Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Představujeme nové grafy na Deep in IT / CDR

O tom, ze to neni blbuvzdorne a autor se snadno sekne, svedci uz prvni graf. :)
Popisek osy x: fps (méně je lépe)

Co pusobi trosku divne je pod grafem info co ktery radek znamena. Pokud je pouzito vicero hodnot (Low/Medium/High/Ultra) - je to pod sebou a pritom by to mohlo byt na jednom radku. Nicmene protoze pouzivate ruzne barvy (NVxAMD, AMDxIntel) tak to asi lepe udelat nejde.

Ad interaktivita: minimalne ten sort podle nejversi/nejmensi hodnoty by se hodil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ad blbuvzdornost - a na tom je nejhezčí, že to jde snadno opravit ;).

Barvu pro to, co který řádek znamená, volí skript podle první položky. Napadlo mě i řešení, že by ta legenda byla monochromatická, ale to je už asi jedno.

Co se sortování týče … uvidíme, když budete hodně křičet, možná to autor dodělá v další verzi ;). Takhle je to rozmístění prostě a jednoduše na tom, kdo graf do administrace zadává. Může to tam zadat vzestupně, sestupně, nebo jak ho to napadne, třeba podle toho, co se měřilo první (tedy vlastně jen přidává řádky), nebo si to sám seřadí podle nějakých generací apod.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jak pise Cichas v prvnim grafu je popis "fps (⇒ více je lépe ⇒)" a pritom jde o stupne, spravne ma byt "(⇒ čím míň, tím líp ⇒)"

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je tím, že už mi hrabe a už nevím, co dělám ;-). Opraveno, díky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Graf ma jednu zajimavou vlastnost a to ze kdyz scroluji nahoru a dolu a zastavim se, tak cca po 5 vterinach se Chrome rozhodne prekreslit chlivky + svislou mrizku o 1px vpravo a po vterine zase zpet na puvodni pozici.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Neděje se to zároveň s protočením kolotoče s upoutávkami na články?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jj, vypadá to, že to dělá ten kolotoč :/.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To ale nedělá jen s grafy, ale i s některými jinými grafickými prvky webu. A kupodivu jen ve Chrome (a možná jen v některých verzích) - v MSIE ani ve FF jsem to nepozoroval.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna u tech grafu skyrimu by se nejaka interaktivita hodila. Nebo aspon v zakladu serazeny. Takhle halabala nahazeny hodnoty do grafu budou vypadat spatne bez ohledu jak hezky jinak grafy budou.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Hned na první pohled - to nikomu nevadí, že popiska pro různé stupně pod grafem je vždy jen od jedné barvy? Tmavá červená, světlejší červená, světlá červená a v grafu mám ještě totéž od modré a zelené? Neměl by být přeci problém tu popisu pod grafem udělat tak aby obsahoval každý řádek všechny barvy.

Jinak je to pozitivní změna, o tom žádná...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Přemýšlím, zda by to vypadalo dobře, kdyby v té legendě byly na každém řádku všechny v grafu použité barvy … nevím, asi si to budu muset nakreslit.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Asi to nebude mít smysl všude, např. u grafu "Need for Speed Shift 2" nevidím důvod k takové popisce ani tak, jak je tam teď, ale kde jsou v grafu pod sebou např. různobarevné čtveřice hodnot (graf "Skyrim, 2560×1440") bych to viděl jako použitelné. Ale zas na druhou stranu - mě není třeba brát vůbec vážně, já pindám furt.

Případně řešení, které uvádíš výše - legenda monochromatická...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

- Zoom: super
- Desetinna carka/tecka: to je na diskusiu, ale kedze sme citatelia vacsinou cz/sk tak nech aj ciarka :-) Ako spravny ITckar som si skor zvykol na tecky - bodky.
- Zoradovanie: jednoznacne pridat a to aspon podla min/max hodnoty (podla nazvu - by bolo fajn, ale nemusi). Takto je to neprehladne, a clovek sa musi dlhsie sustredovat.
- graficky je to super. Jednoduche a pekne.

Poznamka na zaver: dufam, ze ste autorovi dali nejaku symbolicku odmenu. Urcite si zasluzi :-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Graficky pekna zmena. Ale pokial ide o ten sort, ak tam nebude interaktivna moznost sortovat, mohla by byt aspon pasivna pri zadavani. Teda zoradit tie hodnoty nejako inak ako nahodne.

