Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Navi 12 má podobné parametry jako Radeon RX 5600, ale jde o odlišné GPU

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ešte keby boli vyrabane 7nm+ čo je o 19% menši proces to je 180mm2 a pri taktoch 1,2GHz to vypada na spotrebu 50-80W celkom šupa pre notebooky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, tohle by dávalo smysl a bylo by to vhodným komplementem mobilních Zen2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

třeba jde prostě jen o nástupce Vega 12 .-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedinou zahadou u AMD je Navi 20. Otazky jsou kdy a kolik vykonu. Zvlast ted, kdyz se zacina vyjasnovat u NVidie, ze RTX3070 bude RTX2070 + 50%, tak nejvyssi herni vykon u AMD je ted RTX2070 - 15%, coz je tak malo, ze Navi 20 by musela byt super pecka, aby se to okotilo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Su dve možnosti, spajanie GPU čipov 2x2300SP, alebo nastupca VEGA s 4096SP.
Ja osobne som za tu prvu možnosť, nižšia cena spotreba a vyšši vykon.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jen sni dál ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

nebol by som si tvojim tvrdením 100% istý...s RDNA3 to môže kľudne príjsť... kto by povedal ako bude vypadať Zen2 a hľa...až 8 čipletov pre jeden procesor. A možno dnes sa dozvieme aspoň v náznakoch, čo chystá Zen3 aj RDNA2 (CES 2020)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jistě, jednou to přijde. Až na to bude připravený i software .-) Ale Snajpríkova reakce se týkala Navi 20 a to určitě čipletové řešení mít nebude ve smyslu jakým funguje ZEN. Ve výpočetních kartách se ale může objevit dříve.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja sa nazdávam, že oni to spravia tak, že interne to bude pracovať s čipletmi, ale na vonok sa to bude tváriť ako monolit...lebo povedzme si úprimne software na to nebude nikdy plne pripravený...už DX12 multiadapter nevyužívajú všetky DX12 hry pokiaľ viem, skôr sporadicky, takže to nevidím v tomto aspekte ružovo a Crossfire AMD potichu ukončilo, možno z dôvodu, že už "kuchtia" v ich kuchyni niečo zaujímavejšie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že tu není PCIe 4.0 APU - ideálně nějaké pořádné, co se týče výkonu GPU (páč jader minimálně AMD bude mít dost). Potom by se daly do kompu dostrkávat xindl GPU karty a škálovalo by to (v DX12 a po rychlé sběrnici). Proč vlastně třicet let od komunismu ;) něco takovýho už dávno nevymysleli. Jen nás odírají o peníze! Nebo proč nemá GPU karta socket? Dejte mi nobelovku za elektroodpad...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosím ťa, kde si nabral to číslo -15%...RX 5700XT je pomalšia v priemere o 2-6% záleží od rozlíšenia (1440p vs 2160p) https://tinyurl.com/yeaonhyk v niektorých hrách riadne šliape na päty aj RTX2080S.

Nemaj strach...Lisa vie čo robí a jej inžinieri tiež..už netrpia podfinancovaním ako v rokoch 2012-2016....verím, že RDNA bude každou generáciou lepšia a lepšia....a hlavne každou generáciou odvážnejšia... tak ako Zen, Zen 2, Zen3 (Ryzen) a využijú každé zaváhanie nVidie.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V některých hrách zase vůbec RX5700XT člověk nepoužije, nebu už to podporuje aspoň DXR? Cokoli co to žádá má přesně nulový výkon.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A které že to hry, když nedetekují možnost počítat RTX nebo DXR, nejdou spustit? Asi už nemám takový přehled jako dřív. Děkuji za uvedení alespoň jednoho příkladu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radeon RX 5700 XT je oproti GeForce RTX 2070 rychlejší. Mírně pomalejší je ve srovnání s GeForce RTX 2070 Super, která je ovšem o zhruba 3000 Kč (~30 %) dražší.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Sakra, to se mi nepovedlo, omlouvam se, samozrejme tam vsude do tech prispevku patrilo slovo Super, teda aktualni generace NVidie. Dekuji za upozorneni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je v pohode, my uz jsme zvykli...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

