Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia DLSS nelze ani v podporovaných hrách vždy zapnout, jsou tu další podmínky

nVidiotizmus

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Průšvih je kvalita zobrazení, kdy je vidět, že je to nepovedený upscaling, aby dosáhli rozumných FPS.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zatim mi unika vyhoda DLSS oproti klasickym metodam upscalingu. Cekal bych, ze by mela
- prinaset vyssi vykon pri stejne kvalite
a/nebo
- vyssi kvalitu pri stejnem vykonu

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

DLSS je technologie k naprave artefaktu vzniklych pri pouziti RT. Klasicky upscaling (dopocitani do vyssiho rozliseni) je neco jineho, to ze Huang lhal je normalni ne?

(Ja ho ale chapu, kdo by prezentoval technologii tak, ze je treba ji opravovat jinou technologii, ze.)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ne, DLSS neřeší artefakty vzniklé redukovaným počtem paprsků při RT (denoising), to se řeší už při RT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To tvrdi NVidia, ale ja tomu neverim. DLSS nema zadny vyznam a nikdo nedokaze rozeznat obrazy vznikle za pouziti DLSS a tradicniho antialiasingu. Proc by kvuli "nicemu" dodelavali do grafiky specializovana jadra? To nedava smysl, ty tam jsou proto, ze potrebujou opravovat RT.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne se opet potvrdilo ze DLSS je sluzba a zavisi jen na NV a ochote vyvojaru jestli tu sluzbu(vykon) ktera je prozatim v cene HW majitele karet dostanou :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

„To tvrdi NVidia, ale ja tomu neverim.“

Dobře, tak mi ukaž ty artefakty raytracingu, které bez DLSS v obraze jsou po zapnutí DLSS ne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To bude těžké, ukázat ty artefakty, když je momentálně problém poznat ve hře RTX efekty :-). Myslím si že diskuze o ničem. Ať RTX, nebo DLSS zatím nic nepřineslo a tady se o tom vedou debaty, jako kdyby bez těchto zbytečností se vlastně ty hry hrát nedaly. Až bude vidět přínos nějaké této fičury, tak o tom můžem mluvit. Zatím je to akorát plácání prázdné slámy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Součku? Otázku proč DLSS nejde zapnout na rtx2060 na 4K myslíš fakt vážně?

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

V BF V to jde, v Metru to nejde, máš to v té tabulce.
Sám mám RTX kartu, měl jsem své důvody, proč jsem jí dal přednost (DLSS ani RayTracing jsou mi ukradné), ale je přece vidět, že ty marketingové super vlastnosti moc nefungují, mně je to jedno, ale kdo si to kupoval kvůli toho, tak má právo být naštvaný a možná se poučí do budoucna, že nemá věřit marketingu od jakékoliv firmy.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Spíše marketingu téhle firmy. Másla na hlavě mají v poslední době poměrně hodně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Crho? Nekomu nemusi vadit, ze to pujde 14FPS, hlavne kdyz se bude moct kochat v momentech po boji.

Problem neni ani tak v tom, ze by to v konkretni hre neslo zapnout. Ale v te chaoticke konfiguracni matici, kterou hadam nikde na krabici, pribalovem letaku ke hre nedostanes.

Takze kdyz si kupujes grafiku ktera ma na krabici DLSS ale fakticky to nezapnes v zadne hre, protoze zrovna kombinace tveho monitoru, hry a ovladacu nVidie to neumozni, tak si byl vlastne okraden.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A někde na té krabici je napsáno "RTX2060 for 4k" ?
Určitě někde bude napsáno, že před koupí si máš zajistit informace o dostupnosti na www.nvidia.com. Neblázni, že by udělali tak školáckou chybu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

BF:V běží na RTX2060 ve 4K na 50 fps. Využít DLSS a dostat se nad 60 se tak přímo nabízí.
https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/veHxudCnRaqrrvc4hCDYhL-650-80.png

