Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nahrávací společnosti zaplatí umělcům a vydavatelům $45 miliónů za „pirátění“ jejich děl

A pak spadnou s nebe pisatelé jako ukelele nebo HonzaSuchánek a ti už vám to vše obhájí že je vlastně vše naprosto OK. Neb nahrávací firmy mohou vše a posluchač nic. Stačí přece ujištění že vám to nahrávací firma jednoho pěkného dne zaplatí !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

diskusiu idem precitat a pevne verim, ze ukulele a jemu podobni budu hajit svoje nazory s takou vervou ako nikdy v zivote (lebo im zacina trocha priharat). ked nie, u mna skoncili na celej ciare

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dokud se do toho neopre nejaky "vysoky" soud nebo zakonodarci bude to porad hon na carodejnice... Proc se proste neurci univerzalni cena skladby... treba 1 cent za 20s skladby... (tohle myslim pro vycislovani skod) dvouminutova sklad by pak mela skodnou cenu 12centu... stahlo ji 10 000 lidi 10 000 * 0,06 = 600 dolaru skody... a skutecne se podivat kolik se toho stahlo a ne kolik se toho mohlo stahnout :)

Ale co by se clovek rozciloval... neni zadna vule spolecnosti tohle resit...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

(ty cisla jsou cucana z prstu dosadte si libovolne)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To co navrhuješ je nesmysl, to že si někdo od někoho něco stáhne ještě vůbec neznamená, že jsi někomu způsobil škodu. Klidně to může být přesně naopak.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No co, máme tady přece volný trh, tak je to jejich věc, že se na tom tak domluvili a vám prašivcům by se to ještě nezdálo a hájili byste tu lůzu, co krade a způsobuje nevyčíslitelné škody. A vůbec, chudáci vydavatelé taky musí z něčeho žít. No ne?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, stažení implikuje pouze to, že ta data protekla po síti ze serveru ke klientovi, nic víc. Už to neimplikuje, jestli si to uživatel na druhé straně uložil na disk a už vůbec ne jestli to poslouchal. A i kdyby, pak to neznamená, že se mu to líbilo a bude to poslouchat dál. A pokud ano, neříká to nic o tom, jestli by si třeba koupil CDčko s danou hudbou, kdyby si to nemohl stáhnout. Čili suma sumárum - spekulace, spekulace a kecy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně takhle funguju. Sem tam něco nového stáhnu, poslechnu, když se mi to líbí, většinou si to koupím, když se mi to nelíbí, většinou to smažu. Navíc takhle občas přijdu na chuť něčemu, co bych si jinak nekoupil. Takové stažení pak ve výsledku generuje zisk.

Nemluvě tom, že jsem postahoval spoustu věcí, které už jsem dávno měl na CD. Proč se trápit s grabováním a kompresí, když už to někdo udělal za mě.

Jestli ztrátu stahování skutečně generuje, ještě nikdy nikdo nezpochybnitelně neprokázal. Jen Bůh ví, jestli vůbec nějakou. Aspoň u hudby.

Čím dál víc tu ale chybí rozumně nastavený systém elektronického prodeje. Fyzické nosiče už za "pár" let nebude kupovat skoro nikdo, FLAC aspoň v CD kvalitě aby člověk pohledal a MP3 si mohou vetknout... Navíc to, co chtějí za ztrátově komprimovanou hudbu, je prachsprostá zlodějina!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Proč se trápit s grabováním a kompresí, když už to někdo udělal za mě."
Protoze vim, ze si to udelam dobre. Naopak kdyz si to stahnu, vetsinou zjistim ze je to nevalna kvalita, a skusim to stahnout od jinud. Takto to udelam treba 5x nez narazim na, pro mne, vyhovujici kvalitu. Tim se nekde zaloguje ze to bylo stazeno vlastne vicekrat nez se to ve skutecnosti poslouchalo, ale skodu uz vycisluji 5x vyssi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi stahujeme každý něco jiného a odjinud. Minimálně 90 % toho, co jsem kdy postahoval v lossless, bylo v pořádku. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ano u lossless je predpoklad kvality, u mp3 kdy to dela kdejaky decko do i-srandicek je vetsinou kvalita dikutabilni

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tam je před stažením akorát jedna možnost, podívat se, jak to je veliké (podle toho se dá aspoň odhadnout bitrate).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

