Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Sony s Playstation 3 nekončí, chystá zřejmě dva nové modely

Sony PlayStation 3 Super Slim
Čtvrtá generace Playstation je za dveřmi, přesto má ta současná do důchodu daleko. Alespoň tomu napovídají zvěsti z východu, podle kterých přichystala Sony pro tamější trhy dvojici nových modelů.

Playstation 3 (stejně jako Xbox 360) prošel od vydání celou řadou změn, které souvisely především s možnostmi nových výrobní procesů. Snížená spotřeba a vyšší energetická efektivita umožnily zmenšit chlazení i napájení. Největší skok Sony marketingově využila v podobě Slim edice (CECH-2000) v roce 2009 a následně jako Super Slim (CECH-4000) roku 2012.

V současné době postoupila Sony k certifikaci v Koreji dva nové modely, jejichž značení CECH-4200 a CECH-4205 odpovídá vylepšené verzi Super Slim edice. Konkrétní hardwarové změny zatím známé nejsou, lze však předpokládat použití novějšího výrobního procesu a s tím související snížení výrobních nákladů.

Nelze zatím potvrdit, zda se tyto novinky objeví i v západním světě, ale na základě fotografií z webu japonského ministra vnitřních záležitostí a komunikací, kde se snímky údajných novinek objevily, se předpokládá, že by mohlo jít o specifické regionální modely pro Japonsko a Jižní Koreu.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Sony s Playstation 3 nekončí, chystá zřejmě dva nové modely

Žádné komentáře.