Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nintaus DVD-N9901 (přehrávač DVD, VCD, SVCD, XVCD, DVCD, HDCD, PHOTO CD, CD, MP3)

Obr: Nintaus DVD-N9901 (přehrávač DVD, VCD, SVCD, XVCD, DVCD, HDCD, PHOTO CD, CD, MP3)
Přehrávač DVD, VCD, SVCD, XVCD, DVCD, HDCD, PHOTO CD, CD a MP3 v jednom? Schopnost používat CD, CD-R, CD-RW i DVD-R? Říkáte si, nesmysl, ale bylo by to pěkné? Tak pak si přečtěte recenzi našich externích spolupracovníků.

Kapitoly článků

2.  Nintaus DVD-N9901 (přehrávač DVD, VCD, SVCD, XVCD, DVCD, HDCD, PHOTO CD, CD, MP3)

Kvalita obrazu je na vysoké úrovni, především použijete-li RGB nebo alespoň Y/C výstupu. Co je zajímavé, že video výstup není nijak chráněn, takže lze pořizovat velice kvalitní kopie z DVD na VHS či S-VHS. Konečně někomu došlo, že jakákoliv ochrana je naprosto k ničemu, jen zbytečně omezuje možnosti přístroje (nemožnost připojení přez video k TV, viditelné rušení obrazu).

Kvalita zvuku u DVD je velmi dobrá, především použijete-li digitální výstup a nějaký Dolby Digital / DTS zesilovač. Vlastní dekódovaný analogový 5.1 výstup bych doporučil pouze při použití starších zesilovačů , které nemají Dolby Digital ale mají 5.1 vstup.

Kvalita zvuku z Audio CD odpovídá nízké cenové kategorii - tak na úrovni CD-ROM v počítačích.

Kvalita MP3 při dostatečném bitrate (podle mě je to 192-256 kbps) je na poslech příjemnější než z SW přehrávačů typu WinAMP s DFX pluginem a výstupem na SB Live!.

Kvalita VCD je taková jaká může být u MPEG1, tedy špatná, nicméně asi koukatelnější než na PC monitoru. Ale při použití S-VCD je už srovnatelná s kvalitou S-VHS či DV (záleží na kvalitě vstupního videa a komprese).

Výhody:

  • příznivá cena
  • jednoduchá obsluha (někdy až příliš)
  • hodně podporovaných formátů disků (DVD, VCD, SVCD, XVCD, DVCD, HDCD, PHOTO CD, CD, MP3)
  • region free (přehraje jakékoliv DVD)
  • výstup neobsahuje Macrovision ochranu (která u všech přehrávačů viditelně ruší obraz, a to i na TV (pokud na vašem stolním přehrávači renomované značky za X desítek tisíc pozorujete bílé čárky v obrazu, tak to způsobuje "geniální ochrana" Macrovision)

Nevýhody:

  • složité vybírání skladeb/tracků s číslem vyšším než 10 (nejde volit dvojmístné číslo, je zde pouze přepínač +10 , takže pro skladbu cislo 125 musite zmačknout 36x !!! tlačítko na dálkovém ovladači - průměrné CD s MP3 má 150-200 písniček)
  • po vypnutí přístroje dálkovým ovládáním do Stand-By režimu se opětovné zapnutí v případě že nemáte po ruce ovladač musí provést mechanickým vypínačem tak, že přístroj nejdříve vypnete a pote znova zapnete ;o(
  • možná bych víc ocenil místo 2 vstupů pro karaoke jeden výstup pro sluchátka
  • Photo CD bere jen originální od Kodaka

Takže kdo chce přehrávat DVD, poslouchat MP3 či experimentovat s dalšími formáty a nechce u toho poslouchat hukot počítače, tak ten asi nemůže nesáhnout po tomto velice zajímavém výrobku!

Cena: 14 989,- Včetně DPH


Marek Dostál, Petr Beránek

Kapitoly článků
2.  Nintaus DVD-N9901 (přehrávač DVD, VCD, SVCD, XVCD, DVCD, HDCD, PHOTO CD, CD, MP3)

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nintaus DVD-N9901 (přehrávač DVD, VCD, SVCD, XVCD, DVCD, HDCD, PHOTO CD, CD, MP3)

Čtvrtek, 18 Březen 2004 - 10:02 | Anonym | Ty Pepo, poradim Ti: Kup si neco poradneho a...
Pondělí, 15 Prosinec 2003 - 09:42 | Anonym | Mam problem s NINTAUS DVD-N9901. Rad bych v nem...

Zobrazit diskusi