Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia GameWorks je zpět, sráží výkon o desítky procent a nejde vypnout

Zla Nvidia neco vymyslela a hodni programatori to asi "nevedomky" pouzili a ted jim to dela problemy ve hre :)
Proste se tak tvurci hry rozhodli a je to. Maximum co pro to muze normalni smrtelnik udelat je nekoupit si tu hru.
At uz je AMD nebo Nvidie jakakoliv v drtive vetsine pripadu je problem u tvurcu her a pak neni potreba to jakoliv zaujate komentovat :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja tam teda o hodnejch programatorech nebo zly nVidii nevidim ani slovo.. maslo na hlave maj obe strany - nVidie za to, ze ten zkurvenej kod napsala, vydavatel za to, ze to nechal pouzit.. kazdopadne je na tom videt, o co se pokouseli a co se jim ted vraci v negativni medialni odezve..

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

NV psala kód nějakého benchmarku? Ono mají relaističtější efekty které jednoduše vyžadují silné železo, ba i speciální železo, spousta věcí jede jen na Maxwell a Pascal kartách. Jestli to pak AMD rozchodí pomocí ovladačů na straně SW, proč ne, ale to je to samé co asynchronní fronty. AMD na HW, NV na SW.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia je autorem kódu, který byl ve hře použit, to je podstata GameWorks. Tolik k první větě. Následující text nemá smysl rozebírat, protože jednoduše není pravdivý.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

A co je špatného na GameWorks, mají to desítky titulů a všude to maká v pohodě. Pokud je nějaký problém, tak zřejmě v tom FF což NV natož jejich GW neovlivní.

To že AMD nepodporuje některé efekty z GW je také známo, jsou vyžadovány NV karty generace Maxwell a Pascal. naapříklad mnou oblíbené HFTS - součást shadowworks - mimochodem jsem někde tady zahlédl ten INI kde stíny byly vypnouté v tom testu https://developer.nvidia.com/Hybrid-Frustum-Traced-Shadows

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tohle bude lepší zdroj: https://developer.nvidia.com/hybrid-frustum-traced-shadows-0

"Conservative raster is a cool new feature that came along with NVIDIA’s new Maxwell architecture, which means it is accessible today on GeForce GTX 900 Series, second generation Maxwell GPU’s"

Conservative raster je nutný pro funkci HFTS.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vycet titulu, kde gameworks zpusoboval problemy a to nejenom radeonum by byl zrejme delsi nez seznam, kdy od vydani jak pisete makalo vse v pohode.
To vychazi z povahy middleware jakym jsou GameWorks, kde je nvidia zodpovedna nejenom za kod, ale z velke casti i za implementaci.

OpenGPU od AMD jde v tomhle smeru vlastne zcela opacnou cestou a ve vysledku snim problemy nejsou. To srovnani s celkoveho poctu, ktery zpusobovali problemy je na tom GW radove hur.
To by se dalo spocitat, ale ono pro tohle staci i minutovy hledani v google. Navic tech her, ktery se nikdy neopravili (PCCS v UNITY treba) je u GW strasny mnozstvi u openGPU zadna takova hra vlastne neni.

Ale to srovnani je v tomhle smeru tezky a osemetny, protoze v jednom pripade vyvojar nemuze menit absolutne nic a v druhem muze menit co chce dle libosti a ono optimalizovat neco co nemuzu menit je docela orisek (bohudiky uz nekolik let si u nekterych efektu muzeme zkouknout zdrojak, ale vypada, ze to k nicemu moc neni).

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že kopec chýb, ktoré niektoré hry majú, sa pripisovali Gameworks aj keď s ním vôbec nesúviseli. Totižto viacero ludí je schopných veriť, že aj keď GW efekty vypnú, tak aj tak ovplyvňujú priebeh hry a spôsobujú problémy. Ťažko sa potom argumentuje, že? A to ani nehovorím o prípadoch, kedy boli chyby očividne úplne mimo dosahu toho, čo vykonávali použité GW moduly. Proste niektorým ľuďom stačí iba to, že GW je v hre použitý (bez ohľadu na to aké jeho moduly, aj keď je to iba jeden, ktorý bol overený v X hrách predtým, kde nepôsobil problémy žiadne) a tým pádom je vinný za akúkoľvek chybu v hre. Potom si samozrejme urobia taký zoznam o akom píšete, kde problémových hier s GW bude viac, aj keď ich problémy väčšinou s GW vôbec nesúviseli.
BTW ako je to s používaním OpenGPU od AMD? Používa sa aspoň tak často ako GW alebo hovoríme o jednej, dvoch hrách ročne? Nesledujem to, tak sa pýtam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky nechápu proč je vina házena na nVidii, to spíš vypadá na neoptimalizovnaou hru, která s tím neumí zacházet.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To ani není o hře ale o efektu, ale ty ShadowWorks byly vypnuté, ale třeba PCSS vs HFTS umí udělat i 30% propad výkonu nebo způsobit nekonzistentní FPS. Prostě čím realističtější efekt tím náročnější. Lidi chtějí realistickou grafiku ale nechtějí akceptovat že to stojí výkon a pak se bude mluvit o nějakýách optimalizacích...

Jsou věci které lze optimalizovat pouze tak, že navýšíš výkon nebo ustoupíš od požadavků. Některé náročnější efekty jde třeba vpálit přímo do textur namísto dynamíckému počítání, kvalita se dá zredukovat bez většiho dopadu na vzhled atd.

Optimalizace v počítačové grafice, pokud pomineme případný zprasený kód, je vždy o snižování kvality

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasně že v Talos Principe jsem dostal do kolen i gtx1080 na 15fps. Ale rozdíl bych nenašel ani pod lupou.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co se tyka NVidie, tak problem bude vyresen, tvurci hry vydaji patch a NVidia upravi ovladace pro tuhle hru, chce to chvilku pockat a ono se to spravi.

Co se tyka AMD, tak tam to vubec neni problem, co jsem tu slysel v diskuzi, tak majitele AMD grafik na nich stejne tezi kryptomenu a na nejake hry nemaji cas.
Vzdyt podle slov zdejsich diskutujicich neni vubec zadny problem, ze AMD prodava grafiky hlavne tezarum a podil AMD karet na Steamu a vubec v hernim prostredi se snizuje. Kolik nenavistnych komentu a minusu jsem tu schytal, kdyz jsem tvrdil, ze AMD nedela dobre a ze se jim to muze jednou tvrde nevyplatit, ze si nechavaji uniknout konkurenci ve hrach, ze pak nebudou mit vyvojari zadny zajem optimalizovat na AMD a samozrejme uz je to tady, Redmarx mel zase pravdu.

A ted se tu zase bude brecet, jak je ten svet zly a AMD je vykoristovana. Tomu se muzu jen smat, dobre vam tak, ted mate presne to co jste chteli a muzete si minuskovat do aleluja!

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Jako si btw představuješ, že AMD nebo jiný výrobce prodává těžařům?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, vubec nejde o AMD, ale o jejich zcela nesoudne fanousky. AMD i NVidia se i diky tezarum ocitly ve svizelne situaci, kdy se herni grafiky neprodavaji hracum, ale tezarum, logicky jsou tezari schopni nabidnout vyssi cenu, kdyz maji pak z tech grafik alespon pomyslny zisk.

Je to obrovsky problem, protoze nekteri hraci, ktere by jeste pred rokem nic podobneho nenapadlo, dnes uvazuji o konzoli (Xbox, Playstation).
Vsimam si na netu, jak jsou fanousci NVidie rozezleni na NVidii, za to fanousci AMD porad firmu omlouvaji, pritom AMD nutne potrebuje navysit procento na hernich grafikach, jinak se bude stavat to, co no-X popsal, cim dal vice. Budou-li skoro vsechny herni grafiky NVidie, proc by vyvojari neco optimalizovali pro AMD a proc nepouzivat proprietarni technologie NVidie.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

ale Redmarx, to nevieš že hry sa už minimálne 3-4 roky robia pre AMD na AMD ? :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

a pak kdo tu trollí

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Potrefená husa se vždycky ozve.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, nějaký AMDéčkař

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No dovol :D , nejlepší léta -> Pentium III, Nvidia Vanta a Quake II !

