Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nastavení programu

DVD squeeze  logo
DivX je fenomén, který nyní vládne světem, podobně jako před časem MP3. Jak takový DivX ale vlastně vytvořit? Zvládne to i obyčejný uživatel, nebo je řeba odborných znalostí s videem? Jak moc jsou výsledky srovnatelné s originálním DVD? Tak na tyto otázky vám odpoví dnešní recenze.

Kapitoly článků

1.  Jak na to?
3.  Nastavení programu
4.  Kvalita
5.  Hodnocení

Vlastně ne. Ještě je tady něco. Pokud kliknete na tlačítko Upřesnit, dostanete se k dalším nastavením programu:

DVD squeeze  - nastavení programu

Můžete si vybrat jazyk, kterým s vámi bude program komunikovat, zda chcete dočasné soubory (VOB i TEMP) smazat, jestli chcete zobrazit příkazové řádky jednotlivých programů zpracovávajících DVD (uvidíte průběh zpracování) a defaultně si necháte zkontrolovat nastavení před zahájením kódování.

Na další záložce si nastavíte kvalitu audiosignálu (zpracovává se přes LAME), kdy doporučuji nastavit pro MP3 160kbit/sek. (128kbit se kóduje jako joint stereo), můžete nechat audio normalizovat a změnit gain (zesílit úroveň hlasitosti audia). Můžete si také nastavit počet keyframů (1 keyframe ve 30 framech / 1 keyframe v 60 framech - 30 framů vám dá kvalitnější/větší video soubor). Možnosti nastavení filtrů pro video jsem nebyl schopen ovlivnit:

DVD squeeze  - parametry AVI

Další záložka vám umožní nastavit jaký profil bude pro zpracování videa použit, závisí na datovém toku, který vám pro video zůstane. Použití profilů můžete ovlivnit přepsáním hodnot datového toku:

DVD squeeze - rozlišení

Další záložky skrývají údaje o DVD, informaci o nelegálnosti vytváření Divx kopií z DVD a nejzajímavější je záložka s poděkováním autorům programů, které jsou při zpracování DVD programem DVD-squeeze využity:

DVD squeeze - poděkování

Kapitoly článků
1.  Jak na to?
3.  Nastavení programu
4.  Kvalita
5.  Hodnocení

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku DVD squeeze 4.1.0.0

Sobota, 29 Prosinec 2007 - 12:46 | Anonym | mam ripitall 1.25 a paráda jen někdy se rozhodí...
Neděle, 29 Srpen 2004 - 12:02 | Anonym | muzu doporucit na otestovani program RipItAll v 1...

Zobrazit diskusi