Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k nVidia analyzuje Radeon HD 3870 X2

Prave kvuli takovymto trapnym excesum Nvidie bych si od nich kartu nekoupil.Neudelali takovyto vypad poprve a urcite ne naposledy,takze at si je o par procent vykonejsi a o hodne drazsi...Me do pocitace nesmi!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ATI rulez ... ? nVIDIA ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, pekný článoček. Ja len doplním dve veci:
 
1. nVidia opitá úspechom a výkonom grafík 8800 zaspala. Či už vo vývoji GPU, tak aj chipsetov. Pozrite si vývoja akcií nVidia koncom roku 2007 a na začiatku 2008 - krivka má klesajúcu tendenciu a akcionárom sa to určite vonkoncom nepáči. Treba im niečim zalepiť oči.
 
2. "Zpráva pak už vůbec nezmiňuje, že ony slavné GeForce 8800 umí pouze DirectX 10.0, zatímco Radeony HD 3800 umí DirectX 10.1. nVidia zkrátka mlží, aby odradila dostatečné množství lidí líných ověřit si nepravdivost předkládaných údajů, a to alepoň do doby, než uvedou na trh GeForce 9800 GX2."
  - k tomu sa patrí ešte dodať, že karty ATi fungujú viac menej dobre na Intel aj AMD/ATi chipsetoch, nvidia je obmedzená len na svoje chipsety.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sneh: Teda mam tu dve novy nvidie na chipsetech od intelu a neni ani jeden problem...

k clanku: K tomu DX 10.1 tam jeste chybi, ze na Atinach je i ta zvukova cast. I kdyz mam trochu dojem, ze puvodne tam byla spis narychlo dodana, "aby bylo cim aspon trochu omluvit to zpozdeni."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no a kde je ten pdf soubor??sam sem ho nikde nenasel..jen originalni zneni toho emailu..ktere bych dokazal napsat i ja sam:) myslim ze jde o fake

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fejk, nefej ... vždyť je to jedno. Inteligentní jedinci, vážící si svých poctivě vydělaných penízků si už dokáží nastudovat dostatek informací k tomu pro ně správnému závěru a odůvodnění si koupě toho či onoho produktu. Možná nVidia vsází na domněku, že těch "zaslepených" jedinců je více jako inteligentních a proto dělá takovéto marketingové tahy.
Mě osobně je to celkem jedno co si nVidia o čem vykládá ... pro mě jsou důležité nezávislé testy daných produktů (bohužel poslední dobou se to v redakcí časo hodně "zelená" a tak je dost zkreslených informací všude k mání). Osobně mám rád tento web věnující se testům HW s velice profesionálním provedením: zde link na test X2:
http://www.hardware.fr/articles/701-1/dossier-amd-radeon-hd-3870-x2.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to gee: myslel som v prípade SLI riešenia

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ono sa to nVidii tazko prekusuje, ze po dlhom case ma problemy v High-end-e a musi zapnut naplno ak si chce udrzat kredit. Zeby autorom daneho pdf-ka bol isty Radek H. ... :D :D :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Macros good web>THX .)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Waffer: Sorry, že jsem nedal link na EN verzi. Většinu recenzí překládají i do angličtiny. Dá se to tam přepnout někde v záhlaví. Umím lépe francouzsky nežli anglicky a proto mám bookmark na FR verzi. Takže EN link je zde:
http://www.behardware.com/articles/701-1/product-review-the-amd-radeon-h...
Jinak doporučuji proklikat celý web, mají tam i skvělé recenze LCDček.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já měl z svůj život několik ATIn a vždy jsem z nich šílel. Neustálé problémy s přehráváním některých videí (jakoby by byly invertované barvy, speciálně formát *.wmv), nestabilita u her a dokonce i samotného systému. Z posledních karet co jsem měl X800GTO, X1300pro, X1650pro. S Nvidí jsem nikdy problém neměl, jen ta její cena .....
říkejte mi třeba Nvidiot ale ATI už domu fakt nechci, za ty nervy mě to nestojí