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

za výlohou obchodu

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Protože konzole...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se nepletu, jediný přímí prodejní kanál má nVidia a to ještě jen u jednoho modelu, který není pro těžaře atraktivní.
Jinak klasika, přes distributory. Co s tím dělají distributoři a příp. následně dealeři je věc jiná samozřejmě.
Proto se ptám, jak se projevuje prodej těžařům u výrobce:)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

NV prodává téměř všechny modely přímo

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Moment, to jako že Nvidia distribuuje na přímo a ještě do toho nabádá dealerskou síť, ať neprodává těžařům? No ty kráso, hustý:)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud máme na mysli shop NVidia, tak ano, ale pokud vím, tam jsou objednávky limitované počtem. Těžaři je myslím ten shop ukradený, on potřebuje tisíce karet, ne jednotlivé kusy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No já nic jiného než ten shop neznám (a hovořil jsem o něm). Ale dle komentu výše je nějaký další distribuční kanál přímo Nvidie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne mluvím o eshopu, kde lze koupit v podstatě celou modelovou řadu, teda pokud je skladem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby AMD chtěla tak zařízne v ovladačích těžbu a čau. Nebo ji alespoň nějak sníží. Před vydáním optimalizované verze R10 485 ji mohli dokonce i nějak hardwarově omezit aby nebyla tolik výhodná pro těžaře, ale nestalo se tak.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Proč by to dělali? O čem bys pak vyprávěl? :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

On by si zase něco na trollení vymyslel, toho se neboj.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Double.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Počkej to AMD funboys tvrdili jak je pro AMD fajn že všechno prodá těžařům a když nabídnu že kdyby těžbu zařízli, mohli by teď být ve skvělé výhodě proti nVidii, která by sice prodala všechno, ale zastoupení ve hrách by mělo větší AMD. Neříkejte že by pro Vás AMDčkaře nebylo skvělé, jít do obchodu a tam mít od low endu až k hi-endu AMD karty a nvidie by byli nedostupné a vyprodané těžařům. To by jste omdlévali blahem, nebo by to bylo zase špatně? Prostě mi příjde že řeknu: A a vy hned přispěcháte s B, když po čase řeknu B, tak honem přispěcháte s A. Jen kvůli tomu aby Crha neměl pravdu. Problém je že Crha a Redmarx má vždycky pravdu...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jardo já nevim co furt řešíš, každý tady dokáže argumentovat A a B, ale nikdo z nás to tak nehrotí jako ty. Buď v naprostém klidu. Spouta lidí je tady nestrannejch, ale kdo by si ze srandy někdy nerejpnul, že? Je tu mix lidí co jsou lajci, koníčkáři, profi, nadšenci, vtipálci a pak šílenci. Pokud po nich budeš chtít nějaké plusy a uznání za to, že máš pravdu, tak nejdřív budeš muset nějakou pravdu napsat. To je celý.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem ten, který by psal tisíckrát lež aby se stala pravdou jak je tomu u AMD funboys...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To samo o sobě je lež :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Promiňte, ale to je zase výplach.

1. Vaše "vyjádření" navozuje dojem, že většina majitelů AMD gk, kteří navštěvují diit, na nich nehrají, ale těží.
Můžete to podložit nějakými odkazy? Předpokládám, že v reakci na můj příspěvek budete hodně povídat, ale důkazů o vašem tvrzení tam moc (kdoví, jestli vůbec) nebude.

2. Redmarx měl ZASE pravdu. Ten je fakt dobrej :)

3. Co přesně jsme chtěli, za co bychom vás teď měli mínuskovat?

Působíte na mě jako nepovedený generátor náhodných čísel, který když čas od času plácne něco smysluplného, je to výjimka potvrzující pravidlo.

V mém okolí neznám nikoho, kdo by na svém domácím PC s AMD gk těžil.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Cisla na Steamu hovori jasne, jak to je ohledne hernich grafik a jak moc je NVidia pred AMD. Nema cenu to sem pastovat, to si kazdy lehce najde, ze pouze 25% hernich grafik je od AMD a v highendu je dokonce 90% od NVidie. Jestli to fanouskum AMD stale nedocvakava, tak uz nevim, jak jim to vysvetlit, je to marny.

AMD z niceho neobvinuju, situace je jaka je a nemohli to predpokladat, ze budou tezari a ze nebudou pameti.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Já se omlouvám, ale zdá se, že reagujete na jiný příspěvek...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Cisla na steamu memaji s realitou nic spolecnyho. Nejsou to ani cisla brany ze vsech pocitacu kde je steam nainstalovany (coz je jen zlomek existujicich pc). Ani cisla vytvorena na zaklade nejakyho relevantniho vzorku. Je to cely dilo nahody, presne podle "verim jen statistice, kterou si zfalsuji sam".

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jak to myslis?

Jako ze lidi, kteri maji NVidii si hry kupuji na Steamu a lidi co maji AMD je kradou a provozujou warez?

No to snad ne, tomu odmitam verit.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ne, ale z vlastní zkušenosti vím, že na počítačích s Nvidia grafikami se mš Steam ptá častěji na HW než na PC kde mám pomponenty AMD... Proč tomu tak je netuším...

Mám několik PC některé Intel + Nvidia a jiné komplet AMD... no a používám na všech stejný Steam účet... Na Intel + Nvidia sem už nekolikrát zažil že se mě to ptalo zato na AMD sestavách prakticky vůbec... Možná, že to je jen náhoda... nevím...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Proč tomu tak je netuším..."

je jich více, logicky se bude ptát častěji na takové mašině.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ale je to správné? tak ať Steam veme v potaz, že mám víc PC na tomto účtu a zeptá se na všech a uloží si to.
Tím jen chci říci, že tato statistika je neprůkazná.

PS: Ano je více sestav Intel + Nvidia a to hlavně v mobilním segmentu. Je jasné, že kdo chce dnes výkonnou grafiku veme Nvidii. Nejsilnější použitelná grafika AMD je Vega56 (která je ale absolutně nedostupná), potom už je tu jen Nvidie. (Vegu 64 nepočítám, provozní vlastnosti jsou mimo moji únosnou mez)...

Ale myslím si, že třeba je slušná sestava R5 1600@3,9 a k tomu RX570 a tu třeba mám a nic zatím ani jednou dotaz :-D To samé u R7 1700@3,9 a RX570... Ale na pracovním PC kde mám i5 a 1050Ti tak tam jsem už měl několik dotazů :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je správné že víc lidí má HW od NV než od AMD? Co já vím, každý ať si koupí co chce.

Pokud je poměr NV vs AMD 3:1, tak pokud se steam ptá v nějakém rozumném statistickém vzorku, tak se logicky zeptá 3x víc lidí s NV HW než lidí s HW od AMD.

To je asi jako všemožné výzkumy s dotazováním. Třeba volební preference, to jsme tu nedávno měli. Ten průzkum se ptá cca 1000 lidí i když voličů máme.. cca 4 miliony? Ve výsledku ty průzkumy většinou nejsou nijak výrazně vedle. Ono statistika je konec konců vědecká disciplína, takže tomu běžný člověk nemusí rozumět :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Steam survey se chová poněkud divně, na primární PC s Ryzenem a Fury X kde něco hraju nejčastěji jsem tu survey neviděl jindy. Na notebooku s Quadrem, kde zapnu Steam tak jednou měsíčně jsem tu survey viděl už několikrát.

Neodpovídá to pak vůbec realitě, ten HW sice mám, ale na Steam hraní ho téměř nepoužívám oproti tomu Ryzenu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jenže o tom to je, jeden dotaz není celý vzorek... o to jde.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

no a to je ono... jen to ze se nikdo nemuze touto statistikou ohanet ci se o ni opirat... nic vic nic min...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No neviem. Podľa mňa vzhľadom na to, koľko ľudí Steam používa, je to dosť relevantná vzorka. Okrem toho to aj celkom zodpovedá podieľu na trhu oboch firiem, či sa mýlim?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta statistika na kterou se odkazujes je generovana tak, ze steam klient nahodne lidem zobrazuje okno jestli se toho chteji zucastnit (a muzou odmitnout). To znamena, ze kdo ma to stesti ze se mu to zobrazi a prijme tak se v danym mesici vyskytne v ty statistice. Preneseno na realitu. Linuxovy steam si o to u me nerek nikdy. Wokenni jednou minuly rok po nevim kolika letech.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

JJ, ty Steam statistiky pro AMD vychází ještě slušně :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

viem ze dvoma prikazmi vies vynutit spustenie hw survey steamu, sam to to vyskusal. ale pri eule, kde sa spomina, ze sa ti prelustruje pc a samozrejme personalizuje sa vysledok...samozrejme pre statisticke vyhodnotenie :) som ho radsej vypol.
(ryzen+vega) samozrejme samo mi ten hw survey nikdy neponuklo

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, ze posledni generace a pul PSX a dve a pul generace XBOX pouzivaji i graficke chipy (APU) od AMD, tak o optimalizace her pro AMD neni duvod se zas tak moc strachovat...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cisla na Steamu jsou uplne na prd. Zeptej se kohokoliv, kdo dela nejake slusne statistiky. Ty vykyvy a to dokonce i rozmezi jednoho, dvou mesicu, jsou pro seriozni statistiky neakceptovatelne a jen potvrzuji to, ze cely ten jejich model vytvareni statistickych dat stoji za prd.
Statistika Steamu je tak akorat na to, at se ma o cem diskutovat :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to spíš takové, že může mít pravdu o té optimalizaci. Je pravda, že nemusí být v případě nižšího zastoupení taková síla a tlak optimalizovat pro minoritu. Vyloženě trístní zastoupení AMD není, nicméně penetraci AMD grafik odhaduju tak na 20-25%.

Steam statistiku bych úplně vážně nebral v potaz, spousta hráčů steam nevede, tak jako spousta causual hráčů má ntb s intel "apu" a vedle toho nV GPU, které je tak slabé, že bych to za nic vážného nepovažoval (a v mobilním segmentu má nV skoro monopol).

