Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Novoroční ohlédnutí za rokem 2014 očima osmi českých redaktorů

EHW jsem uz pred nejakou dobu prestal cist, bo se zacal zelenat jako PCT... a jak je videt tady u jednoho zelenou plisni obzvlaste postizeneho, situace se nezlepsila :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zvědav, co budou zelení říkat, až třeba ty poddimenzované a zarezonované napájecí obvody GTX 970 začnou umírat (Do roka a do dne, Lomikare!) ve velkém.

Budou pak říkat, že čip je super a o to přeci jde? Jen ten referenční návrh se nepovedl, případně výrobci užili nekvalitní součástky a tak je nVidia z toho fiaska z obliga?

Sebelepší čip je napendrek, když někdo zkazí referenční návrh grafické karty, ze kterého pak všichni ostatní vycházejí...

Ale třeba se mýlím a ono pískání a bzučení není předzvěstí něčeho špatného.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pri súčastnej 2 ročnej, a už aj veľmi často 3 ročnej záruke na grafiky - a teda aj GTX970ky - možu "zelení říkat" že je im to najbližšie 2 až 3 roky úplne v pr_eli. Pokazí sa, reklamujú, dostnú novú - vrátia im peniaze. Nech začnú hromadne skapínať aj zajtra.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak optimisticky bych to nevidel. V praxi to znamena rozdelat PC, vytahnout grafiku, cekat az 30 dni na reklamaci, behem ktere clovek je bud bez PC, nebo musi koupit nahradni grafiku. Financne je to sice hezke, ale uzivatelsky naprd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná ještě v Praze, ale ještě pár km na západ takové ciráty nedělají. Po osobní zkušenosti s reklamací na Amazonu mě od nákupu jenom tam odrazuje akorát poštovné.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jenze vetsina lidi, co cte tyto stranky na zapad od Prahy nebydli.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Nesporne je to patlanica - ako s každou reklamáciu - ale proste ide o to že ak si za tú grafiku zaplatil tak sa jednoducho o jej "zdravie" počas záručnej doby báť nemusíš... A najme, za tú dobu, nebojáce hovorím že bez PC bude len malé % užívateľov, lebo háčsky veľmi populárne i5 a v tej "vyššej lige" i7 majú integrovanú grafiku takže sa aj reklamačné obdobie dá v pohode prežiť... ...práve na takéto prípady je tá "zbytočná" grafika v "Core" procesoroch dobrá...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

nejake linky k tvojim tvrdeniam

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

mas v tom trosku chaos

zaprve majitelum GTX970 je to burt minimalne na uzemi EU kde je minimalni zarucni doba 24 mesicu, ale spousta vyrobcu dava zaruku 36 mesicu, takze pokud jim karta ktera ma moralni zivotnost cca prave ty 2 roky skape drive, tak dostanou v zaruce novou nebo jeji puvodni cenu zpet

a zadruhe referencni navrh je prave ten, ktery nepiska, kdys nekdo hlasi ze mu GTX970 piksa, respektive civky nani, tak je to zpravidla nereferencni navrh ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No, je to takový blbý, ale nedá mi to... koho od nás tím plesnivým zeleňákem :) myslíte?

Protože Mirek je IMHO neutrální, Lukfiho komentátoři obvykle kritizovali z "fanATismu" a já taky držím palce AMD (co já vím, už možná 14 let...).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nejvetsi zklama minuleho roku pro me bylo deni okolo elektronickych men. Myslel jsem si pred rokem nas ceka opravdovy prevrat. Dnes uz si to nemyslim. Naopak si myslim ze tyto technologie nejsou v soucasnem stavu ani trochu smysluplne pouzitelne. A to rikam presto ze mam nekolik bitcoinu a cela ta sranda me stala minuly rok asi 150 tisic.
Nejvetsi ocekavani na rok 2015 mam v segmentu phabletu. Ocekavam relativne maly phablet cca 6 palcu max. Nebo i mene. S 4 jadrovym atomem a plnokrevnymi windows na ntere pujdou nainstalovat uplne normalni aplikace. Cele by to melo mit hdmi aspon 2GB RAM a uplne minimalne 32GB flash disk a nebo vetsi. Usb a slot na kartu samozrejme o GPS , wifi atd nemluve. Dnes se da poridit takovy hw s minimalni uhloprickou 8 palcu coz je na telefonovani moc. Moje predstava je mit u sebe telefon ktery po pripojeni k monitoru se stane normalnim pocitacem. Odpadne tak jakakoliv synchronizace. V nouzove situaci budu schopen pustit si na obrazovxe telefonu pnohodnotnou plochu windows a poresit co je treba. V ostatnich pripadech by se to cele chovalo jako mobilni windowy. To ocekavam od novych windows 10 - ze spoji desktom a mobil do jednoho systemu a kdo o to bude stat jako treba ja i do jednoho zarizeni. Driv nebo pozdeji k tomu dojde a vykon nejnovejsich atomu je dostacujici pro beznou kancelarskou praci. Ne kazdy potrebuje brutalni vykon - spise mensina uzivatelu. Mit vsak stale po ruce svuj skutecny pocitac by bylo k nezaplaceni. Pokud by se navic rozjel system modularnich mobilnich zarizeni byl by to naprosty sen - alespon ten muj. Opravdu se na to uz nekolik let tesim.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