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Begy: nic ve zlém, ale vše co popisuješ je buď tvůj výmysl a nebo důkaz tvé naprosté IT neschopnosti :-(. Takovéto příspěvky je lepší raději nepsat :-). Jen pro tvé info ... měl jsem do příchodu Radeonu 9700 vždy nVidia karty (vrcholem mých karet od NV byla 4600Ti za neuvěřitelných 15 tis. s DPH) a nemohu říci, že bych měl problém s čímkoliv (práce, video, 2D, 3D) jak s nVidií tak s ATi/AMD.
Předpokládám, že jsi měl namysli OS Windows ... pokud jsi mluvil o Linuxu, pak sorry, tam je pravdou, že do konce minulého roku to s podporou ATI/AMD bylo dost zoufalé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radeony 9600XT, 9800Pro, 3870. Nikdy ani jeden problém.
NVIDIA: GF2MX, GF4200Ti, 6600 GT, 7600 GS nikdy ani jeden problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Begy:
problém bych tedy v tvém případě viděl někde mei pc a židlí, páč mi taky pc prošlo pár grafik od Ati(v pc herně) a s ničím podobným co si psal jsem se nesetkal. tak si takovýhle tvrzení nech pro svoji babičku! ta ti to možná zbaští!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nemyslím že bych byl zse takový dřevo... s počítačema si hraju už sakra dlouho. Možná byl hlavní problém že X1300 a 1650 byly AGP verze. Tam byly docela bugy v ovladačích. tu X800GTO jsem měl jen půjčenou než mě teď přišla nová grafika. s tou jsem žádný větší laborování s ovladačema nedělal

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Begy: Já mám přesně opačné zkušenosti než ty. Měl jsem Radeon 9600, pak 9800Pro a oba šlapaly naprosto bez nejmenších problémů. Jen časem přestaly výkonově stačit, což je ale osud naprosto každé grafiky. Teď mám 3870 a taky naprostá spokojenost. Ta grafika je velmi tichá i při zátěži a není nijak hladová. Přitom je vysoce výkonná - naprosto s přehledem dostačující na všechny současné hry až do rozlišení 1920x1200.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Begy: ten jediný problém, který si popsal (špatné barvy při akceleraci WMV) byla napůl chyba tvoje a napůl Microsoftu, který měl bug v DXVA. Stačila jedna záplata, o které mluvil i místní dobový článek a vše bylo OK. U nVidie se ti to neprojevovalo prostě proto, že hardwarovou akceleraci WMV v té době nenabízela a přišla s ní oproti ATi mnohem později :-) (ATi od R300 a nVidia až od prvních nativních PCI-E čipů generace NV4x)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Invertované barvy u videa ? Myslím že tohle připsat za vinu grafice opravdu nemůžeš. Tady bych se na tvém místě hodně zastyděl. Doba kdy byl rozdíl v kvalitě 2D obrazu je již ta tam (zděsil jsem se tehdy při přímém porovnání kvality na MX440 a 9600PRO ) . Faktem je , že na poli technologie je na tom aktuálně lépe ATI - plnohodnotné HDMI , nižší spotřeba , nádherná cena všech nových karet . Linuxové ovladače byly donedávna jasným důvodem pro volbu Nvidie , naštěstí opět byly . Sám provozuji ve svých počítačích karty od obou firem (Nvidia jasně vede) a právě díky absenci hardwarové akcelerace HD videa na prvé generaci 8800(GTS,GTX) a rozdíly mezi přístupem obou firem k zákazníkovi (ATI AVIVO vs NVIDIA PureVideo) by mne aktuálně vedly k zakoupení grafiky od ATI . Minimální rozdíly v 3D výkonu nejsou vše a dnes určitě i 3850 či 3870 představují plnohodnotného rivala pro konkurenční 8800GT/GTX.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Begy:
sry chlape, ale v IT se pohybuji již dlouhou dobu a musím říct, že co se problémů s graf. kartou týče, jsou si ATI/AMD a nVidia rovny. Je jen smutné sledovat jak jedna z firem hází naprosto nesmyslnou špínu ... která je postavena na absolutně nepravdivých informacích.
Abych předešel napadení, že jsem ATI/AMDfil, právě nyní mám v PCk novou 8800GT Gainward Golden Sample.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Xspy: grafice jako takový nejde obvykle vyčíst nic. Problémy způsobují z drtivé většiny až ovladače. Jinak bug s "invertací barev" jsem řešil na ATI forech a rozhodně to pro fanATIky nebyl neznámý jev. Obvykle stačilo nainstalovat WMP10 (tenhle přehrávač teda fakt nenávidím....) a hodně se to zlepšilo. Co se týče driverů a kodeků zkoušel jsem X variant.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to si jako myslíte, že AMD si takové interní emaily s nikým neposílá? Copak tohle je veřejný dokument? Tohle je určené pro veřejnost? Vzpamatujte se proboha... Jediné co je na tomhle článku směšné až trapné je WIFTova snaha to nVidii nandat, že tak škaredě mluví o jeho milované AMD. Ale chudák v té snaze zapomněl na tu jednu podstatnou věc - je to INTERNÍ dokument...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A sakra, on to nepsal WIFT? No David je ze stejného masa ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 happymaster23: člověče, klídek! Není Ti divné, že tyto "zelené ubohé interní dokumenty" vždy vyplavou na veřejnost?! Tudíž je již zcela irelevantní zdali byly či nebyly interní!!! Měl by ses Wiftovi omluvit, "chytráku"! Nvidia toto celé dělá s cílem to dostat na veřejnost, jinak by to pro ní nemělo vůbec žádný význam vytvářet!!! Takto docílí toho, že uvede své fandy do stavu "nejistoty" a vyčkají na vydání nových GK od nVidie a pak si ji koupí ... to je účel za kterým nVidia vydává tyto "interní" zprávy!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsou pouze spekulace a i kdyby to náhodou (velmi nepravděpodobné) byla pravda, tak to "Charlie Demerjian z Inquireru" nemusel zveřejňovat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 happymaster23: Máš recht, že to ten autor nemusel (možná neměl) publikovat. Ale není Ti divné, že se tak vždy stane? A vždy je to většinou v době, kdy nemá nVidia nejsilnější řešení? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