K tomu poslednímu... když stroj idluje, mining na kartě spouštím. Netěžím na tom primárně, rád si zahraju, ale když se to fláká, tak to tam spustím (v mírnějším nastavení a bez hlubších "optimalizací"). Veka i fiji jsou první HBM vlaštovky a jsem opatrnej na rozdíl teplot (jak HBM tak jádra), nechci tu kartu odepsat, kor v takové krizi :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi tu neni vhodne misto, ale to by byla zajimava diskuze, s tim, ze spousta hracu steam nevede, kdyz pominu warez, tak nejak nevim, jak ty hry hrajou. Dneska spousta krabicovek ma uvnitr jen Steam kod.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hrají asi vybrané hry, které:

A: nejsopu na steamu vůbec
B: jsou na steamu ale jsou i jinde.

Osobně třeba preferuji Steam verze her, už jen proto že to mám vše hezky pohromadě, bohužel pár věci třeba od Ubisoftu mám pouze na Uplay (ony všechny ten uplay potřebují ale je snazší mít přehled o hrách na jednom místě)

A ještě aby ty hry mívaly uvnitř placky. Co s ní má člověk dělat? Na krk sem si to možná věšel v 12-13 letech, placek pod kafe mám víc než dost, točení na prstu mě nebaví...

Stejně dnes hry dostávají online aktualizace a přinést si první den prodeje hru z obchodu stejně znamená stahování X GB patchů a oprav. Nehledě na to že kdo by z několika DVD kopíroval třeba 50GB rychlostí max 8MB/s když z netu to tahá 24MB/s...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jasny, ale naprosta vetsina veci je na Steamu, tudiz bych z toho klidne vychazel. Jestli Steam neumi delat statistiku netusim, kdyz to tu rikate a vsichni se shodnete, tak asi neumi, jsem to nikdy nejak neresil.

Daji se na netu dohledat ale i starsi predtezebni cisla nekterych prodejcu a ten pomer vychazi jeste prizniveji pro NVidii nez z toho Steamu.

Jinak ja jsem taky pro digitalni distribuci, mam vetsinu her na Steamu a neco jsem take kupoval pres UPlay a neco pres GOG.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jsou vydavatelé kteří jsou naprosto mimo steam. Ubisoft třeba na Steamu prodává tak z 10%

Jinak já nejsem ten kdo tvrdí že se AMD pro hraní prodává stejně nebo lépe než NV, já sem si vědom dominance NV mezi hráči, hlavně u těch, kteří vyžadují více výkonu ani není možnost výběru. Karty s rozumným výkonem - rozumněj to nejlepší na trhu nabízí NV a AMD tomu zdaleka nešlape na paty, v tomhle se shodujeme.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To ne, Ubisoft ma na Steamu skoro vsechno, chybi jen par her. Na GOGu ma Ubisoft jen ty nejstarsi. Uplne mimo Steam funguje z tech vetsich vydavatelu jen EA, maji svuj Origin. No Origin nevedu ja, tudiz s hrama od EA se nepotkavam.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ubisoft má na steamu vše, ale v celkových prodejích Ubisoftu Steam tvoří asi 10%. Příklad má oblíbená Division. Initial sales byly mezi 7-8 miliony kopií z toho bylo jen 10% prodáno na Steamu. Po dvou letech má asi 1,5 milionu. Rostly ale všechny platformy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Z tech opravdu velkych je treba uplne mimo Steam i Blizzard (Battlenet) a lide v jejich hrach travi obrovske mnozstvi casu a znam i dost takovych kteri od jinych firem hry v podstate nejhraji...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Penetrace 20-25% není tak hrozná, ale v případě GameWorks jde stejně o efekty, které si mohou dovolit majitelé vyšších karet a tam AMD nešahá, Vegy se neprodalo mezi hráče tolik aby to mělo nějaké zásadní dopady na zastoupení ve výkonnostních třídách.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nějak se ti v překladu ztratila jedna drobnost, která to staví do trošku jiného světla... nejde o hru, ale o pre-release standalone benchmark.

Podobný článek bych čekal tak od Stacha (a taky to tam je, že).

Vážně se strhl celosvětový shitstorm jenom kvůli tomu, že někdo vypustil benchmark, ve kterém nejdou přímo z menu měnit jednotlivá nastavení, ale jsou tam jen nějaké testovací presety? Jako fakt?

Přičemž samotná hra vychází až za měsíc a v ní to může být úplně jinak? Jako fakt?

Fakt je nutné se v celém článku nezmínit o tom, že jde o benchmark, ale tvářit se, že se tak chová hra, která v reálu vychází až za měsíc?

Ale i kdyby, tohle bych nečekal od někoho, kdo pamatuje doby, kdy ve hrách nastavit maximální detaily ani vyšší rozlišení neexistovalo, protože to stávající hardware nedával a hrát se to dalo až na kartách o dvě generace novějších. Ale brečet kvůli tomu, že hra nejde na vysokých detailech plynule ve 4K? Jako fakt?

Jednou už nastalo období, kdy spousta her běžela na 100+ fps na maximálních detailech na mainstreamových grafikách – když končily předchozí konzole. A na tu dobu nevzpomínám zrovna s láskou, protože to na té grafice takových her bylo znát.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"Vážně se strhl celosvětový shitstorm jenom kvůli tomu, že někdo vypustil benchmark, ve kterém nejdou přímo z menu měnit jednotlivá nastavení, ale jsou tam jen nějaké testovací presety? Jako fakt? "
no, jeden by cakal, ked ide o benchmark, tak to je hlavna uloha benchmarku nie? nieje to demo.
btw, naco je dobry benchmark na hru, ktory podla teba hypoteticky je uplne iny ako hra sama? co vlastne benchmarkuje? :)

inac, suhlasim s tym ze to no-x mal v clanku spomenut.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Hlavní úloha benchmarku bývá právě testování na nějakých presetech, aby byly naměřené výsledky srovnatelné, a ne aby si to každý nastavoval, jak ho napadne, a pak z toho padala chaotická hausnumera. Když je tam dvacet individuálních položek, tak je to sice hezké, ale každý si to může nastavit jinak a pak už se to nedá moc poměřovat. I 3D Mark má jen nějaké presety a individuální nastavení je až u profi verzí.

Jako jo, klidně to tam dát mohli, ne že ne... ale dělat kolem toho takovýhle povyk? Notabene když se ty efekty v jiném profilu nepoužívají?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Adame promiň, ale i kdyby to měl být jen benchmark, tak to je benchmark, který úmyslně zvýhodňuje pouze 1 značku... A ostatní poškozuje... Jsem zvědavý zda se konečně Intelu povedou samostatné grafiky a v tu chvíli ono sporné GW bude naplno poškozovat vícero výrobců samostatných grafik...

Něco jiného by bylo kdyby Nvidia zveřejnila GW a ostatní výrobci by na to neuměli napsat ovladače...

PS: speciálně Vaše figurka Obermaier by tento benchmark používala jako stěžejní... Krom toho kde máte od toho pisálka na PCT každoroční zprávu o tom jak už AMD zkrachovalo? ...

A teď se do mě zas pusťte lidičky jaký jsem AMD fanatik :-D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Čili by "v rámci objektivity" neměli v benchmarku používat GameWorks přesto, že ve hře jsou, nebo jak by to mělo vypadat?

„na to neuměli napsat ovladače“ – no, a tady se naplno projeví ta výhoda celého mantle přetaveného na DX 12 – když půjde o gameworks napsané pro DX12, tak už žádné lepší ovladače nepomůžou. Pomůže jen přepsat hru.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Adame přečti si cos sám napsal... že se jedná pouze o benchmark... a přečti si o čem píšu já... že ten GW je sporný a problematický... a to mnohdy nejen pro konkurenční čipy, ale mnohdy pro i vlastní starší... a někdy pro celou hru...

Já beru že GW používají zhnilí progrmátoři a podle toho vypadají i mnohdy celé hry kdy alfy jiných her sou lepší a odladěnější jak mnohé "hotové" hry používající GW.

Jinak v rámci férovosti ano bylo by dobré, aby tvůrci her nebyli vázáni tím zákazem a nebo aby sama Nvidia odkryla GW...

Jinak já osobně jsem rád, že tohle je jen jedna pro mne absolutně nezajímavá hra po delší době s GW...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to má být benchmark k zjištění jak to na čem běhá tak fixní nastavení má své opodstatnění. Prostě chceme aby to všudě běželo na chlup stejně.

Ano může to využívat to samé co finální hra, ale finální hra může mít tyto nastavení volitelné

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

co je tohle za kecy? podle autoru to ma mit stejny chovani jako samotna hra, pouziva to stejny mapy a stejny postavy.. autori zadny rozdily nepripoustej a ty se tu ohanis, jak vsechno muze bejt jinak? wtf..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Vyjádření vydavatele o použití stejného prostředí, událostí a map, které budou ve hře, jsem doplnil do článku. Tolik ke spekulacím o „může být úplně jinak“.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

tak zalezi na tom jak definujes "uplne jinak", protoze uz jenom kvuli tomu, ze opravi 2 problemy to bude "uplne jiny" a to, ze benchmark nedovoluje upravu settingu neznamena, ze hra to nedovoli taky...

