Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ne každá GeForce RTX musí mít VirtualLink

Copa vo to, u Turba bych to ještě chápal. Nechápu to, když podobně šetří u prémiového Strixe, na kterého si pak napálí čtyři tisíce navrch proti doporučené ceně „referencí“ :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

na rtx 2060 virtuallink pro jistotu nedává vůbec nikdo (jen GB a za cenu 2070).

Důležité je připomenout, že na kartách je přítomen USB 3.1 řadič a virtuallink type-c port lze tudíž používat jako normální USB a to včetně passthrough do VM, takže při virtualizaci odpadá potřeba zabírat pcie řadiči pro VM. (druhá věc je, že nvidia dělá vše pro to, aby drivery pro herní karty ve VM bez patchů nefungovaly.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je poprvé co vidím, že někdo říká spínanému zdroji pulzní zdroj.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak stane se, taky me to prastilo do oci, snad to opravi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co by měl opravovat? Je to to samé. Znám to pod oběma názvama už dekády.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

vzhľadom na tú šírkovo impulznú moduláciu (PWM), tak by by impulzný zdroj/impulzne riadený zdroj bol OK a z impulzu sa ľahko stane pulz.
https://www.machinedesign.com/basics-design/switching-regulated-power-su...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

PWM = Pulse-width modulation nic s impulsem.
Impulsní zdroj je něco jiného.
To je jako když napíšete polovodičová LED, viděl někdy někdo jinou než polovodičovou? (Teda ve smyslu že emituje to světlé déle než umře :-).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Áno beriem. že som prestrelil

vychádzal som z toho, že pri PWM je postupnosť impulzov rôzneho plnenia a prehnal/nedodržal som terminológiu. Chcel som skôr ozrejmiť cestu ako k tomu textu dospieť.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

obojí lze použít, jen pulzní zdroj už se téměř nepoužívá. Beru to jako když někdo řekne svítivka nebo odporník. Prostě zní to divně a lidi mimo obor tomu nemusí vůbec rozumět

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dik za informaci.
Chtelo by to rozebrat treba do vice clanku proste podrobneji.
Planuju VR urcite casem, prvni co se mi parametrama docela uz libi je Pimax 5K (2x2560x1440, uhel rozhledu 200 stupnu). U HTC Vive 2 zase ma byt eyetracking.
Zajimalo by me teda, ze kdyz si koupim VR set s VirtualLink, coz minimalne to HTC ma byt, tak teda potrebuju stopro grafiku s VirtualLink teda minimalne RTX2070, pokud tam bude?
Redukce neexistuji na jine rozhrani? A co AMD, kdybych si chtel koupit budouci NAVI, je neco znamo o tom, jestli budou mit VirtualLink?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V případě HTC nebude problém. Předpokládám že redukce bude v základním balení. Není to žádný zázrak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano na vyvoji virtual linku se podíleli vsichni vetsi hraci NAVI by ho uz mela mit ...redukce jako doposud nevidim jako vetsi problem ... spis by mne zajimalo jak si poradi Virtual link s vysokym rozlisenim (8k+) a frekvenci(90Hz+)..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aby se v tom prase vyznalo, ja byl tez toho nazoru ze minimalne rady RTX 2070, 2080 a 2080 Ti(Titan RTX samozrejme) jiz ponesou VR-Link nativne, proste ze bude vyveden na kazde karte, za tu cenu jednoduse urcite, jak ale vidim delam dobre kdyz nekupuji veci nazvane EVO, EKO, BIO, vzdy totiz smrdi ojebem a to ukazkove.

ps- z jednoho obchodu prisla znamemu sice nova ale nefunkcni RTX 2070 od Gigabytu, pry jiz meli 17 kusu takto vracenych defektnich karet ale ze je dal obchodem zasilaji, ptam se proto jakou kontrolni metodou testuji v Gigabytu sve vystupni vyrobky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.