happymaster: to nie je interny dokument, bolo to posielane ludom v opzicii "financial analyst", to je ten co sedi hned vedla cloveka s titulom "broker". Inymi slovami financny analytici davaju odporucania ci akcie formy kupovat, predavat alebo podrzat. Akcie nVidie sli dole po tom co jedna analyticka firma dala rating nVidie s "nakup" na "podrzat". A prave toto mal dany kratky sprosty mail napravit. Bol vsak napisany tak zle ze az...

Fudo to uviedol v stredu http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&i...

Neviem ci ten spam posielall manager nVidie v Piatok, cez vikend alebo kedy, ale od pondelka rana akcie nVidie len klesali, asi z $27 na stvrtkovy priemer $24.3

Anglicky text udajneho mailu hovoril nieco v zmysle: "Nech vas ani nenapadne ze nVidia by mohla mat nejake problemy v suvislosti s tym ze ATi predava graficke karty 3870X2, a 3870. Nam sa dari vyborne a taku kartu co bude rychlejsia ako 3870X2 uvedieme uz o dva mesiace takze vsetko je v najlepsom poriadku." To citanie stalo za to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jojoII >Ani nas nenapadlo!
Nvidie musi zemrit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

happymaster23: no co se pamatuju, tak nvidia takováhle "srovnání" a "hype-maily" vypouští vždycky, když jim teče do bot. Není to poprvé a asi ani naposledy. Podle mě to asi znamená, že se u následující generace grafik něco nepovedlo (tipuju spotřeba) a chlapci z nvidie už dnes vědí, že budou mít problém, a tak si už chystají pomocí mediální dělostřelecké přípravy nějaký ten manévrovací prostor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hehe jak sebou hapymaster skube to je hnus co nvidia je ta "zla" :DDDDD mg je to jejich standartni chovani proto si ji nekoupim ikdyby byly 2x vykonejsi radsi prestanu hrat hry

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

happymaster23: Momentálně jsi tu směšnej akorát ty :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta hnusná nVidia.. fňuk.. Píše takové hnusné e-mailíčky na tu nebohou ATI.. fňuk.. To je ale hnusárna.. fňuk.. Musím to hned probrat s ostatními na Pctunning.cz, cdr.cz a všude možně.. fňuk.. To je ale fakt hnusný... bůůůůůůů éééééé škyt

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Begy: ...nebo stačí vypnout HW akceleraci otřesného toho formátu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