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není jednodušší to rovnou přepnout na 720p s nejlepším antialiasingem?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Vzdyt bys prisel o RT a na 720p to pobezi jak z praku. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hlavn problém je nepředvídatelnost a ztráta kontroly nad nastavením (spolu s nedostatečnou dokumentací ze strany NV). RTX a DLSS je prototyp technologie, který NV prodává jako hotový produkt a za plnou cenu. Možná ani NV nemá jasno, jak by se to mělo používat, když v jedné hře jde DLSS jen s RT, v druhé to jde samostatně a ve třetí jde o kombinaci RTX/DLSS/rozlišení/znamení zvěrokruhu grafického čipu. Snad ani nechci vědět, jak se to chová při úplňku.

Nechci říkat, že je to slepá ulička, ale zatím je to příliš peněz za málo muziky.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Treba jen nestihaji delat profily pro tu svou AI :) pro jednotliva nastaveni a pridaji je casem ...kdyz budou tedy vyvojari ochotni

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

záleží taky na tom kdo to platí a pokud to platí vývojář, tak kolik to stojí a zda skutečně je nutné ten model počítat pro každou grafiku zvlášť. Takže nemusí být motivace pro minoritní (nepřekpokládané) kombinace (RTX2060 v 4k, RTX2080Ti ve FHD) ty profily dělat. Stejně tak může být že daná kombinace třeba neposkytuje nějaký citelný posun a nemá cenu na to alokovat výkon v datacentru.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"spolu s nedostatečnou dokumentací ze strany NV"

Jako že vývojáři nemají přístupnou dokumentaci v dostatečné kvalitě? Oni ale mají, oni mají dokonce full time lidi pracující v NV, kteří jim sedí za zády a mohou říct "tohle je špatně", "tohle dělej jinak".

Situace kdy výrobce GPU nasadí své odborníky do herního studia aby pomohli vývojářům je běžná praxe.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To omezení je trokšu nečekané ale v zásadě chápu proč. Pro každou kombinaci bude třeba naučit AI vlastní model, víc kombinací = víc modelů = víc času a výkonu datacentra = větší náklady.

Stejně tak je docela logické že RTX2060 nenabízí DLSS model pro 4k, protože se nepředpokládá že by existovala významnějí skupina majitelů těch karet které by napadlo to používat na 4k. Ty karty lidi budou kupovat na slušné FHD hraní (tak jako 1070Ti/1080) možná na velice nenáročné 1440p. Tedy za předpokladu že tu kartu neplánuje brzy vyměnit.

Nové hry, a tím myslím opravdu recent tituly, ne tituly, které se dnes běžně testují... hry jako Witcher 3, GTA V, Division, Rise of the Tomb Raider se sice používá pro testy protože jsou pořád oblíbené a relativně náročné ale...

GTA V vyšlo v roce 2013, letos oslvaví 6 let !!!
Witcher 3 vyšel v roce 2015, za chvíli má 4 roky
RotTR má letos 3 roky stejně jako Division.

Assassin's Creed Odysey vyšel loni na podzim...

Karty staré 4 roky už si s tím neporadí bez nějakého zásadního omezení jako nízké FPS nebo nízké rozlišení a samo nízké detaily, snížený rendering resolution apod. Dokonce i 1060 musí jít na nízké detaily pokud člověk chce rock solid 60FPS

A tady jak to ve FHD zvládá RTX2060: https://www.youtube.com/watch?v=TfMbulDHhWs dle mě je to tak akorát na FHD, avg 70, rock solid 60FPS, v 1440p je to rock solid 50FPS což už mnozí nebudou označovat za dostačující a o 4k ani nemluvě.