A ked uz sme pri tych zmenach, nedali by sa v nejakych uzivatelskych nastaveniach pridat moznosti:
- vypnut tu velku stale sa meniacu vec na zaciatku stranky
- vypnut tie velke obrazkove uputavky hned pod tym
?
Bol by som vdacny. :)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

K tomu vypínání bloků mohu říci jen jedno: adblock - diit.cz##DIV[class="container clearfix"]

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vdaka za navod. Kazdopadne, hoci AdBlock pouzivam, pri Diit som ho mal deaktivovany, kedze som bol lenivy analyzovat obsah a nechcel som blokovat reklamy. Navrhnuty filter funguje, ale mozno by bolo lepsie dat uzivatelom moznost blokovat tieto moderne vymozenosti a nenavadzat ich na pouzivanie AdBlocku a blokovanie reklamy, ktora vas (asi) zivi. Pokial reklama nie je agresivne otravna, tak ju rad tolerujem ako formu podpory navstevovanym strankam.
Kazdopadne, aby sa nezabudlo, vdaka za fungujuci navod. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já to navrhoval už při první změně designu diitka, aby registrovaní čtenáři měli ty poutací bloky vypínatelné, a zopakoval jsem to i po této změně. To je asi tak vše, co k tomu chci říct.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Wifte, díky moc! To mě nenapadlo. A hned to vypadá lépe.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsem přehlédl graf XY pro hodnocení poměru výkon/cena. X = cena, Y=výkon.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To bude tím, že ten my jsme nikdy nedělali.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Diky moc za zlepsenie. Tvorbu prehladnych grafov mam v naplni prace tak to viem ocenit :)
Jo a to sortovanie by sa naozaj zislo. Specialne ked su v jednom grafe najpr vsetky AMD az potom vsetky NVIDIA karty.Chceme ich pekne spolu podla vykonu iba farebne rozlisene cervena/zelenena.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak trochu mi to přijde divný, ale čas ukáže. Ale ten Zoom je řešení takřka ideální.
Na EHW mi vadí, že to přeci jenom chvíli trvá, než se grafy utvoří. To když chci najít jen jeden údaj v jednom grafu strašně zdržuje. Takže tam mě grafy moc nebaví.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Interaktivita rozhodne chyba. A argument, ze je s tym nejaka praca? Kolko vychadza clankov denne?

Asi ste slabo plateni a bez motivacie:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Byla by práce to zprogramovat. A ty grafy pro nás někdo udělal zadarmo, takže klídek ;-).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ved pohoda:) Ber to s nadhladom;) Interaktivny graf ma tu vyhodu, ze setri cas pri rychlom zorientovani.

Na druhej strane aj "klasika" je v pohode ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Z tvého prvního příspěvku jsem měl dojem, že si myslíš, že to, jak grafy vypadají a co budou dělat, je na nás. V podstatě není. Jak je v článku uvedeno, my graf uděláme tak, že kamsi nasázíme nějaká data (vzorek dat pro první graf je v článku přímo uveden). Tím to hasne. O vykreslení se postará skript. A ten skript by se musel postarat i o seřazení a podobně. A to ten skript nedělá. Takže ta práce by to nebyla pro nás, ale pro autora toho skriptu, musel by to do něj dodělat. My bychom to plnili úplně stejně jako dnes, pro nás by se nezměnilo nic. Na nás bude tam ta data nasázet v pořadí tak, jak chceme, aby se to zobrazovalo.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Buď jsem slepej, ale mě to přijde stejně HROZNÉ jako předtím, jen jiném designu....škoda, je to o ničem, v grafech jste nepoučítelní a zapomínáte na hlavní věc - proč grafy existují - přehlednost a rychlá porovnatelnost :) A to ty Vaše rozhodně nesplňují...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to promiň, ale jestli ti to přijde stejně hrozné jako předtím, tak jsi opravdu slepý ;). Cílem nebylo změnit nebo přidat funkce. Cílem bylo tomu učesat design.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vysvětlím :) Opravdu ti přijde graf na srovnávaní výkonu grafik ok? Ten je tak nabouchaný datama, že je to brutálně nepřehledné a můj mozek mi řekne: Ne, na to se koukat nebudeme.... Krom toho, že je tam hodně grafik (ale jo, to je dobře, za to je každý rád), tak nemůžeš do jednoho grafu dávat 4 rozlišení, to se prostě nikde nedělá, není to moc supr, když bych si našel první grafiku a srovnával s poslední, tak musím dvakrát přejet strnáku na FHD monitoru a člověk se musí soustředit ještě aby trefil správný sloupeček...

Funknce tam člověk ani nepotřebuje hele, to se dá oželet, ale jde o tu přehlednost a ta je v tomhle případě nulová u těch grafik například...

Ano, u testování třeba CPU je to pohoda, ale u grafik ne :) Byla by to taková makačka místo jednoho brutálně nepřehledného grafu udělat 4 přehledné grafy? :) Díky

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To by samozřejmě šlo a je to už pak ale jen na redaktorovi, jestli to udělá. Já tím článkem nechtěl říct, že takhle se to přesně bude dělat, ale je pravděpodobné, že to tak někteří budou dělat. Já bych to tak třeba dělat nechtěl, snažil bych se dávat do grafů jen to, co si myslím, že je důležité, aby se to na ten FullHD monitor nějak smysluplně vešlo. A kdybych toho tam chtěl mít moc, já bych to určitě rovnou setřídil, aby nebyl problém si ten výkon snadno porovnat.

