod květiny. Podstatné je, že se nedívá na veřejnoprávní televizi. Otázkou je, jestli člověk musí platit koncesionářský poplatek, když pošle čestné prohlášení, že sleduje pouze komerční stanice. Teoreticky by to mělo jít, tedy s dobrým právníkem v zásobě.
Jinak nemám důvod někomu nevěřit, že se na TV nedívá. Osobně se taky nedívám, ačkoliv TV doma máme. My ji ale máme proto, že se u ní manželce dobře spí ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

liborius: Samozrejme musi. Je to dan z vlastnictvi TV. To ze se tema penezma financuje verejnopravni TV je spis jen takovej bonus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dimik: V tom případě by mělo záležet na tom, jestli je ta TV funkční a má např. připojenou anténu. Podle mě je nesmysl paltit daň za stojánek na kvítko, který kdysi sloužil jako televize. Poplatky za auto přece taky platím jen tehdy, když je jako vozidlo používám. Ve chvíli, kdy jej odhlásím a nepoužívám, neplatím za to, že ho mám. Chápu, že se platí daň z nemovitosti, ale tohle je snad něco jiného, ne? Nebo jsem zase úplně mimo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem si přečetl vysvětlení zákona o koncesionářských poplatcích a v zásadě je to tak jak říkám. Zákon se vztahuije výslovně na vlastníka přístroje. Myslím je v zákoně hned několik možností jak se z placení vylhat a to i tehdy, když máte nějaký tu TV nebo rádio doma. Takže s dobrým právníkem a ochotou do toho jít... Každopádně to není míněno jako návod a hlavně jsme se dostali už dost daleko od tématu...
Můj předchozí příspěvek berte spíš jako reakci na Váš poněkud nemístný dotaz pro Viktora.
Mimochodem výše zmíněné poplatky platím.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Oprava: Ne na Váš, ale Earlův dotaz. Sorry!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

U nás na Slovensku to máme tažšie, lebo platíme od zástrčiek, teda každý, kto má doma pripojenú elektrinu, tak musí platiť aj bez toho, aby mal rádio či televíziu. Dokonca aj slepí a hluchí (oni si tuším môžu vybaviť výnimku, ale zase samé vybavovačky). Takže tak :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@earl
A co jako ze ji mam doma, to se nesmi? Ze ji nesleduju, ale platim poplatky, je zase vec druha.
Treba se nekdy v budoucnu zlepsi a bude ke koukani tak si ji zapnu. Jinak radeji sahnu po knize nebo si udelam neco na baraku. Zatim ty poplatky nejsou ruinujici, takze mi nevadi. Jinak mam dojem ze pokud mate doma rychly internet tak musite taky platit, protoze mate doma zarizeni ktere je schopno reprodukovat TV vysilani. Ale to jen tak okrajove.
Nedavno mi znama prinesla pry tutove super cda, vrazim ho do sveho snad 300 let stareho cda prehravace (mozna jeste prehrava jehlo :D ) a nic. Pak ctu na cd ze je tam nakej kaktus nebo co to tam bylo. Zkratka prvni stopa byly data a moje starodavne cd to nepobralo. Musel jsem to vrazit do novejsiho. Ale stejne obsah cda stal za.........

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fanda666: Pokud vim, tak Philips (majitel loga CD) s tebou souhlasi a CD s kaktusama maji zakazano vydavat se za CD-A. Viz napr: http://www.vnunet.com/vnunet/news/2117285/philips-joins-copy-protected-c...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hkmaly: Omyl, tyto ochrany se do standardu také dostaly :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Prodej RealDVD soudem pozastaven.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku MPAA už jde po RealDVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě k poplatkům. To jsou poplatky za to, že se můžeme dívat na TV, nebo za to, že můžeme přijímat TV vysílání. Protože na TV se můžeš dívat, i když nebudeš mít přístup k TV signálu nebo ji třeba nikdy nezapneš.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

koupíš si televizi, tak plať - je jedno, jestli máš křišťálově čistý obraz, nebo sem tam v tom zrnění rozpoznáš něčí siluetu... vlastně dneska platí - máš zavedený proud, tak plať (pokud čestně nedoložíš deskrát orazítkovanou kopii dvacetkrát ověřeného originálu, že opravdu televizi ani rádio nemáš)... je to vlastně taková nedobrovolná daň za to, že nás veřejnoprávní televize oblažuje "kvalitními" pořady...

jinak k těm žalobám ze strany těchto příživníků, nikde jsem moc neviděl, zda je pak dané společnosti žalují za ušlé zisky, poškození dobrého jména, atd. - a jak takové soudy dopadají. jestli má někdo relevantní odkazy, budu rád, když mě navede...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek S RealDVD je to zatím špatné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

misticjoe, prosím, nemystifikujte. Stačí písemné čestné prohlášení.
 
