Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Výroba notebooků s čipy Qualcomm Snapdragon S4 již běží

Zásadní nevýhodou bude absence total commannderu pro winRT ;) Jinak BFU si zvykly na Android, zvyknou si i na tohle.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mě nechybí Total Commander ani ve Windows 7.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že ne. Toto je něco jako chromebook, kde je tomu konec?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Total Commander uz je i pro Andoid ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dúfam že používanie WinRT bude podmienené online pripojením na internet...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle bude fail. Funkci zařízení, na kterém se dá pohodlně browsit v posteli, prohlížet fotky, apod. v pohodě zastanou tablety. Na ty ostatní "složitější" úlohy už raději x86 notebook.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm... takže výrobce bude muset zajistit, aby na daném zařízení nejelo nic jiného než Windows RT. Tak se mi zdá, že EK bude mít zase o zábavu postaráno, a zcela právem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak sem s nima! Toshiba AC100 byl jeste nevyladeny prototyp (malo USB, bez dotykoveho displeje, Office), tak uz bych rad mel neco opravdu pouzitelneho. Notebook to sice nenahradi, ale na blbnuti na cesty...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle jsem nějak nepochopil. Není mi jasné, proč na větu, která řeší prodej hardwaru bez operačního systému, reaguješ odstavcem textu o zacházení s počítačem, který má předinstalovaný OS :-).

To je ale vedlejší. Podstatné je, že se každý výrobce snaží dosáhnout co nejvyšší úrovně blbuvzdornosti. Je to prevence před neoprávněnými reklamacemi, které jsou pbvykle důsledkem neschopnosti uživatele. I když je reklamace neoprávněná, musí její vyřízení výrobce danému subjektu (např. servisu) uhradit, takže se tomu snaží všemi prostředky předcházet.

Další věc je pověst - takovéhle věci se mezi BFU strašně snadno rozšíří a zažijí. Příkladem může být stálý odpor k Vistám. I když je v současnosti rozdíl mezi Vistami a sedmičkami z hlediska uživatele zanedbatelný až nulový, stále se setkávám s histerickými reakcemi typu "hlavně mi tam neinstaluj ty Visty, ty jsou nejhorší". Samozřejmě pak ten člověk mlčí, když se zeptám, v čem jsou špatný, nebo proč mu vadí Visty, ale se sedmičkama nemá problém :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tu možnou snahu o blbovzdornost chápu, ale pořád to je příliš slabý argument na to, aby výrobce znemožnil instalaci jiného OS. To není o blbovzdornosti, ale o nekalém způsobu zajištění pozice na trhu ze strany MS. Pokud by šlo o skutečnou blbovzdornost, dá se to vyřešit např. nějakým přepínačem v setupu, který povolí použití nepodepsaného zavaděče (nebo jak by se ta "ochrana" řešila), a tam se stejně BFU nedostane a jestli jo, tak si systém může rozvrtat i bez instalace jiného OS. Nebo můžou dodávat nějakou "read-onyl" flashku pro obnovu systému, fantazii se meze nekladou a dá se to zajistit na tisíc a jeden (lepší) způsob.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já teda nevím, žádný androidí tablet nevlastním, ale co jsem tak četl tak ani na androidí tablety nejde nějak jednoduše nainstalovat jiný systém (o nějakém shellu běžícím jako appka v androidu nemluvím), takže je to vlastně úplně ta samá situace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem ale nikde nepsal, že by to snad na tabletech bylo v pořádku :-). Nějak to většinou jde, myslím, ale spíš za pomoci bezpečnostních děr. Já si nemůžu pomoct, ale pro podobná omezení neexistuje z technického hlediska dostatečný důvod (vždycky se to dá vyřešit i jinak) a každý by měl mít možnost provozovat si na svém železe cokoliv, co bude chtít. Chápu, že tak 99 % uživatelům to bude jedno, ale proč tomu zbylému procentu naprosto zbytečně tu možnost brát?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.