Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Návod: jak správně prezentovat tiskové zprávy od BSA

bych moh hodne poradit, no way?
intouchables jsi mozna videl i v premiere?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Teda autore posluchači fakulty psychologie po přečtení tohoto článku by oblízli všech deset :-))).Ale jinak fakt dobrý :-))).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pobavilo. Právní prostituce v akci, podobně jako nedávný apel Žikovské premiérovi za nezastavení (kurnik) ŠOPA...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

BSA mám rád asi jako osinu v prdeli, ale když se na to podívám s odstupem času, za který stihnu dostatečně vychladnout ;o), tak musím říct, že ta jejich "nasrávací" taktika má něco do sebe.

Tiskové zprávy jsou sračky, které jednou za čas vydají, aby nevypadli z povědomí, což taky může být pro dobro věci.

Jejich dopisy jsou trošku jiná káva. Přišel jsem s nimi do styku zatím 3x ve firmách o cca 30-40 počítačích a vždy vzbudily u vedení minimálně obavy a naštvanost. Udělala se kontrola a přeci jen se nějaké drobnosti našly. Spíše prohřešky z nepozornosti než nějaký warez.

Problém jsou spíše ti menší. Cca před 3/4 rokem se mi dostala do pracek firma o cca 2O počítačích. Tam nikdy takový tlak nebyl a podle toho to vypadlo. Naštěstí i počítače byly v žalostném stavu a měnilo se vše od podlahy. Pro ně nebyl problém za daný čas utratit cca 450k Kč na tyhle věci.

Jsou tu ale i dnes firmy o cca třetinovém počtu počítačů, zejména v jednom konkrétním oboru, které jsou mimo rozlišovací schopnost BSA a tam je to s licencemi doslova katastrofální.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, tak vidis - sam mas zkusenosti s tim, ze se ve firmach pouziva "nelegalni SW". co je tedy spatneho na tom, tem firmam, kde je podezreni, poslat dopis, at to proverej, jestli to tam nahodou taky nemaj "v neporadku"?
Jak bys to pripadne udelal jinak, byt na pozici rekneme MS ?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Slušně se zeptat zda by to nemohli prověřit místo výhružného dopisu ve kterém je vcelku jasně napsáno co všechno by se ti mohlo stát když to neuděláš? Mě osobně přišli oba dopisy co jsem v minulosti dostal jako výhružné a ten ten druhý možná i jako vyděračský.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

IMHO je správnější reakce na akci BSA vydání stručného oznámení:

BSA opět prudí. Upozorňujeme firmy a podnikatele, že její akce nemá žádný právní podklad a jde o obyčejný SPAM.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jsem pro. Žádné linky, žádné rozbory, žádné zpochybňování dat, prostě jenom "hoďte to do koše a nic nedělejte". Udržovat nějaké minimální povědomí je potřeba.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tohle řešení taky nevypadá špatně.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ono na cele veci je v podstate nejhorsi, ze v CR je velmi velmi mala vymahatelnost prava.
Pak se muze stat, ze vic jak polovina firem, co ma povinnost zverejnovat ucetni zaverky, je proste nezverejnuji, a NIC se jim nestane. Kdyby takhle par firem zavreli, tak by si to ostatni mozna rozmysleli. Ale nez dojde k soudu...nez soud probehne...a bla bla...a za 10 let to uz nikoho nezajima.
A to same je v oblasti SW. Kdyby fungovalo to, ze pokud firma, ktera ma nelegalni SW, byla zazalovana a za mesic jim naparili pokutu, a pri opakovanem poruseni by tu firmu zavreli, a to vse behem nekolika mesicu celkem - potom by se majitele firem chytli za nos a radsi by meli vse v poradku.

Co maj ale SW firmy delat, kdyz tu v podstate nenajdou zastani u organu, u kterych by mely..Takze pak spousta firem tohle neresi,protoze vedi, ze se jim stejne nic nestane...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a co ked zalujuca strana prehra spor a ma zaplatit zalovanemu ujmu? to ako zalobca rychlo zmizne a je to OK? taketo spravanie si ochranca prav NESMIE dovolit. Ak ma pamat neklame tak prave BSA je tym znama v CR.

