Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nástupce Razer Phone 2 se objeví už v září

Razer Phone je tu s námi sotva pár měsíců a už prosakují informace o nástupci. Stejně jako ostatní výrobci se i Razer drží tradice vydávat aktualizaci vlajkové lodi každý rok.

Není to tak dávno, kdy Razer představil svůj historicky první chytrý telefon, který byl především zaměřený na hráče. Kromě vrcholových specifikací – 8 GB RAM a Snapdragon 835 – přidal Razer větší horní a spodní okraje pro lepší úchop telefonu a 120 Hz IPS panel. Tím se stal prakticky prvním výrobcem, který do mobilního telefonu takový panel integroval, pomineme-li Apple iPad Mini Pro, který se taktéž může chlubit 120 Hz obrazovkou.

Nyní se objevují informace, že Razer už chystá druhou generaci telefonu. Nejsou k dispozici žádné oficiální informace, ale ze známých zdrojů se dozvídáme, že nástupce by mohl obsahovat až 10 GB operační paměti a novější Snapdragon 845.

Kromě hardware se Razer zaměřuje i na software. Jako vlaštovku můžeme brát v potaz, že výrobce koupil společnost zabývající se programovou částí, kdy Android je modifikován tak, aby jej bylo možné snadno použít s klávesnicí a myší. K tomu se váže koncept Linda, který byl představen na letošním CESu 2018.

Jak jsem zmiňoval v předchozí novince, projekt Linda je skořepina laptopu, který ožije při vložení Razer Phone a přes motorizovaný USB-C konektor připojí obrazovku s klávesnicí a jako bonus přidá fyzické USB-C a USB 3.0 typu A. Co se na CESu nevědělo, byla otázka, zda se bude Linda skutečně vyrábět.

Youtuber Marquez (kanál MKBHD) položil otázku na CEO Razeru, Min-Liang Tan. Min-Liang svou odpovědí nepřímo potvrdil, že projekt Linda by se měl začít vyrábět a je pravděpodobné, že projekt bude představen ve stejný čas, kdy dojde ke zveřejnění nástupce Razer Phone.

Nezbývá než čekat, jak se povede softwarová stránka věci a implementace desktopového prostředí coby nástavba Androidu. Prozatím se tento koncept nikomu nepodařilo úspěšně rozšířit. K oficiálnímu představení má dojít v září letošního roku.

Tagy: 

Jiří "Kjutl" Kutlák

Proč nevytěžit z ničeho maximum aneb i odpad lze používat produktivně a neprodělečně!

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nástupce Razer Phone 2 se objeví už v září

Úterý, 23 Leden 2018 - 08:13 | FiskusCZ | Tohle je zajímavý koncept, pokud to nebude cenově...
Pondělí, 22 Leden 2018 - 18:40 | japkoslav | Já jsem popravdě docela zvědav. První Razer phone...
Pondělí, 22 Leden 2018 - 16:44 | uni | Už v září nebo prostě po roce? Co je to zase za...
Pondělí, 22 Leden 2018 - 16:28 | k266 turbo | svet uz je prefonovany. je tolko na vyber ze aj...

Zobrazit diskusi