El Condor: nemohl by sis OT poznámky odpustit? Právě kvůli takovým jako jsi ty jsem přestal číst zive.cz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kvůli příspěvkům lidí jako je happymaster23 a El-Condor se vůbec nedivím, že se používá označení Nvidioti... Jinak souhlasím s příspěvkem níže - než koupit kartu od Nvidie, tak raději přestanu hrát hry. Užil jsem si s Nvidií své a nikdy se k ní nevrátím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to rudidlo + ukulele

Potrefená husa nejvíc kejhá, že? Doporučil bych vám používat hlavu taky na něco jiného, než aby vám jen nepršelo do krku! nVidia i ATI jsou obrovské molochy, které na vás z vysoka serou! A přesto jste ochotni tady a všude jinde rozebírat kdejaký pofiderní e-mail, aj ak se kdo chová hnusně. Až vám bude víc než 13 možná pochopíte, že bussines je všechno jen né férový. Bussines prostě je přesně takový, a pokud to nVidii přinese vyšší zisky, pak je to zcela OK. To už tady přísště můžete rozebírat, kolikrat jde třeba Steve Ballmer na záchod. To je asi tak stejně zajímavá a relevantní informace.

PS.: Díky pánové, otevřeli jste mi oči! Asi budu ten svůj nVidiotismus méně zanedbávat. Ve všch mých počítačích za celou dobu byla všehovšudy jediná karta od nVidie! ROFL

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> rudidlo:
Neboj, já doufám, že to brzy (snad ještě letos) vyřešíme. Jsme si tohoto problému nyní již (téměř) plně vědomi a přijmeme příslušná opatření, jakmile se na ně dostane řada.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to happymaster23

Samozřejmě že tohle dělají všichni. Ale to by jsme nesměli být v mateřské školce, a pak by to možná místní osazenstvo pochopilo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

=> rudidlo: Begy: ...nebo stačí vypnout HW akceleraci otřesného toho formátu.

Spravne .. tiez som to chcel napisat. No este upresnim. Ak sa nevypne HW akceleracia, tak funguje len v MS media playeri. V inych prohravacoch to nevyzera prirodzene.

Dalsie typicke "rozhasenie farieb" je zjavne pri pouziti produktov Asus (notebook, graficka karta), kde sa nainstaluje Asus splendid. To si nastavi vlastny jas/kontrast/gamma...

PS: to nastavenie jasu/kontrastu/gammy je u nvidie (aspon 7xxx rady) uplne nepouzitelne (v porovnani s X1xxx rady). Aspon zvysenie jasu na tmavom monitore .. brrr

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>ElCondor a happymaster23:
Mozna se blizi doba kdy zakaznikum zalezi vice na normalnim chovani vyrobce nez na tom kdo jaky ma pohled na business.... Vyviji se(evoluce) i zbytek sveta, ne jen praktiky v businessu...:o) Co je dobre a co je spatne nech na zakaznikach, ja ti take nevyvracim tvoji predstavu o businessu tak laskave nevnucuj svuj nazor druhym...;)
PS: Podle mne je clanek napsan informativne a s "uvahami" ktere by zvladlo 6lete decko, takze na dnesni dobu nic prehnaneho...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Madmax:

Ano. Budeš se divit, ale naprosto stejný názor zastávám také. I počínání si výrobce na trhu je pro mě určitým ukazatelem. To ale neřeší náš malý problém. nVidia v tom totiž není sama. Stejně "odsouzeníhodně" se totiž chová také Intel a AMD/ATI. Ovšem zdejší puberťáci tady fňukají jak je jejích ATI ubližováno, přestož ATI je v tomto stejně "svině" jako nVidie. A to je ten problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

EL-Condor: Je mi 28 let a pracuji v servisu jisté počítačové firmy. Klidně můžu poslat svou vizitku. Pochopitelně své názory zákazníkům nevnucuji, pouze je prezentuji tady v diskuzi. Třináct bude asi tobě, pochybuji že dospělí lidé používají akronymy (na které jsem velmi háklivý), například u redaktorů tohoto serveru jsem nikdy žádný neviděl. Napiš svůj věk a zaměstnání a pak se můžeme normálně bavit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ukulele

heh, tak to se povedlo. To jsme de-facto vrstveníci a pokud tě to zajímá, momentalně učím na VŠ a dělám do výzkumu. Každopádně máš v tom trošku zmatek. v tvém příspěvku:

http://www.cdr.cz/a/diskuze/prispevek/200369 ukulele @ 85.70.221.199 - dnes, 8. února 2008, 08:46

jsi jako první použil akronym, což zde kritizuješ (že bys nebyl dospělý?) a já jsem pouze přistoupil na tvou formu diskuze. Takže bys mohl být fér.