Tohle bude situace v mnoha nových hrách - například Division co jde za měsíc ven, v betě to podává +- stejný výkon jako podávávají ti Assassini - tady 1440p https://www.youtube.com/watch?v=XWA-Hdk3J8Y a třeba Radeon VII má v Division 2 asi 70 avg ve FHD, 50 v 1440p a 34 v 4k...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A to je jako povinnost mít všechno na Ultra High? Když nemám na výkonnější HW, tak prostě snížím detaily, v čem je problém? To je jako si stěžovat, že auto s 50kW motorem nejede stejně jako auto se 100kW motorem, prostě se přizpůsobím.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Dnes jsou high refresh monitory už v low endu a lidi je kupují a chtějí si užít vysokých FPS, pokud chci vysoké FPS, musím na RTX2060 už ve FHD šáhnout na detaily aby dosáhli vyšších FPS než 60. Takže buď upřednostním kvalitu nebo výkon, oboje na té levné kartě mít nemůžu, tak jak píšte 50kW motor rozhýbe auto jinak než 100kW motor

A o tom taky byl můj příspěvek, Ve FHD můžu mít kvalitu se slušným výkonem nebo výborný výkon s nižší kvalitou, v 1440p s RTX2060 už budu mít jen horší kvalitu a slušný výkon na 4k budu mít špatný výkon i špatnou kvalitu, proto chápu že se nikdo neobtěžoval počítáním DLSS modelu pro 2060 a 4k rozlišení

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Co to je horší kvalita? Co jsem zatím měl možnost sám vidět, tak snížení detailů z Ultra na High nebo Normal nemělo vliv, když člověk hraje a je obraz v pohybu, ano na statickém obrázku něco vidět je.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ok, takže pojďme si vydefinovat pojmy:

nekompromosní hráč = max detaily (což je mnohdy víc než ultra) a vysoký výkon, řekněme 100+ FPS
náročný hráč = ultra nebo vyšší detaily, dostatečný výkon (60FPS), dostačující detaily (+- medium) a vysoký výkon (100+ FPS)
nenáročný hráč = dostatečný výkon (60FPS) a dostatečné detaily (+- medium)

Máme RTX2060... mainstream kartu za rozumné peníze, předpokládáme náročné tituly (Division 2, AC:Odysey a jistě i další)

Cílové rosližení FHD
Osloví karta nekompromisního hráče? Ne, nesplňuje požadavky
Osloví karta náročné hráče? ano, osloví oba typy
Osloví karta nenárnočného hráče? ano, požadavky splněny

Cílové rozlišení 1440p
Osloví karta nekompromisní hráče? ne
Osloví karta náročné hráče? Ne kvalita při dostatečném výkonu není a vysoký výkon s dostatečnou kvalitou bude také na štíru
Osloví karta nenáročné hráče? ano, splňuje kombinaci výkonu a kvality

Cílové rozlišení UHD
Karta neosloví nekompromisní ani náročné hráče, dokonce neosloví ani nenáročné hráče protože 60FPS v medium detaily nebude zvládat.

Ano určitě existují hráči kteří se do těhle škatulek nevejdou a mají třeba nížší požadavky, dělají větší kompromisy, so far so good.

Kontext mého příspěvku na který jste reagoval bylo že chápu absenci DLSS v 4k na RTX2060. A teď proč?

4k si hráči obecně kupují z důvodu jemnějšího zobrazení = vyšší vizuální kvality. Proto nejde už selským rozumem do hlavy fakt, že si člověk pořídí 4k monitor kvůli lepší kvalitě a zároveň si bude redukovat vizuální podobu hry, tedy snižovat kvalitu. A že v těch nových hrách člověk bude muset s 2060 v těch hrách šáhnout na nejnižší detaily aby zachoval akceptovatelný výkon

samozřejmě že se určitě někdo kdo si 2060 k 4k koupí, ale, kolik jich bude z toho mála co si 4k vůbec na hraní pořizují. 4k hráčů obecně je reálně zanebatelné procento, natož těch co si pro to koupí nevýkonný HW, těch bude hrstka. Nechat superpočítač dávat dohromady AI model pro tu hrstku se prostě nevyplatí.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A ja uz si myslel ze nekompromisni hrac hraje na nejtezsi obtiznost..nebo pokoruje vyzvy a detaily tolik neresi ....ale mozna neresime hry ale pitvani pixelu :))

