Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nejrychlejší WebGL má Firefox

Uz pod clankem pod vydanim firefoxu 43 bylo v diskuzi, ze 64bit verze pro windows neni novinka teto verze. Ze to byla novinka v 42... ostatne proc asi v tom testu (kterej bezel na windows) maj 42 64bit ? ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pretoze oficialne je to novinka tejto verzie. Verzia 42 bola 64bit dostupna na ftp Mozilly, oficialne distribuovana cez web nebola.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne neni to novinka teto verze. Novinka teto verze je ze to ma na 64bit windows verzi linky na download page, ostatne tak je to i v changelogu https://www.mozilla.org/en-US/firefox/43.0/releasenotes/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A aky to ma prakticky vyznam? V clanku som si ziaden nevsimol.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro vás možná nemá, ale v naší společnosti vyvíjíme produkty pro zobrazení 3D objektů na mapách a pokud je jich tam hodně, tak už je skutečně vidět rozdíl mezi výkonností prohlížečů. Takže význam to určitě má. WebGL taktéž používají Google Maps i když tam nelze o nějaké vyšší náročnosti hovořit.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Dakujem za info.
Nepisal som, ze to vyznam nema. Ja som ho len nepoznal. Teraz si to uz viem trochu predstavit.

Nieco taketo by som cakal v clanku a nie toto, co len moze zmiast cloveka. Citujem - "Přesto nejde o technologii, kterou bychom vídali na mnoha a mnoha webových stránkách, ostatně k tomu ani není důvod. Hraní náročnějších 3D her ve webovém prohlížeči a ve velkém ale zatím nepřichází."

Opisat jednou dvoma vetami vyznam/pouzitelnost WebGL aby si to clovek nemusel dohladavat by tomuto clanku prospelo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To máte pravdu, také mne zarazilo, že tam nejsou zmíněny Google Mapy, zrovna dneska si tam ve WebGL prohlížím krásné 3D objekty v Drážďanech kam míříme na vánoční trhy.

Nicméně mi to potvrdilo, že mým nejoblíbenějším prohlížečem je stále Firefox a taktéž má moji největší důvěru, co se týče zpracovávání osobních údajů atp. Chromu se pokud možno vyhýbám velkým obloukem a IE je ve většině případů spíš pomalý. V našich mapách například pracujeme i s SVG ve 2D režimu a výkon IE je dost žalostný. No, to jsem zase docela odbočil :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Som na tom podobne, hoci aj Firefox ma snahy ist cestou Chromu.
Chrome povazujem za mor ale bohuzial je dnes popularny(hlavne u BFU je in). IE pouzivam len na stiahnutie Firefoxu alebo na stranky,ktore nechodia na ziadnom inom prehliadaci(casto je to nejaka krabicka s web manazmentom)

Dik aj za dalsie info.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neni nahodou duvod proc vetsina stranek nepouziva WebGL to ze pouzivaji flash?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.