Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple připravuje nový MacBook Pro, ponese Polaris

Vo videu: Transfer data to phones... dobry vtip od applu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co je na tom vtipnýho? Např. hudbu, nebo knihy z iTunes do iPhone běžně "transferuje" většina uživatelů. To, že je to dost outdated je druhá (smutná) věc...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Preco by to malo byt outdated? Jak pri android telefonoch tak iphone bude najcastejsia kapacita asi niekde od 32gb do 64gb. To je docela dost, ale je rozhodne lepsie na desktope si spravovat kniznicu ci uz hudby alebo aj filmov/videii a potom si to pohodlne prenasat do telefonu ako sa nimrat na soplavom display telefonu. Nehovoriac o rychlosti. Stale su castejsie 2.4GHz wifiny a aj ta nepojde na telefone vzdy na plno, takze skopirovat nejaku kniznicu pesniciek co ma povedzme 10GB je furt rychlejsie cez kabel ako cez wifi.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co je na tom outdated?

Mit svoje data v telefonu, tabletu i pocitaci zaroven aniz by musel uzivatel sam data kopirovat je vyhoda.

Nebo jak to udelat, aby to nebylo utdated? Poustet to z flashky nebo ze site?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen doufám, že výrobní možnosti Číny postoupily a letos již v kopírování neselže - a nabídne nějaký 16:10 notebook.
Nemůže přeci jít o tak složitý technický problém, že by jej dokázal vyřešit jen Apple.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Joo, to není problém technický ale obchodní - číňan by to klidně vyrobil, kdyby to u něj někdo objednal v množství ktreré je třeba pro rentabilní výrobu. Ale on to nikdo neobjednává.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

celý ten oblb so širokouhlými obrazovkami je založený len na výrobných nákladoch. 13 palcová obrazovka 16:9 má oveľa menšiu rozlohu než 13 palcová obrazovka s pomerom 3:2. výrobcovia by najradšej vyrábali 50:1, kde je spotreba materiálu minimálna a uhlopriečka maximálna.

viď k*k*tiny typu: http://www.laptopmag.com/articles/toshiba-announces-three-new-ultrabooks...

to, že sa dnes stále dá kúpiť laptop s TN panelom 1366*768 a prezentuje sa to ako IDEÁLNA obrazovka na zábavu (video a hry), je len dôkazom hlúposti a naivity bežných užívateľov.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Zkuste nastoupit v nějaké světové firmě na pozici produkťáka, nebo přes marketing. Vymyslete si nějakou hloupost, něco co nebude pro zákazníka efektivní a pak nám můžete předvést jak se masíruje takové hloupé stádo celosvětově. Jak vám zákazníci budou zobat z ruky. Když si myslíte, že vy jste velmi chytrý a zbytek populace zákazníků jsou hlupáci, co baští reklamu.
Některé firmy si to občas vyzkouší, a hádejte jak dopadnou.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Keď kapacita typu Ashton Kutcher povie, že Lenovo Yoga tablet s 10.1 palcovou obrazovkou a rozlíšením 1280x800 prinesie dokonalý zážitok z multimédií, kto som ja, aby som mu odporoval?

Presne tak je to aj s tými 15 palcovými 16:9 1366x768 TN panelmi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Abych to trochu vysvětlil, velká část mé práce spočívá kolem reklamy a marketingu pro velké, nadnárodní firmy. A tak vím, jak pracné a drahé je někam zákazníky nasměrovat, k něčemu je přesvědčit. Proto nevěřím v jednoduché masírování hloupých mas, nebo že někdo má kouzelné schopnosti, a dokáže prodat co lidé nechtějí. Jo dokáže, jednou, dvakrát rychle po sobě, ale pak šlus.

S těmi panely či NTB je to podobné. Je velmi široká nabídka, na výběr je na co si člověk vzpomene. Ale pak přichází druhá fáze nákupu. "No přece nedám tak nehorázné peníze, to je předražené." A buch, a pak se nejvíc prodává 1366x768 TN, a kupodivu výrobci pak reagují jak reagují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A teď to vemte z jiného pohledu. Ono se to prodává, i když je produkt předražený jak prase, s vendor lockem a jinými Apple vymoženostmi.

