Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nová Nokia - finská klasika se vrací

Mam snad jedinny dotaz k textu clanku: Je jeste vubec koho monetizovat?
---
Pravda je, ze my (Ceska republika) nejsme ukazatel Evropy nebo sveta uz proto, ze lide tu jsou technicky dost na vysi a v podstate je to tu samej hightech fanousek :-). Nicmene minimalne v CR to podle meho nazoru fungovat nebude a Nokie nebo jakoNokie se tu neprosadi, trh je nasycen a lide uz si zvykli na jine znacky. Nakonec jeden z nejvetsich expertu na mobilni telefony, doporucuje z Floridy Huawei a na to lide slysi vic nez na nejakou Nokia.
---
Kolik je tech co si koupili Lumii kvuli tomu, ze to byla Nokia? Tipl bych si, ze max 0,5%, zbytek z tech 5% si to kupoval kvuli Microsoftu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lumii si 99,9% lidi nekoupilo právě proto že to je Microsoft. A nevím co tady zavádíš móresy, Nokie je brutální značka na kterou min. moje generace vzpomíná se želvými slzičkami. Nokia znamenal nezničitelný telefon s vydrží v řádech týdnů! Takže se nedivím že se vrátí a rozhodně o zájemce nebude mít nouzi. Ony všechny ty tablety a androidy a smartfouny a ifouny jednou splasknou jak bublina a zase se vrátíme na stromy a nebo bude zase jiná technologie...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ale ano, vzpominame se slzou v oku, ale v tom to prave je, Nokia uz je jen ta vzpominka. Dneska uz i bezny cesky uzivatel, ktery se o telefony nijak nezajima, zna Huawei, zna Samsung, .... Nokia je pro lidi synonymum minulosti, synonymum hloupych telefonu a otazka je kolik si takove jeste dnes lidi koupi. Netvrdim samozrejme, ze se neproda ani jeden kus, ale slava zaslych casu je nenavratne pryc.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Jen jedna malá bezvýznamná technická.... Jak pro koho je Nokia uz jen ta vzpominka. Já ještě i dnes každodenně používám Nokii N900 a stále ten telefon splňuje naprosto všechny požadavky, které od telefonu očekávám. Navíc jsem si pro něj pár prográmků vytvořil/upravil sám - do SDK pro Android už bych nejspíš neměl sílu/entuziasmus/celkovou mentální kapacitu pronikat. :p
Pokud chci brouzdat po internetu někde venku mimo kanclstůl s výkonným dektopem, což se stává zcela vyjímečně, tak si k tomu ssebou vezmu 1,5kg ultrabook, který mě nabídne výkon stále řádově lepší než je výkon i těch nejvýkonnějších současných mobilů. Na všechno ostatní mě stačí ta zmíněná N900.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

no suhlas napriklad mam doma funkcnu e60 a nefunkcnu e65.
To boli este finske nokie a boli na SYmbiane.
keby bolo cosi take aj velkostne aj klavesnicou bol by som spokojny.
teraz Xiami Redmi 2, BlackBerry 9720 a iPhone 5s .... (BB kvoli firme mame vlastny bbserver)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

No vidis a pak su tu taki, ktorym vykonny smartphone spravi rovnaku pracu kdekolvek su a nahradi z 99% tvoj 1.5kg ultrabook, ktory si urcite nebudu brat vsade sebou. rozumej, na to, aby som si precital email a odpovedal, pozrej spoj, pocasie, vysledky zapasov, ci sa dorozumel so znamymi, nebudem tahat 1.5kg a uz vobec nie v kapse. A 9 z 10 veci, ku ktorym smartphone vyuzivam, som rozhodne schopny vyriesit promtnejsie, nez niekto s ultrabookom, ktory sa musi nalogovat/prebudit, pripojit k netu a podobne.. Takze ako velmi subjektivny nazor beriem, ako generalizaciu vsak vobec. Pre mna i mnohych absolutne nezmysel. A to pisem ako majitel sluzobneho ultrabooku, ktory lezi doma na stole a vyuzivam ho iba v praci. Co sa o telefone povedat neda - pravy opak.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Manželka jede furt na 6210 a je naprosto spokojená :)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