A ktomu vnucování. Já tady nevykládám jak je výrobce A hnusný a výrobce B skvělý. Já tady vlastně ani nehodnotím A ani B. Já zde pouze říkám, že jste volové, pokud máte chuť a čas a potřebu zaobírat se jednotlivým excesem jedné firmy, kterých je za rok vidět u většiny výrobců celá řada. ATI se chová naprosto stejně, ale diskuze nad jejím hajzlovstvím jsem tady snad ještě ani neviděl. To mě zaráží. ATI a nVidii ať vezme čert! :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já akronym nepoužil:-)

http://en.wikipedia.org/wiki/Acronym
http://cs.wikipedia.org/wiki/Akronym

Omlouvám se, ale když vidím akronymy tak si vždycky představím nějakého teenagera;-)

Ale k tématu - nechal jsem se trochu unést, to přiznávám. Většinou takhle nepíšu, ten hanlivý Nvidia termín jsem použil poprvé a stydím se za to. A i když preferuju ATI, tak dokážu situaci hodnotit objektivně. Stejně jako preferuju procesory Intel, ale nikdo ode mě nikdy neslyšel křivé slovo proti AMD. Jsem fanoušek, ale ne fanatik. Jinak s tvými názory ale musím souhlasit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ukulele

http://encyklopedie.seznam.cz/heslo/384538-akronym

nVidiot je také akronym :-D Ale to je jedno. Jsem rád, že jsme se na tom podstatném shodli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

El-Condor: Pravda, měl jsem na mysli jen zkratky typu lol, omg, lmao, rofl atd..., ale krásně jsem si naběhl a ukázkově jsi mě dostal, alespoň si dám příště pozor. Ale už tu nebudu off-topicovat a jdu se raději někam stydět:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ukulele:

No já se jdu stydět k televizi. Dávají komedii roku. Volbu prezidenta :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to El-Condor: OMG, přesně tohle miluju "momentalně učím na VŠ a dělám do výzkumu". Co bude dál? "Mám dvě vysoké školy, jsem skvělý člověk, mám velké auto, nesnáším levici a mám IQ 150, proto s největší pravděpodobností můj názor je správnější než váš"?. To už tady bylo od pana Hulána. No jde vidět že krom technického vzdělání byste potřeboval přečíst si třeba i trochu psychologie. Doporučuju pana Freuda - zřejmě trpíte jistou zakoplexovaností (nízké sebevědomí, neúspěch v sexu, potlačené pudové chování, malý penis) a použiiváte tzv. metodu sublimace. Běžte si prosím vybít své pudy někde jinde, opravdu nejsme zvědaví na to jak jste "skvělý", já totiž vím co se za takovýmto umělým přesvědčováním ostatních o tom jak jste skvělý skutečně skrývá. Lituji vás

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Machina:

Nevím jestli mám na ty vaše výblitky reagovat. Nicméně zcela vám asi unikl fakt, že uživatel ukulele se mě dotázal, a já mu zcela jednoduše odpověděl. Nevím, co by jste mi doporučoval na jeho dotaz odpovědět. Možná by jste se mohl nyný předvést a zcela jasně formulovat mou případnou odpověď, aby vás to neurazilo. V opačném případě jste babělý šašek, který umí jen blbě kritzovat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ElCondor - neni ani 28 lety, a uz vubec ne vzdelany - je to totiz 15-lety blbecek ze serveru DDWorld obecne povazovany za detskou stranku plnou prostoduchych blbin a blabolu. Staci se podivat na uvodni stranku, lide kteri uci na VS nepisi blaboly do diskusi na detskych strankach ala Materidouska.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

