Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Na dvě obrazovky není nutný Surface Duo, obslouží je i Lumia 950 XL

od místních android a IOS ignorantů nečekejte žádný komentář, neb ti WP uhatovali k smrti, přestože ten systém nikdy neviděli (nebo jen WP 7.5 a starší verze).
Už od 1520ky, 930 se jednalo o můj nejoblíbenější OS. Skončil jsem až na posledním Elite x3 se 4GB a SD 820. Běžně jsem používal desktop mode a už tenkrát poukazoval na nedostatečnost Androidích nádstaveb (Samsung DEX atd) které WP desktop mode doposud v mnohém nepřekonaly dodnes

Tento preview https://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=&ved=2ahUKEwi715-5uLnrAhUa... běžící na x3 bohužel už nebyl vydán, ale očividně byl funkční.
Vysvětlujte to ale ignorantům, kteří si WP zkusili před 5 lety a nechápali jaký učinil vývoj. Prostě jak viděli dlaždici, tak byl konec světa, protože přece OS=UI a nikdy nic dalšího. Zajímavé že na desktopu jim to nevadí

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mám v práci v šuplíku jeden WP telefon, a co mohu uznat, že i když to je Lumia z nějaké nižší třídy, tak dlaždice jsou pěkně svižné i na velmi obyčejném HW. Ale tady to pro mne končí, chvíli jsem zkoušel ten systém zkoumat, a nelíbil se mi. Ani tím jak působí, ani tím, jak se s ním pracuje a jaké možnosti nabízí. Nesedl mi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jop, už jsme se nedozvěděli ale proč

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a? Musím se snad vyzpovídat nebo co? Zkoušel jsem ho, nelíbíla se mi filozofie ovládání, nabízené možnosti konfigurace, a celkový pocit ze systému (kromě svižnosti, která byla zcela OK). Tady si stěžujete, že to každý odsuzuje, aniž by to vyzkoušel. Píšu, že jsem vyzkoušel, a nelíbil se mi, ale to je vám taky málo. Tak se běžte bodnout, nikdo není povinen se vám tu obhajovat za svoje názory.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No já narozdíl od Vás musím používat android, ač se mi nelíbí jeho "filozofie ovládání", takže se hěžte bodnout 2x a buďte rád, že jste na tom lépe než já

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No hejt jste tady předvedl hlavně Vy teda..
Jinak zcela jediný, kdo WM pohřbil byl MS jeho kličkováním jak zajíc mezi systémy, ukončováním podpor a kompatibility atd. A že gui bylo divný, to teda bylo. I když mě nevadilo, mám raději Android, kde si to poladim jak potřebuju já a ne jak vývojář. Díky tomu že MS přesně věděl co je pro uživatele nejlepší a nedal možnost volby je pak jasný, že se to nemusí líbit všem.

Osobně jsem Windows používal od Windows mobile na Motorole MPX200 a zkoušel jsem i WP, ale díky neustálému usekávání zpětné kompatibility pro to ani neměl nikdo chuť nic vyvíjet a stálo to prostě za prd. Myšlenka skvělá, potenciál podle mě největší ze všech systémů, ale podělal to MS svojí nabubřelostí a sebevědomím. Najednou ukončení celé platformy nepochopil nikdo, snad ani MS ne. Váš příspěvek o tom jak to zabili androidáři a applisti je totální nesmysl.

A ještě dodám k tomu DEXu, ten překonal MS už jen tím, že vůbec existuje ;) Osobně ho používám a mám ho rád. Jasně že bych raději plnotučný aplikace jako na desktopu, ale to si ještě dlooouho počkáme než se moloch jako MS otočí a udělá opravdovou podporu pro Win on ARM, 64bit aplikace atd. Takže fakt ne - DEX neni překonanej v jedinym bodě, protože skvěle funguje a hlavně - existuje reálně, ne jen v minulosti v hlavách lidí co si to moc přejou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

v IOS toho taky nejde moc nastvavit a uživatele to má, a nikdo tenhle fakt nehejtuje,čili ten argument je blbost. Btw existuje rozhodně nadpoloviční většina uživatelů androidu co ho jedou víceméně by default včetně nádstavby UI kterou tam mají (naopak raději volí jinou značku a třeba i horší hw oproti jiné android konkurenci aby měli by default co jim vyhovuje) - což jen dokazuje to o čem jsem mluvil - v mainstreamu jde o to co je v defaultu a ne o to co lze nastavit - a PROTO tu je IOS a lidi co ho maj rádi nemají důvod NIC nastavovat a raději se na ten default naučili (stejně tak v androidu se naučili na tu nádstavbu co jim tam dal výrobce)
A teď můžete spustit ty pohádky o tom jak si Vaše babička nebo klidně manažer v ITco má firemní android na outlook a teamsy, rootují telefony a tráví hodiny jeho laděním. Nedělá to ani jeden - první to neumí, druhý na tyhle blbosti nemá čas protože je to spotřebák.