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To zda je ten hráč tryhard, no life který musí zdolat každou výzvu nebo casual co mu i nejnižší obtížnost přijde těžká nemá vliv na to jaký vyžaduje výkon a kvalitu. Já jsem třeba náročný na kvalitu ale výzvy ve hrách nehledám, naopak, hledám možnosti jak si tu hru ulehčit. To ale bude také typem her které hraju, je to jejich cíl být stále silnější a silnější aby byl obsah snazší a snazší.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jezne problem neni v tom, jestli je pochopitelna konkretni situace, tedy kombinace ovladace, hry, karty a nastaveni.

Problem je v tom, ze ten system je na prvni pohled chaoticky a neni mozne jej dopredu nijak odhadnout.

Napriklad kdyz si ja kupoval novou grafiku, vedel jsem naprosto jasne, ze nechci prechazet na herni virtualnce z Win7, takze vim, ze DX12 se me netyka. Vim, zahrnul jsem to do rozhodovani.

DSLL se neda takhle nijak odhadnout. Takze pro vsechny ucely a potreby jako by na nekterych kartach ani neexistoval. Jenze na krabici je to, medialni masaz kolem toho je taky a cena je "premiova" take z casti kvuli takove technologii.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"DSLL se neda takhle nijak odhadnout."

Nj, stejně neodhadnete zda vývojář neudělá botu v implementaci hry a nebude někde nějaký problém s konkrétním HW. je to záležitost vývojáře a jeho rozhodnutí, V tomto případě je tedy dobré se ptát na důvody jich místo spekulací, případně apleovat na to aby to bylo predikovatelné.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

takže NV přijde s výkonem formou vendor lock služby plně závislou na jejich řešení a HW >>> nakonec je to opět chyba vývojáře hry, že se nerozhodl pro implementaci ?

nakonec by mne zajímalo kolik stojí vytváření profilu pro DLSS a jestli možnost implementace platí i pro indie tituly apod. nebo se to týka jen "nejrozšířenějších" her ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hele, tohle je jirikova oblibena gameska. Je povestny svymy vyroky, ze GTX 1080 je FullHD karta. Tohle tu probleho asi tak uz 50x a porad zadna zmena :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

On ma svou mantru a jede podle zadani ..zlobit se na nej kvuli tomu nebudeme :)))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nebudeme ;)
ps: vyhral, uz mu na to nemam silu odpovidat :)))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Bavíme se o RTX2060, ne o 1080. RTX2060 má výkon 1070Ti.

Dal jsem tu odkazy na videa kde je nasně vidět že nová hra na 2060 ve FHD dává avg 70 FPS s minimy lehce nad 60, což splní požadavky náročných hráčů kteří chtějí kvalitu a rozumný výkon, stejně to osloví ty, kteří chtějí high refresh rate a obětují detaily.

V 1440p je výkonu méně a je třeba šáhnout na detaily více, osloví to ty, kteří nemají takové nároky.

v 2160p bude rozumný výkon za cenu nejnížších detailů, což samo není nic proti ničemu, asi budou existovat lidi kteří s tím jsou ok, ale opravdu si lidi kupují 4k proto aby hráli v nejnižších detailech?

A o tom to bylo, kdo si koupí mainstream levnou kartu pro 4k hraní když to v náročných titulech znamená omezení detailů na minimum.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Re: Stejně tak je docela logické že RTX2060 nenabízí DLSS model pro 4k, protože se nepředpokládá že by existovala významnějí skupina majitelů těch karet které by napadlo to používat na 4k

Skusis to nejako objasnit? Ja som mala cely cas za to, ze DLSS je umelo-inteligentny strojovo uceny upscaling, ktory je prave na to aby dovolil hrat hry na vyssich rozliseniach plynulo. Tym ze to oserie, bude to renderovat v nizsom ako nativnom rozliseni, a ta "Deep Learning" zlozka sa postara o to aby po upscalovani vyzeral obraz dobre. Tym, ze tam prida k tomu tu extra omacku v podobe vyhladzovania. Nieco ako checkerboard na PS4 Pro pre 4K, akorat nie len hlupe prehadzovanie pixelov.

