Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nintendo Switch bude podporovat Vulkan, SoC poběží na nižších taktech

Nechám stranou tu nízkou frekvenci, které beztak nevěřím a zaměřím se na zbytek. HW mají některé mobily a tablety lepší a jde k nim připojit plnohodnotný gamepad a ne tu pidi-trapnost od zdegenerovaného nintenda. Herní tablety s tlačítky pro hraní taky existují. Mohou zaujmout jedině cenou.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

filozofia Nintenda nie je nabušený hw, ale vlastné hry + koncept. V Japonsku sa to na tuty bude predávať dobre a zvyšok sveta je im aj tak tradične u prdele.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Samozrejme" Nintendo ma zvysok sveta ma u prdele.... Asi koli tomu vyexpeduju množstvo kusov do celeho sveta, spravia marketingovu kampan pre zapadne trhy a potom sa pozeraju na to ako im tie konzoly celosvetovo stoja nehybne na skladoch, sada na nich prach a len sa vytesuju z predajov v Japonsku. :D

Uplny nezmysel, taketo hluposti pišu zvyčajne Nintendo fanboys.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

chlapec je nejspíš zapálený fanoušek Japonska ;D... Ale správně to je: Nintendu je celá Evropa u prdele, jeho zajímá nejvíc Japonský trh (což je logický) a pak hlavně Americký, který mu generuje ohromný zisky. Austrálii pro jistotu aby se nemuseli namáhat mají pod stejnou produkcí jako Amerika... Mno a Evropa je jim upřímně u prdele... Viz. zpožděné vydání New Nintendo 3DS, vydané hry se spožděním v Evropě v malým počtu... mno a nakonec, přenechání distribuce nějakýmu Conquestu, který už víc jak roky není schopný udělat pořádnou webku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vulkan na podtaktovanym maxwellu.. notyvole (:

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Narozdíl od AMD produktů to bude fungovat, bude tam fungovat i lépe OpenGL, to odjakživa jede na NV lépe. Takže AMD zase utře a NVIDIA si ukousne další kus koláče. Navíc to nebude topit a vydrží to dlouho na baterku, takže palec nahoru.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Na nefunkcni produkty se PS4/Pro a XBOX1 prodavaji az neskutecne dobre, vlastne nejlip v cele svoji historii.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Čímdál víc to zavání průserem jak Brno (pokud jste z Brna, dosaďte si Prahu).
Na téhle konzoli zůstává zajimavé jen její jméno. "Switch" je v SM terminologii označení jedince, který umí hrát dominantní i submisivní roli

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A dle čeho soudíte, že je to průser???

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takže z vrchu to převálcují konzole xbox a PS (obojí na AMD), tady starý maxwelík na ně nemá dost síly a zespodu to zase rozbijí mnohem všestranější hiend mobily a tablety se snapdragony 820 a podobně. Snaží se to být kompromis mezi obojím a to je kámen úrazu, protože kompromis nevyniká ničím. Člověk stejně telefon potřebuje, tak si rovnou koupí hiend a k tomu za dotovanou cenu PSko s RX480. Takže už jen zůstavají skalní příznivci Nintenda, kteří tvrdí, že Nintendo má "jinou" filozofii. Budiž, ale plesnivý maxwell rozhodně není ta "must buy" featura jak to tu prezentujete. U těhle spotřebáků 99,9% kupujících vůbec nezajímá co je tam za čipy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koupí si rovnou hi-end telefon. A ten je jako za kolik? 15k a výše? A bude mít tak velký displej jako NXko? Ten vypadá rozměrem minimálně na phablety, což s sebou asi uživatelé nebudou chtít tahat každý den. A jak mají hi-end telefony vyřešenou dokovací stanici? A jestli ano, potom opět otázka - za kolik? Jo, streamovat z telefonu již také jde, ale takovéhle řešení mi připadá elegantnější, už jen s ohledem na baterii. Když mi kiksne konzole, tak to nějak zvlášť nevadí, pokud nejsem závislák, pokud telefon, potom je to mnohem horší. Jo, můžu s sebou tahat powerbanku, ale lepší powerbanky s větší kapacitou rozhodně nejsou pidižvíci a dost váží. A že je tam Maxwell, to je, bohužel, z nouze ctnost, v článku bylo napsáno, proč tomu tak je. Což ovšem v tomhle případě opravdu bohužel pro Nintendo. Takže se uvidí, jak se situace bude vyvíjet. V každém případě mi to připadá jak situace s WP, kdy milióny uživatelů androidu v životě nedrželi v ruce WP, ale "fundovaných" komentářů mají spoustu. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Buď v klidu, já nejsem ten případ, víc než 3 roky jedu na Lumii 1520, pár dní zpět jsem měl opět oficiální update win10. Univerzální apky jsou super. Zvažuju přechod na 950XL, dokud jsou na trhu. Dají se sehnat už za 8, chtěl bych taky vyzkoušet continuum. Průmérnému managerovi to nahradí stolní počítač (web, outlook, office včetně VPN)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nu, alespoň v těch telefonech se shodneme (osobně jsem pořídil 950tku, dokud jsou), na ty konzole se holt díváme každý jinak. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wii se taky všichni smáli, jak je slabé a pak se ho prodalo 100 mil. ks. :o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