Proč to nikdo jiný ani nezkusí? Třeba i jen něco pro business sféru, taktéž drahé jak prase. To prostě nemůže být věcí neprodejnosti. To spíš jde o nějakou podivnou kartelovou dohodu.:)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, Apple produkty jsou na současné poměry drahé jak hrom. Jen bych rozlišoval iOS, který je hodně uzavřený a počítače s OSX, který je naprosto volný, dokonce bych řekl že tak široké možnosti jiné počítače nemají. (protože nemůžou mít) A ono se to prodává a dokonce lépe než konkurence. (počítače)

Jiní to nezkusí protože kartel? Chcete tvrdit, že když Apple shrábne 80% zisku z mobilního segmentu, zbytek Samsung, a ostatní výrobci jsou na nule nebo prodělávají. Tak ze záhadného důvodu se všichni drží kartelu? Vy by jste to udělal? Prodělával, ale protože je to bratrstvo, tak prostě budete prodělávat dál?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

:) Ano, zdá se mi, že se všichni (až právě na jednu výjimku) dohodli, že nebudou vyrábět 16:10 notebooky. Proč by to dělali, to opravdu netuším, ale faktem zůstává, že se nikdo do tohoto formátu nehrne.

A to u slušného procenta notebooků by stačil vyměnit pouze rám u obrazovky, protože jinak je tam místa habaděj. Jen prostě zobrazovací plocha je zbytečná nudle.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jednoduše, protože cena. Apple prodává draho, takže si může dovolit dražší komponenty. A ty zlevňuje tím, že závazně objednává veliká množství, jelikož má prostě obrovské finanční rezervy, které mu dovolí riskovat. To si producenti, kteří mají průměrnou marži na notebooku např. 5 %, jako HP nemohou ani zdaleka dovolit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja si dovolim, na pomery tohto webu, krute kacirsku myslienku. Nebude ten relativny uspech Apple notebookov aj vdaka tomu ze ked chce niekto slusny a fungujuci notebook, ktory bezi na OS ktory je zalozeny, alebo vychadza z *nixu tak v zasade ani nema inu moznost ako kupit Apple ?
Windowsak si v zasade moze zakupit hocico, este aj na tom Apply ich rozbeha. Ale ak chcem pouzivat nieco na unix baze tak bud mozem ist do Linuxu a hladat podporovane modely ntb od vybraneho vyrobcu k danej distribucii (aby hlavne fungovala wifi, bluetooth v luxusnejsom pripade aj uspavanie) alebo sa na to vykaslat a kupit Apple kde mam OS X, terminal a velku sancu ze mi pobezi 99% OSS softwaru a ked nebezi tak sa da skompilovat a zaroven to mam vyladene a funkcne od jednej firmy.
Ostatne aj kopec ludi z okolia OSS pouziva prave MacBooky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je můj případ, kvůli produktivitě práce potřebuji OSX, kvůli programování i Win, tak musím kupovat "drahé" Apple počítače. Ale v rámci ČR jsem exot, statisticky nevhodný zákazník. Ovšem ani v rámci bohatších zemí to nevysvětluje takové výsledky Apple. Co vysvětlení, že i "drahé" Apple produkty klesly na hodnotu hodně jetého auta, levné produkty (ale 95% uživatelů vyhovující) jsou na ceně ledničky.
Prostě mi to připomíná segment aut. Pamatuji dobu, kdy nákup auta byl vyhrazen znalcům, řešilo se provedení motoru, výdrž, opravitelnost, nosná konstrukce, odpich, .......... A dnes? Chtěl jsem borůvkovou barvu a oni mají skladem jen kiwi, ale člověče, parkuje to samo a je tam předvolba na lůžkovou úpravu, když mám koc na bidlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš, v podstatě sis tím posledním odstavcem odpověděl - u notebooků je to taky tak. Teď jsem potkal jednu dívčinu co sháněla NB - základní požadavek : je mi jedno co v tom bude, hlavně ať je to růžové.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Požadavek je to naprosoto legitmní, pro slečnu je holt vzhled na prvním místě a od počítače žádá něco jako od ledničky, že to prostě má fungovat. Horší je, že IT firmy mají často pocit, že když když je to barevné a cool, může být uvnitř shrábnutý šrot, něco čím se vyprázdní sklady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No otazne je len ci je v pohode ze sa PC a vobec cele IT posuva od "je to len pre kockatych inzinierov" k "zvladne to aj Franta z lazov". Z hladiska predajnosti a masovosti urcite, mozu sa predat kazdemu a vyrobca o to viac zarobi. Druha vec je ze mozno HW stranka je uz relativne vyladena a spolahliva (stabilne rozhrania, jednoduchost zapojenia a aj servisovania) ale SW je este stale pre mnohych veda. Vecsina ludi si neuvedomuje a ani ich vlastne nezaujima ze je taky maly zazrak ze vobec ten CPU v pocitaci funguje, vzhladom na to ze je zlozitejsi ako Boing 747 , ma mikroskopicke rozmery a kazda cast musi fungovat. A to je len jeden cip z mnoha v dnenych PC.
Mozno by bolo dobre fakt zaviest nieco ako soferak pre pouzivanie PC, aj ked to nevylucuje kopec blbov co budu ten pocitac pouzivat tak ci tak ako je kopec soferov co netusia ani co je motor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Správně nesprávně, je to vývoj. Dnes počítač potřebuje každý, ať na to má talent nebo ne. Řidiči jsou také s talentem a znalostmi, ale též dřeva dřevěná nebo lidi co neznají dopravní předpisy a přesto si auto koupí když jej potřebují.