Takze ano, ja som po Huangovej prezentacii ocakavala ze to dovoli hrat na 4K aj s 2060. Asi preto som nespajala DLSS nevyhnutne s RT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak DLSS má monžost upscalovat do vyššího rozlišení a to zobrazit tak jak je, v tom případě musí být AA součásti toho modelu nebo ho aplikovat postprocesingově, nebo má možnost upscalovat do vyššího rozlišení a to se následně downsampluje na nativní a při tom zmenšení je aplikovaný nějaký nenáročný algoritmus který při tom zároveň vyhladí hrany, Na stejném principu funguje DSR, které si může zapnout kdokoli, když pak člověk vybere ve hře to DSR rozlišení, hra se bude renderovat v tom rozlišení ale dojde k downsamplingu na nativní, kde se opět aplikuje nějaký filtr který vyhladí obraz. Rozdíl je jen ten, že DSR musí pro to vyšší rozlišení použít standardní rasterizaci a má to tedy dopad na výkon jako ve vyššim rozlišení. DLSS na to použije AI takže mu to jde rychleji.

Pokud vím tak NVIDIA vždy prezentovala DLSS jako alternativu k TAA, tzn že DLSS podá ve stejném rozlišení podá kvalitativně podobný výsledek s vyšším výkonem než TAA na stejném rozlišení. Ukázky toho že by si člověk hrál v 4k nativním rozlišení a hra se interně renderovala třeba v 1440p a upscalovala pomocí AI jsem nezahlédl, byť to ta technologie může poskytnout. I když i v to doufám, ale v tomto případě mám trošku jiná očekávání a sice že s RTX2080 a DLSS upscalingem z 1440p budu mít dobrý herní zážitek v 4k. Nenapaldo by mě to u 2070 natož u 2060.

Nativní 1440p poskytne vždy lepší výkon než 1440p uscalované na 4k i když akcelerované pomocí AI, to AI stejně potřebuje nějaký čas na práci, jen ho nepotřebuje tolik kolik by potřebovala rasterizace. Takže když jsme u těch mých definic, tak by to ve finále stejně znamenalo že s 2060 by se musel i nenáročný hráč by své nároky musel snížit proti použití 1440p nehladě zda DLSS ano nebo DLSS ne a to je proti té logice porč si lidé kupují 4k, kvalita zobrazení.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já bych hlavně v recenzích vůbec nezohledňoval tyto obskurní technologie, protože jsou to jasné nedodělky a pouze marketing. Je nesmysl dávat RTX kartám plusové body za ně nebo snad dokonce konkurenci mínusové za to, že těmito polofunkčními nesmysly nedisponují.
Činit tak, je stejný nesmyl jako dávat hernímu Radeonu VII plusy za 16GB paměti, protože se to ve hrách neprojevuje. To by též RTX 2080 a 2080Ti mohly dostávat mínusy za "malou" paměť. Obojí je jen marketing, naneštěstí nenašel jsem jediný web, kde by se na recenze dívali tímto pohledem. Jeden tábor adoruje RT, druhý 16GB u R VII. Nevím jak Vás, ale mě už ten svět grafik začíná štvát. Je to jak republikáni a demokraté v USA před volbami - jen házení špíny a nesmyslných keců, objektivní pohled nikde. Fakta aby si člověk dohledával sám

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, člověk musí hledat sám, když tu RedMarx blouznil o tom, jak je RTX řada zbytečná a že je lepší mít GTX za stejné peníze, tak jsem hledal minimální FPS u RTX a GTX a RTX karty byly jasný vítěz.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nesmis srovnavat 1070 a 2070, ale karty ze stejne cenove relace!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Srovnával jsem si to s GTX 1080 https://www.anandtech.com/show/13431/nvidia-geforce-rtx-2070- founders-edition-review/7

