Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Došla Nvidii trpělivost? Vyrábět bude u Samsungu na 14 nanometrech

dobře jim tak, prevítům jedněm 8)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ale veď Nest ešte pred dvoma mesiacmi tvrdil, že nVidia vyrába u TSMC!!!! Táto správa je podvrh!!!!
http://diit.cz/clanek/amd-20nm-vyroba-finfet/diskuse
;-)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Hnízdo ti to vysvětlí. Ty se v podstatě zcela mýlíš a on měl (jako vždy) pravdu. :-)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak, Hnízdo až fanaticky brání nVidii... Teď tak přemýšlím, že by se hodil k Islámskému státu - je věrný své znčce a bojuje až do roztrhání těla, i když skoro celý svět je proti němu :o)
To já jsem měl nVidii i Radeon a teď půjdu 100% do Radeonu, 380X by mohla být už dobře odladěná.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Společné kapacity Samsungu a GF můžou být pro TSMC největší problém v novodobé historii. Nakonec se proberou a nebude tak zle, ale i tak jsem za vzniklou konkurenci (reálnou) rád, protože prohlášení TSMC byla už moc mimo.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Přesně! konkurence je zdravá a TSMC si zaslouží vyprášit kožich už několik dlouhých let. Kromě toho lhaní o dostupnosti technologie taky za to, že objem nové výroby vždy pečlivě dávkovali aby měli co největší vejvar.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když Vám vadí tohle, tak co je pro vás potom Intel který si své výrobní kapacity sockuje pro sebe.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No jo, ale konkurovat Intelu není tak lehký. Mají hafo dolarů a strkají je hodně do vývoje. Jako klobouk dolů před AMD. Sice jsou vzadu na chvostu a jen tak se dopředu nedostanou, ale i tak bojují a to je mi na AMD sympatický - prostě David a Goliáš.
TSMC měla náskok oproti konkurenci jen malý, ale i tak měli ceny přemrštěné, takže je dobře, že mají konkurenci a "lehce" se jim nedaří -> znamená to, že budou muset jít s cenou za wafer dolů. Snad se to odrazí na koncových cenách.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Na chvostu bych ani tak neřekl, ti co byli na chvostu už dávno skončili, protože nestíhali. Ještě nedávno občas dokonce pootočili kolem dějin :-), to že se současný odstup od konkurence zvětšuje může být jen dočasné (ale nemusí - to by bylo zlé v oblasti x86). Částečně si zato v AMD mohou ne úplně ideální architekturou CPU, částečně je to tím, že nemají k dispozici ty nejlepší výrobní postupy (ty nejmenší). Nicméně všem se blíží fyzikální hrance výroby křemýkových čipů a pokud nebude nějaký průlom, tak to ještě bude zajímavá souboj, protože už hradle nebude kam dál zmenšovat.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.