Člověk co tomu rozumí by měl BFU co nejvíce vyhovět a ne jim vnucovat svůj pohled na věc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prepac, ale strasne hluposti pises. Vymenujem produkty, ktore su u 50% notebookov zbytocne, pretoze ludia to skutocne nechcu a nepotrebuju:
- DVD/BD ROM (velkoobchodna cena asi 10Eur)
- dedikovana srackoidna graficka karta (50-70Eur) s vysokou spotrebou (25W) a najlepsie staru este z minuleho roku

Teraz parametre, ktore sa zmenili oproti minulemu roku toho isteho produktu:
- klesla velkost baterie z 4clankovej na 3clankovu (lahsia, lacnejsia, a menej vydrzi): uspora asi 5Eur (z vydrze 4-5 hodin, klesol novy model na ciste 4hodiny za "laboratornych" podmienok)
- v rovnakej cene ale uspornejsi CPU s vykonnejsou integrovanou grafikou (minuly 19W, novy 15W) - vykon navyse asi 15%
- minulorocny model uvedeny ako novinka stal 580Eur(kupil som ho ako stary model za 509Eur), aktualny model uvedeny ako novinka 708 Eur.
- HDD minuly rok bolo 500GB, aktualny bol 750GB (cenova strata asi 15Eur)
- panel ostal FHD na 15.6" TN

Vsetko ostatne bolo identicke. Takyto ukaz som nenasiel len u jedneho vyrobcu. To bolo pouzivane hromadne. Kazdy z top 5 vyrobcov notebooku mal aspon jednu seriu modelov, ktoru takto odrbali.

A teraz mi ako marketingovy profesional povedz, ci by toto niekto kupil? No len zufalci!!! Na toto robit marketing je samovrazda, pretoze to nema logiku.

Ak by bol spominany model notebooku s povodnou bateriou, bez DVD, bez dedikovanej GPU, vyhodit 750GB HDD (spolu uspora asi 110Eur) a donho ponukli SSD 180-240GB vo velkoobchodnej cene 110Eur, tak pri rozdiele cien 580Eur a 708Eur by mohli ponuknut ramik aj s HDD a este by s velkym ziskom predavali. Zakaznik by navyse ziskal vydrz stabilnych 5-6 hodin.