pozor neobhajujem nelegalne SW vo firmach, ale poukazujem na praktiky ktore sa deju. Inac suhlasim ze sudy v CR SR stoja za dieru v diere.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, jenže to by muselo být víc skutečných novinářů, ne placených poskoků, kteří si tak říkají.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A co se jich jako novinari zeptat, jak k tem cislum dosli?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mě jenom vrtá hlavou jakou může mít ten jejich mluvčí čest a slušnost, když se propůjčuje k akcím, které na kilometr zavání vydíráním a klamáním uživatelů? Nedělá náhodou firmám, které údajně zastupuje medvědí službu, že oni se pak produktům těch firem vyhýbají a nekupují je? Já osobně, kdyby mně někdo křivě obvinil, tak bych produkty těchto firem nekupoval a doporučil bych to i svým kolegům podnikatelům.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Právě proto je to pod hlavičkou jakési BSA a ne Symantecu nebo Applu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Prosim te...ty beres dopis s textem : Mame podezreni, proverte to... jako krive obvineni?
Krive obvineni by podle mne bylo : My vime, ze mate nelegalni SW....a pritom to nebyla pravda.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Aha takže, podle téhle logiky, když o tobě někdo prohlásí, bez jakýchkoliv důkazů, že "má podezření", že jsi vrah a úchyl, tak je to vlastně taky úplně v pořádku a o žádné křivé obvinění se nejedná, ne?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano. Pokud mi to nekdo posle osobne, nejedna se samozrejme o zadne obvineni.
Priklad:
Ty mi posles dopis s textem : Myslim si o tobe, ze je vysoka pravdepodobnost, ze jses vrah a uchyl.
Toto neni zadne krive obvineni.
Neco jineho by bylo , kdyby sis dal do novin inzerat: Lojza Suchanek je vrah a uchyl.
To by jiz krive obvineni bylo, samozrejme

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si, že nejlepší způsob je o BSA neinformovat vůbec. Toto doporučení platí pro média typu Novinky.cz, ale ne pro odborné weby. Odborné weby by naopak měly vytrvale připomínat, kdo BSA financuje, jaké praktiky tyto firmy prostřednictvím BSA proti uživatelům svých produktů používají, atd.

Pak možná přestane být pro Microsoft, Apple a jim podobné firmy zajímavé BSA ke svým negativním kampaním používat a BSA zanikne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dik za super clanek. Bohuzel presne tak to je. A diky jelimanum v mediich pak staci aby onemancompany BSA mela tolik medialniho prostoru. Trochu me desi, ze tohle prezentuje vesele i ceska televize. Ta ktera by mela byt objektivni a mela by vedet co za humus prezentuje. Ale buh vi kolik nekdo z clenu BSA v CT zasolil aby se to pekne odvysilalo a ja pak musel rodicum vysvetlovat, ze nikdo z rodiny opravdu nezavrou :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A je to tu zase :-)))
A zas a znovu nahodim otazku : Mam to tedy chapat tak, ze podle vetsiny zde pritomnych lidi je spravne, ze se ve firmach pouziva "nelegalni SW"? (pro ucely debaty bych se drzel teto zkratky)
A pokud ne, jak to udelat, abychom ty firmy upozornili, ze nejspis pouzivaji nelegalni SW, a pritom je "neurazili"?

Podle mne nemuze nikoho urazit dopis s obsahem : Mame podezreni, tak to proverte, jestli mate vse ok, tak dejte vedet a my vas uz nebudeme nikdy otravovat, a jestli zjistite, ze to nemae vsechno ok, tak to opravte, a nebo muzete pozadat o SW audit od bezne komercni firmy, co provadi SW audity...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ako to urobit slusne? veta: "mame podozrenie..." je tak isto neslusna ako rovno napisat "ste hajzli co nam kradu SW..". Slusne by BSA napisala, ze ponuka pomoc pri udrziavani legalnosti SW a ak mate zaujem o preverenie vasej firmi dajte nam vediet....... no a maly by naozaj aj nieco ako poradenstvo ponuknut. Dokonca by mohli zaviet oznacenie firiem (nieco ako stitok ISO) ktore dbaju a spolupracuju s BSA na udrziavani legalneho SW. Dokonca by mohla pre taketo firmi lobovat aj za lepsie ceny za SW ci skolenia.

Oznamte nam za mate vsetko OK? A preco? Ak neoznamim tak akoze pouzivam nelegalny SW a vy si ma date do statistiky alebo rovno podate trestne oznamenie?