po ruce skutecny pocitac s retardovanym touch intefacem, jo jen se teš

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pisu to snad jasne. V okamziki kdy to ma byt telefon tak at se to chova jako telefon (velky ikon, velky pismena, ovladani dotykem) v okamziku kdy to ma byt pocitac ( po pripojeni monitoru, mysi a klavesnice) tak at se to chova jako pocitac. Je to opravdu tak nepochopitelne. Kdo chce ovladat desktop matlanim po obrazovce telefonu? Ja ne. Nicmene je dobre i tuto nouzovou moznost mit. Treba ja se obcas pripojuju prez teamviver ke svemu pocitaci s windows na svem telefonu a desktop ovladam dotykem. Da se to a kdyz je topotreba jsem za tu moznost rad. Mit ale svuj pocitac u sebe by byla jina liga.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

"To ocekavam od novych windows 10 "

windows 10 je retardovany touchscreen os, rovnako ako 8, este horsie.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

... a nejlepší bude, když ten úžasný přístroj s tvými soukromými daty ztratíš nebo ti ho někdo ukradne...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Data mam na serveru a aplikace at si klidne ukradnou. Netrpim moderni paranoiou ze mam data bez kterych bych nemohl existovat.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

spis jde o tada ktera muzes postradat, ale ktera by nemel mit nikdo jinej :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Treba ty ktera mam v telefonu ktery muzzu kdykoliv ztratit nebo mi ho muze nekdo ukrast? Netrpim moderni datovou schizofrenii.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

A co přístup do emailu, uložená přístupová hesla na různé servery, přístup do internetového bankovnictví, data zaměstnavatele, steam s uloženými daty k platební kartě apod. Já také netrpím představou, že tajné služby světových mocností prahnou po mých fotkách, jak zvracím do záhonu, ale rozhodně nepůjdu "štěstíčku" naproti... Mám prostě k telefonu úplně jiný přístup než ty :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To je v poradku ale kdyvbych chtel byt paranoidni tak mohu sifrovat a heslovat jak pocitac tak telefon

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Statisticky se kradou telefony mnohem častěji než stolní počítače. A jestli se vskutku naplní vaše představa, tak člověk najednou přijde o mnohem víc.

a i kdyby jste řekl, že si nikde neuložíte žádné hesla a veškerá data si zašifrujete, tak co když vám prostě odejde telefon?? Když vám odejde PC, tak většinou harddisk vytáhnete a zapojíte ho jinde a můžete jet dál. U telefonu to tak jednoduché už nebude.

Moje osobní statistika za posledních 10 let: PC mi chcíplo JEDNOU, mobily mi odešli do křemíkového nebe už ČTYŘIKRÁT.
Už chápete ten problém? PC dlouho vydrží protože sedí pod stolem a je slušně chlazené ventilátory, atd. Zatímco mobil se pravidelně musí potýkat s otřesy, přehříváním, vlhkostí vzduchu (když prší a vy si nutně musíte zavolat) a proto taky mobil nemůže tak dlouho vydržet!