Lenze toto idiotov v marketingu nenapadlo resp. nemohlo ich to napadnut.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kde beries tu istotu, ze ty presne vies co ľudia potrebuju a co nie?
Dnes pri tom obrovskom množstve konfigurácii si každý môže vybrať to co mu vyhovuje. Tí najnáročnejší si môžu dokonca nakonfigurovať parametre NB sami. Ale hlavne ze si si kopol do neschopných marketakov, lebo to je také frikulinske, však.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pri obrovskom mnozstve konfiguracii sa uz len v pripade AMD procesoru 100% neda pouzit bez ustupkov.
- ultra low nizky vykon APU s najshitnejsou integrovanou, alebo vykonne APU s dodatocnou dedikovanou shitnou grafikou.
- ma jeden slot RAM a 4GB RAM, alebo ma 2sloty a obsadene 2x2GB bez moznosti zmeny (len kupit nove a stare predat).
- s ukrutnym 1TB HDD + 8GB SSD a cenou o 100Eur vyssiou ako stary model.
- vsetko sedi, ale daju mu len HD rozlisenie
- vsetko sedi, ale ma len USB2 porty
- vsetko sedi, ale 17" displej (chcu 14-15,6)
- vsetko sedi, ale klavesnica nema podsvietenie, sucasne sipky su nemozne male, klavesnica je "zabudovana" v plaste notebooku (ACER), navyse ked sa na nej pise, tak klavesy vrzgaju o plast
- vacsina pasuje + druha graficka karta, ale adapter len 65W a horuci ako svina pri nabijani a pouzivani.
- u vacsiny modelov mali baterie znizenu kapacitu baterie po 4 rokoch o stvrtinu.
+vsade bola DVD/BD ROM, ktoru 90% ludi nechce a nepouziva.

2 roky po sebe som kontroloval vsetky modely a ziadny sa nedostal na uroven ceny "podobne vtedy noveho" modelu spred 4 rokov (+/- 50Eur) - vsetko bolo 100Eur a viac.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Popisuji realitu, pokud je pro Vás realita hloupost, tak píšu hlouposti. Vy soudíte celý svět dle vlastních názorů a preferencí. Což je OK, jen ty závěry dělejte pouze pro sebe, ne pro profesionální, velké firmy.

Řešíte věci, z pohledu člověka, v jehož zemi je průměrný příjem necelých 1k Euro měsíčně. Pak je jasné, že NTB za 2.500 Euro má věci, které jsou zbytečné, nebo by mohly být o chlup lacinější. Ale místní nejsou cílovou skupinou, ti nerozhodují o světovém trhu. Idioti z marketingu sem zajedou pouze na levné pivo a holky, jinak jsme území, na kterém žijí lvy.

Propad prodejů počítačů, nebo jejich stagnace není kvůli ceně nebo předražení, protože dnešní IT se dostalo do kategorie housky na krámě, nebo mám si koupit oblek, či lepší počítač? 14 dní dovolené vás stojí co profesionální počítač, co slouží 4 roky.

Důvod stagnace je, že to co lidé mají, funguje jak má, i když je to již staré, protože není důvod měnit, protože není SW, co by museli mít, a na sterém to již nejede. Jasně, pařmeni mají názor, ale pařmeni jsou jen ochotnický kroužek nadšenců, na pozadí NYC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto je presne ten marketacky retardovany nazor.

V prvom rade, bezny uzivatel, chce ist radsej z nasetrenych 500Eur na dovolenku s celou rodinou, nez kupit notebook za 400Eur a nechodit nikam. Bezny uzivatel obvykle svoje peniaze mina priebezne a nepremysla nad buducnostou.

V dalsom rade, bezny uzivatel, ked vidi, ze mu funguje notebook, a o 3 roky novsi ponuka uplne to iste (netrapi ho nejakych 30% rozdielu vo vykone, ktory aj tak nechape/nevidi/neciti), tak nema dovod menit. Bezny uzivatel sa rad nechava zlakat na "in" veci, s ktorymi nechce byt prilis pozadu. Jednou z takych "in" veci by bol SSD disk, kde by mu notebook reagoval 5x rychlejsie a pritom nemusel zaplatit o dalsich 129 Eur navyse, len preto, ze na notebooku vlastne nic nezmenili.

Ja som totiz porovnaval notebok (ked bol novy) v cene 580Eur, kde moji "bezni" uzivatelia (niekolko roznorodych rodin) by taku sumu dali, len na zaklade mojho odporucania. Dany notebook som kupil o rok neskor (za 509 Eur), ked som zistil, ze novy notebook s tymi istymi komponentami, v tej istej cenovej relacii predavaju za cenu prevysujucu 700Eur. A to nebol len jeden vyrobca.