No vidite hned som vam dal tip ako to spravit slusnejsie a budovat dobre meno BSA. Ale to by samotne BSA musela aj nieco zmysluplneho spravit a nielen rozsievat zlo okolo seba. Zamyslite sa ci chranit sa da aj inak ako hrozbami.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takze chapu-li to spravne, tak KAZDY revizor v MHD je v podstate svine, nebot chce videt listek od kazdeho, dokonce i od tech, co ho maji....chapu tu logiku spravne?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Chápete to špatně. Zatímco revizor je osoba k tomu pověřená a má oporu v zákoně, BSA nejenže žadný status němá, ale v ČR dokonce ani právní formu. Osobně beru akce [tak|samo]zvané BSA jako pěknou sviňárnu a pokus o podvod...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pozor!!! Revizor sa musi preukazat, ze je oprávnený kontrolovat cestovné lístky. To znamená má právnu podstatu. Ties ale nekontroluje typom: hej vy tam cestujete nacierno! ak nie tak mi ukazte listok.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jak, v MHD ... tem mailum od BSA by odpovidalo kdyby te revizor zastavil NA ULICI pobliz zastavky a zacal zjistovat jestli mas pripraveny listek pro pripad, ze bys potreboval jet tramvaji.

Ano, 90% lidi na dane ulici tam skutecne je protoze jde na tu zastavku, ale presto, myslis ze by to nejaky revizor udelal? Myslis ze by mel?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ano, každý kdo se za revizora v MHD vydává a nemá kromě odznaku i platný služební průkaz je svině

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

protože revizor je osoba se statutem věřejného činitele, tak je vydávání se za něj nejenom klamání účastníků dopravy, ale i podvod - pravděpodobně ohodnotitelný jako trestný čin

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Revizor v tramvaji není správná analogie. Tou by bylo, kdyby ti například Tesco, ve kterém třeba ani vůbec nenakupuješ, posílalo každého půl roku dopis, ve kterém by ti informovalo, že má podezření, že jim kradeš potraviny a ať si zkontroluješ ledničku, jestli tam nemáš něco kradeného a pošleš jim o tom vyplněný formulář.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lojzo Suchánku, máme podezření, že používáte prostor na Zemi nelegálně, tak prokažte, že to tak není. Jinak bububu.

Tiskový mluvčí zeměkoule

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Dobre, kam se mohu s timto obratit? Rad bych to resil

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Lojzo Suchánku, to si děláte šoufky, ne? Fakt vás nemůže takovýhle dopis rozhodit?
http://i.iinfo.cz/images/urs/Dopis_BSA_2011-1-130521257115190.png
Mě osobně takový přístup vyloženě uráží. Manipulace, autoritativní chování se jako nějaká platná státní autorita (jíž není a výzvy jsou tedy naprosoto nepodložené)... No a to prohlášení o SW čistotě.... tohle lidé vyplní v bláhové nevědomosti.

Tyhle dopisy nejsou nic jiného než hnusný právní podraz, protože jak se jednou někdo někde podepíše a oštempluje, už je "rozstřílitelný" - je to přeci jen "prohlášení".

Nezlobte se na mne, ale kampaně by se měly dělat jinak, co opravdu nesnáším je arogance v obchodu a nabízení služeb. Lež, tahání za fusekli a snaha někoho "dostat".

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je pomerne zajimave, kde se vzal zrovna TENHLE dopis...to by me osobne velmi zajimalo. Totiz k dopisu v TOMTO stavu ma pristup jen nekolik lidi...vazne je to velmi zajimavy unik informaci...Tohle je totiz vzor dopisu, firmam se odesila dopis personifikovany...
jinak k veci - ja osobne si myslim, ze ten dopis je uplne v pohode a ve vsi slusnosti.
Pokud na nekoho existuje podezreni, ze pouziva nelegalni SW, potom mi tohle prijde jako primereny dopis, ktery upozornuje na to, aby si to dotycny proveril.
Vety jako "v takovem pripade se omlouvame..." a podobne mi prijdou jako jasne ukazujici, ze dopis je psan jako slusny, nikoliv jako "vyderacsky".
Mimochodem - kdo vyplni dane prohlaseni, je zarazen na jakysi "white list", a tyto firmy jiz nikdy nadale nejsou oslovene. SAMOZREJME, pokud to jednatel podepise, a pozdeji tam z nejakeho duvodu vlitne Policie a udela kontrolu, tak mu to asi u soudu neprida...to je samozrejme a takovemu cloveku to jenom preju, aby ho zavreli, az zcerna.
Principialne ale BSA tyto lidi jiz nadale nekontroluje.
Co je na tom spatne, fakt netusim.

Mozna, ze by vsechny firmy mely mit veskery SW zadarmo, nebo tak neco? Nebo jak to myslis?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodom, aby ten vas list mal vacsiu hodnotu ako toaletny papier, tak je slusnostou prilozit aj tzv. analyzu, na zaklade ktorej to posielate..

Ako by sa vam pacilo, keby vam niekto poslal upomienku o nezaplatenych fakturach len na zaklade nejakej "analyzy" (bez konkretnej sumy a cisla faktury)? Ved nejake nezaplatene faktury sa s rovnako vysokou pravdepodobnostou najdu aj u vas, nie?