telefon by nikdy neměl plnohodnotně nahradit PC.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak asi takhle. Ja v pocitaci nemam NIC o co bych nemohl prijit. Klidne ho muzu hodit z okna a koupit novej. Nainstaluju aplikace pripojim sitove disky a jede se dal. Vy mate dulezita data ve svem pocitaci a ne v hardwaru k uchovavani dat se zalohovanim? Pak jste bud blazen a nebo jste jeste neprisel o data. Ne ja opravdu nemam v pocitaci vubec nic co bych nemohl postradat. Vyrostl jsem na 20MB hardisku a 360kB disketach takze umim rozlisovat co je dulezite uchovat a co zbytecne. A toho duleziteho je proklate malo. A to malo (par set GB) mam na serveru kde i kdyz odejde jeden dva nebo treba 4 disky tak se nic nedeje. A nedeje se nic ani kdyz odejde cely server se vsemi disky. Zalohovani je samozrejmosti. Takze NE - opravdu nemam v pocitaci ani telefonu nic co bych nemohl postradat. A kdybych jako snad mel obavu o svoje emaily nebo historii prohlizenych stranek tak neni problem prece telefon nebo pocitac sifrovat tak aby to nikdo nemel sanci prolomit.
Na druhou stranu znam spousty lidi kterym neni zadny disk dost velky a maji TB "dulezitych" dat a tisice cd a DVD. A pak kdyz neco potrebuji tak to ani nejsou schopni najit tak to stahnou znovu po 151 a ulozi to na dalsi misto kd to uz nikdy nenajdou. Ja mam v datech absolutni poradek a to mam i data vic nez 20 let stara.. Nikomu neberu jeho potreby nebo predstavu o svete. Ja se ale na x86 phablet s normalnimi win vylozene tesim protoze pro me to bude prinls.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak! Cizí data - nejen filmy a hudbu a obrázky a programy, sežente/koupíte na netu znova, ale svoje!!! osobní data jako fotky videa, ne! Budete pak rádi i za zprzněnou kopii z YT - pokud jste ji tam někdo zveřejnil náhodou..., nebo, a jen o zlomek, vašich fotek z pošty...

Moja dcera tak nyní přišla o seminárku a já ji na to: dobře ti tak! To je také školné ;-) Varoval jsem tě: zálohuj zálohuj zálohuj! (nezaávisle - jinde! než v jediném PC navíc na stejném disku se systémem...)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak sice se mě nikdo neptal, ale snad si můžu taky vylít srdíčko :)

1. Nejlepší produkt roku
Tak na tohle nemám asi dostatečný přehled, ale v mobilech bych to viděl asi na LG G3. Je to hodně propracovaný telefon, nabízí prakticky to nejlepší, nevzdává se starých dobrých vychytávek jako paměťová karta nebo výměnná baterie a má dokonce hned po vybalení k dispozici bezdrátové nabíjení.
2. Nejhorší produkt roku
LG G Watch. Hodinky s velkým potenciálem, zabité blbostí jako jsou korodující kontakty, ze kterých vás navíc pálí ruka.
3. Inovace roku a nejzajímavější řešení roku
??
4. Nejlepší trend(y) roku
Wearables. Je to na začátku a tak je třeba to brát, ale osobně jsem možnostmi různých hodinek, náramků apod. nadšený.
5. Nejhorší trend(y) roku
Zvětšování mobilních telefonů, pomalé aktualizace, uzavírání Androidu, odfláknutý software (už třetí verze Android Lollipop a pořád plná chyb)
6. Zklamání roku
Nexus 6. Obrovský, nenabízí nic závratného a přitom neskutečně drahý. A pak moje tiskárna Canon 7550, která sice má dva krásné podavače papíru, ale jen jeden na A4  A Canon obecně, který už několik let nevydal nic pořádného 
7. Škoditel roku, aneb kdo by zasloužil vysadiť uprostred Sahary s dáždnikom
??
8. Vrtění psem a jiným drobným zvířectvem, aneb pamětihodné marketingové přestřelky a perly
Apple a bandgate.
9. Článek, interview, web roku
??
10. Výhled, přání do roku 2015
Aby mobily a hodinky déle vydržely 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Aby mobily a hodinky déle vydržely"
- déle než se ohnou?
- déle než se vybijou?
- déle než odejdou do křemíkového nebe?
- všechno dohromady? :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tož tak nějak všechno dohromady, snad u hodinek s výjimkou toho ohýbání.
Já myslel ale hlavně na tu baterku :)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

To je bohužel taková kontroverze světa mobilů... všichni si přejou, aby na jedno nabití vydržely co nejdéle, ale ve výsledku všichni kupujou podle úhlopříčky, rozlišení a počtu jader, takže výrobci, kteří měli mobily s dlouhou výdrží, krachují - a ti co dělají smartphony s denní výdrží baterie, rostou :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

myslim ze uz je celkem siroka nabidka telefonu s baterii 4000-5350mah, jeden taky mam, takze ne vsichni kupujou...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Problem je, ze kdyz prijdu do bezneho elektra nebo prodejny mobilu, kolik tech mobil s velkou baterkou maji v nabidce?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kontroverze spíš je, udělat mobil co nejvetší úhlopříčkou a pak se přetahovat, kdo ho bude mít nejtenší. :(

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.