/!/!/ AMD Stock Broke All-Time Record for the Company, Peaked at $49.10 per Share /!/!/

https://www.techpowerup.com/262607/amd-stock-broke-all-time-record-for-t...

tak co, kdy obrmajstr napise na pctuningu newsku s timle grafem? (: si pamatuju, s jakym gustem psal o kazdym poklesu akcii amd a vestil porad do kola krach a hrebiky do rakve amd.. ((:

https://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=3...

ted koukam ze tam blekotal neco o tom ze Lisa Su pred vydanim llano lhala akcionarum.. loool, llano vydali v cervnu 2011 a Lisa Su prisla do amd na vanoce 2011.. (((:

tak co, adamsi, zadas obrovi, at to tema sepise a trochu vyvazi ty dlouholety zvratky, nebo ti je nejaka objektivita pctuningu u prdele? (:

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

„Based off of speculation/reddit and other sources online.“

(uvedeno po rozkliknutí detailu „AMD Radeon RX 5900 XT“)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vsak jo, kartu ještě nikdo nevydal, takže se ty spekulace vztahují především k ní samotné a ne k čipu, jehož konfigurace může byt klidně přesná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

imho je to sakra spekulace
- takhle velký monolit na 7nm je trochu přitažený za vlasy (leda MCM řešení, ale to bylo u NAVI vyškrtnuto)
- vzhledem k avizované vyšší hustotě 7nm+ má na tu plochu podezřele málo tranzistorů

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si, že je to nereálné, jen by to prost bylo za high-endovou cenu. V létě 2018 bylo rentabilní vyrábět <100mm² 7nm čipy (Apple). O tři kvartály později, na jaře 2019, bylo rentabilní vyrábět 250mm² 7nm čipy (Navi 10). Proč by o další tři-čtyři kvartály nebylo možné vyrábět 500mm² čip?

Druhá věc je, že se k těm specifikacím Navi 21 zatím nevyjádřil pozitivně žádný zdroj, který má v tomto ohledu dobrou pověst. Takhle to zůstává na úrovni anonymního postu z redditu. Už samotný fakt, že hovoří o ploše, která je téměř přesně dvojnásobkem plochy Navi 10, je mírně podezřelé. To vypadá, jako kdyby někdo zdvojnásobil počet stream-procesorů, zdvojnásobil plochu jádra a hodil to do diskuze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- ještě jsi zapoměl Vega 20 :)
- prostě mi to nějak nesedí a na spekulaci stavím další spekulace :) když by to byl opravdu 505 mm2 monolit na 7nm+ a ne MCM, tak bych to viděl asi tak, že nejlepší kusy půjdou do profi segmentu a "odpad" do herního high-end(u) >> jestli to opravdu bude tolik, tak by to byl sakra skok podobný skoku, který předvedl AMD z Vishery rovnou na ZEN2, protože avizovaná vyšší hustota i vyšší výkon 7nm+ by na papíře nechalo válet v prachu u cesty i TITAN RTX (jako jo AMD to potřebuje, když je na cestě Ampere, ale moc tomu nevěřím :) )
dle mého ten TITAN RTX / RTX 2080 TI předběhne jen o trochu max o 20% s RT efekty bez RT o dost víc (imho AMD nebude plýtvat "křemíkem" na RT cores a pojme to více univerzálněji) :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud dokázali už v roce 2018 vyrobit 331 mm2 Vegu20, tak proč by nemohli v roce 2020 vyrobit čip s +500mm2 die ?? Jak napsal No-x jediným problémem je cena wafferů, ale výtěžnost se od té doby mohla hodně změnit a tím pádem i cena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebyla by prehledova tabulka podobna jako u CPU?
Uz se v tech grafikach ztracim delsi dobu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.