Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Německo nasazuje předvolební „cenzuru“ Facebooku, dojde i na média

U nás snad nemá stejný monopol jedna rusofobka?

Zajímavé je, kolik se už od Nového roku vyrojilo nepravdivých zpráv kolem Trumpa a slavné české CTHH(MV) neoznačilo ani jedinou.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Já třeba nikde nenašel odpověď na otázku, zda se ministerstvo pravdy bude stavět pouze proti východním dezinformacím nebo také proti západním a místním. Z toho bysme mohli odvodit odpověď na tvojí otázku.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

A saprlote, zase ti Rusové ! Tak oni jsou už (i) v Německu.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Putin může za všechno (špatné) na tomto světě. I to, že ti ráno zazvoní budík.
Ještě že máme tu demokracii, oni nám řeknou přesně, co si můžeme a nemůžeme myslet..
Před třiceti lety se tomu říkalo totalita, ale doba se mění, pojmy také, jen ty metody zůstávají víceméně stejné.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak z Karlových Varů je to snad do Německa docela blízko. :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

V Německu, přes všechnu loajalitu Němců k Angele a přes všechnu sluníčkovost, kterou mají dlouholetou výchovou v krvi, se veřejné mínění docela posunulo od vítací kultury přes rozpačitost až k pomalu přicházejícímu probuzení. A protože i přes snahu všech zúčastněných preference CDU už zdaleka nejsou Angelinou jistotou pro další funkční období, je třeba zasáhnout.
Holt vládnoucí garnitura má bobky, že nebude znovu zvolena všude na světě a také všude na světě se pokouší svoje zvolení zajistit. A na to se Putin docela hodí.........

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Taky by se mohlo stát, že se to obrátí proti ní, až se budou množit posty typu „hele, co se mi snažili zablokovat“.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tak uvidíme, jestli to nebude další pádný důvod nepoužívat FB :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně to si myslím - lidi jsou natolik chytří, že případné označení nějaké zprávy za nepravdivou pro ně bude vítaným návodem k tomu, co si mají přečíst. Já se tak tedy chovat určitě budu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To asi nebudete ani stíhat číst.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A neví třeba facebook nad kterými příspěvky tráví člověk nejvíce času a google o tom, které články vás zajímají? Já bych před tím důrazně varoval

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Angela bohužel zase vyhraje. Co jsem mluvil s němci tak naštvaní ani moc nepřibývají. Oni se fakt hrozně bojí toho hitlerova stínu. Tak nějak pořád cítí povinnost pomáhat.
Jediný rozdíl je, že ti co jsou naštvaní jsou naštvaní ještě víc.
Německo je podle mého pozorování přímo v německu již ztraceno.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nevěř tomu, v Německu makrelu milujou a znovu ji zvolí. A pokud ne tak budou volby označeny za nepravdivé a budou se opakovat tak dlouho dokud nevyhraje makrela. Máte to stejný s přesunem nádraží v Brně, bude tolik referend a tolik návrhů až to lidi přestane bavit a nádraží se přesune, tečka.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

no milují - to úplně už ne, ale za prvé Němci nějak mají respektování vůdce v krvi a za druhé stín druhé světové války nad Německem stále leží, vina za to, co způsobili, je 50 let Němcům výchovou vtloukána do hlav a němečtí politici tohoto fenoménu zdatně využívají. Takže stačí označit politickou konkurenci za xenofoby a nacisty a je vymalováno.
Na druhou stranu v Německu opravdu přibývá kritických hlasů, objevují se články, které by ještě před rokem nebyly možné, připouštějí se diskusní názory, které by koncem roku 2015 nepřežily ani finální enter a dokonce se (veřejně) diskutuje třeba i o tom, zda vystoupení Steinbachové z CDU nebylo důvodné.
Ten posun není zatím nijak ohromující, už i proto, že lidi se bojí. Ona v Německu je silná autocenzura, lidé mají strach říci i mezi známými natož veřejně svůj názor (nemálo lidí muselo za takový názor opustit svoji profesi - Thilo Sarrazin je jedním z nejznámějších). Ale posun je, AfD roste a jen "díky" trvalé ostrakizaci se pohybuje lehce nad 10 %. Vzpomeňme na poslední volby, byla místa, kde měla i 22.
Ale je pravda, že AM asi vyhraje, Němci si opravdu neumí představit, že by jim vládl někdo doprava od CDU/CSU. A navíc - kdyby něco, případ s presidenskými volbami v Rakousku, kde i lepidlo na obálkách pomohlo k "správnému" zvolení, je precedentem řešení.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