Pritom SSD disk by urobil vacsi "wow" efekt, nez posrata grafika navyse, alebo DVD romka. Z beznych ludi, co poznam, ich BlueRay vobec ale vobec niekolko rokov nelaka. Diskova kapacita ich vobec nezaujima, lebo neviem odkial sa dozvedeli, ze prenosny HDD je "IN" (asi od svojich deti), a nepotrebuju mat na notebooku viac ako 100GB.

Dokonca mi bezni ludia povedia... naco pomaly notebook, ked mam smartfon s 64GB mikroSD kartou za 600 Eur. Dokonca na tom smartfone pise rychlejsie ako na tych "drbnutych" 6riadkovych klavesniciach a viac nepotrebuje. Ved doma jeden 4 rocny notebook maju.

Z ludi, co poznam z hernej komunity, ak nejdu do desktopu, tak si kupuju herne notebooky a nie je im problem s pomocou brigad zaplatit 800-1100Eur za notebook akoze na "studium" na internat.

Naco ponukaju beznemu cloveku DVE grafiky!!?? obe s porovnatelne biednym vykonom a pritom ho odrbu este aj na baterii.

Tu je to "zamrznute marketingove nebo", co si stale mysli, ze sa nachadza v raji, len zakaznici su nejaki divni... asi to akoze "nepotrebuju".

PS: radsej dodatok, lebo by si mna a mojich beznych uzivatelov hodil do kategorie "neco pod 1k Eur priemerneho prijmu".

Narozdiel od teba, niektori moji bezny uzivatelia ziju aj v Kanade, kde 60% z nich ma prijem vyssi ako 2000$ a neboli ochotni "vyhodit" viac ako 600dollarov, aj to sa im zdalo vela. Moji bezni uzivatelia na Slovensku 80% ma rodinny prijem nad 1300Eur, ale pritom dat 600Eur na 2-4 roky nechcu. A rozpravky o tom, ze ked si kupi "IN" notebook za 1500Eur, ktory im vydrzi aj 8 rokov pocuvat nebudu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby ses o věc zajímal, tak bys věděl, že zrovna SSD sice technicky má v PC/NB strašně velký přínos, ale z obchodního pohledu se dost pitomě marketuje (pokud není uživatel znalý, tak mu přínos musíš dlouze vysvětlovat - a to v obchodním letáku nejde, tam BFU vidí jenom že SSD je menší než HDD a tím to končí). Proto třeba v business noteboocích už jsou SSD celkem často (protože specifikaci pro nákup dává firemní IT), ale v home řadách je jich podstatně míň.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja ako ITckar som to dokazal vysvetlit vsetkym ludom jednou vetou. Zrychli to vas stary notebook asi 5x a vydrzi vam o par minut na baterii dlhsie.

Som nevedel, ze pre marketing je tak narocne napisat:
Nova generacia notebookov ma vdaka modernemu disku SSD:
- asi 5krat rychlejsi start systemu a programov
- znizena hlucnost
- nizsia vaha o 300g (bez DVD/BD, a dedikovanej duplicitnej grafiky)
- zlepsi vydrz o niekolko desiatok minut

Ale chapem... narocne programatorske vety, tazko pochopitelne pre marketakov a este narocnejsie je pochopenie vyhodenia dvoch komponent z navrhu a vymena jedneho HDD disku za moderny SSD.