EL-Condor: ok, přiznávám, že jsem to trochu přehnal a omluvám se. Ale nesnáším aroganci a egoismus a vy jste se takto jasně projevil. Ano ukulele se spletl a přiznal to, vy jste měl pravdu, ale pochybuji že vy patříte k lidem, kteří jsou schopni přiznat svou chybu jako ukulele. Proto je mi ukulele sympatičtější než vy. Nemám rád technické posuzování lidí podle počtu VŠ a IQ. Mám jen jednu VŠ abyste věděl, neučím, tudíž asi nejsem takový borec jako vy, ale nikdy bych nenapsal to co vy, protože nejsem arogantní jako vy. Skutečně inteligentní člověk chápe svou inteligenci jako dar, který se snaží zužitkovat, ne používat ji jen na povyšování se nad ostatní. Zamyslete se porsím nad sebou, pokaždé se musím naštvat když toto egoistické chování vidím

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

EL-Condor: jinak tu vaši poznámku o volbě prezidenta shledávám opravdu vtipnou, i když je to smutné. Ale je to offtopic, takže raději napíšu svůj názor k tématu:
Myslím, že takovéto nekalé praktiky se používají všude, ale fandím ATI, protože se jí poslední dobou moc nedařilo a každý přece ví, že monopol není dobrý pro zákazníka. Toť vše. A protože nemám rád pomluvy, koupil bych si ATi už jen z principu abych Nvidii dokázal, že toto pomlouvání na mě funguje přesně opačně než zamýšleli
Peace

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to MACHINA

Ne. Neměřím kvalitu lidí podle IQ. Ne. Neměřím kvalitu lidí podle počtu VŠ nebo titulů. Dokonce můžu zodpovědně říci, protože se v tom prostředí denodenně pohybuji, čím více titulů člověk má, tím větší je to ve většině případů pako mnohdy naprostý idiot. Mojí jedinou vinou je, že se snažím rozšířit si vzdělání a spíše záporný postoj vysokých škol k dálkovému postgraduálníámu vzdělávání mě nutí setrvávat na VŠ o něco déle, protože málokterá VŠ si nechá ujít "levně" přijít ke kvalifikovanému pracovníkovi. Bohužel.

Tímto se vám tedy omlouvám, že jsem odpovědel na otázku co dělám pravdivě. A že se snažím další vzdělání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nvidie proste zase kope kolem sebe jak malej harant je to nechutny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak za prvé pro ty, co ještě pořád nepochopili, která bije: Nejednalo se o veřejné prohlášení, ale o interní dokument, který sice možná byl zamířen tak, aby se veřejným stal, ale to je pouhá spekulace a to je myslím bez debat. Spousta z vás tady tvrdí, že tohle je na zákaznících, aby si uvědomili jak je nVidia zlá a že by si ji kvůli tomu nikdy nekoupili, ale nechápou, jak se hrozně mílí. nVidia je totiž zlá pouze proti své konkurenci a na tom nevidím nic nenormálního, chová se tak každá firma a kdo si myslí že ne, měl by zásadně pouvažovat nad svým názorem. Za to AMD je zlá a mnohem zlejší a víte vy proti komu? Proti nám, proti zákazníkům. Začíná to postupným odkládáním R600, které se protáhne na půl roku a nakonec se nám z této karty vyklube naprostý opoždění a nenažraný zmetek. Phenom se nám opozdil snad o rok a AMD má pořád tu drzost tvrdit, že se jedná o konkurenceschopné řešení a jako třešničku na dortu přidá, že závažná chyba v TLB se vlastně v desktopu vůbec nemůže projevit a že procesory jsou vlastně OK. No ptám se tedy - KDO je tady ten zlí? nVidia, která vypustí zprávu, která zpochybňuje postup své konkurence a nebo AMD, která má tu drzost prodávat vážně zabugované procesory, pětkrát odkládat uvedení grafické karty a přitom se tvářit, že je vše v pořádku? Zamyslete se, firmy na sebe v konkurenčním prostředí jsou zlé všechny, ale na zákazníky jsou zlé jenom některé...

WIFT: Ale notak WIFTe, snad nebyl ten můj příspěvek nějak vulgární? Aha, chápu - zpochybňoval vůdčí roli soudruhů redaktorů a tím se dopouštěl vlastizrady, sabotáže a špionáže, navíc se pokusil zpochybnit jedinou možnou správnou ideologii a tak se soudruzi na ÚV CDR rozhodli, že takové nebezpečné zločinecké živly musí být ve jménu dělnické třídy zničeni. Republiku si rozvracet nedáme!