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

> Obojí je jen marketing, naneštěstí nenašel jsem jediný web, kde by se na recenze dívali tímto pohledem

Zase nastesti rekl bych ze spouste lidi (vcetne Nvidia fanouskum) je uz jasne, ze i ty tzv. "recenze" jsou z velke casti defacto marketing. A taky je jim jasne kdyz je neco brutalne prodrazene. Dukazny material cislo 1:

https://www.tomshardware.com/news/nvidia-rtx-2080-2070-earnings,38618.html

"Nvidia blamed the severe gaming downturn on several factors, including sales of its Turing RTX 2070 and 2080 graphics cards that were below the company's expectations"

lol, ze pry below expectations. "Just buy it" asi nezabralo :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl je brát nějaké + a - jako nějakou nezlomnou pravdu, Někdo ocení 16GB paměti, někdo ocení RT či DLSS, někdo neocení ani jedno. Je ale ok v recenzi a v jejím nějakém shrnutí (protože hodně lidí jde na závěr rovnou a omáčku neřeší) uvést to že ta karta 16GB RAM má, stejně jako má podporu RTX apod.

Pokdu budu mít identickou kartu, stejný výkon, stejné provozní vlastnosti, za identickou cenu, jedna bude mít 16GB, druhá RTX, třetí 16GB i RTX a čtvrtá nic z toho, kterou si člověk vybere? Nebudou ty vlastnosti navíc brány jako + i když je člověk nevyužije?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak jak Crho: Jinak peklo zamrzlo: Unreal Engine 4.22 přináší i podporu DLSS?

Teda pokud zrovna hrajete na spravnem idealne fullHD monitoru. :-D

---

Mam na celou situaci jednoduchy nazor: kdyby byli fanousci NVidie tak hodni a slozili se Huangovi na novy UltraHD monitor, aby konecne sel s tim svym RT vcetne DLSS, ktere nema zadny jiny vyznam nez opravovat artefakty vznikle pouzitim RT, do prdele.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ty dneska jedes :))
;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Patek a ja tvrdnu v praci, kdyz doma mam rozehrany Far Cry 3. Puvodne jsem chtel hrat Far Cry: New Dawn, ale nepodporuje RT a navic to od toho Far Cry 3 nelze rozeznat, Ubi zmenil jen textury krajiny, takze jsem aspon usetril. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dneska jsi mne uz 2x pozitivne pobavil ;)
diky :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale vždyť má veskrze pravdu, ať RT nebo DLSS "zatím", a kdo ví jestli někdy, ani v jedné hře neukázalo nějaký hmatatelný přínos. Jedinný hmatatelný přínos, jsou cenově přestřelené grafiky. A to je přínos pro NV a nikoliv pro konzumenty.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

On to urcite nemyslel spatne, ale ja vzdycky tvrdil, ze nejsem fanda NV. Prosazoval jsem Pascal, protoze se povedl. Naopak Polaris (RX400) a Vega byly zklamani. Presto se mnozi domnivali, ze jsem fanousek NV, ale ted kdyz se Touring nepovedl, tak se ukazalo, ze nejsem. Ovsem radeji bych byl, kdybych nemusel dokazovat, ze nejsem fanda NV a radsi bych kdyby NVidia vydala skvele grafiky, ale bohuzel. :-/

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Redmarxi, to že máš pravdu, bylo myšleno na tebe, ale Tombomino mě předběhl :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tou cenou opatrně https://hexus.net/tech/news/graphics/103399-inflation-adjusted-price-his...

Je to sice jenom do roku 2017, ale trend je jasný, v USA tisknou maximální rychlostí a hlavně CZK/USD taky není žádná výhra, bývalo to 15Kč, dnes to je 25Kč, takže asi tak.