A to stacilo urobit v roku 2012 a len pre niektore modely dostupne aj beznym ludom (nie len do TOP modelov az v roku 2014).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problem padu iPadov je jednak nastup lacnych cinskych android tabletov ktore tak isto stacia na konzumaciu medii a to je druhy problem tabletov ako takych. Applu ale aj ostatnym sa nepodaril ten posun tabletu zo zariadenia na zabavu k zariadeniu na pracu. Proste pracovne navyky ostali stale rovnake. Ak chcem nieco robit, potrebujem vecsinou klavesnicu a mys. Tablety v urcitych pripadoch su lepsie a sem tam mozu aj nahradit notebook/desktop ale vo vecsine pripadov nie. Keby Apple vytvoril aplikacie ale aj kompletne zmenil pristup k "praci" s pocitacmi/tabletmi, tak by sa im mozno udrzali. Na druhu stranu, to nieje tak jednoduche. Predsa len klavesnica/mys je jednoducha a dostatocne univerzalna kombinacia na ovladanie prakticky hocijakeho sw.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Laciné tablety za tím určitě nebudou, protože právě stačí používat iPad a pak zkusit nějaký laciný. Hned si člověk uvědomí, že není tak bohatý, aby vyhazoval peníze za laciné věci. Spíš vidím problém v běžné životnosti. X let starý iPad2 u nás doma normálně běhá, a takové to domácí žvejkání to prostě v pohodě vyhovuje. Přestože jsem na tom ještě nevyměňoval baterii, tak to má delší výdrž než nový laciný šunt. Místo toho iPad2 jsem si pak koupil iPad Air, a ve spokojenosti si ho užívám.

Něco jiného je, když člověk tablet nevyužije, pak nemá smysl ho vůbec kupovat, ale ti co ho kupují, prostě vydrží déle než telefon. Podobné je to s pracovním využitím tabletu. Prostě je to úplně jiná liga, jiný styl používání. Tudíž, když někdo sedí v kanclu, tluče spusty slov nebo čísel do počítače. Tak tohle tablet nenahradí, ale je spousta činností, kde naopak tablet, nebo velký mobil je mnohem lepší než jakýkoliv počítač. Nehledě na senzory a čidla, které prostě počítače nemají, tudíž nemohou konkurovat.
Zkuste si astronomický SW, navigaci, rezervaci ubytování na dovolené, ..... dělat na počítači a pak na tabletu. Prostě jiná liga. Tak jako si dnes nedokáži představit život bez internetu, stejně to vidím na cestách na motorce, nebo na dovolené, či když se jedu potápět. Prostě na něco je lepší autobus/ vlak, na něco zase motorka nebo kolo.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, jakým stylem se podařilo levným Windows tabletům zvednou jejich podíl na trhu, bych se ani nedivil, že to bude jeden z hlavních důvodů upadání prodejů tabletů na androidu i ios.

Není tomu dávno, co jsem měl na testování jeden z nejlevnějších windows tabletů od Umaxu. Za cca 2,5tis má člověk HD rozlišení, 32GB eMMC, 1GB RAM :'( a plnohodnotný OS.
A to je "blbej" Umax, činské tablety jsou v této ceně osazeny full HD IPS panelem a novějším CPU.

Pokud sháníte tablet jen pro konzumaci obsahu a nějakou lehkou práci, tak se windows tabletům z činy fakt těžko konkuruje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mohu vás poprosit o čisté, nebo % čísla časového průběhu jednotlivých platforem? Abych si udělal představu, jak Win válcuje ostatní systémy v mobilní sféře. Jakožto profík utrácim vysoké částky za HW i SW, a stále mi uniká ten dětinský přístup, kdy jedinou výhodou má být kompatibilita prezentovaná úchylkou zvanou x86. Stejně jako by mi firma Dacia prodávala motorku, s odkazem. "sice je to technologicky středověk, ale na rozdíl od ostatních, my vám to prodáváme s volantem"