Ked ste si taki isti svojou "analyzou", preco nema BSA skutocnu pravnu (a zalovatelnu) podobu?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Aby nedoslo k omylu - nemam zadne pravni spojeni s BSA ani nicim podobnym.
Pisu tu castecne proto, ze vicemene souhlasim s tim, co BSA dela, castecne proto, ze pro BSA spolecnost, kde pracuji, dela urcite subdodavky(asi neni zadne tajemstvi, ze jsem osobne zainteresovan s procesu tisku techto dopisu)

Pokud mam odpovedet "za BSA" , tedy ciste pouze muj nazor...

Pokud existuje anonymni udani - melo by se kazde toto udani prikladat k dopisu, ktery jde na tu kterou firmu? K cemu by to pripadne bylo?

Pokud by nam na firmu prisel dopis, ze pravdepodobne mame nezaplacene faktury vuci subjektu xyx, potom by proste nase ucetni koukla do PC a zjistila by, jestli mame / nemame nezaplacene faktury vuci tomuto subjektu. Nasledne bychom bud faktury zaplatili, a nebo jim odepsali, ze jsme nic nenasli a at si tedy u sebe overej, jestli to vazne je pravda.
Mimochodem - sami pomahame veritelum ziskat sve penize zpet - posilame dluznikum upominky. A kdyz nejaky dluznik odepise, ze uz to trebas davno zaplatil, tak proste jdeme za veritelem a rekneme mu: Hele, oni tvrdej, ze uz to zaplatitli, tak si to koukejte poradne proverit...Sice se to nestava casto, ale stane se to. Mel by v tu chvili ten "nepravem obvineny pseudodluznik" rvat, ze jsme svine, protoze jsme mu poslali upominku ackoliv nic nedluzi, a poslat nas do prdele? To by jiste mohl...ale co by z toho mel?

Co se tyce zalovatelnosti BSA - v cem je problem? Zaluj pana Hlavace, napriklad. Avsak dam ti zakulisni informaci : BSA je sdruzeni urcitych firem..Zaluj tedy primo je, a mas to. Zaluj Microsoft, Adobe, a spol. Vzhledem k tomu, ze to jsou prave ty firmy, ktere jsou v BSA sdruzene, ktere rozhoduji o forme takoveto kampane, idealni je zalovat primo je.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Na uvod - nepasol som s vami kravy, takze tykanie si vyprosujem.. normalne nie som na to citlivy, ale od mudrlantov a prekrucacov ako ste vy si to vyprosim! Ohanate sa tu slusnostou, tak ju od vas vyzadujem!

Fajn, takze taky toaletny papier (ktory pomahate tlacit) nema ziadnu pravnu vahu, ako ste priznali (rovnako ako ta ziadost o uhradenie faktur v mojom pripade, pokial nie su dolozene).. takze kazdemu poradim (vratane vasej BSA), aby to hodil do kosa bez dalsieho uvazovania.

A anonymne udavacstvo sme tu uz desiatky rokov mali.. nie je hrdinstvo byt anonymnym hajzlom, ale stat si za svojim nazorom a priznat sa k nemu - co evidentne BSA nedokaze, a ked nejaky pravnik na nu pritlaci, tak velmi rada meni svoje formalne a pravne podoby..

Ale bolo by zaujimave, ked tu take udavacstvo schvalujete, poslat zopar anonymnych udani (hoci aj nepravdivych, ved tvrdite, ze to neprekaza! BSA to predsa moze..) na vasu adresu (sukromnu alebo firemnu).. podla vasej logiky je to predsa OK, ved sa to presetri, zverejni po internete a mediach.. ziadna skoda sa vam nestane, nie?