Místo CD-R si do loga dejte rudou hvězdu, protože cenzura na CDR nastupuje!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

happymastere 1.) Nauč se proboha GRAMATIKU. 2.) Přestaň se navážet do AMD/ATI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hahah, je zaujimave kolko privrzencov ati sa tu zbehlo a ako sa tu radujete z ...newiem coho. z toho ze ati ,kedze nevie vyrobit dostatocne (na nvidiu) vykonny jeden cip , tak ich da dva na jednu kartu ( co nie je nic noveho predsa) aby aspon takto "sa chytala" na nvdiu, na jej jednocipovky ovsem. na jej dvojcipovky ale asi bude musiet prist so 4cipovymi kartami, or die :))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a vy, fanusici ati, precitajte si clanocek "NVIDIA kupuje Ageiu - evoluce fyziky" na nemenovanom serveri. a dalej sa radujte

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 happymaster23: nechci vstupovat do vaší rozepře s havranem, ale chci Vás pouze upozornit, že jste žádné argumenty nedoložil, nýbrž jen Vaše spekulativní teorie, které jsou v nejlepším případě stejně spekulativní, jako teorie vůči kterým se Vy tak vehementně ohrazujete.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že to co jsem napsal o vztahu AMD k zákazníkům jsou holá fakta...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 happymaster23: myslet si to můžete, na to máte svobodné právo. Ale hned to vydávat za fakta směrovaná ještě způsobem, kterým to podáváte, opravdu nelze.
AMD/ATI pokud vím, nikoho ničím nepoškozuje a už vůbec ne své zákazníky jak jste to podal Vy. Chybu v některých svých CPU přiznali oni sami a tím pádem nikoho nepoškozují (kromě sebe), ba naopak se ukázali jako firma s nesmírně solidním přístupem ke svým zákazníkům.
AMD to vůbec nemusela oznámit a všichni, kterým by to náhodou přišlo občas zpomalenější, by mohli jenom tápat a budovat teorie, proč se tomu tak děje. AMD nikomu své CPU nenutí a každý zná pravdu a má svobodnou volbu se sám za sebe rozhodnout o případné koupi/nekoupi.
Budete se divit, ale skoro každý nový kus HW obsahuje chyby, které se pak přímo BIOSem nebo ovladačema v jednotlivých OS obcházejí! Takto se běžně opravují "zmetci" ve všech kategoriích (nejčastěji MB, CPU, GPU, atd.).
Ale většina firem to nikdy nepřizná a raději to zazáplatují a nikomu nic neřeknou.
Zkuste se nyní zamyslet nad těmi Vašemi rádoby FAKTY a zkuste se trochu více povznést nad komunikované téma - prospěje Vám to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, že R600 je hlučný a nenažraný zmetek je fakt (a ostatně to ve svém příspěvku nepopíráš), to že R600 byla alespoň v pěti krocích odložena minimálně o půl roku nepopíráš též.

Ovšem jak se dostaneme dál, tak zjišťujeme, že absolutně nevíš, která bije. Doporučuji číst http://cdr.cz/a/23481, kde se mimojiné dočteš, že AMD prodává Phenomy na revizi B2 s chybou v TLB jako naprosto legitimní CPU a tvrdí, že v Phenomu na B2 se chyba nemůže projevit, přitom u Opteronů je TLB patch zapnutý defaultně a přejde se na B3 co nejrychleji... Ale u Phenomů je prý B2 bez patche naprosto OK a tak ani není třeba nějak rychle na B3 spěchat... A to je to hnusné chování, o kterém se bavím.