MS mobilní produkty mi připomínají nádherné Thajské holky, co mají jedinou chybu. V rozkroku mají Frantu. Ale papírové parametry mají skvělé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne v celé mobilní sféře, jenom v tabletech (to že win je v mobilech out, to víme). 2013 : Win marginální, IOS 35% Android zbytek. 2015 : Win 8%, IOS 25, Android zbytek. 2016: Win 11%, IOS 25%, Android zbytek. Na následující 3 roky je predikce růst Win o 3% ročně, IOS stagnace, Andrid ústup. Asi tomu nemůžeme říct "válcuje", ale na to jaký ten trh je je to velice slušný nástup.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím nevím. Windows tablet je něco co opravdu není k vidění. Spíše se do toho počítají convertible nesmysly, což jsou věci které do země bucharem zatloukají myšlenku tabletu (lehký, s velmi dlouhou výdrží, netopí, nefouká) a za tablet vydávají NTB se zvráceným displejem. Víceúčelový NTB, budiž, ale tablet toto není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Convertibly s pevně připojenou klávesnicí se do toho nepočítají. Počítají se jenom pokud mají plně odnímatelnou klávesnici.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím nevím. Windows tablet je něco co opravdu není k vidění. Spíše se do toho počítají convertible nesmysly, což jsou věci které do země bucharem zatloukají myšlenku tabletu (lehký, s velmi dlouhou výdrží, netopí, nefouká) a za tablet vydávají NTB se zvráceným displejem. Víceúčelový NTB, budiž, ale tablet toto není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak este raz, napisal som dva dvody ktore so sebou suvisia. Apple prezentoval prvy iPad a celkovo filozofiu tabletu ako zariadenia na pohodlnu konzumaciu multimedii. V tej dobe totalne super. Kvalitne vyhotovenie, slusna vydrz, vyborne ovladanie. Proste zapnem tablet a hned mozem pozerat videa na youtube, pisat sprostosti na xichtbooku atd. To vecsine populacie stacilo. Lenze za tu dobu tu prisiel Google s Androidom a zastupom cinskych vyrobcov za desatinove ceny oproti iPadu a dnes uz aj na tych lacnych cinanoch sa da konzumovat internetovy obsah vcelku pohodlne. A ako ste spominali kopec ludom staci este aj povodne iPady.
No a Apple veselo vydaval nove generacie kde v zasade bol hlavne hw update ale konkurencia sa tak isto dotahovala. Ale stale chybal ten technologicko-uzivatelsky posun v SW. Proste dnes je tablet v zasade prerasteny telefon, aspon co sa Androidu a iOS tyka. A ako som pisal v urcitych specifickych aplikaciach a dokonca aj zamestnaniach (napriklad rozny servisaci) ma tablet zmysel aj ako pracovny nastroj, ale to prave tablety z upadku nevytrhne. Na to aby donutili ludi upgradovat alebo zahodit stare tablety nestaci len pridat pemete a zopar jadier na SoC. Relativne dobre na to isiel MS s Windows ale zasa to pohnojil vo viacerych smeroch. Zaujimavy smer su rozne zariadenia 2-1, klavesnica s oddelitenym tabletom, ale stale to nieje dokonale a chyba tomu mozno parve ten Applacky touch. Lenze Apple sa podobnym zariadeniam vyhyba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm pan Redaktor asi pracuje rovno s Johnym Ivom alebo Timom Coocom ze takto vsetko vie ... toto su vsetko nepotvrdene a nepodlozene informacie ze to tak s velkom pravdepodobnostou bude je jedna vec ale pisat toto ako fakt ... no diit asi zacina byt viac bulvar ako technicka stranka. Dalsia vec su cisla o prepade Tabletov a telefonov to jedine applu klepsi predaje ... ostatnym rastu ... hm ani nie a ked kleslu trebalo by sa tym aj trochu viac zaoberat preco asi ..... no nic no dobre uz len bolo ide to s kvalitou dole vodou vsade.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A všimli jste si, že dneska už kdekdo umí udělat podobný NB jako Apple a nechá si za to zaplatit stejně jako Apple. Třeba Surface book, xps 13 apod. všechno hračky mezi 40-50 tis. Teď jsem vybíral náhradu za dosluhující NB a je to všechno nějaké drahé. Zatím vyhrává Surface book.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Surface Book je fakt spica, ostatne aj tie Surface Pro tablety od MS su vyborne. Problem je zasa pristup MS - dodava to len cez svoj web a len v ramci USA. Vysrat sa na zvysny svet je fakt kvalitny pristup hodny markenigoveho maga. MS evidentne trpi nejakym sadomasochistickym sklonom lebo potrebuje kazdy svoj lepsi produkt potopit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono mi to přijde, že se vysrali na CZ distribuci, z DE webu se to da koupit. Tedy aspon se to tak tvari.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, Surface divize se oficiálně do ČR nedováží, paradoxně jak záruční, tak pozáruční servis je u nás.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.