Mam skusenosti, ze zdvorilym (no neustupnym), nie podlym vyhrazacim sposobom dosiahnem od dlznikov skor spolupracu a peniaze.. ale vy ste zrejme mudrejsi!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ROFLMAO
Tak ta posledni veta me naprosto rozsekala :-)))
Takze, vazeny pane - predem se omlouvam za tykani, no obvykle si vetsina lidi v techto mistech tyka, ale samozrejme pokud to vyzadujete, nemam problem...
Vite...ja pracuju ve firme, ktera se zabyva ratingovym hodnocenim firem, a take vedeme "registr dluzniku" (zjednodusene receno) a v ramci "reseni pohledavek" posilame firmam VELMI zdvorile upominky, ze tomu a tomu dluzi penize, a aby je laskave zaplatili...
Nasi firmou protecou rocne informace o stovkach tisic nesplacenych faktur.
Mohu vas ujisitit, ze zdvorilym, no neustupnym upominanim se z techto faktur nevyresilo NIC, a prave proto se ti zoufali veritele obraci napriklad na nas. Pricemz my posilame take zdvorile upominky, ale v podotkem, ze pokud to do mesice nezaplatej, tak je proste zverejnime v rejstriku dluzniku, a zadna banka/leasingovka se s nima uz v zivote nebude bavit.
Vydirani jak svine, co? To jsme ale kurvy, ze? Udavame dluzniky, jsme horsi jak stbaci, ne?
No ve vysledku je to tak, ze po TETO hrozbe vetsina (70%) firem radsi zaplati. A to pres to, ze predtim se s nima chtel veritel domluvit, nabizel splatkove kalendare, a NIC. A teprve OSTREJSI jednani donuti ty lidi, aby zaplatili to, co dluzej.

A BSA je neco velmi podobne. Pokud tem jednatelum budete rikat "ale no tak, kupte si ten SW, vzdyt je to necestne a nesportovni, vase konkurence ma 2x takove ceny, protoze si SW musela koupit, a vy ne, no neni to od vas osklive?....", tak jednatel udela co? Jednal se uprimne zasmeje, da si s vama kafe, a NIC se nezmeni. Takze se musi malicko pritlacit. A najednou to jde.

Ja mam oproti vetsine lidi, jako jste vy, jednu "vyhodu". Vidim, jak to funguje, protoze moji naplni prace je jednat s tema majitelama firem, a resit ty veci, o kterych tu vetsina teoretizuje. No, teoretizovani je hezka vec, ale kdyz prijde na realitu...Tak mam proste par let realnych zkusenosti, a se vsi uctou, realne situace jsou proste realne situace, a teorie jsou teorie....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak som spravne pochopil vasa firma nastupuje ked veritel spravil co sa dalo ale nedostal zaplatene. Potom dlznik dostane pomerne ostre oznamenie, ze bud zaplati alebo uz pojde do zoznamu nespolahlivych. Tu je ale podstatny prvok, ze najprv sa jednalo bez vyhráziek a az ked normalny slusny sposob nefunguje tak sa zatlaci. Ale to je OK. A za druhe vasa firma nepredpoklada, ze niekto ASI nezaplatil niekomu , ale vasa firma VIE, ze ten to dlznik nezaplatil tomuto veritelovy (predpokladam ze viete aj sumu).

Ale BSA zastrasuje preventivne!!! Ona nevie, ze v tejto firme mate nelegalny SW, tak si to osetrite a do xx dni nam zaslite info, ze to mate OK. Tu je ten rozdiel medzi prácou vasou a pracou BSA. Z prvotnom zaklade sa lisi. Ak by fungovala rovnako, tak by BSA oslovila iba firmi kde vie ze sa pouziva nelegalny SW. No na to by musela fungovat inak a za viac penazi a asi aj s pravnou legimitou.

Nezazalujem MS a ni inych z clenou BSA, lebo od nichmi neprisiel ziaden list.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ako to uz pod mnou niekto napisal, ak niekto ignoruje slusne upomienky ci dohovor, tak nemam problem s tvrdsim postupom (lebo inak nezaplati)..

Ale mam VELKY problem s buzeraciou a prezumpciou viny (a arogantne napisanym obvinujucim listom od nejakej BSA), takze v tomto sa nezhodneme!

Mimochodom, k udavacstvu ste sa nevyjadril, zaujimave.. a ano, na internete si bezne tykam, ale nie s osobami, ktore schvaluju podobne praktiky.

Ozaj, podobny hnoj rozosiela BSA aj v USA? Priznam sa, ze si to overim v niektorych velkych sw firmach v USA.. tam by vas asi humor presiel po mastnej zalobe.. napokon, stazovali ste sa tu na vymozitelnost prava, lenze ta plati oboma smermi, nielen vtedy, ked sa vam to hodi!