protoze hon na carodejnice je nejlepsi business ;-) nikoho nezajima jestli je skladba za 1kc nebo nejaky pirat ;-) to je jako farmaceuticke firmy. lecit lidi je spatny business, udrzovat lidi pro zivote je lepsi business. priroda funguje skvele, stado vzdy potrebuje pasaky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A to krome techto miliard o ktery okradou autory maji jeste dalsi z vypalnyho o ktery okradou uzivatele, kteri si koupi papir do tiskarny.Asi kdyby si nahodou nekdo na svym Canonu vytiskl Mona Lisu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám chuť napsat:"To si snad dělají prd.l!!"
Jestli se s tímhle umělci "spokojí", tak jsou to totální blbci. Pokud však ve smlouvání nehrál roli nátlak typu: Stáhni tu žalobu, jinak se postaráme, aby už sis nikde nezahrál.. Připomíná mi to Cech hudebníků z Těžkého melodična..
Z nahrávacích společností by se v tomhle případě daly vyrejžovat miliardy!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jooo... Terry Pratchett a jeho Zemeplocha je uzasna v tom jak do tech knih prevadi soucasne politicke, ekonomicke, kulturni a dalsi "problemy, situace".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to uz je novy komunizmus, ved neh politici schvalia rovno piratsku dan pre umelcov a vydavatelstva a je to vybavene, vsak normalny trh uz aj tak nie je in :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nerikej 2x. to je dalsi krok az se stado prizpusobi stavajicimu "zlu" ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejhorší na tom je že umělci se zajímají především o hudbu a ne o peníze.
Kdežto tyhle společnosti existují v první řadě pro peníze, proto si prostě dokážou vydupat co chtějí, autor mávne rukou, spokojí se s pár drobnýma a jde dál dělat svojí hudbu. Opravdu by mě zajímalo hospodaření těchto společností, jejich obraty, zisky, náklady atd, pak by se ukázalo jak moc se autoři nechají oškubat. Třeba ty kolekce jak je uvedeno výše v článku, autor to složí, dostanou za to po 30 letech 45mega a ta společnost na tom vydělá 550mega...no já nevím, podle mě to není správné.
Daleko lepší by bylo kdyby byly produkční společnosti (říká se jim tak?) nezisková organizace, která by lila prachy zpátky do hudebního průmyslu a nešla pouze po zisku, nechala umělce dělat takovou hudbu jakou chtějí a ne hudbu mainstreamovou aby prodala co nevíce alb.
Jsou kapely které dokáží vydělat opravdu velké prachy i přes to že je vysává hudební průmysl, a právě tyhle kapely by mohli nezávsilou neziskovou produkční společnost založit, pak by se to mohlo pohnout!

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel ono je to tak trochu v principu veci ze umelci se zajimaji o umeni a spolecnosti o penize ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale pokud by to tak opravdu bylo, pak vpodstatě padají všechny ty teorie o škodách. Vysvětlím jak to myslím - umělci můžou docela dobře existovat bez vydavatelů (100% by se našel někdo, kdo by je zastupoval jako vydavatel, ale aniž by na nich parazitoval - klidně nějakou formou neziskovky nebo podobné organizace) a plyne z toho jedině to, že vydavatelé na tom nechutně parazitují a mají nebývalé "marže". Ovšem jak říkám, dali by se z toho řetěce krásně odstranit nebo nahradit a pak by teprve byla vidět skutečná cena autorské produkce (nejspíš taková, kterou by každý celkem bez remcání zaplatil a ani by si nedával práci s hledáním a stahováním).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

umeni neni o penezich, proto vetsina umelcu je chuda. pokud si neumi najit nejaky zdroj penez prodejem v galeriich a koncerty, coz je jen velmi male procento.

cokoliv je delano pro penize nema kvalitu. nenazrance zajima niceni veci a "penize". umelce zajima umeni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je k smichu ukradnou si 300k skladeb, kazdou z nich prodaji buhvi kolikrat a jako pokutu dostanou tohle kapesne ?
Pokud rekneme ze kazdoui skladbu prodali prumerne 10k krat tak pokuta dela jen kolem centu za prodanou skladbu !!!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hezky bych jim to napocital vcetne bulharskych konstant a podobne... jen se obavam, ze tolik penez v soucasne celosvetove ekonomice ani neobiha.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To už tady bylo, podle zábavního průmyslu způsobila jen existence The Pirate Bay škodu ve výši 46násobku existujícího množství peněz na zeměkouli.
http://www.cracked.com/funny-4003-the-pirate-bay/?wa_user1=1&wa_user2=to...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě že to má kdo zaplatit :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jj to je ta vrstva padesati-dolarovek co saha az na mesic! ...a ZPET :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No co, tak to holt budou splácet pár (tisíc) let.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a to myslis, z eje problem? co myslis, ze jsou dneska penize ;-) barevne papirky a cisla na uctech. Mavnutim kouzelenho proutku je tu vice barevnych papirku a vic cisel na uctech tak jak FED, IMF, ECB dela poslednich par let ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

z ceho ze se ten papir dela? jo uz vim, tolik stromu tady uz neni.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nedelaji se nahodou z nejake smesi bavlny?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neni podstatny z ceho se delaji bo nebude dlouho trvat a bude se tisknout na recyklovany wc papir. nemeni to fakt ze je to SLIB nejake hodnoty kryty ridkym horskym vzduchem

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pravda, pravda.
- Lehčí je potrestat chudého a slabého(jedince) než silného a bohatého(distributora).
- Celé tohle se mi nelíbí. Někde bude zásadní systémová chyba.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to je priroda chlape. preziti nejzpusobilejsich. slabe kusy nemaji moc sance na preziti. zalezi jen na tobe do ktere skupiny se zaradis.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spis nejagresivnejsich. Dlouhodobym vyvojem by totiz takto zbyli jen ti, co jsou zvykli likvidovat ostatni. A az by nemeli na koho se vrhnout, pozrali by se mezi sebou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kdepak. neexistuje prevladajici sila v prirode ;-) i kdyz se to nezda, priroda je v "perfektni" rovnovaze. cinani tomu rikaji yin yang ;-) a vedeli to pred tisici lety

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je dobrá úvaha (něco na tom skutečně je), ale obávám se, že tohle funguje jenom v dlouhodobém horizontu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

rekl bych ze to nebude jen nejaka chyba systemu, spis ucel korporaci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tady by bylo na místě se zamyslet, jestli jsme tady my pro korporace nebo korporace pro nás...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mu se zamyslet muzeme, ale ty lidi v korporacich maji bohuzel jasno kdo pro koho tu je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.