Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MSI vymyslela SLI můstky s aktivním chlazením

mnom nevidím žádné heatpipe vedoucí k můstku a ani nic co by větrák pomocí tepelného mostu ochlazoval. Spíš je to jen "vychytávka" pro lepší přívod vzduchu k hladičům grafik.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

…což se myslím dozví každý, kdo si všimne, že článek krom obrázků obsahuje i text ;-)

„má za úkol zvýšit proudění vzduchu v okolí bloku spojených grafických karet“

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Takoveto hlouposti uvede kazdy pablb, lepsi by bylo:

-uvadet prime 2, 3 a 4 way SLI a CrossFire produktove sety chlazene od vyroby vylucne vodnim chlazenim kde by se teplo odvadelo mimo skrin do externiho radiatoru, zadny hluk v skrini, minimalni odpadove teplo uvnitr a tez prostor pro dalsi dodatecne pridavne karty na PCI(-Express sloty)...

V jednoduchosti je logika.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ne není. Protože karty které má smysl dávat do 2, 3 a 4 way SLI nebo CF mají běžně kolem 300W tepelného výkonu. Jděte se podívat do hobby marketu jak vypadá přímotop pro 1 kW. Kdo by si postavil vedle skříně ještě druhou pro chlazení karet? To by přece nebylo hezké a navíc by to stálo raketu, takže by to otestovali novináři ale už by to "nikdo" nekoupil.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Uz zase ten mytus, ze vodni chlazeni neni slyset a odvede 100% tepelne energie?

Stejne v te skrini musi proudit vzduch, protoze GPU a CPU nejsou jedine zdroje tepla - co takove regulatory na zakladni desce nebo graficke karte? Samotne vodni chlazeni jen odvede vetsinu tepla od GPU a CPU.

Vodni chlazeni znamena haldu ventilatoru navic. Jakykoliv lepsi vzduchovy chladic je tissi nez vodni chlazeni, zabira mene mista a lepe chladi nez vsechny all-in-one vodni chladice.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

se začátkem souhlasím, ale s posledním odstavcem už nikoli. Záleží jak budete chladit a jakou plochu máte k dispozici. Vodní chlazení může být tiché a může být hlučné... záleží co potřebujete. Já preferuji hluk, tzn. že 12cm větráky jedou v nejvyšší zátěží 800 otáček, v idle kolem 600, ideálně bych část zastavoval ale regulátor, který používám to neumí. V idle by mohl stačit jeden 14cm větrák s 500 otáčkami...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak, ta poslední část je úplný nesmysl:
"Jakykoliv lepsi vzduchovy chladic je tissi nez vodni chlazeni, zabira mene mista a lepe chladi nez vsechny all-in-one vodni chladice."

většinou je to právě naopak.
- Vodní chlazení rozhodně chladí lépe než absolutní většina vzduchových chladičů (jedinou vyjímkou jsou nad chladiče od Noctua, ale ty na CPU jsou fakt monstra :D )
- uvnitř skříne rozhodně zabere méně místa (jenom venku potřebujete místo na radiátor)
- většinou je vodní chlazení i tišší (když třeba osadíte radiátor tichými Noctua ventilátory)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

- Není důvod dávat rádiátor z bedny už jen kvůli kompaktnosti a ne každý chce mít cokoli ze skříně venku

- ve skříni zabere více místa ale záleží na skříni... V Obsidian 900D se ztratí 2x480 a 2x240.... do některé bedny nejde nacpat ani 120

- tichá noctua? Nevím, v podstatě všechny větráky jsou tiché. Když si koupím větrák za 100kč a nechám ho foukat 700ot/min do RADu udělá to +- podobný rámus jako Noctua za 500 na stejných otáčkách. u toho typu chlazení není problém hlučnost samotného větráku ale vzduchu, který si musí najít cestu žebrováním radiátoru.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1)
nechat radiátor v bedně?? Nějak mi uniká smysl, vždyť je přece žádoucí odvést teplo ven ze skříně

2.)
to už záleží na osobních preferencích. Speciální masivní skříň do které nacpete i radiátor a nebo menší skříň s tím, že radiátor je venku...

3.)
"Tichá Noctua? větrák za 100kč udělá podobný rámus jako Noctua"

skusil jste vyměnit všechny vaše low větráky za verzi od Noctua??? Řekl bych, že ne, a tohle byly jenom vaše domněnky aniž by jste věděl, o čem mluvíte...
Z vlastních zkušeností můžu potvrdit veškeré recenze a názory na netu, rozdíl je slyšitelný!

Navíc s postupem času začne být rozdíl čím dál tím větší, protož kuličková ložiska v levných větrácích se začnou opotřebovávat a hučet narozdíl od ložisek na tekutém základu (olej).

A to samozřejmě není vše, Noctua je známá různými drobnými vychytávkami, které snižují hlučnost a vibrace...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Vodni chlazeni znamena haldu ventilatoru navic. Jakykoliv lepsi vzduchovy chladic je tissi nez vodni chlazeni, zabira mene mista a lepe chladi nez vsechny all-in-one vodni chladice."

To je samozrejme naprosty nezmysel. Corsair h110i mi chladi pretocene 5930K na 4.5GHz a nie len, ze to uz celkom zerie, ale 2x14cm fany mam nastavene na 500ot/min a je to naprosto nehlucne. Vzduch prechadza priamo cez vrch skrinky prec, pumpa nerobi ziaden hluk, teploty su do 65 stupnov pri 100% zatazi CPU. Ukaz mi JEDINY vzduchovy chladic s ktorym dosiehanem co i len podobne vysledky. A upozornujem, ze pred AiO vodnikom som mal Noctua NH-D15 a tu som narozdiel od vodnika pri tomto setupe pocul. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych spíš potřeboval nějakej rozumnej PCI-E můstek, protože mi grafická karta zavazí při instalaci chladicí věže CPU.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Za par USD na EBAY, muze to byt i 20 cm dlouhe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tomu obchodu se úspěšně vyhýbám.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Joj to zase vymysleli "teplu vodu" Ved kto chce tak si mozena bocnicu spravit dieru + vetrak co bude fukat vzduch zvonku rovno medzi karty. Este v nedavnej dobe bola vacsina skrin dodavana prave s pripravenymi perforaciami v bocnici. Na mojej skrini som to ako nepotrebne zalepil zvnutra lepiacou paskou :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.