On je problém ještě trochu složitější v tom, že jim vlastně nevládne jen CDU/CSU, ale fakticky velká koalice. Takže dospěli už před lety k takové velké, ale oficiální opoziční smlouvě a tak nefunguje ani standardní systém opozice v parlamentu. Navíc ta opozice by byla stejně růžová.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ne. A to se Putinovi naramne hodi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

masova cenzura se uvede do praxe potom co se proflaklo ze si nemecka vlada plati roje internetovych diskuteru se zatlacilo na oficialni zrizeni takoveho uradu na nadnarodni urovni primo v bruselu
a ted jeste k tomu urad na tu pravou pravdu a totalitni cenzuru v kazde zemi >> BRAVO << v tom asi musi letat hodne penez ze do toho jdou s takovym nasazenim ...aby ochranili ty prave evropske hodnoty ...akorat se mi chce z tech hodnot v jejich podani posledni roky zvracet jeste ze je tu porad vetsina normalnich lidi oznacovanych za nacky, xenofoby, rasisty atd atd....
uz vidim zpravu ktera jim nestimuje dne xx v 13:40 v ulici xx doslo k xxx >>> zprava byla cenzurovana jako nepravdiva ( ve skutecnosti to bylo v 13:39 a bylo to na rohu ulice XX >> ale to uz se nikdo nedozvi nebo tomu nebude nikdo verit a podstata veci bude znehodnocena umyslne cenzorem .... samozrejme zpravy i ocividne lzive ktere se ponesou v duchu ktery jim vyhovuje cenzurovany nebudou viz soucasna praxe v mediich ...

minulost i soucasnost a pravda se nam meni v on-line prenosu a oni nemaji ani snahu to nejak zastirat :) nebo si mysli ze jsme uplne vypatlani .... upravuji se ucebnice v TV se nam vysilaji lzi a polopravdy...... swarmy editoru upravuji ruzne zdroje informaci vc. wikipedie ... kam tohle dospeje si nechci ani predstavit ....

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Kdo má moc nad minulostí (může změnit zprávu o tom co se stalo) má moc i nad budoucností. 1984.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Orwell se určitě směje ;)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Nesmeje, ale prikyvuje: Já to říkal.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Ten odkaz na tu mapu mi nefunguje: 503. That’s an error.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odkazy na mapy jsem upravil, snad tyto zůstanou funkční.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A neb multikulturní socialistický EU ráj v posledním stádiu, bylo to stejné u III. říše i u komunistů ,ted to sledujeme u EU a USA prvního černého muslima, za všechny neúspěchy a vše negativní může zákeřný vnější nepřítel a v rámci obrany před ním omezíme i ty poslední práva, které obyvatele těch našich lágrů mají, i když je v případě EU lagrbloku ČR co omezovat?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ale prd, u komunistů i fašistů byla cenzura hned od začátku, tam je nutnou součástí systému.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Napadlo mě (když jsem uviděl obrázek z fíbíčka), že pokud se zprávy nebudou mazat a pouze vyskočí tabulka s upozorněním, že to lidi naučí bezmyšlenkovitě tabulku odklikávat, asi tak jako to dělám já u odklikávání upozornění na sušenky. Holt to demokraté nemají jednoduché, když chtějí upozadit nehodící se názor.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cenzura je znemoznenie vydania "zavadneho" obsahu. Nakolko nikto dotycnym webom nic nezakazuje, z principu sa nemoze o cenzuru jednat, je to len poukazovanie na obsah, ktory rozne konspiweby vydavaju ako "pravdu". FB tiez ten obsah nemaze, nezakazuje nikomu to zdielat, len upozornulje ludi na to, ze idu zdielat nieco, co bolo debunkovane a je s najvacsou pravdepodobnostou vymysel alebo manipulacia.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

„Cenzura je kontrola a omezování sdělování informací“ (wikipedia)

Kontrola probíhá a k omezování dochází už jen tím, že určité články jsou na základě kontroly přesouvány na konec seznamu, kde nejsou tak na očích.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Jakého seznamu? WWW má nějaký seznam? Speciálně německý web?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Rek bych ze rec byla o Facebooku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale Facebook upravuje seznam zpráv ve všech zemích všem uživatelům, aby je držel spokojené v bublině. To už je přeci známé, takže není logické ho vůbec zmiňovat jako možné zpravodajské médium - není k tomu nikterak vhodný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vhodny k tomu mozna neni, ale pro spoustu lidi je to primarni zpravodajske medium...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

