Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nový PlayStation 5 ponese 8 jádrový Zen s Navi GPU

"Současná generace PS4 rovněž hostí procesor z řady AMD, ovšem architektury Jaguar, který je postavený na 28nm výrobním procesu a nese 8 jader. Tyto procesory byly představeny v roce 2013 a je nasnadě se dočkat v Playstation 5 aktualizace."

Súčasná generácia PS4 Pro (Q4 2016) používa 16nm AMD Jaguar (+) SoC rovnako ako Xbox One X (Q4 2017).

zdroj: https://diit.cz/clanek/xbox-one-x-je-nesrovnatelne-vykonnejsi-nez-playst...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ono hlavně jádra Jaguar jsou něco jako Intel Atom (malá jádra). Teď to tedy dostane slušný nášup.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hadam ze dalsi generace konzoli plne nahradi i klasicke PC/HTPC

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To je jen otázka co výrobce v softwaru povolí (tedy není to technický, ale marketingový problém), celkem by to zvládala i současná generace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem dal plus a moc bych si to přál, ale jak správně píše TOW, problém je na straně OS, zda konzoli dovolí používat i jako PC / HTPC ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tie doby už dávno pominuli pretože AMD Jaguar/Puma+ dostáva slušný nášup už od Intel atomáckych Celeronov/Pentii na microarchitektúre Intel Godlmont resp. dnes už Intel atomáckych Celeronov/Pentii Silver na microarchitekrúre Intel Goldmont+.

link: https://diit.cz/clanek/intel-vydal-june-canyon

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odhadem nejaka 25-35W 8C Ryzenu.. to bude hodne slusne, kdyz ty programy budou umet (jako ze musi) rozlozit zatez do MT. Zajimalo by mne co to bude za GPU, kdyz soucasna Xbox X ma o 11% vic jednotek nez Polaris 580, ale nizsi takty. Vega o moc efektivnejsi neni, takze bud bude muset byt nove "Navi" o dost efektivnejsi a nebo pridaji dalsi CU...ale to by jich museli pridat min. 50% navic, aby to melo vykon lepsi nez stavajici Veka, ktera zrovna 4K jeste moc neni...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Same VR tu, tam, vsade. Masaz mozgov. Pri tom je to otrasna kravina. HW je vacsinou tazky, clovek sa pod tym poti ako blazon, robia sa z toho zavrate. Tiez je to drahe.
Osobne nevlastnim ziadne VR zariadenie ale poznam par ludi, co to maju a nepouzivaju to, lebo je to k nicomu, moja osobna skusenost tiez bola dost hrozna.
Inak specifikacie vypadaju zaujimavo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V článku se píše o konzoli na Vánoce 2019 s životním cyklem 6 let.
Osobně doufám, že VR se za 6 let posune o řádný kus dál. Jelikož to začalo, dejme tomu s Oculus Rift představený červen 2015, prodávaný o rok později, tak za dalších 6 let doufám, že už to bude použitelné a tedy ať se na to SONY chystá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Occulus Rift byl predstaveny uz v roce 2012, ale trvalo jim to tak dlouho to dostat do pouzitelnyho stavu, ze je ostatni dostihli...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

VR uz zkouseli v roce 1968 a do dneska je to nepouzitelnej kram jen s lepsim displejem nic vic. Slepa vetev dnes hypovana jak 3D bryle / TV pred par lety.... JO taky 3D mela byt budocnost filmu a az na Avatara jsou to jen umele upraveny 2D filmy :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Napřed si vyzkoušej potom nadávej. Moji kluci bez problémů vydrží celou pracovní dobu. Nepotí se a to jsou tlustí jak mroži.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problem je, ze ta technologie az prilis ovlivnuje psychiku. Normalni gameseni samozrejme taky, ale tady je tech faktoru u VR o dost vic. Tudiz budou existovat treba citlivejsi jedinci, pro ktere VR vubec nebude...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

