Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k David Wang potvrdil, že Navi nebude MCM řešení

hlavně bych čekal, že přijde poněkud obsáhlejší vysvětlení, proč Navi není MCM jako Ryzen. V tom článku jsou ty důvody velmi dobře popsány, aby i zdejší čtenáři pochopili, v čem je vlastně zakopaný pes.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem to právě pochopil přesně naopak že NaVi budou dvě Vegy v jednom a to teda jako poteš koště...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pokud snizi frekvence nebo provedou urcite optimalizace, tak takova nova Vega muze s klidem nahradit Polaris. Problem tam nebude.

Jestlize jsme videli problem ve Vega, tak si uvedom s cim byl problem. S vysokou frekvenci, ktera neumerne navysila spotrebu. A druha vec byla, ze byla Vega vyrobne hrozne draha.

Takze pokud zoptimalizuji spotrebu / nepozenou vysoko frekvence, tak jako nahrada Polarisu muze byt Navi hodne dobre, ovsem k NVidii konkurencni jen tehdy, jestli take podstatne snizi vyrobni naklady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ne NAVI budou 4 Vegy v crossfire :o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ajo zapoměl jsem že AMD rádo dodává na trh grafiky s výkonem co tu už byl. Takže se bude jednat o náhradu Polarisů s nárustem výkonu + 5% nonekup to! K tomu druhou ať máš 4x4 crossfire 8mi grafických čipů a třeba to výkonově dožene 1080Ti a příkonově to bude něco co tu ještě nebylo: http://img28.rajce.idnes.cz/d2802/14/14212/14212997_c619e0521bc076fb6872...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Celou dobu se mluvi o Navi jako o malych jadrech, kde jich bude slozeno vice. Najednou slysime, ze ne, ze bude Navi monolit. Takze bud neni Navi jako Navi a pod stejnym jmenem bude vydano neco uplne jineho nez bylo avizovano nebo bude s malym cipem Navi mirit do mainstreamu jako nahrada Polarisu. Jako dobry, ale zaroven to znamena, ze pro highend grafiky pro hrace nebude mit AMD stale zadnou odpoved.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

AMD o ničem takovém nikdy nemluvilo, "modularitu" si vybasnili fandove. Jedine oficialni info je "Scalability" a "Nextgen memory".

O "MCM GPU" zatim znamy zadny patent ani unik fotky pilotniho test sample (Pomatujete si, jak dlouho trvalo uvedeni na trh MCM nebo TSV od leaku test samplu?)... Celkem by se daly cekat, kdyz uz za rok ma byt na trhu.

Skalovani muze byt klidne:
* lepsi skalovani TDP - od 100W do 400(?)W?
* >4 compute bloky - odstraneni davneho bottlenecku Hawaii
* SSD pamet na vsech (i consumer) kartach - skalovatelna "VRAM" via HBCC.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

clovece, ty fakt nejses moc bystrej.. patent na mcm gpu fakt neuninke, protoze mcm gpu se fakt patentovat neda.. patentujou se jednotlivy technologie, takze propojky (emib, interposer), rozhrani, sbernice.. takovejch patentu ma amd desitky.. no a vyzkumny materialy s multi-gpu chiplets amd odpublikovala uz davno..
https://www.overclock3d.net/news/cpu_mainboard/amd_reveals_a_exascale_me...

oni nemaj problem s propojenim a rvyrobou.. oni nemaj doresenou transparentnost pro herni grafiku..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tys mě fakt dostal, je vidět že jsi opravdu prudce inteligentní :-D

Je moc hezké že se o tom dokážou takhle bavit čistě v akademické rovině. Nakonec kdo nemá nějaké sny, že ? :-D V reálu ale zatím nemají nic, ani studie, ani prototypy, jen tunu zbožných přání. Ani tento fakt ale zdejším fanatikům nezabránil v tom abyste tady všichni jásali jak NAVI bude na 100% MCM řešení protože na slidu je napsáno "scalable". LoL

Nvidia má alespoň studii, kde jsou skutečně dopodrobna rozebírané a v laboratoři otestované výhody/nevýhody toho řešení i potencionální problémy : http://research.nvidia.com/publication/2017-06_MCM-GPU%3A-Multi-Chip-Mod...
http://research.nvidia.com/sites/default/files/publications/ISCA_2017_MC...