Běda ovšem, když se prolátne, že až tak moc čestné nebylo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skoda ze nedelaji TV bez tuneru :o) Co kdybych ho vykuchal ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> A:
To ti nepomůže, protože pokud mě paměť nešálí, tak je tam napsáno, že se platí z každého zařízení schopného přijmu televizního (potažmo rozhlasového) vysílání, i kdyby jej uživatel přetvořil k jinému účelu ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wifte: .."schopného přijmu"... coz TV bez tuneru neni :) zrovna tak az CT prestane vysilat v analogu muzou lidi co si nekoupi prijimac, ktery je schopen digitalniho signalu prijimati sve analogove domacnosti od poplatku za TV cestnym prohlasenim oprostiti!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> TT:
To je sice pravda, jenže původně byla a předělání na toustovač to nezmění ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TT - no ono není ani tuner potřeba, jelikož např. rohlas chtěl platit z každého PC, ať měl či neměl FM tuner, jelikož se PC dalo připojit k internetu a tak sis mohl poslouhoat rozhlas po inetu. Jsou to svině.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek EFF ke sporu MPAA s RealDVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako monitory slouzi prakticky ve vsech firmach (napr na sledovani vyroby) LCD televize, ze kterych primo distributor vymontoval tunery. Naprosta vetsina takto prodavanych TV (Sony, FSC....) ma tuner vyndavaci. Z TV dodane bez tuneru neni potreba platit zadny poplatek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Tentokrat si musim trosiku rejpnout, ale zarizeni umoznujici prijem analogoveho signalu prestane byt po plnem prechodu na digitalni jako takove schopno prijmu.
A to stejne plati v pripade ze zarizeni neobsahuje cast schopnout prijmu at uz je to primo z vyroby a nebo dodatecne upraveno.
A pokud zarizeni neni schopne prijmu a to at uz z jakehokoliv duvodu pak nevidim duvod nadale za nej platit protoze "neni schopno" prijmu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rodney: Pak ti lze jen doporučit apel na poslance, aby upravili nalezite zakon a jasne tam rozlisili analogove a digitalni TV. Jestli se nepletu, zatim tam nic takoveho neni.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kontrolní otázka: V hotelu budou mít JEDNU televizi schopnou příjmu (na recepci), signál ze scartu bude zesílen a kabelem rozveden v základním pásmu na pokoje zákazníků, kde budou TV neschopné příjmu TV vysílání - ty vaše monitory bez vstupního dílu, zobrazovat jen tento jediný program, který vybere obsluha recepce. Kolik že bude platit hotel poplatků z TV, má li takto připojeno 10 pokojů?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hugocz: To je prosté, zaplatí 10+1 TV poplatek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: jo, ale pokud mu ten prijimac predela nekdo jiny (treba i soused nebo syn, i kdyz tim asi byl myslen hlavne vyrobce/dodavatel, ale to v zakone nepisou :), uz je to ok :) Clovek pak proste od nekoho dostal neco co prijmu schopne neni a ze nekdy v minulosti mozna bylo je uz nerelevantni.

Hugocz: Aby ho nezavreli za "nelegalni sireni" televizniho signalu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> bilbo:
Tohle je zbytečné řešit. Čestné prohlášení je v tuto chvíli asi nejblíže optimu (záměrně jsem nenapsal "nejoptimálnější", aby se diskuze nezvrhla jinam ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K těm poplatkům. Podle mě to celé stojí na výkladu, jestli je tv s analog. tunerem zařízení technicky způsobilého k individuálně volitelné reprodukci televizního vysílání bez ohledu na způsob příjmu (dále jen "televizní přijímač"). Není totiž zřejmé, jestli se myslí kterékoliv vysílání na světě (pak by to bylo zařízení technicky způsobilé), nebo vysílání v ČR a pak by to po úplném vypnutí analogu nebylo způsobilé a tudíž bez poplatku. Ale takový výklad myslím zatím nikdo nedal a dá ho asi až první soud, pokud to vůbec někdy k soudu dojde

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: jakmile se prestane s analogovym vysilanim tak vsechny analogove TV prestanou byt schopne prijmu takze bych to zase az tak nehrotil. Na druhou stranu mpokud si pak nekdo koupi digitalni prijimac k te televizi tak uz je to jina ale samotna analogova TV toho nebude schopna cimz padem ani nebude splnovat literu zakona.
Ono je totiz uplne jedno jestli je prijem analogovy ci digitalne pripadne pozemni a nebo satelitni, jde hlavne o to jestli je schopno prijimat signal v te forme v jake je siren.