Ad usekávání kompatibilty - měl jsem Lumii 1520. Začínala na WP8 a končila na předpředposledním W10 updatu, dohromady mě na ni vycházely aktualizace skoro 5 let!!!! Na který androshit je takhle oficiální automatická auktualizace na aktuální OS tak dlouho???? Měl jsem starý Asus s androidem 4.1 který s ním vyšel a navždy na něm i zůstal a tak to prostě s androidem v té době bylo, takže WP byl v tomto jednoznačně lepší, čili ty řeči o usekávání podpory jsou opět kecy a manipulace praměnící z dojmů a neznalosti faktů. Usekávalo se tam kde už to HW nedal. Viz continuum, na co upgrade na continuum OS když chipset v telefonu neuměl dvě nezávislé obrazovky??? To že jsi ignorant a nevíš, že dvě nezávislé obrazovky uměl až snapdragon 810 a všechny ty telefony s takovými chipsety a novějšími ty updaty dostaly a staré ne, mě dává smysl když to nedává ani ten hw.

Android je stejný totáč jako Wokna v desktopu - etablovalo se to jako platforma kvůli apkám a teď už je problém tenhle prim rozbít. A to je celé, nic to nevypovídá o kvalitách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý, tady bude zřejmě problém jinde :D nepochopením psaného textu počínaje a ignorací skutečností konče :)

Psal jsem, že znám mobilní widle od dob motoroly mpx, ale tos asi ještě tahal kačera když tady jedeš svoje dlaždičky pořád dokola. Proto asi nechápeš / nevíš nic o usekávání podpory. Aspoň si to načti, kduž už tady takhle hejtíš všechny co s tebou nesouhlasí, když teda nemáš vlastní zkušenost ;)

Pokus o argument s telefonem Asus beru jako jako planý, to bych nenazýval smartphonem, už to snad zabalili uplně.

A jenom dodám - snad žádnej manažer nemá nic s Androidem (takhle se to píše) :)

Hezký víkend :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- já mluvil jen a pouze o WP a nikdy o ničem jiném, takže se tu ztrapňuj levnými argumentačními klamy (použil si jich hned několik, včetně očividného ad hominem v úvodu, běž se nejdříve vzdělat!)
- Asus to nezabalil, stále vydává nové a nové telefony, pojen "Zenfone" jsi nikdy neslyšel? To jen ukazuje tvou orientaci v dané problematice
- navíc určitě nebyl jediný výrobce android zařízení , který na updaty kašle jak se nám tu snažíš naznačit
- jsem sám manager a mám android. Znám v IT tolik manažerů a jabko tam má menšina, má ale je jich méně než těch s androidem. Ale překroutil jsi co jsem chtěl říct - že naprostá menšina si pořizuje android kvůli jeho možnostem nastavení -> tahle featura nedtojí za jeho úspěchem, zkus něco jiného

Přijď s lepšími argumenty a přestaň používat argumentační klamy, z toho jsem unavený, takže to beru tak, že na věcnou debatu nemáš a ukončíme to

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Reaguješ na můj komentář a já jsem psal o windows od počátku, od windows mobile a nechuti vývojářů pro to něco psát, tak jsi to asi jenom nepochopil, to nevadí :)

Pak nějaký brečení se zenfonama který nikdo nechce a nekupuje, na to nemá cenu reagovat, protože jsi zaujatý proti čemukoliv..

A že jsi manažer? Tomu fakt nevěřim, promiň. Ani už nebudu reagovat. Zřejmě jsi místní šašek, co se neudrží ani vyjadřovat slušně, bez napadání kohokoliv. Vtipný že jsem wp vlastně pochválil a vyjádřil politování nad jeho koncem, ale ty seš tak zaujatej sám sebou, že jsi to úspěšně vyignoroval a jedeš do uplně každýho :D Diskuze o ničem.

Měj se mašino a windows zdarec ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.