"We would like to thank the gaming community for all the feedback on our recently released FFXV WINDOWS EDITION benchmark tool.
Your feedback will help us fine-tune the performance of the game.
We wanted the benchmark tool to approximate the level of visual quality and performance you can expect from your PC environment when running FINAL FANTASY XV WINDOWS EDITION.
A Level Of Detail (LOD) issue has been discovered that affects the benchmark scores.
The benchmark also suffers from stuttering; both of the issues will be addressed in the shipping game.
While the settings in the benchmark are largely pre-selected for simplicity’s sake, the final game will feature highly customizable settings with On/Off options for a wide variety of settings.
The benchmark will give you an idea of how beautiful the game will be upon release, but for the reasons stated above, the benchmark may not accurately reflect the game’s final performance."

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

K tomu je třeba dodat, že toto vyjádření vydavatel zveřejnil až jako důsledek vlny kritiky. Do té doby test prezentoval jako nástroj reflektující finální verzi hry. Čímž netvrdím, že na změně stanoviska je něco špatného - naopak. Teď jde ještě o to, do jaké míry se situace změní a jakým směrem.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Takže to BUDE "úplně jinak", jak přiznávají autoři hry, nehledě na to, že AMD na tu hru ještě nevydala svůj patch... A teď toto vlákno můžete smazat ;)

Á propos, stěžoval si někdo v devadesátkách, že mu DirectX hra nejede na zakoupeném 3Dfx nebo opačně? Leda tak jogurt...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zase si mě bereš do úst aniž bys skutečně věděl, co píši? Takže pro všechny, můj oficiální názor, aby bylo jasno, co říká Jan "DD" Stach:

Není na místě vinit NVIDIA ze současného stavu hry (prezentovaného benchmarkem"). Tedy pokud věříte pohádkám o tom, že NVIDIA vyvíjí optimalizace pro hry, tak ano, ale jinak za situaci může jen vydavatel hry, který dostal přijal a zaplaceno za propagaci NVIDIA. A ta samozřejmě udělá vše proto, aby své grafiky ukázala v nejlepším možném světle, konkurenci v nejhorším a i stávající majitele svých starších grafik donutila k upgradu, a je jí srdečně jedno zda ho potřebují nebo ne. A k tomu slouží marketing a GameWorks jsou jen marketing, nic víc! Zavádějící, v podstatě lživý a záměrně přehánějící (snažící se přesvědčit lidi k nákupu nové karty), ale bohužel legální ... váš problém, že mu věříte ;). NVIDIA tedy dělá svou práci skvěle pro sebe a své investory a nelze ji nic vyčítat. Vývojáři a vydavatel hry naopak dělají špatně... hra FFXV je nejspíše mizerná, a tak vydavatel vzal radši jisté peníze od NV aby pokryl část nákladů, na které nejspíše díky kvalitě hry moc nevydělá. Tak už je mu jedno jestli ji s GameWorks (dělající věci horší pro všechny hráče) zničí ještě více ...

NVIDIA dělá to co NVIDIA dělá - prodává GPU za každou cenu. Nic jiného ji nezajímá. Kašle na vás a na své fandy především (vám se směje nejvíc). A funguje to jako business skvěle, na rozdíl od AMD, které se snaží být férovější a posouvat hranice a zlepšovat věci pro všechny i když za své technologie nedostává vždy zaplaceno (FreeSync vs GSync atd.). A proto NVIDIA vydělává více než AMD. Není to proto, že by NV mělo lepší grafiky ... často nemělo a ani dnes nemá. Co má, je nepoměrně lepší marketing, protože investuje do něj a ne do vylepšení a optimalizací věcí pro všechny zadarmo (MANTLE/VULKAN, DX12, FreeSync, TressFX atd. atd.) .... GameWorks je marketing a funguje přesně tak, jak NVIDIA chce aby fungoval a jak zaplatila tvůrcům hry aby fungoval. Má prodávat NVIDIA grafiky ne dělat hru hezčí a lepší. Má ji dělat náročnější a donutit vás koupit novou kartu ... někteří tomu tleskáte, což je smutné, ale ukazuje to, že NV dělá svou práci skvěle a její marketing prostě na vás funguje ... zákazníci tleskají že jim někdo kálí na hlavu a GameWorks jsou jedna velká hromada ***** ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi tady byl článek o tom jak programátoři her odfláklé kódy dělají a 90% úspěchu toho, že vám hra doma jede je díky patchům vývojářů hardware, které upraví kód tak aby byla karta schopna daný kód hry vůbec přečíst nebo dokonce podle něj něco zpracovávat a zobrazovat.

Na jednu stranu říkáte marketing, marketing by to byl, kdyby to tu grafiku nezlepšovalo a hra by vypadala stále stejně. Pak ano, ale nemůžete tomu říkat čistě jen marketing pokud opravdu funguje, že ve hře jsou efekty, které by tam jinak nebyly, protože je programátor hry nenaprogramoval protože se mu nechtělo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to už je vážne keď samotný majster objektivity, slušnosti a nestrannosti vylieza z bezpečia svojho webu, banov a mazania a odhodláva sa ku komentáru na inom webe, viete že je zle :D

Ale k veci, mohol by si mi vysvetliť len dve veci, z tvojho článku: "skutečně optimalizovaná hra Final Fantasy X, kdyby běžela jak měla pod DX12, by neměla problém nabízet v maximálních detailech na RX 580 třeba 4K/60FPS, když to dokáží jiní vývojáři v jiných hrách s podporou GPU výrobce"

Bol by si od tej lásky a napísal mi aspoň 3hry pri ktorých sa to deje ? Fakt len 3, to stačí, lebo pozerám že v Battlefield 1 sa to nedeje, Forza Motorsport 7 nie, Sniper Elite 4 nie, Warhammer II ani nekomentujem,Star Wars Battlefront 2 nič a dokonca ani super mega ultra hyper AMDD optimalizovaných vulkan hrách Doom/Wolfenstein 2 sa RX580 ani len neblíži 60fps/4ks "v maximálních detailech".

+ "high endová grafika jako RX VEGA 64, která pod univerzálně optimalizovanými DX12 směle konkuruje GTX 1080 Ti" - znova, napíš mi aspoň 3 hry v ktorých sa to deje, podľa TVOJICH TESTOV sú aj v DX12/Vulcane NEREFERENČNE Vegy 64 v 4k dokonca pod výkonom REferenčnej GTX1080Ti, inak povedané nereferencie Vega 64 sú slabšie než referencie 1080Ti ale podľa teba "směle konkuruje" - ale chápem, stráviť že aj v DX12 hrách sú nereferencie Vega 64 slabšie než továrenské 1080Ti je priťažké sústo, súcitim z tebou.

Ale OK, možno som si tie super úžastné hry ktoré idú naplno v 4k@60fps na RX580 a Vega 64 v nich konkuruje 1080Ti nevšimol tak mi ich to prosím napíš.

Lebo inak to bude vyzerať že... "takže si přestaň vymýšlet nesmysly a přestaň si lhát do kapsy" :D

PS: a tu to nezmažeš :D :D :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejvtipnější jsou argumenty. Hra X jede jak z praku, hra Y jede jen tak tak aby se neřeklo na stejném HW, nikdo ale neřeší proč to tak je, ne nutně tím, že to vývojáři odflákli, naopak, nechtěli optimalizacemi zabíjet jejich dílo.

opět podotýkám největší optimalizace spočívá buď v navýšení zdrojů - výkonu HW nebo redukcí požadavků - snížením kvality. Na vývojáři je aby našel nějaký kompromis.

Aspoň zlatá Microsoft, který má koule uvádět reálné požadavky na HW. Chceš FullHD, 60FPS a plné detaily, kup si GTX1080Ti. Tohle platí vesměs u všech nových AAA her, které pro PC přinášejí lepší vizuální zážitek než konzole.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hoši, tak sám Stach se objeví v plné parádě a snaží se ukázat v dobrém světle. Největší demagog v oblasti IT, který svojí DDžumpou ukázal, kam až může padnout naše IT scéna.. Tak to už je silné kafe. Ať nás síla provází..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Stachu, jdi do zadele. Staci si precist ten panflet na tvem blogisku a vse je jasne. Ooooo, pan nejobjektivnejsi. Jaky je rozdil v prehnane tessellaci a v prehnych AS?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz AS par snimku prinesou, proc ne. Tesselace sama o sobe obraz dokaze vylepsit, proti tomu nic nemam. Jenze kdyz se pocitaji objekty mensi nez pixel, tak uz je neco spatne.