Je to podobné, jako pamětníci vzpomínají na levné pivo a benzín za totáče a přitom dneska je benzín k platům levnější než tehdy.

Možná by to byl dobrý námět pro DIIT, zpracovat to včetně kurzu CZK/USD.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přínos to nebude pro NV ani pro konzumenty

NV předraženou grafiku neprodá, konzument nekoupí, loss-loss scenario.

Bude to mít negativní dopad na celý průmysl, protože inovace není trh ochotný zaplatit ani leaderovi na trhu který dlouhodobě neoslovuje poměrem cena/výkon. Toho to může od možných inovací v bodoucnu odradit, nebo je nebude tolik tlačit. A když to nedává leader, tak to od podobných pokusů odradí i ty malé hráče, kteří si neúspěch dovolit nemohou.

Já třeba v tomto přínos vidím, je to inovace, posun dál k větší realističnosti

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

docela se bojím, že nějaký anal-ytik se na to vrhne nikoliv se správným závěrem, tj. že produkty s nedodělanými featurami s extrémním dopadem na výkon a brutální cenovou politikou většina lidí nechce, ale s něčím absurdním, jako např. že o PC gaming zase není zájem (že Blizzard - blizzcon Diablo fail), takže se zpomalí investice do vývoje nových PC gaming grafik a odkakáme to všichni

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Osobne ac jsem nvidia friendly to vidim tak ,ze to proste cele marketingove prestelili. Jak cenove coz si myslim ze je vubec ulet ..Tak I s predprodejem Turingu a I s testovanim u vybranych recenzentu. To ,ze nic z toho vlastne hraci nechteji je I videt na stale vice nez dobrych prodejich -vybehovych konzolich PS4 a Xbox one s/x. Proste se v Nvidii verilo,ze to je tak uzasny a oslnujici produkty ,ze ho hladovi trh sezere I s navijakem. A nestalo se tak. Deje se tak Applu I samsungu. Vsichni to svadi na pokles v Cine,ale je zajimave ze Cinske znacky zaznamenali na stejnem trhu az 23% narust prodeju. proc? protoze se iPhone ani s9 od jinych nicim nelisi a dokonce I ti ostatni maji lepsi parametry nez zabehnute korporace.
To ze AMD vydala neplanovane veku 7 s nedodelky,nejsou zadne AIB karty a vubec je jich nedostatek , nehlede na problem s UEFI, jen potvrzuje ,ze vyrobci jsou odtrhnuty od reality trhu.
Nikdo nechtel byt pionyrem v RT nebo jeste vice diskutabilni DLSS ve ktere se prase nevyzna kdy jo a kdy ne a ani nikdo nechtel 16GB Vram na ,kdyz by stacilo 8GB za lepsi penize. nevim .pamatuju doby kdy se ATI/AMD pasovalo na krale swetpointu coz bylo cca 250€ za mainstream GPU. Kdyz uvazime ,ze RT zadny halo efekt neprinesl a DLSS je vice nez diskutabilni, ceny absurdni a velikost pameti u AMD zbytecna tak uplne normani parmen her muze jen zaplakat. Nechci zde hanit NV ,ze prosazuje fautures ,ktere nefunguji , jelikoz A<D to na VEga kartach ma uplne stejne. Mnoho veci ktere do dnesnich dnu nejsou a tezko kdy asi budou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