¨Za sdílení těch zpráv mají být v Německu pokuty.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Poškodenie kostola? Však v moslimských krajinách by to bol útok na Islam a jeho základné piliere a všetkých by dali verejne popraviť.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

My ale nezijeme v nejake posrane muslimske teokracii. Tak se nam ji tady, ty zkurweny slusnocechu, nesnaz zavest!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Merkelova padne presne jako padla šílená Clintonova ktera po vysledku americkych voleb kricela vulgarismy, hazela nabytek na volební štáb a rozbijela v mistnosti veci okolo, proste se zrazu ukazala skutecne jaka je, ukazkove silena a takova by mela mit pod palcem jaderne zbrane.

Vitaní imigrantu v Evrope domacou spolecnosti, hlavne ve vedoucich zemich EU Nemecku a Francouzsku rapidne u-padlo na oblibe, sanci ma vyhrat Lepenova a strana AfD, ja jim to preju, CDU je jedna obycejna vlastizradna, ukazkove silena strana milujici islamisti a teroristy za jejich vycinani na domacich Evropanech, teply Hollande podobne.

Samozrejme vinu si tyhle dnesni sprostí politici nepripusti, za vsechno vzdy muze Putin a po novem i Trump, jenze tam si budou vic hledet svou drzku, prece jenom je to bratr USA.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

A tu informaci o šílené Clintonové máte ověřenou, nebo z Aeronetu? :-) Už vidím, jak ženská hází nábytek na volební štáb, to by musela být Fibingerová :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No jo stačí zadat do googlu "hillary screaming" a přeji pěkný kabaret :-)- :-).
Mimochodem po asistence flákla sklenicí vody ne zasedací soupravou:-) , Zato ječela jak hysterka.

https://70news.wordpress.com/2016/10/17/hillary-meltdown-throw-a-glass-o...

Co třeba speciálně pro česko přidat cenzurní filtr i pro google, když ten standardní pro svět zdá se některým nestačí?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sklenicí vody po mně hodila kdysi i sestra, to není nic zvláštního. Ale vrh nábytkem, to bych fakt rád viděl :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dekuji za ukazku. Presne takove silene a zamerne lhani chce nemecko potlacit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radeji prosim zpravu, co se dnes odtajnilo na RyZenu nebo kolik vypocetnich bloku bude mozna mit Veka.

Me tyhle politicky zpravy nezajimaji a moc na weby s politikou nechci chodit. Stejne se proti tomu nic delat neda. Lidem v Evrope se zije tak dobre, ze do ulic nevyjdou a politici si davaji velky pozor, aby lidi neskrtili moc a aby jim davali jidlo a hry. V Nemecku je to tak jak se tu pise. Lidem je neustale pripominana vina za 2. svetovou valku a hlavne za holokaust. Fakt je ten, ze na zacatku roku 1945 lide v Evrope verili, ze Nemecko bude za zverstva kterych se dopustili, vymazano z mapy Evropy a nebyt pouziti Nemecka jako narazniku pred pripadnymi vyboji Ruska, mozna by se tak i stalo. Nicmene nestalo se tak a dnes by uz Nemci meli opravdu zacit chapat, ze je to pryc, historie a meli by svuj pocit viny dostat z hlavy hodne rychle. Pokud tak neucini, dopusti se stejne chyby jako kdyz ve tricatych letech nechali vyhrat volby Hitlera. Multikulturni a hlavne multinabozenska Evropa neni nicim jinym nez obracenym multikulturnim fasismem a pokud lide tento multineofasismus neodmitnou, vysledek muze byt stejny jako za 2. svetove valky.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Evropská civilizace tak jak jsme ji znali, bohužel zaniká. Smutné je, že s naším přispěním rychleji, než by mohla.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Na západ (a částečně jih) od nás je to zřejmě už stejně ztracené. My snad ještě šanci máme.
Nahrazování původních obyvatel a jejich kultury, které se ve velkém měřítku děje v některých státech Evropy povede k jejich ekonomickému propadu a kolapsu společnosti. Nebude to nic pěkného.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ano, zapad je navzdy ztracen a hordy krvelacnych cmoudu postupuji!
A navychode? Putin! Nas slovansky bratr, obrance bile moralky a ochrance vsech slovanu (teda az na ukrajince).