K panu Objektivnimu se vyjadrovat ani nema cenu, me lidi, co musi mit za vsech okolnosti pravdu, me uz lezou krkem, zvlast kdyz z nedostatku argumentu praktikuji cenzuru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano prehnany faktor tessellace je spatne. Uplne stejne jako prehnane pouziti AS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AS a tesellace jsou 2 uplne rozdilne veci, ktere nejdou vubec srovnavat. Proto je nesmyslne srovnavat nejaky jejich efekt na vykon. Poctem jablek taky nemuzete urcovat, jestli je mensi sroubek dobre nebo spatne. Je to uplne nesmysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obe tieto features sú súčasťou štandardu a obe sa používali na to, aby karty jednej alebo druhej strany vyzerali lepšie (zneužívala sa slabina konkurencie). Myslím si, že v tomto smere sa môžu bez problémov porovnávať.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja si to nemyslim, protoze urceni obou je uplne jine. AS slouzi k paralelizaci procesu (urcitych)..tudiz jejim smyslem (jako vsech paralelnich procesu) je urychlit vykonavani algorytmu. Naproti tomu teselace je o graficke strance hry. Jeji urceni neni zrychlovat zadny algorytmus, ale vylepsovat kvality obrazku. Jestli u toho dochazi k zpomaleni nebo zrychleni je vicemene podruzne, ale principielne zvysovani kvality obrazu ma za nasledek zvyseni narocnosti..
Uplne dve rozdilne veci, jejiz porovnani nema vubec zadny smysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja viem, čo obe technológie robia. Problém je v tom, že zatiaľčo NV nemá tak efektívne AS oproti konkurencii, tak u AMD platí to isté u teselácie. Takže stačí jedno alebo druhé prehnať a niekto z týchto dvoch hráčov má problém. A to sa podľa mňa stalo na oboch stranách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne je jasny, ze to vis ;)
Ano, to co pises je pravda. Podle mne ale nema smysl, srovnavat tyhle 2 technologie jako porovnani 'neceho' mezi sebou.
Ale nesouhlasim s prehanenim.. AS se neda 'prehanet'..AS se da pouze vyuzivat. Pokud AS neprrinasi implementacne plus, tak jeji smysl neni, To ze NV ma jeji implementaci slabsi..je vlastnost jejich technologie. Jendoudse by se pro ne bud nemeli pouzivat vubec a nebo jen pro veci , kde to funguje. U AMD se to da naopak 'vyuzit' vice. Nejde. ale psat, ze se to nema prehanet..Bud se ty algorytmy upravi a nebo se nemaji pouzivat vubec. Evidnentne ma kazdy HW specificke vyuziti techto algorytmu.
To je ale celkem bezne i jinde. Kazdy programovaci jazyk ma taky svoje specifika, ktere se pak vyuzivaji. I pitome SQL je ruzne implementovane na ruznych databazich a je pak potreba to zohlednovat v kodu.
Update: NV samozrejme marketingove rika jednu vec a technicka stranka je druha. Tohle by se dalo povazovat za urcity druh 'podvadeni'.Na druhou stranu, s podobnymi vecmi jsem se v Softwarovych systemech setkal nekolikrat...firmy potrebuji mit 'odfajkovano', a je jedno ze skutek utek. Je pak na developerech, at se s tim poperou...tohle je realita a neni to jen NVidia

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Muzete mne ukazat, kde srovnavam tyto technologie mezi sebou???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

" Petik | před 16 hodinami | *
Ano prehnany faktor tessellace je spatne. Uplne stejne jako prehnane pouziti AS."
treba jste to myslel nejak jinak. Nevim. Nicmene psat o prehnanem vyuzit AS nedava smysl, protoze As neni o prehnanem pouzivani :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chápem pointu a aj k čomu sú AS dobré. Ide len o to, že kvôli trochu výkonu navyše sa môže použiť viac front mimo toho čo podporuje NV a hneď sa to ukáže na rozdiely. Pokiaľ si pamätám, tak sa na začiatku hovorilo o nejakých 10% pri poriadnej snahe. Možno to neplatí, ja neviem. Ide mi ale o to, že by to mohlo byť trebárs 5%, AMD by si polepšilo a NV by netratila, ale prečo by sa AMD malo pozerať na to, ako to ide u konkurencie? Ja chápem, že im to je jedno. Presne ako je to jedno u NV.

"NV samozrejme marketingove rika jednu vec a technicka stranka je druha"

Pozná tu vôbec niekto technickú stránku Gameworks? Myslím reálne a nie z deukcie z kadejakých stránok na nete.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marku, ja to ale nepisu, abych hanil tu nebo onu firmu. AS je neco, co muze pomoct, pokud to nekdo implementuje. Osobne mi prijde, ze potencial z toho neco vytriskat se zmensuje umerne tomu, jak vlastne zastoupeni AMD karet stagnuje, protoze implementace je tim pro firmy mene zajimava.
Jinak, ta veta o tom, co rika NV marketingove a dela v realu...tohle bylo vztazeno k AS.
Kvalitu a prinos Gameworks nedokazu posoudit. Podle mne by mela AMD udelat neco podobneho a byl by klid :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to tiež nedokážem posúdiť. Nikdy som daný kód nevidel a neviem ako postupujú pri implementácii. Preto sa tak na GW aj pozerám. Čo sa týka AS, určitú podporu má aj NV aj keď by to aj podľa mňa malo byť na lepšej úrovni, aby z toho vedeli ťažiť viac. To ale asi vyriešia až ďalšie generácie GPU. A inak ja som nebral tvoj predchádzajúci komentár tak, že by si niekoho hanil. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DD, na čo sa tu prosím ťa hráš? Veď ty len robíš antikampaň proti jednej firme a porovnávaš neporovnateľné. Medzi Gameworks a grafickými API nie je rovnítko. Sú to veci, ktoré sa navzájom doplňujú. Ty si ale bohužiaľ doteraz nepochopil čo to Gameworks je a píšeš potom samé hlúposti. Presne ako to bolo s PhysX. Nemáš ani najmenšiu potuchu ako sa tieto technológie používajú, čo dokazuješ každým takým,to článkom. Snažíš sa robiť hlupákov z iných ludí, ale zosmiešňuješ sa iba ty sám. A nekecaj tu zasa o nejakej tvojej objektivite. Na tom čo si napísal o Gameworks nie je objektívne vôbec nič. A to ani nehovorím o tom, že si úplne odignoroval NV na CES 2018, zatiaľčo o AMD si napísal niekoľko článkov. Ja viem. NVIDIA tam určite prezentovala iba marketing. Veď to je jediné čo táto firma robí, že?

"GameWorks je marketing a funguje přesně tak, jak NVIDIA chce aby fungoval a jak zaplatila tvůrcům hry aby fungoval"

Jasne. NVIDIA chodí s kufríkmi peňazí ako podomový predajca a hlúpi tvorcovia hry sa nechávajú podplácať, aby hru, ktorú chcú predávať dokazili pre väčšinu hráčov, že?. Koľko máš rokov? 15?

"Co má, je nepoměrně lepší marketing, protože investuje do něj a ne do vylepšení a optimalizací věcí pro všechny zadarmo "

To tvoje zadarmo znamená, že si nemusíš kúpiť monitor, grafiku a ani hru, aby si mohol hrať? :-)

"ale ukazuje to, že NV dělá svou práci skvěle a její marketing prostě na vás funguje"

Spomeň si na túto vetu, keď budeš zasa raz opisovať marketingové materiály od AMD do článku a oháňať sa s tým ako s faktami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem presvedcen, ze se od nej zadne reakce nedockame. Uplne stejne, jak na PCT, tak zde, jen vystrikne v jednom blabolu a pak uz nema odvahu nejak argumentovat. Protoze jeho jedinnym argumentem, je jeho "objektivita".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak tak, hlavne že sa na svojom webe dokolečka dokola oháňa vetami typu: "Předložte objektivní nezvratný důkaz že nejsem objektivní a zdržte se subjektivních komentářů. v momentě kdyby nebyl objektivní, sám DDWorld.cz smažu"

Keď mu to ale človek vypíše tak nastáva hromové ticho, nikde nič. Žiadna reakcia, žiadne vysvetľovanie, 0.000 nič !

Teda to sa stane tu, EHW či tuningu, "uňho doma" by sme sa už o sebe dočítali že sme NV lovery, hlupáci, idioti, popierame realitu a... ...po chvíľke ban a premazanie aby ostali len komenty jeho výsosti, aDDDDmina :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Než se tu zase spustí hate na Nvidia, tak nezapomeňte, že tu hru nedělala Nvidia. Takže to jaké funkce má a co jde a nejde vypnout je záležitost vývojářů. Nadpis samozřejmě účelně napsán, tak aby to vypadalo, že Nvidia něco pos...a.
Když je tu článek o AMD tak je nadpis AMD pokořilo Nvidii na plné čáře - ve článku se pak dozvíte, že v jedné hře, při jednom nastavení mají AMDčka lepší FPS o 2 oproti Nvidii
A když se tu píše o čemkoliv spojeným s Nvidii hned je to napsáno tak, aby to vypadalo, že Nvidia je špatná a zlá a že když na AMD hry neběží, může za to právě Nvidie :D
Pánové tohle je notorická zášť, Nvidia přece nemůže za to, že si nemůžete dovolit dražší a o hodně lepší grafiky a musíte se spokojit s tim shitem od AMD a pak brečet jak se vám všechno škube a padá. Nehledě na to, že ty hry ani přes ten řev větráků nemůžete slyšet :D

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Musím po dlouhé době přispět, protože tohle je přesně to, co dělá z tohoto webu komedii. Stačilo si přečíst nadpis a bylo jasné že to napsal No-X. Prostě další nádech ala Stach. A jsem rád že se tu již 4 komenty nad jeho psaním pozastavují. Vystihli to přesně, jakýkoliv článek o úspěchu AMD je ihned glorifikován, ale když jde o konkurenci, tak se použije např. nějaký zavádějící benchmark před vydáním hry a už se hází špína na Nvidia. Krásně si tady vede tu svoji novinařinu.. Proto jsem rád, že tady máte Redmarxe, který si tady z toho dělá srandu, ale výstižně si vždy v těchto situacích do těchto článků kopne. Tak a jak napsali ostatní, teď napište jací jsme Nvidioti. Nebo se zamyslete jakým stylem se tady píše a na co by se opravdová kritika měla zaměřit.