"Nokia znamenal nezničitelný telefon s vydrží v řádech týdnů"

Tot pravda, akorat ze ty nove Nokie budou nejspis uplne obycejne smartfouny s obycejnym Androidem a obycejnou vydrzi 1-2 dni... Rad bych se mylil, ale mam takovej pocit ze proste chteji ryzovat na znacce...

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

To tě docela lituji.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Lide si svykli? Tak se jich zeptej.

Nokia zna kazdy, co je Huawei bude vedet par lidi, zbytek bud nevi nebo rekne ze je to praci prasek, nekdo celkem psravne trefi modem.

Nicmene kdyz ja si objednam nejakeho teleonu nebo tabletu vic nez 1000 kusu, tak mi tam Cinan napise co budu chtit - a presne timhle zpusobem bude nova Nokia Nokii - a do toho firmware ve stylu vydej a zapomen, jak je u Android zarizeni zvykem.

Proste bude to milionty paty vyrobce lacine elektroniky s Androidem.

Microsoft telefony si spousta lidi kupuje prave proto, ze tam neni Lagdroid a i laciny telefon je opravdu hodne rychly a po par msicich se nemusi resetovat do tovarniho nastaveni.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

O rychlosti lacine Lumie muzes vypravet nejakym joudum nekde od lopaty, ale tady jsi k smichu.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Redmarx: +100000 bludišťáků

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nevim ale kolega ma trapnou L 535 za 2k a porad beha paradne a plynule znam i par lidi co maji dodnes L 520 a taky zadny problem ale naopak znam plno lidi s adroidimi bazmeky za nekolikanasobne vyssi ceny a nadavaji na ne a to nepocitam ty chudaky co maji ty cinske no-name sunty to ma zivotnost kolikrat max par mesicu ... osobne mam L830 a LG G Flex2 a oba si nemohu vynachvalit :)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Mám nokii C2 a nepamatuji si kdy jsem ji naposledy nabíjel...

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

aaaaa, pan je znalec :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, dobry vtip :D Dodnes sa smejem kolegovi s Lumiou 930, jak je to pomale, zavsivavene, bez aplikaciek a loading obrazovku vida castejsie, nez je zdrave. Ci uz sa jedna o prehliadanie fotiek, spustanie aplikacii alebo webu. ;)

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Lide si svykli? Tak se jich zeptej co kdo zna za znacky - ale kazdeho koho znas, ne jen tech par lidi co maji chytre telefony..

Nokii zna kazdy, co je Huawei bude vedet par lidi, zbytek bud nevi nebo rekne ze je to praci prasek, nekdo celkem spravne trefi modem. O tom, ze Huawei vyrabi telefony naprosta vetsina lidi nevi.

Kdyz ja si objednam nejakeho telefonu nebo tabletu vic nez 1000 kusu, tak mi tam Cinan napise co budu chtit - a presne timhle zpusobem bude nova Nokia Nokii - a do toho firmware ve stylu vydej a zapomen, jak je u Android zarizeni zvykem. Proste bude to milionty paty vyrobce lacine elektroniky s Androidem.