Marne premyslim co se to stalo, ze najednou preskocilo tolika lidem. Nebo byli mrdli vzdycky a jenom drzeli hubu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja tomu az tak neverim, bylo by to proti principu evoluce. Neni mozny, aby dalsi vyvoj byl ve stylu nejakych arabskych muslimskych polodivokych kmenu. To je proste nesmysl, evoluce uz davno kmenove spolecenstvi prekonala, navrat neni mozny.
Ale je mozne, ze se vyvoj treba na 200-300 let zastavi a az po te bude evoluce dal pokracovat nastoupenou cestu. Jsem presvedcen, ze vyvoj Evropy a Evropanu jde v duchu evoluce a ze nejaky zadrhel muze byt jen na kratkou dobu. Bohuzel zivot cloveka je take kratky a tak se muze stat, ze my se pokracovani uz nedozijeme.
Nebo je mozne, ze se opravdu vyvoj v Evrope zastavi, do Evropy se vrati primitivni kmenove spolecenstvi, ktere bude na okraji civilizace. Tu muze prejmout z Evropy na sva bedra treba Cina, dnes k tomu ma urcite dobre nakroceno.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Rozložení ras po světě neurčuje evoluce ale prirodni katastrofy a pocasi.Proto jsou napriklad Germani Germani.Ty rasy který prezivají v tvrdých podminkach proto maji jiný charakter, nez ty ktery ceakji nekde v Africe kde je celoročně teplo as jim padne kokos na hlavu.Tato imigrace ktera nyni probiha je jen bezvyznamna anomalia, jakmile pride mala ledova, ktera prichazi v dusledku zmen termohalinniho vymeniku, nebo v dusledku erupce sopek (Vesuv us ma nejvyssi cas) kazdych par set let, tyto imigranti odtahnou rychlej nez pritahli a rasovy charkter evropske populace bude zachovan.Neposlouchejte blaboly blbecku, kteri vladnou momentalne diky klimaticke anomalii, ktera se objevuje velmi zridka a umozni kratkodobe neunosny narust populace, ktera nasledne behem par let zmizi v dusledku hladomoru, i spolu s temato srandovnima rezimama.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Asi o tom jeste nevis, ale v podstate je dneska diky genovemu vyzkumu zcela prokazano, ze zadne rasy neexistuji. Takovy ty zavery, ze je indoevropska, africka, australska a mongolska rasa, byly v podstate vyvraceny a dnes se uz vi, ze puvodni clovek byl cerny. A tzv. bila rasa vznikla jen pouhym odchodem nekterych cernych obyvatel Zeme na sever a jejich postupnemu se prizpusobeni mistnim podminkam. Minimum slunce pak uz jen v probihajici evoluci zapricinilo vybeleni kuze, kterou uz se nebylo treba proti Slunci chranit. Tudiz v podstate neni duvod se nedomnivat, ze i dnesni "cmoudi" nemohou casem nastoupit stejnou cestu, ale samozrejme by to znamenalo pozasataveni evropske evoluce na tisice let. Pravdepodobne by pak teda skutecne vedouci postaveni civilizace prevzal nekdo jiny treba ti Cinane, kteri maji dobre nakroceno a divoke kmenove uskupeni si do zeme nepousteji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, samozřejmě, že existují rasy. Že vznikly všechny z jedné je irelevantní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pak je ale otazka co je to rasa. Je Sved jina rasa nez Spanel? Vypadaji preci uplne jinak.

Navic se vi, ze v ramci urciteho socialniho, kulturniho a geografickeho prostredi prebiraji prvni shodne znaky lide uz po ctyrech generacich. Kde teda oddelit to co uz je jina rasa a co je jeste natolik rozdilne neni?

Dalsi problem je u Africanu ve smyslu cernochu (tzv. negroidni rasy), zasadni je tam totiz to, ze v podstate jedinny spolecny urcujici znak je barva pleti. Je barva pleti natolik dulezita, ze na jejim zaklade je mozne definovat rasu? Problem "cerne rasy" je totiz to, ze nekteri cernosi jsou si vice podobni s nekterymi Evropany nez s jinymi cernochy a stejne tak to plati o nekterych cernosich a nekterych Asiatech. V tomto duchu je pak nesmyslne mluvit o rasach a zatim nikdo nevymyslel zadne lepsi deleni a asi i nikdy nevymysli.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zasadni je tam totiz to, ze v podstate jedinny spolecny urcujici znak je barva pleti.