No nema vyznam v tejto diskusii pokracovat, strata casu.. zelam vela uspechov a uspesnych udani!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

OMFG.
Proc by mel vubec veritel s dluznikem jednat SLUSNE? Proc by s nim kurva vubec mel nejak JEDNAT?
Vam prijde tedy zcela normalni, ze nekdo odebere zbozi na fakturu, a pak neplati????? Jste vubec normalni????
Podle me KAZDY dluznik(az na vyjimky typu "vcera mi shorela fabrika") ma platit VCAS. A byt to na me, tak zavedu zakon, ze 1 den po splatnosti faktury = podvod.
A pak tu nekdo rekne, ze bychom dluznikovi meli posilat SLUSNE upominky...a kdyz je ignoruje, meli bychom postupovat tvrdeji...
NASRAT!!! Zlamat ruce nohy, to jedine by na ty kriply platilo...
Tohle me fakt vytaci...
Kdyz vim, ze nebudu moct fakturu zaplatit, tak to zbozi NEKOUPIM, ne? A nebo si dohodnu jinou dobu splatnosti, napriklad. Ja kolikrat svym zakaznikum davam 1 rok splatnost!!!
Takze KAZDY dluznik si zaslouzi nejvetsi moznou buzeraci, jaka vubec existuje, a k tomu si zaslouzi poradne pres drzku...

A to same je v oblasti SW. KAZDY, kdo pouziva nelegalni SW pro svou vydelecnou cinnost si zaslouzi zlamat ruce zeleznou tyci, a na tom si trvam...
A dopis? Kde je jaka arogance? Ten dopis je napsany jeste velmi slusne..Me chodi rukama urcite informace...stovky a stovky firem z tech oslovenych maji SW nelegalne, a to jsou jen ti, co se k tomu "priznaji" a chteji to resit. Celkem to jsou desitky procent tech, co se priznaji - kolik je tech, co to nepriznaji, ackoliv to tam pouzivaji? Osobne jsem zcela presvedcen, ze ten dopis je napsany korektne, upozornuje, a pokud dotycna firma odepise, ze ma vse ok, je navzdy vyrazena ze skupiny podezrelych. Nemusi to nikdo nijak dokazovat - staci jen rict "my mame vse ok". Proboha...jak to jeste jde udelat slusneji?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No mě by třeba na tom dopisu minimálně uráželo to, že a) je to SPAM, b) nabádá mě k udavačství, což je hnus nejvyšší.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Kde jsem řekl něco o tom, že by měly mít firmy SW zadarmo, nebo že používat nelegální soft je normální?

Jak používání nelegálního SW pro zisk tak úskočné kampaně organizované právně neexistujícím spolkem nejsou v pořádku.

Ten dopis jsem vygoogloval na netu asi za 10 s, kde se tam vzal se mne neptejte.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale jdi uz do haje s "pravne neexistujicim spolkem".
To je argument jak poleno...
Kazdy - tedy i ty - muze jit, se sousedem zalozit "spolek pro obdivovani blondyn" a muzes se prohlasit "vrchni guru" a tvuj soused se muze prohlasit "medialni zastupce vrchniho guru".
Muzes co chces....
BSA je proste sdruzeni firem. Chces pravne nekoho resit? Tak res jeho cleny...Chces zalovat BSA? Oki, zacni zalovat Microsoft, Adobe, Autodesk, a par dalsich....A mas to. V cem je omg problem

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Problém je právě v tomhle: "Chces zalovat BSA? Oki, zacni zalovat Microsoft, Adobe, Autodesk, a par dalsich"

To je to svinstvo. Když už někdo BSA právně "vyřešil", zmizela a nepodřídila se rozsudku. Takže by teď měla držet hubu, a to i písemně. Neexistuje. A pokud existuje, musí se podřídit rozsudku.

Aha, já zapomněl, ona je u nás ta špatná vymahatelnost práva. Pročpak asi?

Protože si každý, kdo má do zadku díru, myslí, že práva má jen on a ostatní zase jen povinnosti. A co je horší, každý se podle toho i chová. Včetně vlády, politických stran, soudů a policie. Proč by se firmy (i soukromé osoby) měly proboha chovat jinak, mají li denně před očima zářné vzory, a v zádech jistotu automatického znevýhodnění až po hrozbu krachu, budou-li se chovat ve shodě s docela obyčejnou morálkou?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já si můžu v anglii založit "Spolek pro obdivování blondýn", ale už těžko můžu posílat do do českých firem dopisy, aby ověřily, že ta či která blondýna tam pracuje nelegálně, aby si udělali prověrku, prošly diplomy všech blondýnek, jestli se tam náhodou některá nedostala jako rozhoďnožka.... Jinak paragraf ten a ten...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodne neexistuje zakon o tom, ze zamestnavat blondyny je legalni / nelegalni.
Na druhou stranu existuje zakon, ze za zbozi se musi zaplatit cena urcena prodejcem, jinak se nesmi pouzivat.
Pokud vim, tak pouzivani SW bez zaplaceni k podnikatelskym ucelum je v CR, a nejen v CR, NELEGALNI!!!!! A ja s tim VELMI souhlasim, aby to nelegalni bylo.

