Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nahradí Ubuntu X.Org za Wayland? A co na to John Carmack a Nvidia?

Canonical nic nespustí. Shuttleworth bude jen žvanit a počká, jestli a do jakého stádia Wayland ostatní vyvinou. Vzhledem k mnohaletým zkušenostem s Canonicalem budou zase jenom parazitovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ve světě free sw se neparazituje. Ostatně Canonical udělal pro Linux jako takový docela dost, protože nejen koděním může člověk přispět. Ostatně každý může práci všech vývojářů a lidí kolem free sw (tedy i Canonicalu) používat zdarma. To už bys tedy tvou hloupou optikou vidění světa mohl nazvat parazitem každho uživatele Linuxu. Ačkoliv nejsem programátor i já přispívám svou troškou do mlýna, takže takové hodnocení by se mě dost dotklo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Canonical parazituje tím, že si změny/opravy syslí v Ubuntu jen pro sebe. Komunikace s upstreamem (tj. s vývojáři software mimo Ubuntu) je nulová. Mám s tím přímou zkušenost a je to hnus.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No já přímou zkušenost nemám, ale slyšel jsem, že komunikace s upstreamem je občas stejně obtížná a bolestná jako rodit ježky, takže bych se nedivil, kdyby si dali interně pevný limit na čas určený pro přesvědčování upstreamu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Je morální povinností distributora software, pokud vytvoří patch, informovat upstream.

Nelze kriotizovat, že patch eventuelně není přijat. I kdyby nebyl přijat žádný, pořád je to tak správně.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Cítíš se in?

A co upstart?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jak je na tom mint (zajímá mě i verze odvozená z debianu)?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tyto nářky sem slyšel častěji.
Možná upravit licenci, která by bránila software více proti "zneužití".
Například povinnost všechny změny, které nejsou pouze pro soukromé privátní použití dávat do upstreamu..:)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co udělal Canonical pro Linux? Nic. Vůbec nic se nezměnilo, jen to, že se všude píše o Ubuntu. Vývoj se nezrychlil, podpora výrobců HW se nezlepšila. To že si nějaký pepík nainstaluje Ubuntu, nemá pro vývoj Linuxu jako systému, vyvíjeného především velkými korporracemi protože ho samy potřebují, žádný vliv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

změn v Ubuntu se na jednu stranu bojím, ale uvidíme co z toho vyleze. Ono doteď aspoň jeden výrobce GK solidně podporoval linux a jestli tohle skončí, tak teda potěš koště ... linuxaci ví o čem mluvím tak to nebudu rozebírat. Co se týče vzhledu GUI tak doufám že klasicke Gnome bude možné používat i nadále jelikož mě vyhovuje nejvíc ...

Proč je kolem toho rozruch ??? to je jednoduché, protože až Ubuntu dokázalo linux dostat do podvědomí BFU a dokázalo to co žádná jiná distribuce a nazývat jí parazitem jsou trošku výkřiky do tmy, protože přiznejme si to, když lajkovi řeknete linux vybaví se mu právě Ubuntu a nic jiného. Naopak by komunita měla být ráda za tuhle propagaci. Protože spousu lidí jednoduchost Ubuntu přiměla alespoň k vyzkoušení "linuxu".

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.