ehm to jako vážne ? :D a dost do jsi vyčetl kde ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Soucasna antropologicka literatura i genovy vyzkum se tim dost zabyva. Nemyslim, ze ma cenu nad takto jednoznacnymi zavery vubec smysl diskutovat. Je proste holou skutecnosti, ze cernosi z ruznych oblasti si nejsou zdaleka tak podobni jako cernosi z jedne oblasti a belosi z jine oblasti. At tedy zatvrzeli obhajci ras predlozi jedinny dukaz, ze nasli vetsi podobnost mezi cernochy z ruznych oblasti nez belochy i mimo barvu pleti. (Zadny neexistuje.)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

takhle prave urcovani rasy funguje :) na zaklade spolecnych znaku ...

"Nemyslim, ze ma cenu nad takto jednoznacnymi zavery vubec smysl diskutovat."

jasne tohle mi staci ;) dalsi clovek co si neumi udelat vlastni nazor a jen zatvrzele papouskuje ty cizi :)
ano vzdy existuje jen jedna subjektivni pravda akorat se kazdou chvili ty pravdy meni dle novych poznatku nebo prevykladani tech starych :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenomze jsme stale u toho sameho problemu. Proc ma byt barva pleti vic dulezitym znakem nez treba velikost hlavy? Vzdyt barva pleti je jen kvuli ochrane pred Sluncem, kterou proste v Africe potrebuji zatimco v Evrope mnohem mene, dokonce jsou lide tim svetlejsi, cim ziji severneji? Takze opet opakuji otazku, je Spanel a Sved kazdy jine rasy? (Mam na mysli domorodeho Vikinga, nikoli naplaveninu.)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to uz tu nekdo chce urcovat rasu dle statni prislusnosti :) ale chapu jak to bylo mysleno .....jak jinak rozlisovat prime i neprime fyziologicke rozdily apod. mezi jednotlivymi skupinami lidi proste nerikame tomu ruzovy vlacek plny lasky ale tak nejak jsme se vzajemne dohodly ze to budeme oznacovat slovem rasa ze nemuzeme i dnes dohodnou na tom kolik trid/podskupin atd bude celkem je vec druha :) nechceme preci skoncit jak u babylonske veze a proto nejake nazvoslovi standardizujeme aby jsme se vubec byli schopni dohoudnout a vzajemne spolupracovat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pánové nevím co tady vedete za diskuzi,ale rasu poznáte i když vám předložím kostru bez kůže a bezproblému poznáte jestli to je afričan nebo číňan nebo člověk evropského typu.

Zapomínáte na "myší" experiment, že lidé se mají v evropě tak dobře/špatně že se noví potomci nerodí, že pro přežití je potřeba aby rodiče měli 2,5děcka a nyní to je pod 1,9, proto se Makrela snaží dovézt ty "samce" co znásilňujou, aby vyvolala zvýšení porodnosti protože jinak evropa vymírá. Ale ono je to vlastně dobře že vymírá, řekl bych že to je přirozená hladina nasycní člověkem a že hustota zabydlení evropy je už natolik velká že se prostě populace snižuje. Právě že těmito zásahy to bude horší... jenže makrela to potřebuje kvůli růstu HDP, kvůli tisknutí peněz, kvůli tomu aby udržela továrny a trh. Jenže tržní hospodářství s kapitalismem je prostě smyčka, která způsobuje inflaci, která prost roste a není možné donekonečna růst. Planeta má konečný rozměr a není možné ji přeplnit. Ekonomika založena na růstu musí dosáhnout extrému, maxima a pak následuje zastavení a nebo kolaps, aby zase mohla růst. Možná že Makrela s kolapsem počítá a chce ho vyvolat, pokud má v ruce opratě kolapsu a může je řídit, tak si tím upevní moc ad hoc natrvalo. A po kolapsu tady bude úplně jiná civilizace...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ad: "A tzv. bila rasa vznikla jen pouhym odchodem nekterych cernych obyvatel Zeme na sever a jejich postupnemu se prizpusobeni mistnim podminkam. "

Genetikou se nezabyvam, ale tahle informace je v rozporu s tim, co je publikovano ve vedecke literature. Viz napr. http://www.livescience.com/42933-humans-carry-20-percent-neanderthal-gen... .