souhlasím s tebou veskrze ve všem, ale to dokola omílané, že na Vegách jsou featury, které do dnes nefungují a možná nikdy nebudou, mě už zvedá ze židle, přesně od takových NV friendly. Uvědom si, že na Veze jsi za ty fičurky nezaplatil ani korunu navíc a NV RTX si za to připlácíš pouho pouhých 50% ceny. V tom vidím docela zásadní rozdíl. Pokud za něco nezaplatím nic, tak není důvodu, abych to předhazoval jako nějakou vadu. Ale pokud skočím na špek firmě, která prodává "pouze" pro zisk a nic z toho, čím ta firma obhajuje zvýšenou cenu svého výrobku, není funkční, tak to je špatně. Ale absolutně toto nemůžes srovnávat s firmou, která za to nic nechtěla a pokud něco vyvíjí, tak pro všechny, ne pouze pro své slepě uvázané ovečky, kteří jí dokolečka platí za nesmysly, které ve finále stejně tiše zmizí v historii. Viz např. GSync.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasné cena Vegy sú len výrobné náklady plus marža, vôbec tam nieje zarátaný žiadny vývoj.
A áno dávno som nečítal tú rozprávku o ľudomilnom AMD ktorý by tie karty aj rozdával zadarmo keby mohol. Oni tie peniaze nechcú. Síce sa aj tak správajú :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to meleš za nesmysly ??? Ceny karet obou výrobců byly vždy cenově srovnatelné ve své kategorii i Vegy, bez ohledu na to, jestli přinášeli něco navíc, nebo ne. Pouze teď NV vyvinula něco, co je absolutně nepoužitelné a žádá si za to o 50% ceny navíc. Prosím tě, rozbij prasátko a běž si koupit rychle kartu od NV a měj vlhké sny jak si dal NV vydělat a přestaň hejtovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sorry ale ty tu melieš, že len pri NV priplácačš.
Ale vidím, že si binárny nič medzi 0 a 1 pre teba neexistuje

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde jsi připlácel u AMD ? AMD tvoří otevřené standardy, které mohou podporovat všichni, včetně NV. Jsi zelený až je mi z tebe špatně a máš pravdu, dal jsi opravdu blbě umístěný komentář. Konec diskuze s tebou, nemá smysl se bavit se zatroleným NVfans.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ďaľšia pesnička o tvorení otvorených štandardov. AMD sa o otvorené štandardy viac venuje až teraz a to nie z ľudmilstva ako sa tu snažíš podsúvať ale z ich finančných možností.
Ale vidím, že máš hneď jasno stačí nesúhlas a už škatulkuješ. Ale neprekvapuje ma to po tom čo som od teba čítal na DDW. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem rád, že tak přesvědčeně víš, proč to AMD dělá, ty jsi asi v nejužším vedení, když to tak jasně víš. Tak to se ti omlouvám "zelinko" :-) Dej mi mínus a koukej šupat pro kartičku s RTX a DLSS :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vieš ja +/- nepoužívam tak ťa sklamem, a nie nejdem si kúpiť žiadnu kartu z novej rady NV a to nie kvôli RTX a DLSS, ale to by si nepochopil :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty opravdu víš asi vše nejlíp na světě. AMD dělá otevřené standardy, protože nemá peníze a já určitě nic nepochopím. Popisuješ přesně to z čeho jsi nařkl mě, škatulkuješ. A pokud máš něco proti mým komentářům na DD, buď konkrétní. Co se ti nelíbí, že mě nezajímají nějaké pseudo důvody proč něco nefunguje ? Ano jsou mi úplně putna. Když si koupím pračku, chci aby prala a nebudu čekat na to, až se to někdy, možná, jestli vůbec, naučí. A to samé platí o těchto technologiích. Zajímají mě technologie, které fungují, které ne, nejsem ochoten za ně platit. Tak to platí v obchodě, bez ohledu na to, o jaký produkt konkrétně jde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zle umiestnená reakcia

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to by nebola nvidia keby umelo neobmedzovala technologie len preto aby dosiahla predaj drahsich modelov...toto sa u amd neda povedat,ale ludia ktori sa v technologiach nevyznaju,teda laici,ktorych je buhuzial viac, to stale budu kupovat...ved ani tie PR vyhlasenia nesedia s realitou,tak ked chcem uz klamat ludi za vidinou vyssieho zisku tak si uz dam pozor v marketingu...ale oni sa ocividne spoliehaju na totalnu tupost ich zakaznikov a je to smutne,pretoze im to vychadza :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.