presne a aspon emulator nebude tak narocnej az si budu chtit zahrat novej xenoblade :P

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Sakra a ja som si myslel, že Maxwell Vulkán nepodporuje. Kde som to len čítal? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono když se chce, spousta věcí jde. A takovýhle zadavatel si asi může diktovat technické požadavky více než jiní...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě funguje Vulkan na Kepleru naprosto v pohodě.

Na druhou stranu jsem se dnes snažil rozjet debian na Latitude E5570, který má grafickou kartu Radeon R7 M370 a je to naprosto nereálné rozjet tam akceleraci, funguje jen ten Intel, ten Radeon je tam jen na parádu.

Ty ovladače nejdou ani nainstalovat, buď jen konzole a nefunkční xka nebo black screen. Takže k čemu mi tam je podpora Vulkanu když to vlastně ani nefunguje?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mne funguje Vulkán tiež super na Keplery. Dokonca mi v DOOMovi v 2K oproti OpenGL zdvihol výkon na GTX780 o tretinu. Sám som bol z toho prekvapený.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč jste si vybral zrovna tenhle stroj Franku? Nebo Atlasi? Neumíte před nákupem googlit? Ve winech funguje na tomhle stroji grafika v pohodě, včetně Enduro, máme jich ve firmě desítky. On snad snad pod linuxem optimus fungoval, nemusím Vám postovat ono slavné Linusovo video na adresu Nvidie optimusu že ne? Jen záměrně hledáte scénář abyste mohl demonstrovat své myšlenky. Snad jste si ten notebook nevybral jen kvůli tomuhle, to by bylo opravdu smutné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně z jeho příspěvku vůbec nevyčetl, že je to jeho ntb. :-o Ale holt je někdo machr. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jste jeho alter ego, minime nebo rozdvojená osobnost? Každý příspěvek na jeho obranu, umí mluvit sám

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem ani jedno, jen se mi nelíbí, že někoho napadáte bez jakýchkoliv znalostí základních údajů. :-o

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Já osobně z jeho příspěvku vůbec nevyčetl, že je to jeho ntb. :-o Ale holt je někdo machr. ;-)"

Když nevíte co znamená Latitude E5570 a když vás ani název grafiky (Radeon R7 M370) s M jako mobilní netrkne, tak použijte google. Pak by jste zjistil, že se jedná od notebook Dell Latitude. Místo toho jste to právě vy, kdo napadá MACHINA, aniž by vám došlo, že se jedná o notebook a mobilní grafiku. Takže jste se akorát pěkně ztrapnil a jen v tom pokračujete.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vulkan podporuje. Akorat ty asynchronni shadery jsou takove vicemene synchronni ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

JJ. Ja viem. Niekto ale kvôli tomu tvrdí, že Maxwell podporu Vulkánu nemá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podporu má, to jo. Jestli ono by se správně nemělo psát, že je s Vulkanem kompatibilní. To by fanATIci ani nVidioti nemohli namítat shola nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhľadom na to, že som tu už čítal aj "názory" typu "NV AS iba emuluje a compute úlohy počíta CPU namiesto GPU", tak by asi viacerým bolo treba vysvetliť slovo kompatibilný.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.