Něco mi ale říká, že tam trochu té interaktivity přeci jen budeme muset nechat hodit, pokud tedy bude autor ochoten se v tom ještě vrtat. Já si dokážu představit spoustu věcí, co by ty grafy mohly umět, ale na mě to tak nějak nezáleží ;).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

:D Noo, tak pak autorům promluvit do duše hehe... Fakt by to vypadalo o mnoho lépe a je to vesměs lehko proveditelné :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Michale mám rád, pokud někdo kritizuje práci druhých, aby dodal zrovna hotové své řešení.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

S tebou nemá smysl se bavit, asi jsi to nepochopil nebo nečetl celé :) Řešení jsem tam nabídl, je velice lehké....

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Chci tvoje řešení na hotovo, které nám tady WIFT předvede k posouzení. Nikoliv tady planě žvanit, ale ukaž konkrétní výsledek své práce. Nemáš? Tak nehodnoť moji mentální úroveň.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Hurá !

Myslim si ale, ze recenzovany produkt by mal mat pridanu hranicnu ciaru ku grafiu. Prave preto zpocet grafik je velky a bude sa len zvacsovat, rychle provnanie moze byt problem.
Takto nejako - http://i.imgur.com/DnUqKY5.jpg
Problem je vybrat ktora hodnota bude smreodatna. V hi end grafikach zrejme najvyzsie mozne nastavenie, a odstupnovat to k mid az po low podla kategorie karty, podla toho co sa prave recenzuje.

Taktiez si myslim ze testovat low nastavenia na hi end grafike ktora dava viac ako 200 fps je k nicomu a len to zaplnuje graf. A absolutnemu porovnaniu vsetkych kariet super, ale citatelnost nic moc.

Co je ale podstatnejsie, myslim si ze taketo velke grafy by mali byt vodorovne. Viete, sice nemam data navstevnosti ale zrejme vacsina ma 16:10 alebo v horsom pripade 16:9. 4:3 ma nevyhodu v kazdom pripade. Proste ked to miesto po stranach je tak preco ho nevyuzit. http://i.imgur.com/fYT6xLv.jpg
Spravit screenshot a otocit ho na bok je otazka minuty. Pridat ku grafu tlacitko s obrazkom na novu kartu tiez neje raketova veda.

Kazdopadne je to o dost lepsie, podobnost s mojim excel-hate postom ciste nahodna :)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Akorát že ten graf není obrázkem, ale javascriptem vygenerovaný html DIV. Dělat graf na šířku by bylo super, ale když není web na šířku, byl by to problém. A weby se standardně rolují vertikálně, takže je to snazší udělat vertikálně.

Podle mě smyslplné a nejjednodušší řešení je prostě nedávat do grafu tolik hodnot.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nerad kritizuji, ale měl bych pár připomínek k přehlednosti.
Nevím jestli je to jen můj pocit, ale hned v tom prvním grafu "Need for Speed Shift 2 Unleashed, 2560×1440" se ve sloupci popisků totálně ztrácím.
1. Když už, asi z důvodu celkové výšky grafu, jsou redukovány odstupy mezi položkami testu, nestálo by za to oddělit je linkou?
2. Sjednotit způsob zápisu názvů. Někdy je Sapphire HD 7970 Toxic 6GB OC v jednom řádku a kousek pod tím je Sapphire R9 270X Toxic OC ve dvou řádcích.
3. Stanovit ve stejném grafu stejný počet popisných řádků, i kdyby měl zbytek zůstat volný.
Např.:
Gigabyte R9 270 OC 975MHz/5,6GHz (13.11b/13.250.18.0) zabere 4 řádky
GeForce GTX 680 1,1GHz/6,0</brbr />(300.99) zabere jen 2

Příklad http://www.jpeg.cz/obrazek/PYj

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle úpravy už jsou na samotných redaktorech (s výjimkou linky mezi popisky, ale já bych ji tam nedával, je to další prvek do placu a imho by to tam spíš překáželo, jako smysluplné bych viděl spíš klasické jemné oddělení jednotlivých měření střídáním bílé a světle šedé barvy).

Já pro účely demonstrace pouze vzal některé staré grafy a použil existující data pro tvorbu nových grafů tak, aby se toho z datového hlediska změnilo co nejméně a aby tam byl vidět jen ten designový rozdíl. To je to, co jsem chtěl ukázat. Jak se to bude ve výsledku dělat, zejména popisky a obsah, to je na redaktorech.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, díky.
Střídání bílé a světle šedé barvy bych viděl jako nejlepší a to ostatní už jen o důslednosti a "pořádku" v zápisu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.