Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nintaus DVD-N9901 (přehrávač DVD, VCD, SVCD, XVCD, DVCD, HDCD, PHOTO CD, CD, MP3)

Obr: Nintaus DVD-N9901 (přehrávač DVD, VCD, SVCD, XVCD, DVCD, HDCD, PHOTO CD, CD, MP3)
Přehrávač DVD, VCD, SVCD, XVCD, DVCD, HDCD, PHOTO CD, CD a MP3 v jednom? Schopnost používat CD, CD-R, CD-RW i DVD-R? Říkáte si, nesmysl, ale bylo by to pěkné? Tak pak si přečtěte recenzi našich externích spolupracovníků.

Kapitoly článků

1.  Nintaus DVD-N9901 (přehrávač DVD, VCD, SVCD, XVCD, DVCD, HDCD, PHOTO CD, CD, MP3)

Nintaus DVD N9901 celkovy pohled
Čínská společnost Nintaus vyrobila velice zajímavý přístroj NINTAUS DVD-N9901. Jde o stolní DVD přehrávač s několika velice obdivuhodnými vlastnostmi, které, pokud vím, zatím nenabízí žádná z renomovaných firem. Přehrávač je možno včlenit do vašeho stávajícího Hi-Fi zařízení šíře 43cm. Přístroj se vyrábí ve dvou barevných provedeních. Světle stříbrné (nemá SCART konektor) a tmavé šampusové metalíze v kombinaci s černým, ve středu umístěním jednořádkovým alfanumerickým displayem a trayem DVD mechaniky. Display postrádá možnost nastavit jas, takže při přímém osvětlení není nejlépe čitelný, ale naopak v přítmí u TV neruší výrazným jasem. Design přístroje každopádně odpovídá vyššímu standardu než do kterého se řadí svou bezkonkurenční cenou. Nintause můžete zakoupit u firmy INS 2000. K přístroji se též připravuje (nebo je již hotov) český manuál.

Nintaus DVD N9901 levá strana
Nintaus DVD N9901 dálkový ovladač
Přehrávač můžete ovládat jak z čelní strany řadou oválných tlačítek, nebo přímo dálkovým ovladačem. Ten bohužel působí oproti zařízení dost nehezkým dojmem a připomíná trochu 10 let staré ovladače českých TV. Na druhou stranu je ale každé tlačítko opatřeno anglickým popiskem, takže nemusíte luštit obrázky a značky.

Pokud se odvážíte přístroj rozebrat, nalezneme uvnitř v levé části zdroj, uprostřed klasickou IDE DVD mechaniku (stejnou jako v počítači - díky ní Nintaus dokáže přehrát disk s videem o jakémkoliv datovém toku) připojenou k motherboardu přístroje v pravé části. Vnitřek je velice profesionálně zpracován, jakož i veškerá kabeláž.

Nintaus DVD N9901 zadní panel
Na zadní straně přístroje nalezneme tyto výstupy:

  • 4x komposit (cinch+scart)
  • 1x Y/C (S-video)
  • 1x RGB (scart)
  • 1x stereo analog
  • 1x 5,1 Dolby Digital+DTS analog
  • 2x digital audio (1x optické)

Nintaus DVD N9901 pravá strana
Přehrávač umí oboustranné i dvouvrstevné DVD disky všech regionů a to jak PAL, tak i NTSC. Dovede přepínat formát výstupu do PALu, NTSC i takových libůstek jako 60Hz PALu, dále je možno si vybrat formát 4:3 či 16:9, (PAN & SCAN, LETTERBOX, WIDE). Nintaus zvládne přehrávat DVD, klasická VideoCD, dále X-VCD (VCD o větším datovém toku či rozlišení, SVCD s videozáznamem v MPEG2, HDCD (nebylo možno odzkoušet). Pak samozřejmě klasická Audio-CD, Photo CD a dokonce i CD s MP3 soubory. MP3 soubory si přehrávač nalezne sám i v podadresářích a pak je popořadě přehrává. Je jen velká škoda že neumí informovat posluchače o názvu skladby, či jejím bitrate. Bitrate zvládá v rozmezí 16-256kbps, ale neumí variable bitrate (což není na škodu a sám se přimlouvám za jeho zrušení ;o) ). Přístroj čte média CD-R, CD-RW i DVD-R.

Přehrávač je vybaven funkcí KARAOKE, která též upřesňuje jeho původ. Pro karaoke má vpředu dva mikrofonní konektory s regulací citlivosti a echa. Další překvapující záležitost jsou dvě gamesky ve stylu Tetrisu a piškvorek.

Kapitoly článků
1.  Nintaus DVD-N9901 (přehrávač DVD, VCD, SVCD, XVCD, DVCD, HDCD, PHOTO CD, CD, MP3)

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nintaus DVD-N9901 (přehrávač DVD, VCD, SVCD, XVCD, DVCD, HDCD, PHOTO CD, CD, MP3)

Čtvrtek, 18 Březen 2004 - 10:02 | Anonym | Ty Pepo, poradim Ti: Kup si neco poradneho a...
Pondělí, 15 Prosinec 2003 - 09:42 | Anonym | Mam problem s NINTAUS DVD-N9901. Rad bych v nem...

Zobrazit diskusi