Microsoft telefony si spousta lidi kupuje prave proto, ze tam neni Lagdroid a i laciny telefon je opravdu hodne rychly a po par mesicich se nemusi resetovat do tovarniho nastaveni. Ti co si koupili Android telefony do 2000 Kc se pak nestaci divit...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to dobře chápu - navrhnou to v Číně, vyrobí to v Číně a natisknou na to (taky v Číně) NOKIA.
Mno, moc nevěřím, ze tohle nějak výrazně uspěje. Museli by se hodně pochlapit, poměr kvalita/cena by musel být výrazně vyšší než u současných mobilů. A o tom tedy dost pochybuji.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

ja len dufam ze pride legenda menom 909 :)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze nejaky vetsi zajem nikdo neocekava. Prodali v podstate tovarnu a znacku nokia prihodili jako bonus. O obyc telefony samozrejme je a bude zajem stale, tam na tom asi neni moc co pokazit, pokud to nezariznou .... dost se divim, ze prodavali za tak nizkou cenu. O "yet another" cinske telefony a tablety s androidem nokia bude asi takovy zajem jako o, jak rekl jeden nejmenovany pan, "another hole in my ass":) Nokia X nebo N1 tablet asi dokazaly jaky potencial ma nokia s androidem, nulovy. Smartphony nokia byly vzdy povazovany za spicku jak cenovou, tak kvalitou .... ale jedno se musi nechat .... snad krom tizenu, vystridali vsechny moznosti pred uplnou smrti:o)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nj Android bude vládnout všem, protože pan M$ Elop zařízl MeeGo, který byl v roce 2011 vyspělejší než Android, N9 neměla prostě chybu. M$ chtěl silou protlačit widle do mobilů a končí to ještě větším posílením android portfólia.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

no ono to všechno začalo s linuxem a mohli jsme mít krásné opravdu chytré a spolehlivé telefony. ale NSA a CIA řekla: "Ne! My bychom Vás nemohli sledovat. "

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to mně zajímá. Nějaké důkazy, fakta, články k tomuto tématu?

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Ti nestaci, ze to rekl Jarda?:o) Bud ti neodpovi nebo napise, at si to najdes sam, ze te nepovede za rucicku .... pripadne hodi odkaz na nejaky duveryhodny web jako britske listy a podobne:o)))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Taky mně zajímá, za co ty minusy. Otázka je problém? Nazi haters?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Jeste jsi nepochopil, ze kdyz je tu nejaka otazka prilis slozita nebo by odpoved nezapadala do "spravneho mysleni", ze se ctenari nelibi, zalekne se a klikne na minus?:o)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Já především myslel, že jsem na diit/cdr, ne na novinkách.cz... no je to nečekaný problém, na mém oblíbeném odborném webu bych to nečekal. Živě je na tom myslím líp.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Je docela legrační občas sledovat jak ty minusy u otázky přibývaj... to normální myšlení nepobere, to je zvláštní fenomén nebo spíš diagnóza. Například kdybych byl admin nebo cvokař, tak by mně celkem zajímaly statistiky IP nebo uživatelů, kteří klikají...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel pravda, hrobarem nacnute Nokie byla jejich sazka na Mrkvosofti system spolu s Elopem. Jak to ta jejich spravni rada mohla pripustit, to je mi opravdu zahadou...

Elop to byl fakt typek.. ne ze by slovo Manager a jeste k tomu CEO bylo synonymum pro nejakou prehnanou inteligenci, ale v jeho podani, kdy prohlasil, ze Symbian konci (a prodeje sly jeste vic dolu jak po skluzavce) a prvni WM7 prisel nekdy za pul roku a jeste k tomu to byla beta plna chyb..toz nepodekujte takove reklame :))