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to že mezi člověkem a opicí nebyl dosud nalezený mezičlánek a tak se nabízí teorie zásahu z vnějšku, která přesahuje rámec této diskuze a hlavně méně chápaví a retardovaní čtenáři by mohli utrpět závažné psychické problémy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky mezi současnouopicí a člověkem žádný takový článek nikdo nehledá, protože není. Ovšem těch mezičlánků našeho vývoje už bylo nalezeno docela dost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ne ne, vy mluvite o homo-xxx neboli cestu člověka neandrtálce přes člověka vzpřímeného až po člověka moderního typu sapiens-sapiens, ano tato cesta je doložená, ale chybí článek mezi opicí a prvním označením homo neandrtalis. Prostě něco co by naznačovalo jak proběhla proměna, protože jsou rozdílné jak lebky tak kostra.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A nemáte to nějak popletené? Není žádná cesta od neandertálce přes člověka vzpřímeného k nám. Člověk vzpřímený byl předchůdcem nás i neandertálců. K jeho předchůdcům zase patří australopithekové a další, kde už je podobností s opicemi docela dost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jasně v těch homouších se nevyznám myslel jsem prostě celou tu řadu jak šla po sobě. Ale i mezi ním i opicí jsou prostě příliš velké rozdíly bez nějakého evolučního mezikroku, kdyby mi jen ten článek google nabídl, ale né a né ho nalézt. No nic stejně to je jedno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc by to melo byt v rozporu? Homo Sapiens Sapiens vznikl v Africe odkud se rozsiril po cele Zemi. V Evrope narazil na neandrtalce se kterymi se castecne krizil a proto maji dnesni lide vetsi ci mensi procento neandrtalske DNA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad: "a proto maji dnesni lide vetsi ci mensi procento neandrtalske DNA."

Ano, ale jde o to, že v Evropě mají to množství neandrtálské DNA větší než v Africe. A v Asii ho mají ještě větší. Netvrdím, že množství neandrtálské DNA definuje rasu. Jen jsem se ohradil vůči tvrzení, že Evropané jsou jen vybělená varianta Afričanů. S touto hypotézou se pracovalo před tím, než se zjistilo, že docházelo ke křížení moderního člověka a neandrtálců. Ale jak už jsem psal: Já se tím nezabývám a do hloubky tomu nerozumím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Evropska civilizace nezanika, Germani prezili horsi situace, nez je par cmoudu z Afriky, kteri rychle pomrznou a nebo chcipnou hlady jakmile trochu prituhne, coz bude velmi brzo.Cela svetova populace se pak snizi zhruba na par set milionu jedincu, protoze vic zeme neni schopna dlouhodobe uzivit, takze chcipnou hlady coz tvrdim uz mnoho let, ale lidi se (zatim) smějou.Posledni výzkumy to ale jasne dokazuji, ze k temto ledovým dobám, kdy je v lete kolem nuly (krome tropickych pasem), dochazi v pravidelnych intervalech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, tak hlavne aby doba ledova prisla driv nez slimaci Germany vystrilej. Velkou vyhodou, jak ty rikas "cmoudu" je jejich organizovanost a to ze maji jakysi plan. Naproti tomu Germani a nejen ti jsou jen pasivni prihlizitele, kterych muze byt velmi rychle mene nez "cmoudu" a pak uz to bude lehky, obava z dalsi genocidy je podle meho nazoru zcela opravnena.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

tak ono nám to může být jedno... jednou za 36000 let prostě nastane restart a vím že slimáci se svou inteliganencí tenhle restart jen tak nerozchodí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:D, prej organizovanost :D. Muslimove, kteri bojuji hlavne mezi sebou a von to nazve organizovanost. Vis vubec, co to slovo znamena? Kdyby Muslimove byli aspon trochu organizovany, tak nejen ze by Izrael uz davno neexistoval, ale hlavne by ani nemel sanci nikdy vzniknout. Vzdyt se staci podivat na tu situaci tam. USA tam pichne klacek a misto aby se obratili proti nim, tak o to vic za zacnou mydlit mezi sebou. Tomu se nerika organizovanost, ale absolutni chaos.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ach ti tupi, zmateni ale rozcileni bili heterosexulani frustrati.... :-|
To je ta blizici se zkaza Evropy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak, mam toho dost.. tenhle web se definitivne z webu o IT novinkach stal jakousi trumpovsko-babisovsko-aeronetskou verzi stupidni politicke propagandy... No , aspon prestanu byt lny si hledat inforamce v anglictine.
Sbohem a bez satecku