miliony lidí si vyzkoušelo kinekt a další ´tisíce ty pitomí svítiví kuličky od sony (ps move?) no a skonciloto v propadlisti dějin stejně jako 3D brýle prý budoucnost domácích TV HAHAHA kde je jim dnes konec? ve skříni se na ně práší....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja som to skusal chytroline. Je to v sucasnej podobe uplne nachuja.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdy vyčistí PS Store? Půlka roku 2019?
Ok tak v září 2019 bude PS5 tady a do vánoc stihne slevy;). Při vší soudnosti říkám, že VR je ještě větší nepohodlí než 3D displej... A ten dopadl jak? Možná na tom bude někdy někdo předvádět průchod designovanou zahradou či domem, ale pro většinu má a bude mít VR přínos jen v tom výkonu který(s) potřebuje.
A současná generace? ... Na to že kočkojádra někdo srovnává s nepoužitelným Atomem si stojí až neuveritelně dobře (a možná je to i tím, že na tom neběží zpatlaný Windows).
Takové WoT si raděj zahraji na konzoli, než na PC, když se chci fakt kochat. A v podstatě je to tak všude při AAA hrách. Vyhazovat peníze za nekonečný upgrade herního PC se mi pomalu začíná zajídat, aniž by snad bylo skladem to co dlouhodobě není...
Za rok počkáme na vánoční slevy a půjdeme do nové konzoloidní éry. Místo předražené grafiky do PC si koupím celou konzoli....a to je fér obchod ;). Cena/výkon... k nezaplacení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slowa WOT a kochat byl do posledního update dost protimluv. No a po posledním update můžou konzole jen z dálky závidět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Graficky je update na WOT 1.0.0.X povedeny. NIcmene prinesl i dalsi negativa pro samotny gameplay, jako je uprava map. A zcela "neocekavane" zasadni upravou bylo zplosteni a zesireni (rozumej vic rovnych ploch, mene moznosti se schovat, mene "koridoru" = vice prostranstvi) jehoz vysledek je, ze hry budou zase kratsi a pomalejsi taknky opet ve vetsi nevyhode. O MM, ruuskych super tancich a "premiove" munici se nezminuji..to zustava stejne mizerne..
Radeji bych stare mapy, nejlepe tak jeste z roku 2015 a premiaky, ktere se museli aspon kupovat za gold...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Doufam ze v pripade Playstation 5 Sony sahne(konecne) po vecech jako je ctecka UltraHD Blu-ray disku(100GB+) a prinavrati cteni i klasickych CD nosicu(coz PS4/Pro nevim z jakeho duvodu neumi pricem cocka je pro DVD a CD stejna, jenom se lisi vlnova delka), dale integruje v sobe jeden HDMI a jeden DP port a klidne by to mohlo umet i 3 obrazove vystupy + jeden HDMI vstup, tez by se sluselo vydat konzoli konecne s rychlym 7200 otackovym diskem a s moznosti osadit tam i disk druhy plus si navolit moznost bud zrychleni celeho systemu(RAID 0) a nebo bezpecnost v roli zaloh(RAID 1). Pohravat si s NVMe bude dle meho nazoru jeste v roce 2019 dosti draha vec ale vydani verze s SSD be klidne nemuselo byt o tolik drazsi, dulezite bude za jakou cenu se bude dat poridit 512GB/1TB SSD, dale ovladace by meli dostat nejen vykonnejsi bateriove clanky ale co je dulezite, meli by umet energii udrzet i dlouhodobe protoze s timhle maji soucasne verze(DS4/4,2) problem. Tez by sluselo vic USB portu a hlavne aby PS5 konecne umela/zvladla prehravat skrze DLNA vic filmovych a zvukovych formatu, to co dnes umi PS4/Pro je des a bida, filmove dila v me NAS vidi ale prehrat je nedokaze skrz umele blokovani, tohle me dost na Sony sere, ze umele omezuje zakaznika v pouzivani moderni technologie.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vzpamatuj se, ty chceš regulérní PC a ne konzoli.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co je jako dnesni moderni konzole? neni to nahodou pocitac s low-lewel only/vyhrazenym pristupem k API? vzdyt to vyuziva a bude vyuzivat AMD SoC, RAM, GDDR5, dale ma to HDD nebo SSD, co se tyce I/O veci presne jako PC, USB, HDMI, GbE, ctecka Blu-ray disku. PS3 umoznovala nabootovat Linux. Konzole se lisi od PC jenom tim ze je o vsechno predem postarano, nehrozi tedy zadny cisty install OS, pak ovladacu, ovladacich prvku, vse je jiz pekne interne zjednoceno v baliku/prostredi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když chceš univerzální PC, kup si univerzální PC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno, na PS3 vs Linux bych byl opatrný vzhledem k tomu, jak "moc" se to podařilo dát dokupy(co si tak alespoň pamatuji). Nic pro to nebylo, ale bylo ukázáno, že to na tom jde rozjet. K PS3 se váže jedna nepříjemná věc, kterou po mě chtěl pořešit kolega - když na tom nějakou dobu nehraješ nebo to nezapneš jednou za čas, tak můžeš akorát vytáhnout disk, formátovat, nahrát systém... a tak dále. Jo, super věc, když jsi BFU a pak musíš dát konzoli někde/někomu na to, aby ti to dal dokupy. Nádhera, když si člověk představí někoho, kdo prostě přes léto má jinou náplň, než hrát na ps3 a pak si chce zkrátit podzimní a zimní večery u oblíbené hry. Jooojooo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.