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

No zrovinka jsem si rikal, ze by to chtelo omladit moji 6303c, uz zacina byt po 5 letech opotrebena.
;-)
Jednoduchy, maly, intuitivni telefon, co vydrzi tyden a umi prehrat MP3.
Vic neni treba.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Otazka je, kolik lidi v realu takovy "jednoduchy, maly, intuitivni telefon" koupi, pokud se vubec podari dostat ho do obchodu. Dneska vetsinou i ten nejvetsi blbec chce chytra telefon a pak ma problem u slozitejsich funkci typu postal SMS.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Shafa: Taky bych si pořídil. Takže už jsme dva :)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Jo, souhlas.
Na druhou stranu si rikam, ze uz se tahle divna moda preci musi kazdou chvili otocit, tahat po kapsach telefony velikosti tabletu je proste blbost...
Stejne jako pred 15 lety byla moda mit telefon co nejmensi, klidne s jednoradkovym displejem.
Stajna blbost, ale na opacnem polu...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Zatim to na zadny obrat nevypada, spise se pomalu zase dospeje k tomu, ze kdyz ma clovek mobil na internet, tak je idealni cca 15-17" obrazovka.
Tenhle odezdikezdismus lze pozorovat vsude. Treba netbooky byly neco podobneho, dneska se podobny HW cpe do 17". Bohuzel soucasny trh se orientuje na lidi, u kterych vrcholem mozkove cinnosti je umet dannou vec zapojit do zasuvky a podle toho to taky vypada.
Jinak ty jednoduche mobily bych ja sam v pribuzenstvu udal cca 2-3, pro sebe bych chtel stejne kapesni pocitac. Tak ted jeste sehnat tak miliardu dalsich zakazniku, zaridit, aby to cislo kazdy rok o 10% rostlo a muzem jit presvedcit nejakeho manazera, ze se to muze vyrabet.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ano, holografický projektor v mobilní přístroji, zvládající tyto úhlopříčky bude vždy lepší než sebekvalitnější ale malý displej...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz uz jsme u toho Androidu, tak mam pocit, ze Nokia opet s krizkem po funuse. Doufam, ze nekdo udela hodne rychle nejaky novy OS pro mobily, protoze tohle je sila:

"Android N je také první platforma, která podporuje standard Unicode 9 Emoji. Do telefonu tak přibylo 72 nových emoji, které jsou rasově a genderově vyvážené."

zdroj tohohle je mobilmania, tak snad (bohuzel) je to pravda. :-/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

co znamená: "72 nových emoji, které jsou rasově a genderově vyvážené." ? Dík

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Nakej cinskej licencovanej smejd...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Jako neveris tomu, ze ta jedna figurka v boardu nebude dostatecne dbat na kvalitu?:o) Jako je asi celkem jasne, ze ted jede nekde v cine naplno linka, ktera vyrabi krabicky, nalepky a nove celni strany mobilu s hrdym napisem NOKIA, ktere pak dostanou zcela nahodne telefony a tablety:o) Stejne jako tomu bylo u toho N1 tabletu, ktery vzbudil obrovsky zajem ..... teda hlavne medii:o)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Mne je uplne jedno kto pod akou znackou mi preda android mobil, ked bude stat viac ako 180€ s DPH a nepôjde na tom official cyanogen, nekupim to.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Mne by opravdu nekdo potesil, kdyz by zacal delat zase pouzitelne telefony jak s displayem, tak s QWERTY klavesnici. Neco ve stylu Sony Xperia v moderni podobe (ktery mam jako 2 telefon stale), s trochu vetsim displayem, mensi tlouskou a hlavne vysuvnou klavesnici. Klidne i neco jako Blackberry Passport, ale mensi. Android na tom byt klidne muze (nejak to chodi), stejne doba, kdyby tady mohl byt jedste dalsi mobilni system je uz pryc.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych zase uvital neco jako klasicka Blackberry s novym HW. Jenze vyrobcum se do toho nechce, asi protoze je to slozitejsi konstrukce, kdy musi vytvorit neco lepsiho nez jednoduchou hloupou placku. A hlavne vi, ze pokud nebude na trhu nic jineho, tak bude vetsina lidi kupovat placky, protoze proste nebudou mit na vyber. Dneska chybi jakakoliv pestrost nebo moznost vyberu - bud vylozene mobil pro duchodce nebo matlafoun, nic mezi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Presne :) Zadna inovace, vyber, ruzne druhy, jen vetsi a vetsi padla. Vsechna se ovladaji nejak tak stejne a stejne blbe se na nich i pise.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, zase další lagdroid :( . To už není originální.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.