A něco k těm Gameworks. Např. ve Watch dogs 2 byli všechny efekty od Nvidia při jakémkoliv nastavení vypnuté a uživatel si je musel zapnout sám, pokud tak chtěl učinit. Neslyšel jsem zde tenkrát chválu..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Neslyšel jsem zde tenkrát chválu.."

...pretože tu sa zlá zlá nvidia, pardon NV nechváli, len sa vyťahuje problémy a veci ktoré s ňou priamo či nepriamo súvisa, keď naopak v ničom vynikne alebo prekoná AMD kartu tak sa to už len "sucho" skonštatuje...

Mám v živej pamäti ako tu bol napr. článok ako vo Forze 7 prekonáva Vega 64 1080/sčasti 1080Ti ale už oprava článku/upozornenie po ovládačoch NV ktoré výrazne zdvihli výkon 1080/Ti tu nebol, ako sa tu rylo hlavne v komentoch do GTX1080, ako to bola "spľaskajúcu bublina" a pod., ako sa porovnávala s OC 980Ti pri cene výpredajovej 980Ti a spotrebe referenčnej 980Ti a tak by sa dalo pokračovať.

Ale čo, aspoň sa tu nemaže a nebanuje a človek nemusí v jednom kuse čítať o hrubých osobných urážkach, objektivite a faktoch :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Maťko tak tohle jsi mi připomněl vzorný příklad. Tenkrát jsem to už ani nekomentoval. Ale moc dobře si pamatuji jak vyšla Forza a už to tady jelo. Na zahraničních webech jako je Computerbase, z kterého se tady často čerpá, si to po vydání ovladačů přetestovali a opravili grafy. Tady ticho po pěšině. Ve stejné době vyšli i Project cars 2, kde dominovala Nvidia, tento test se tady samozřejmě neobjevil.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

len nezabudni pripomenut, ze nvidia bola vtedy testovana s ich gameready drivermi..ale to uz je ina tema vsak? kto vedel ze treba pockat na 2?..3? gameready drivery, aby hra bola konecne game..ready?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"gameready drivermi..ale to uz je ina tema vsak? kto vedel ze treba pockat na 2?..3?"

Nikto to nevdel - no a ?

Ide o to že o blbý týždeň po poukázaní na test computerbase článkom na diite - 2. 10. 2017 "Vega ve Forza 7 překonala GeForce GTX 1080 (Ti) a nikdo neví proč" sa v pôvodnom comuterbase teste objavili spomínané premerania s opravenými/novými ovládačmi - "09.10.2017"

Nebavíme sa o tom že nVidia vydala opravu po pol roku a computerbase to premeral po 7 mesiacoch, vyťahujeme to tu preto lebo tieto dve udalosti delilo blbých 7 dní ale aktualizovaný článok na diite či nový článok sa už neobjavil, veď vieme, keď ide o zvýšenie výkonu nVidie, nikde nič.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nj, nevedel si ze nvidia vydala x akoze gameready driverov na forzu, ale vedel si ze gameready drivermi o "tyzden" neskor sa tie pocty zmenili v prospech nvidie. jj verime. :)

Ale ved zamestnaj sa v diite, a pis clanky, o veciach, ktore si myslis ze su zaujimave. rad si ich precitam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo by se zaměstnal v Týdýtě, když vidí jak to tady chodí..? I když je Souček někdy schopný vyplodit velice dobrý článek, kdy jsem schopný někdy i předat dál k více lidem, tak jindy je jak potrefená husa a opět se vrací ke svému problému, kdy prostě fandí jedné značce až moc.. Od toho jsou fóra, fankluby atd. ale dokola tady postovat tak jak to dělá on, to už je bohužel nápadné. Na druhou stranu je to jeho web a může si dělat co chce, ale taky může čekat že si toho lidi i všimnou a vrátí mu tu jeho zaujatost. Užívejte to tady, tohle přeci on chce, čím více bulvární článek, tím větší sledovanost.. :D Akorát se těch Stachů, Belků a podobných na naší scéně rodí více.. Smutné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale tento web neni Souckuv. Stejne tak jako DDzumpa neni Stachova.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koho potom je keď nie Stachova? Tipujem správne AMD? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejaka Pastyrikova co preprodava zajezdy. Jak myslis, ze se Stach dostal do USA? Kde by na to sam asi tak vzal, ze?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"ale vedel si ze gameready drivermi o "tyzden" neskor sa tie pocty zmenili v prospech nvidie. jj verime" - a kde to ako píšem ?

Ešte raz, písal som a píšem o tom že tu na Diite bol republikovaný comuterbase test vo Forze 7 ale už nebolo ani slovkom zmienené ako sa veci zmenili - Vega 64 vs 1080/Ti - po nových ovládačoch, púhych 7 dní po pôvodnom článku na diite - chápeš alebo to ako vážne potrebuješ nakresliť ?

To keby to bolo opačne a "performance boost" by získalo AMD tak by sa tu objavil článok z novými výkonnostnými meraniami aj po 5 mesiacoch od prvých testov - viď Doom...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nastastie sa bavime na internete, takze nieje problem si najst portal kde sa z opacneho garde budu tesit :)
inac spat s FF15: na nestrannom DSOgaming som linkol pod clanok o tomto benchmarku linku od gamenexus a vydrzal tam skvelych 5 min. nezapadal do konceptu adorujucich zelenu. co sa mi zda horsie, ako to, ze niekto neprelozi clanok o druhom ci tretom gameready nvidia driveri jednej hry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ty budes taky pripad. Tady nejde o nejake gameready ovladace 1,2,3, .... ale o to, ze za par dni vysly ovladace, ktere primo resili spatny vykon v te hre. Ale pis si dal co chces, nic nezmenis na faktu, ze se to zde a v garazi umyslne neuvedlo. Proste nase duo SS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ved fajn, mne to nevadi, nvidia vlastnici si tie drivery stiahli a odfukli si, ze maju vyssi vykon ako vega64 hraci. vsetko bolo zase tak ako ma byt a svet znova daval zmysel. problem solved

ja sa len cudujem, ze preco nvidia vyda nieco co vola gameready, aj ked to je nieje gameready. hypoteticky, keby ziadna vega nebola v tom case, stacili by vlastnikom gtx1080ti len prve gameready drivery?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aj game ready drivery môžu mať chyby (a aj ich mávajú). Kľudne to môže mať NV rozložené na etapy podľa zložitosti implementácie. Prvé ovládače môžu byť iba so základnou podporou a ďalšie sa môžu sústrediť na výkon. Ja netuším ako to je u nich. Ale určite by som na tom nestaval nejakú kritiku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na DSOGaming to funguje tak, že ak do príspevku vložíš akýkoľvek odkaz, síce vidíš po jeho odoslaní ako je zobrazený, ale nie je ešte publikovaný. A teda po obnovení stránky sa ti už nezobrazí. Majú takú policy, že tie linky kontrolujú a niekedy to trvá niekoľko hodín a kľudne aj deň kým sa príspevok objaví. Skús sa tam pozrieť ešte raz. Častokrát tam bývajú príspevky od fandov AMD či haterov NV a nikto ich nemaže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, bola tam hlaska ze caka sa na moderatorove rozhodnutie, a potom ten koment zmizol, skontroloval som to teraz
...snad nemaju len radi linky ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sorry, ty chces aby nekdo psal pochvalny ody (na koho? vydavatele? nVidii?) kdyz vyjde hra co nema na tvrdo zaply proprietarni efekty co kurvej vykon? neco takovyho je samozrejmost.. to je jako bys chtel aby v recenzich davali cenu kazdy grafice co nema zkurvenej radic jak gtx970..

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Redmarx mě zastínil, to je pro mě osobní prohra, protože to já jsem tady začal zalévat semínko objektivity, protože tady všude byla jen červená mrtvá zem. Pche. Půjdu se opít.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

OK,Co chlastáš? Zelenou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Momentálně kromě vína mám ve sklípku Malibu, Bushmills, Jack Daniels Honey, Tulamorku, Becherovku a slivovici. Jo a ještě nějakou tu medovinu. Jako becherovku ještě neotevřu, tu mám tu původní s modrou stuhou. Ale přemýšlím mezi tou tulamorkou a jackem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, tvůj komentář začal vyváženě a objektivně, ale tímhle si to negoval; "Pánové tohle je notorická zášť, Nvidia přece nemůže za to, že si nemůžete dovolit dražší a o hodně lepší grafiky a musíte se spokojit s tim shitem od AMD a pak brečet jak se vám všechno škube a padá. Nehledě na to, že ty hry ani přes ten řev větráků nemůžete slyšet :D"

Já nestraním ani jedné firmě a jsem rád, že si konkurují a snaží se jedna druhou předhánět. To je pro nás normální zákazníky, kteří si vybírají v určitém časovém bodě né podle značky, ale podle toho co opravdy dává nejlepší poměr cena / výkon a užitná hodnota, to nejduležitější...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

To byl rozhodně záměr polechtat nervovou soustavu NO-Xům ehm, pardon AMDčkářům. A Obr nejsem to opravdu né, sice preferuji Nvidii, ale dokážu uznat, když se něco nepovede a je jedno, jestli je to Nvidia nebo AMD, či intel.
Opravdu to byl takový drsnější rýpanec na adresu AMD a jejich funs nic víc :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ten kopanec tam fakt být nemusel. V64 není vyloženě levnej zmetek oproti nV. Samozřejmě nV top modely karet tomu kralujou, sám jsem koncem listopadu lustroval ceníky a koukal na benchmarky. Kolem 19k se pohybovaly 1080 ve velmi zajímavém provedení a začínaly ref 1080Ti. Na této ceně byla vodní veka. Vodní veka je takový ekvivalent 1080 (nad i pod). Víc jak 20k se mi za kartu už dávat fakt nechtělo, už takhle má ten stroj hodnotu necelých 100k.