Mne osobne to muze byt fuk protoze televizi nevlastnim a kdyz uz neco tak sleduji spis internet a zahranicni kanaly protoze napln naseho TV visilani je prinejmensim hroznej a kvuli tem par hodinam rocne co tam davaji neco opravdu zajimaveho ji nebudu sledovat cely rok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2martin: Sorry, ale ja ti pro zmenu doporucuju si ten zakon a snim zakony souvisejici precist. Plati se za zarizeni shopne prijmu. Za prijem vysilani se povazuje prijem vysilani "ze zakona". Tudiz do toho napriklad nepatri prave prijem po internetu, protoze CT/CrO nikdo zakonem takove vysilani nenarizuje (dokonce je to dle meho nazoru naopak protizakone, prave proto, ze i toto je, jak jinak, placeno z koncesionarskych poplatku).
V okamziku, kdy prestane byt na nasem uzemi vysilano analogove, prestanou poplatku podlehat veskere analogove prijimace.

2Hugocz: 1x, jelikoz zbytek zarizeni neni schopen prijmu. Navic bych chtel videt jak si ty lidi pres tu scarku budou vybirat kanaly ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A neplati sa nahodou za to, ze sme pripojeny na elektricku siet? Uprava zakonu bude po prechode na digitalne vysielanie. Urcite z neho vypadne akakolvek zmienka o primaci ale ostane pripojenie na siet.
 
(Len aby sa pomali neplatilo za pocet zastrciek v dome/byte.)*
 
* nikto nema opravnenie pouzit akymkolvek sposobom bez mojho suhlasu. dusevne vlastnictvo autora :)
 
 

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

2icask: Na Slovensku je to tak. ;) V Čechách asi inak.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemohu si pomoci ale: http://xkcd.com/488/
A to vězte, že se vše snažím mít legálně ; )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Pavelll:
Tak v tom komiksu je kus hluboké pravdy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Preto som tam dal otaznik. Na druhu stranu mame rovnako sutazive vlady. Sutazia medzi sebou ktora vyzdima so svojich ludi viac. Pripada mi absolutne blbe, ze sa plati za moznost pozerat ci pocuvat. To by sme mohli platit za vsetky moznosti ktore mame.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

hafff: no, nejen v čechách, ale i na moravě je to jinak nežli na slovensku...
:-7

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Drobna oprava... Pokud mate clenstvi u NETFLIX, tak si nikam nic neukladate. Jsou pouze dve cesty jak sledovat filmy. V obou potrebujete mit pripojeni na Internet (DSL nebo Cable). Ted ty moznosti: Bud mate osobni pocitac a na nej si nainstalujete player (pouze pro windows) vyzadujici IE a Microsoft DRM a streamujete primo od nich nebo si koupite krabicku id firmy Roku, pres IE si ve svem uctu navolite do "Your Queue - Instant" co se vam ma pak objevit v nabidce a opet streamujete. Pripravuji se dve dalsi cesty a tou je BR prehravac LG BD300 opet s pripojenim na Internet a dalsi je v kooperaci s Microsoftem, kde pro Xbox 360, je jeste mit potreba zaplaceny poplatek za Xbox LIVE Gold. Opet se vsechno bude streamovat a nic downloadovat. Pri rychlem nekolisavem spojeni je kvalita obrazu velice dobra. Jinak ne vsechny tituly jsou v nabidce (teoreticky uvadi 12000 titulu, ale tento udaj lze tezko overit) a po nejake dobe je titul odstranen (nebo muze byt odstranen napriklad z nedostatku zajmu). Jestli existuje nejaka volba, jak streamovane video z Netflix RIPnout, tak jsem po ni nepatral, protoze moznost streamovani videa je jako bonus ke clenstvi k zapujcce DVD titulu. Osobne stale preferuju DVD nebo BR. Internet (pokud nepocitam nejake nepokryte oblasti v USA, kde dialup je jedinou moznosti) jede OPRAVDU fyzicky 6-8 MBit DL a neni problem si dokoupit dvojnasobek az na 16 MBit DL. Rozdil v cene je cca 25 dolaru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.