Takze tvuj priklad, to je srovnavani jablek s ponorkama - nema to VUBEC NIC spolecneho.

Vis...kdyz uz argumentujes, tak argumentuj poradne, takhle pusobis jak dement, kterej vubec nevi, o cem mluvi...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Můj problém je v tom, že společnost BSA CZ se raději zrušila, než aby dostála závazkům zdejšího právního systému a přitom se na zdejší právo odvolává. Nic míň, nic víc.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ano...
Je to nevim kolik let, 10? nevim presne, nechce se mi s tim hledat.
Souhlasim s tim, ze ty lidi z te doby, co se to stalo, meli vsechny zavrit.
Zcela souhlasim.
Na druhou stranu, to co je dneska (a par let zpet) BSA, nema s tim, co bylo BSA predtim, nic spolecneho.
Pripomina mi to ten vtip s pointou "a vy zase bijete cernochy".
Jaka doba je potreba na to, aby lide prestali nekomu vycitat to, co sam nespachal, spachali to jeho predchudci a on v tom je pomerne nevinne?
V CR prechazeji za popelnice z rodicu na deti. Napriklad. Coz povazuju za prasarnu nejhrubsiho zrna.
Jak dlouho tedy budeme rikat : Oni mi rozkopali tenkrat babovicku a od te doby se s nima nebavim... ?

Ja nechci delat advokata BSA a vi buh, ze me to osobne take sere, co se tenkrat stalo. Nemuzu za to, ze ty lidi vsechny nepozavirali...Nemuzu za to, ze zakon umoznuje udelat to, co udelali. Byt to po mem, udelat by to neslo.

Pan Hlavac s tim ale nema lautr nic spolecneho...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Furt je tady ale problém v neexistující právní subjektivitě BSA... Kdo že ty dopisy posílá? Pan Hlaváč sám za sebe? Asi ne... posílá je jako BSA, která u nás ovšem od jistého rozsudku, kdy měla něco zaplatit, radši přestala existovat. Pro mě za mě, ať si založí ty zastupované firmy s. r. o. nebo třeba z. s. p. o., ale pokud se má jménem BSA (která zastupuje ty ostatní) něco vyjednávat, tak musí nejdřív existovat. Když už práva a povinnosti, tak pro obě dvě strany, ne pro jednu práva a pro druhou povinnosti.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Btw Wifte - ze ty zavidis, ze pan Hlavac se dokaze dostat do hlavnich zprav vetsiny televizi a protlacit tam nejake sve - komercni - sdeleni, kdezto ty to neumis a v TV jsi nikdy nebyl ?:-)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Že bych mu to záviděl? To ne. Já pana Hlaváče docela obdivuju. On odvádí svou práci velice dobře. Mám jen trošku problém s tím, co dělá a pro koho to dělá. Já bych to dělat nemohl, z morálního hlediska je to proti mému vnitřnímu přesvědčení.

Tím samozřejmě neříkám, že schvaluji softwarové pirátství. Neschvaluji ho úplně stejně, jako věta "máme podezření" není obviněním.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To je tezky no...
Me chodej nejake udaje rukama, tak vim, jak to vypada...
Kolik set firem reaguje v takove kampani s tim, ze chteji udelat SW audit, protoze zjistili, ze to v poradku nemaji...a tak.
Takze pro me je naopak tezke videt takovou cinnost jako nemoralni, nebot skutecne ve velkem mnozstvi takto oslovenych firem skutecne nelegalni SW je.
Psal jsem to jinde, zeptam se i tebe - jak to ma BSa delat jinak? Jak ma jinak vubec dat vedet jednatelum, ze se tim maj zabyvat? Ja delam obchodaka, chodim po firmach a s tema jednatelama jednam. Polovina firem v CR funguje "navzdory vedeni", jednatele casto neresi i dulezitejsi veci, nez je legalita SW...
Jak jinak je chces donutit, aby se tim zabyvali?
Az na neco prijdes, myslim, ze ti MS a spol utrha obe ruce....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Preco sa stale pytas ako to robit. Jeden priklad som ti uz dal, alebo ho zamerne ignorujes?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

He he - pěkná fotomontáž z filmu Vrtěti psem (Wag the Dog) ... můj oblíbený. Ale De Nirovi to tam sekne víc: http://www.imdb.com/media/rm2394012160/tt0120885

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Heh.. neprekonatelny Mr. Fix-It! Why Albania?