AMD má jeden nicneříkající slide o Exascale APU, které mimochodem doteď nepředstavili .... https://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/1889/9391/original.jpg

PS: a btw to co linkuješ není žádný patent , to jen abys veděl než ze sebe uděláš ještě většího vola než jsi .-)

EMIB ani Interposer nejsou patenty AMD

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

EMIB ani interposer nejsou patenty, ale AMD má patenty na konkrétní technologické provedení obou z nich.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Holt japonci sú veľmi dôležitý zákaznmík AMD a platia aj časť vývoja. To vzsvetľuje obmedzenie peňazí na NAVI aj zmeny v návrhu...

publikováno 13.6.2018
AMD jak se zdá hodlá využít nového grafického řešení architektury Navi nejen ve svých grafických kartách, integrovaných grafikách pro své procesory, ale také pro moderní herních konzole ve formě SoC.

Svědčí o tom údajná úzká spolupráce společnosti AMD a značky Sony právě na vývoji této architektury, která by se v prvním produktu Sony měla objevit v roce 2020. Právě za dva roky by totiž měla dorazit na trh nová generace konzole PlayStation účelověji sestavená pro hraní ve 4K UHD rozlišení.
https://pctuning.tyden.cz/component/content/article/1-aktualni-zpravy/52...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Japonci (ani Apple) s tím fakt nemají co dělat, ale je vidět, že jakmile se nějaký nesmysl objeví na internetu , tak se to šíří jako mor a lidi to pak moc rádi papouškují jako nějaké dogma :-D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No ale tak nech už ma fakt neštvú, že ani v r. 2019 nebude na trhu grafika schopná 4k/60+ s variable refresh rate a HDMI 2.1(gsync Vám je pri telke naprd). A podľa takýchto správ ani v 2020! Načo kupovali to ATI? Na tie integrované somariny v procesoroch? Mali tie peniaze vtlačiť niekam inam a medzitým by Intel ani Nvidia nezískali monopol. K tomu sa pridá ešte bitcoin ošiaľ a spotrebiteľ roky len utierá slzy.
Kupoval som bratovi notebook na začiatku roka a jediná požiadavka čo sa týka CPU/GPU bola aspoň mainstream výkon na hry. AMD nemalo na tru nič. Či APU, či CPU/GPU všetko len lowend... Výsledok? i5 + 1050Ti za 1100€ či koľko. Hnus...

Na mojom desktope mám už tri roky 55palcovú 4K TV, doteraz som tam nemal kúpiť akú grafiku aby to utiahla a tá telka už medzitým zostarla, tak si vravím, že už môžem rovno aj telku upgradnuť za nejaký poriadný 65"/120Hz panel s variable refresh rate a HDMI 2.1, no čo mi k nemu ponúkne AMD? Nič. Ďalší rok? Nič. 2020? Ešte sa uvidí či niečo alebo hádajte.....Nič. NVIDIA? 1080Ti čo je ale tiež len entry point do budúcna, stojí 900€ ale VRR od toho človeče nečakaj! Kúp si k nej nejaký náš hustý Big F***** Display od Asusu, alebo počkaj si až kým zostarneš na NAVI. Jo a minulý rok sa pre istotu High-End grafika nedala kúpiť vôbec, vďaka naším vzduch ťažiacím kamošom. Žijeme v zlatých časoch no, staré zlaté ATI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nefunguje vám hlášení chyb, takže zde:
„Ještě jsme nezmínily žádný návrh..."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.