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

'' verzi stupidni politicke propagandy''

jj, jak si lidi zvoli koho nechci, uz to neni demokracie ale propaganda (: prave tim se ridej nemci.. volby musej dopadnout demokraticky jak chceme my i kdyby se to muselo cenzurou prosadit ((:

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Nemci se jeste ridi logikou a fakty. A kdyz maji (mimojine) od rozvedky jasne dukazy o informacni valce vedene ruskem, snazi se tomu prispusobit.
S cim mate problem vy? Ze potlacuji lzi a desinformace vaseho oblibeneho diktatora? Uplne z vas kape ta nenavist...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pozdravuj na Klinice...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

no-X v tom ignoranství poněkud vyniká. Jm. jsem mu několikrát korigoval bláboly o Amazonu a územním plánování, pro které jsou v ČR závazné zákony, vyhlášky a platné Územní plány, ale bez sebe menšího efektu. Příště dezinformační blábol zopakoval zas, bez sebemenší snahy pronikonut do problebatiky nebo se informovat o realitě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Boj o koryta s pomocí jistých vlivů, je to furt dokola... Řídím se touto frází z jedné hry už od mateřské školky: Ať je to ten nebo ten, praštíme ho koštětem... Jen si v současnosti nějak nejsu jistej, co že by to mělo být za "košťata" :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zase to bekotanie o cenzure. lol

Zuri informacna vojna, hordy ruskyo-platenych cloveko-botov boli dokazane a potvrdene
Funguje to aj na lokalnej urovni, na slovensku trebars hordy kotlebovcov co sa zibehaju pod hocijakym clankom o nich.
Chcete mi akoze tvrdit ze neni rozumne aby nato staty reagovali? Na novy druh hrozby? Informacna kultura a spolocnost neustale rastie, kazdy ma v kapse zariadenie s pristupom na net a spravam na nom. To naozaj chcete aby to bolo zaplavene hoaxom cele?

Ako by ste tento problem riesili vy? Obzvlast paradoxne v spolocnosti kde IT vzdelanost je na brutalnom minime a absolutna vacsina ludi nevie rozoznat co citaju, nevie ani pouzivat zariadenie s ktorym na net pristupuju a neveida sa ani chovat na nom.

Je povinnostou kazdeho zakonodarneho uskupenia chranit svojich obcanov ktory pod ochranu jeho zakonov patria.

To ze vy ste zaprdeny vo svojich nazoroch neznamena ze to niesu potrebne kroky, obzvlast do buducna, pretoze sa to bude len zhorsovat. Fake news je velky problem a ignorovat ho sa nikomu neoplati.
Potom sa tu na slovensku volia nacisti do parlamentu a ludia tomu este veria ze urobia "poriadok" hoci sa jedna o najhlupejsiu a najskorumpovanejsiu grupu aka sa vobec uchadzala o hlasy ludi (a aj ich dostala). A to uz je co povedat po meciarizme. A ani to nepotrebuju schovat pretoze ich hoax grupy to zametu vzdy do outu.

Preco amerika vynaklada nehorazne miliardy na sledovanie vsetkeho obsahu. No pretoze musia, pretoze je to nove bojsko kde sa zvadzaju nove vojny a len idiot by sa nechcel odstat o krok napred a zostal v zavese.
Neschvalujem to ale je najivne predpokladat ze to nieje potrebne resp. nebude sa to diat.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jasny, takze podle tebe jsou lidi tak hloupy, ze potrebujou ochranu zakonodarcu, to je pochopitelne, jenze je tu maly problem, zakonodarci jsou taky lidi, tudiz potrebujou z te zcela jasne definice take ochranu, jenze kdo chrani lidi - zakonodarce, aby nemohli vymyslet hloupe zakony treba na cenzuru internetu? Nikdo a to po cele jejich volebni obdobi. Dostavame se tak do svizelne situace, kdy mimo obdobi voleb ma cast stejne hloupych lidi ochranovat jine hloupe lidi, a vsichni az na uplne nejhloupejsi vidime, jak moc hloupe to delaji. Dokonaly Kocourkov.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podle toho co se běžně mezi lidmi na FB sdílí za hoaxy a dezinformace, tak ano.
Perly viz. např.:
http://manipulatori.cz/hoax-eu-chce-zrusit-pismeno-r/
http://manipulatori.cz/lexikon/hoax/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a jak teda vysletlis, ze v nemecku vyhrali nackove? u nas bolsevici?
ve volbach je tupe lopaty (jako ty) zvolili...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Ako by ste tento problem riesili vy?"