Skvelou ironiou osudu bolo, ze Mr. Clinton mal v tej dobe velmi podobne starosti.. od Ms. Lewinskej..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Každý sa nejako živíme. Niekto chodí po obchodoch vyberať výpalné a BSA sa zase vyhráža softvérovou kontrolou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A mimo to taky ještě existují lidi, kteří se živí regulérní prací :-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Docela mne zaujala věta, že BSA není u nás registrována...tak mne napadlo, co kdyby si ji někdo zaregistroval a pak podal žalobu na BSA? :) I přesto, že tu byla dříva nebyla registrována a tudíž by musela změnit název nebo ukončit činnost.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mno nevím. Podle ARESu je 8 různých právnických osob majících "BSA" v názvu, registrováno v obchodním rejstříku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je ale přesně ten důvod proč již nejsou registrovaní. Jak chcete žalovat někoho kdo neexistuje? Spíš bych jako ředitel BSA rozeslal firmám maily, že náš mluvčí je trotl a ať se jeho vyhrožováním a vydíráním netrápí.
Jakkoliv jsem pro legální software, tak musím říct, že BSA je zlo a z jejich praktik se mi dělá špatně. viz případ Digisys

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ale Jan Hlaváč existuje. Co si zalozit firmu BSA a pak ho zazalovat za podvod, ze se vydava za vaseho tiskoveho mluvciho?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

založit firmu to je móóc práce, nestačila by neziskovka? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NAPAD> tak me napadlo jelikoz BSA vlastne neexistuje, a ten pan se muze uplne stejne prohlasovat za RAKOSNICKA. TAk co kdyz bych zacal vytvaret i ja tiskove zpravy BSA a posilat to novinarum na mail a dopisama. A kazdy tyden by to mohl delat nekdo jiny. Je to mozne???
Kdyz BSA proc nebejt kazdy BSA. :-)
aT MEDIA A NOVINARI NEVI CO JE VLASTNE PRAVE (ona vlastne ani od nich to neni prave)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak toto je eeeeeeeeeeeeee bozsky napad. Este ze som nepil kavu, to by dopadlo zle :))))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

6 milionu poskozenych *... teda firem. A pro to cislo 6 milionu by jsme pro ne meli udelat fond a tam dobrovolne pod pohruzkou exekuce sypat % z neceho, treba dan ze vzduchu, protoze kdo dycha muze taky nelegalne uzivat SW ... a kdo bude pocty piratstvim poskozenych firem zpochybnovat, bude nucen si nainstalovat WC rizene windows 8 ;-))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou, WC v metru se mi už mockrát hodilo... :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A použití dlaždic také není od věci... :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nominuji organizaci BSA na cenu Deep in shit(pokud ji ještě nemá) ;-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mislim, ze se autor (podle meho nazoru pekneho) clanku plete v zaveru clanku - jak prezentovat tiskove zpravy BSE. Spis nez "NIJAK" (tato reakce neni pro BSE nejlepsi, ale presto ji vyhovuje) by bylo lepsi mluvit konkretne o firmach (a nikoliv o pravne neexistujici BSE, ktera nenese nza nic zodpovednost). Uvedu (fiktivni) priklad...

Misto: "BSE rozesila firmam dopisy s vyzvou ke kontrole legality softwaru a vyzaduje (bez jakekoliv opory v zakone) zaslani potvrzeni o provedeni takoveto kontroly"

Je lepe psat: "Bohate softwarove a hardwarove firmy (Adobe, Apple, Autodesk, AVG, Corel, Intel, McAfee, Microsoft, SAP, Symantec a řada dalších) si plati (skze pravne neexistujici subjekt BSE) rozesilani dopisu, ve kterych firmy vyzivaji ke kontrole legality softwaru a vyzaduji (bez jakekoliv opory v zakone) zaslani potvrzeni o provedeni takoveto kontroly"

Proc prave takto?
1) Mozna se pletu, ale prijde mi to jako pravdivejsi zprava.
2) Alespon tim prestaneme poskytovat temto firmam kryti pred negativni reklamou (kterou si sami svou cinnosti zaslouzi)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Docela bych přál panu Hlaváčovi, aby mu u dveří zazvonila parta nabušených chlapů a sdělila mu podezření, že má mezi svými penězi i jejich a aby si je před nimi zkontroloval a jejich jim okamžitě vydal. Protože stejnou váhu mají i Hlaváčovi vyděračské a urážlivé dopisy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Docela bych přál panu Hlaváčovi, aby mu u dveří zazvonila parta nabušených chlapů a sdělila mu podezření, že má mezi svými penězi i jejich a aby si je před nimi zkontroloval a jejich jim okamžitě vydal. Protože stejnou váhu mají i Hlaváčovi vyděračské a urážlivé dopisy.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.