O tom že je to zřejmě "vylepšeno" aby to vypadalo hůře, nedivím se, nicméně nepídím po tom, konzolové hry odsuzuju, protože jejich neoptimalizace je snad vždy (nepamatuju hru, co by běhala na ekvivalentním HW stejně nebo lépe) příšerná. Zaujatost/nezaujatost, gameworks je prasárna a tituly, co tohle nasazují, naštěstí nehraju a odsuzuju to. Stejně tak mi někdy leze krkem nedořešenost SW od AMD. Bugy jsou všude a mimo benchmarky a optimalizace je to jen osobní preference :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě se líbí, že jsem tady otevřel více lidem oči a už to tady není tak jednostranné jak bývalo. Jen tak dál :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem doporučoval někomu železo, tak jsem nenadržoval. Sám mám raději AMD železo, protože mne nikdy nezklamalo (hlavně z pohledu x let provozu). Samotnému mi prošlo rukou několik ntb a ty poslední mají GPU od nV. Potkal jsem (a stále potkávám) chyby u obou výrobců.

No a když je špatná hra, nezachrání to vůbec nic. Už jsem to zmiňoval několikrát, jeden spoluhráč si zakoupil tehdy velmi výhodně R9 280 (za cca 6k, karty s 7950>> 280 bez X má nepochybně hromada uživatelů) a byl jsem pak nařknut, že jsem doporučil krám, že jsou s tím neustále problémy. Pak následovalo několik patchů hry a po roce jsem neslyšel ani prd. Karta po x letech vzdechla a byla nahrazena s vidinou "lepšího chodu" 1060. No, žádný wow efekt se nekonal a framerate dropuje i na tomhle železe.

nV a AMD, dneska je to skoro jedno. Za daný peníz dostanete +/- stejnej HW, stejnou zmetkovoustí a +/- stejnými problémy. Po stránce SW leží vina na bedrech vývojářů her/SW. I ta "předražená" V64 za cca 19k odpovídala 1080 (bez ti), obě karty jsou na podobné výkonové hladině. Pak už to jsou spíš jen osobní sympatie, nebo dostupnost konkrétního modelu karty.

Kupříkladu... GF970. Zajímavá karta, nebýt problematického rozseknutí paměti (raději to měli vydat jako 3,5GB kartu - HD7970 nesla taky "nekulaté" 3GB) a výrobců, kteří odflákli návrh zdroje (pískání). To samé, jako jsem se při výběru HD7970 díval po teplotách VRM, protože jsem viděl nemálo upečených karet právě kvůli tomu. Ale za to nemůže ani AMD, ani NV (leda že by podcenili specifikace a ref. model).

Tak nějak je mi i jedno, co kdo má, přesvědčovat ho o "pravdě" nebudu. Teď už jen zbývá vymítit nálepku "herní". Pak se najdou tací, kteří hrdě hlásají jaký to majá turbo hyper "herní" stroj a ono ejhle, 1050Ti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Musel tam být, jen možná nemusel být takhle drsně napsán. S amd jsem měl nemilou čest jednou, deska s chipsetem od AMD procák a grafika téhle značky, výsledek? Vše šlo zpět během 14 dní, sice je to již pár let, ale moji důvěru to prostě ztratilo. U desky se přehříval severní můstek, procesor než jsem nataktoval o pár MHz tak jsem počmáral dvě A4 vzorečkama na děličky frekvencí a grafika v zátěži padala. Což bylo způsebené ovladači a to je podle mě problém u AMD ovladače se řeší až po vyjetí her na trh, takže chcete si zahrát nejnovější hru? Nezahrajete, protože ovladače vyjdou až po měsíci. Když jsem se bavil s jedním z programátorů z Bohemia interactive, co tenkrát dělal na Armě 2 a bavili jsme se právě o podpoře u Nvidie a u AMD, sám mi potvrdil, že Nvidia se snaží spolupracovat už při vývoji hry, kdežto s AMD se prý nedalo ani rozumně domluvit na odlazení a vše se dělalo na poslední chvíli.
Stejně tak portování na Xbox a na PS3, kde u PS3 je celý proces opravdu komplikovaný a u xboxu se to zjednodušeně řečeno prožene programem a port je skoro hotový.
Ano hw od AMD je levnější za ten výkon, který zhruba dá, může mít lepší poměr cenu výkon (i když ne teď, v době poblázněného trhu díky minerům), ale celé je to vykoupené tím, že je občas potřeba hledat verzi ovladačů, na kterých daná hra běží, musíte se v tom čas od času porýpat, nějakou funkci vypnout, protože dělá problémy, po čase se dá zase zapnout až odladí ovladače atd..
A to je důvod proč nechci nic od AMD, chci si komp složit, nainstalovat, lehce poladit a hrát a hrát v tichu a plynule.
Nechci trávit čas projížděním fór kde by se dalo co upravit a poladit aby to co chci hrát vůbec hrát šlo. Dejme tomu, že GK od Nividie jsou dražší a tím je vykoupena stabilita optimalizované ovladače ( což je samozřejmost), ale hlavně si ve hrách můžeme zapnout nějaký ten efekt navíc. I když musím říct, že mi to jde proti srsti, člověk co zaplatí za hru, by z ní měl mít stejný grafický požitek jako všichni ostatní a ne, že na Nvidii budu mít například funkční fyziku vlasů a na AMD se to zapnout nemůže, pač se to pak škube... To mi přijde opravdu nefér, tyto efekty by měly běžet na nějakém společném rozhraní, ale asi není fér, aby výkonové dopady postihovaly pouze majitele jednoho nebo druhého z těchto "nesmiřitelných táborů"
A komentáře pod typu "Kdyby Obr hulil, tak má AMD" jsou nepravdivé, kdyby hulil, tak nemůže nikde nic psát, protože by se k Nvidii začal modlit a myslel by si, že na oblaku nad námi létá Titan V ve star wars edici :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vitaj v roku 2018, kde tieto problemy uz AMD nema cca 5 rokov :)
alebo... vrat sa naspat do svojej schranky
..."hlavně si ve hrách můžeme zapnout nějaký ten efekt navíc" toto jedine z tvojho wall of text je pravda

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No spíš jsi ten text, co jsem psal absolutně nepochopil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale pochopil - v skratke: pred xx rokmi si mal amd, a teraz nechces amd, lebo si myslis ze ma rovnake subjektivne problemy ako v case T-xx rokov, a nvidia podla teba je bezproblemova.
vidis, v jednej vete :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No zjednošeně se to tak říci dá, ALE nemyslím si, že ty problémy, co měla před XX lety, má i teď, má jiné problémy, třeba to co stojí zde ve článku, prostě jsou hry kde AMD sakra kulhá. Další z důvodu proč být rád, že mi v kompu tiká 1080Ti a ne AMD.
Jen prostě tenkrát ztratili mojí důvěru a na to mám právo ne? A teď jsem rád, protože bych tu s vámi brečel, že na Nvidiích to běží líp :)
Nemyslím si ale, že by ti něco z toho dalo právo mi psát ať se vrátim do schránky. Já na nikoho neútočil, jen jsem psal svoje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém kritikov takýchto postupov je, že nie aby si pýtali podobné efekty od AMD, ale kritizujú NV, že ich do hier pridáva. Samy by sme mali chcieť, aby sa grafická stránka hier postupne vylepšovala. A nie proti tomu bojovať. Samozrejme keď sa objaví niečo od AMD, tak je to v pohode. A odrazu ani nikomu nevadí, že rozdiel vo vizuále danej feature nemusí zodpovedať zobranému výkonu (fakt jediný argument, že jedno je "open" a druhé nie, nestačí). Radšej ani nespomínam fakt, že sa dajú vždy vypnúť. Takže naozaj nechápem, prečo to niekomu vadí. Pokiaľ AMD fandovia chcú, aby sa používal podobný nástroj GPUOpen od AMD, mali by tlačiť na AMD nech sa ho snaží vývojárom hier predať (nie nutne v zmysle balíka peňazí) a nie nadávať na NV, že niečo robí pre svojich zákazníkov. Jediné s čím by mohla byť NV viac ústretová je väčšia variabilita nastavení ich features. Aj keď to je možno opäť skôr výtka k vývojárom, ktorá ale možno vychádza z vlastností daných knižníc. Bohužiaľ je to ale celé o tom, že viacerí fandovia konšpiračných teórií veria, že GW hry ničí a ovplyvňuje ich chod, aj keď sú použité features vypnuté. A väčšinou mu pripisujú chyby, ktoré s ním vôbec nesúvisia. No a potom takto narastá zlosť, ktorá sa musí niekde vybiť.
Niekto by mohol argumentovať aj tým, že GPUOpen od AMD je otvorená knižnica a preto je to v poriadku a aj ostatní môžu riešiť optimalizácie pre svoj HW. Ale popri tom sa zabúda, že táto knižnica je šitá na mieru AMD a že namiesto prepisovania kódu už môžu ostatní vyrobiť vlastné riešenie a môže ich to vyjsť rovnako. V tomto prípade open neznamená, že každý má rovnaké podmienky. Akurát AMD na rozdiel od ostatných nemusí nič riešiť.
Takže nakoniec nezostáva nič iba nadávať. Namiesto toho, aby si človek kúpil HW s ktorým problémy nemá a nemusí ani čakať na odomykanie špeciálnych features, ktoré nikdy nastať nemusí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