Jaky problem? Ze se blbec necha napalit? Ano necha, ale vzdyt to tak bylo od pocatku veku a zadna veda se z toho nedelala. Proti blbcum je jedinne ucinne reseni: skola (vzdelavat se, vzdelavat se, vzdelavat se). Vis kdo uz to rikal? :-D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

blekotani o cernobilem svete a jednostrane desinformacni valce je opravdu LOL

to by me zajimalo k cemu potrebujeme lzi a mlzeni vychazejici od nasich vlad a verejnopravnich medii ?
a ted jeste k tomu pridaji oficialni cenzuru pravdy ktera se jim nehodi a obcas cenzuruji i nejakou tu polopravdu ci lez aby se nereklo ...

bohuzel uz i soucasna praxe potvrzuje to ze se cenzuruje hlavne pravda !! a ted to budou mit jeste ofiko pod zastitou zastupnych duvodu :)

boj proti lzim je naprosto v poradku ale kdo a na jakem zaklade spolehlive rozhodne ze to neni pravda ? >>>. kdyby nam doted nelhali byla by duvera v takovy system mnohem vetsi a proslo by jim to hladceji ...

jestli kazdou lez analyzuji a okomentuji kazdou nepravdu vc. dodani dukazu ktere takovou nepravdu vyvrati a dany prispevek bude stale volne dostupny nemel bych s tim problem

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

no pro vás to platí dvojnásob. Rusští botové byli odhlaeni to máte pravdu, ale nikde nic nepropagovali, jen klikali na reklamu a zvedali návštěvnost reklam ze kterých pak jejich tvořitelé inkasovali nemalé částky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to pomerne smutne, ale je to tak. Mnoho ludi nespozna kravinu alebo propagandu ani toho najocividnejsieho druhu. A ak je podporovana zpoza hranic, nema ani realnu opoziciu. Ano, su tu weby, co sa snazia vyvracat hluposti - no su to skor dobrovolne projekty a nestihaju proti realne inym statom dotovanej propagandistickej masinerii. Nerad by som sa jenoho rana prebudil v sovietskom zvaze. S Kotlebom je to horsie, tam to ma aj realny zaklad v problemoch ludi, ktore su stale neriesene - tam nepomoze ziadna cenzura ale ako bolo napisane, vzdelanie. To je samozrejme utopia zrejme. Ale zahodil by som cast slobody, len aby som ju nestratil vsetku - a kto si nahovara, ze sa mu bude v nth reich zit lepsie je pravdepodobne nepoucitelny.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"a kto si nahovara, ze sa mu bude v nth reich zit lepsie je pravdepodobne nepoucitelny."

Diky za objektivni hodnoceni EU ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se všem, kteří byli prozíravější než já, za to, že jsem v roce 2004 hlasoval pro vstup do EU.

Ze studentských let pamatuju ještě reálný socialismus a bohužel musím říci, že to, v co EU za těch 12 let zdegenerovala, jej připomíná čím dál víc. Možná je to ještě horší, protože technologicky pokročilejší. Ono se už opravdu opět hraje o to, jestli budeme mít takové svobody jako je svoboda projevu, shromažďování, podnikání... jestli budeme moci svobodně sdílet informace beze strachu ze špehování. Je to děsivé :-(

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ano prosím, popište nám jak jste za reálného socialismu svobodně sdílel ve veřejném prostoru infromce beze strachu ze špehování a spravedlivé odplaty dělnické třídy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je zbytecne. Bolsevik byl proste lepsi nez EU a basta!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych měl mít důvod dívat se na tu dobu růžovými brýlemi, protože jsem byl mladý a zdravý. Ale taky si pamatuji za jaké píchoviny se dalo vyletět ze střední školy, mít pohnojený "kádrový profil" a nedostat se na vysokou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Volby pro vstup do EU jsem doslova zaspal a tedy nehlasoval. Chvili jsem litoval, ale uz davno me to preslo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bude existovat nějaký vyhledávač nepravdivých zpráv, abych se dozvěděl, co se opravdu děje?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Protože tato diskuze stojí totálně za vyližprdel, rád bych se mimo téma chtěl zeptat redakce, zda v poslední době nedošlo k nějaké změně, protože se DIIT stal na mobilu naprosto nečitelný, písmo je strašně malé. Zkoušeno na dvou různých mobilech s Androidem, různé úhlopříčky a rozlišení, vždy Firefoxem mobile.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.