Co se týče závažnosti, tak poslední takto závažná chyba se vyskytla u prvních Pentií a Intel se k tomu narozdíl od AMD postavil čelem a netvrdil, že "ono se to nemůže projevit". Ty stovky běžných chyb co se nachází jinde svou důležitostí nesahají chybě v TLB Phenomů ani po kotníky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 happymaster23: Ano, fakta co uvádíš ohledně Phenomů nepopírám a jsem s nimi velmi dobře obeznámen. Ale o tom jsem nemluvil. Psal jsem, že chyba byla publikována a lidé o ní mají možnost se dozvědět a je tedy jenom na nich zdali ono CPU (mimochodem funkční - ta chyba se projevuje opravdu velmi vzácně) pořídí či ne. A to mi připadá korektní. Já si raději koupil Q6600 (kvůli lepšímu výkonu) a mnozí evidentně také (proto tak klesá prodej CPU AMD). Ale kdyby to AMD nezveřejnila, tak si myslím, že byl o Phenom CPU větší zájem. Takže si stále myslím, te AMD je k zákazníkům korektní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém je v tom, že AMD nezbylo nic jiného, protože dříve nebo později (spíš dříve) by se na tu chybu přišlo a to by byl teprve průser. Ta chyba se nedala nijak zamaskovat. A nebo dala - TLB patch by byl aktivní automaticky, ale tady by byl zase ten problém, že nůžky mezi výkonem Intelu a AMD by se rozevřeli ještě více a AMD by se dostala ještě do větších problémů, než je.
Doposud je to jakštakš korektní (ovšem mě osobně to připadá, jako kdybych si koupil nafukovací člun, který by měl v sobě díru, která se když se ucpe prstem nemusí projevit, ale pokud si to chci pozichrovat, tak v balení je ještě pumpa, kterou ten člun můžu dofukovat, žal komfort mi klesne o nějakých 20%), ale co je nekorektní je přesně to chování, které je popisováno v článku, který jsem linkoval. Tedy - v serverech se chyba může projevit a proto se budeme snažit ihned dodat revizi B3, která je už v pořádku. No v desktopech se to projevit nemůže, protože (a tady si dovolím parafrázovat AMD:)"Phenom si stejně kupují jenom vymetenci, který jsme dostali na ty fajnový fialový vizitky zdarma, kteří maximálně hrají hry a když jim to spadne, tak to svedou na ty hrozný Wokna" a tohle je to nekorektní a naprosto arogantní chování - jedni uživatelé dostanou bezchybné řešení a nad druhými AMD mávne rukou "vždyť vám to stačí"...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> happymaster23:
Re: "Ale u Phenomů je prý B2 bez patche naprosto OK a tak ani není třeba nějak rychle na B3 spěchat... A to je to hnusné chování, o kterém se bavím. "
Že zrovna tebe trápí hnusné chování AMD, to mě překvapuje. Máš snad na koupi Phenomu zálusk, že tě to tak bere?
Jinak k té cenzuře: Problém je ten, že svými příspěvky vyvoláváš flame (a to prostě nepopřeš) a když uznáme, že tu na to nejsme zvědavi, tak zkrátka půjde celý flame pryč včetně původce. Říkej tomu třeba cenzura, to je ostatně úplně jedno. Pro nás je to jen vyčištění diskuze od zbytečného balastu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Heh, tak proč naopak hnusné chování nVidie trápí vás AMDroidy?

Flame vyvolává ten, kdo mi ten kanystr s benzínem zapálí a ten by se mazat měl. Já (a to ve drtivé většině případů) flame vyvolat nechci, ale chci říct svůj osobní názor a pokud teprve ten, komu se to nelíbí se chytne tak teprve on ten flame vyvolá. Je silně alibisté říct, že něčí silné názory a přesvědčení vyvolávají flame. Je silně neslušné, někoho za ty jeho pevné názory mazat... Zamysli se...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> happymaster23:
Když ty to neumíš tak podat ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

happymaster23: vis, jestli to nebude tim, ze zatimco amd s ohledem na chybu phenomu nikde zadne interni pomlouvacne zpravy na intel nevypustila (aspon jsem je nezaznamenal), tak nvidia, s ohledem na vypusteni rady 9xxx, pomlouvacne 'interni' zpravy vypustila... to asi bude ten zakladni rozdil, ktery tady spoustu lidi netesi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to happymaster23: Rikas, ze tento material je interni. Pokud by to byla pravda, tak mi unika, jaky smysl pro interni pouziti ma. Stylem a pojetim je urcena pro laiky a navic obsahuje polopravdy a nepresnosti. Jedinny duvod, ktery vysvetluje jeho vznik je to, ze se ma dostat ven. Pro jejich potrebu je to jen car papiru.

Ano svet podnikani je tvrdy a bezohledny, ale vse ma sve hranice. Existuje take neco, cemu se rika solidnost a duverihodnost firmy. Tento dokument ovsem se solidnosti a duverihodnosti nema nic spolecneho. Obcas podobne skobrtne kazda firma, ale nemyslim si, ze by se to melo tolerovat at uz to udelal kdokoliv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.