" aby si človek kúpil HW s ktorým problémy nemá a nemusí ani čakať na odomykanie špeciálnych features, ktoré nikdy nastať nemusí"
...alebo si nekupim hru
nj, nieje nic lepsie ako na stagnujucom trhu vytvarat segmenty - rozhodnutie numbero uno nejakeho kravataka. je to dobre tak pre danu firmu. a my ostatni o 10 rokov prejdeme na konzoly, co :)

mam pocit, ze podla teba je spravne aj zrusenie webovej neutrality, sak tiez niekto vymysla nejake obmedzenia, aby zarabal na niecom, co bolo vlastne dostupne pre kazdeho , kto mal pristup na internet

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"mam pocit, ze podla teba je spravne aj zrusenie webovej neutrality"

Samozrejme som proti zrušeniu webovej neutrality. V tomto prípade dedukcia nezafungovala.

Čo sa týka ostatného, tak je jasné, že máš právo si hru nekúpiť. Ale potom prečo tá kritika. Sám si sa tak predsa rozhodol. Okrem toho sa žiadne segmenty nevytvárajú. Každú hru si zahráš bez problémov. Aj tie s GW. Ak máš výkonový problém, tak použité GW features v hre vypneš. Nenastáva predsa situácia, že si nemôžeš nejakú hru zahrať na základe kúpeného HW. Zober si to tak, že hra aj bez GW by stále stála rovnako a mal by si z nej rovnaký herný zážitok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme som proti zrušeniu webovej neutrality. V tomto prípade dedukcia nezafungovala.

preco, v podstate ide o to iste - niekto chce segmentovat natvrdo trh. v jednom pripade ti to nevadi a v druhom ano.
gameworks same o sebe by mi nevadili tak, ako sa to poriesilo vo Witcher 3 - mas moznost efekty vypnut, popripade znizit ich kvalitu. ja kritizujem prave tento bench., ktory bol vypusteny von z dovodu: otestujte bench a zistite ako vam pojde hra. neskorsie infa su len na zjemnenie damage ktory vyvolal ten skvely benchmark

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že je celkom logické, že benchmark uzamkli do predvolených presetov, aby sme si výsledky mohli porovnávať medzi sebou. A tiež je logické, že v hre pôjdu nastavenia meniť. Toto beriem ako už zabehnutú prax. Určite nie ako damage control.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ved som ti uznal, ze jedinu pravdu podla mna v tom wall of text bolo v tych pridanych malickych efektoch :)
hairworks, waterworks, groundworks...
len ze kvoli tomu game dont works :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"len ze kvoli tomu game dont works"

A toto neplatí. Keď nemáš dostatočne výkonnú grafiku, môžeš všetky alebo časť týchto works vypnúť. Pokiaľ má hra problémy aj tak, nebude to chyba GW. A v prvom rade vôbec nejde o maličké efekty z hladiska nárokov na výkon. To si tiež treba uvedomiť. Alebo si mysliš, že keby si urobil niečo podobné v GPUOpen od AMD, tak že by to malo menšie nároky pri rovnakej vizuálnej kvalite? Ja si myslím, že nie.

BTW význam game don't works neplatí už z podstaty veci pretože tento pojem vyjadruje fakt, že sa hra nedá spustiť alebo padá, čiže si ju nemôžeš zahrať.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bavime sa o tomto benchmarku. tj na fullhd ho nezvlada ani gtx1080, a v clanku sa pise, ze ked je nastaveny benchmark na high -tj gworks on, benchmark pada

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Benchmark jsem v pohodě otestoval na GTX 1070 a žádný pád tam nebyl. Grafika to zvládá v pohodě ve FHD i na High, patrných je pár záškubů na některých místech, které tam jsou na jakékoliv nastavení. Sami vývojáři napsali, že je ten benchmark jen k tomu, aby určil v jaké kvalitě si hru nakonec bude možné na HW zahrát a že výsledná hra bude lépe optimalizována a půjdou vypínat jednotlivá nastavení. Pak je logické že zamknuli test na určité nastavení, aby se mohli porovnávat výsledky mezi sebou. Počkejte do vydání hry, pak bude třeba vše jinak, Nvidia navíc doladí ovladače, časem se k tomu dostane i AMD a bude klid. Je to stejné jako se vykřikovalo dopředu v případě Dooma a to už od Alpha verze, nakonec se to několikrát otočilo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na high sú ale nastavené aj iné detaily. Nielen GW. Keď nejaká feature ide na nižších nastaveniach v poriadku, neznamená to, že na high nemôže padať. Teda nebudem hovoriť, že nemáš pravdu v tom, že by to malo kvôli GW padať, ale kľudne to tak byť nemusí. Si myslím, že to nevie posúdiť nikto z nás. A ešte je tam jeden aspekt. Jedna vec je kód v samotných knižniciach GW a druhá je zavedenie a používanie týchto knižníc v danej hre. Ani tu nikto z nás nevie kde je problém (či na vývojároch NV alebo vývojároch hry). Preto by som si nedovolil tvrdiť, že za padanie benchmarku môže GW tak isto ako by som si nedovolil suverénne tvrdiť ani opak. Môžeš ale niektoré veci predpokladať, ale takéto predpoklady sú skôr pocitové a nemusia zodpovedať realite.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obr osobne? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nie, to bude isto minimálne vysokopostavený agent nVidie ak nie sám Huang.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Obr nehulí, kdyby hulil, měl by AMD ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nechápem ten zbytočný hejt v článku na Nvidiu. Pokiaľ viem tak Nvidia netestuje každú hru ktorá má byť vydaná. Za to že sa nejaká hra seká je v prvom rade zodpovedný jej vydavateľ.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prave ze Nvidia to poctivo testuje i na AMD kartach a porovnava rozne algoritmy aby mohli vybrat prave ten, ktory na ich kartach bezi rychlejsie. Gameworks je marketingovy nastroj a nejde tam ani tak o kvalitu efektov ale o ziskanie naskoku pred konkurenciou.
Podobne je na tom i Apex. Efekt ktory je v pohode spocitatelny na CPU Nvidia skripli tak, ze na CPU mas slideshov a na ich karte to bezi este plynule.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Některé věci z GW jsou hlavně akcelerované na HW NV. Je to logické GW jsou nedílnou součástí každé nové generace čipů, návrh jde ruku v ruce právě s GW.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zbytečný flame zde v diskusi (adams si samozřejmě musí přisadit, člověk by až řekl, že sem chodí záměrně).

Osobně to mám takto: jakékoli proprietární řešení odmítám, protože jeho podpora často končí po pár letech a pak máte často problém si zahrát i na "genuine" vybavení, v tomto případě nvidiích, jak se to ukázalo např. s podporou starších physx her, které mají dnes problém fungovat na moderních kartách a ovladačích. Tudíž za sebe říkám, že takové hry, kde to nejde vypnout, nechci a kupovat nebudu, prostě hlasuju sám za sebe svou vlastní peněženkou. A to nemá nic společného s AMD nebo nvidií, ale jen s tím, že se k starým hrám vracím. Někdo to má jinak, hru si zahraje a pak na ni zapomene - to je samozřejmě jeho osobní volba.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

... a nebo z toho vznikne witcher 1, který měl spoustu bugů a na maximu byl hratelný až na kartách o x generací novějších (hi-endu). Propady frameratu lze pozorovat i na novém hi-endu.

S gameworks souhlasím, pissX někdy problémy dělá. Sám teď spíš jen "klikám" wowo, kde je obecně optimalizace příšerná a za poslední dva týdny několikrát upravili evidentně engine/kód hry (je to krásně vidět na GPUtach ledkách, frameratu a spotřebě. Většinou to reflektuje i hejt na foru bnetu a obecně nadávky většiny). To pak i vlastnící "té lepší značky" mají sakra velké problémy, aby to bylo vůbec hratelné.

Z toho plyne, že rozhodující je spíš samotná hra, studio, tvůrci. Ti se rozhodli tuhle prasárnu použít, ti se rozhodli že to udělají tak či onak (tím nechci pochvalovat nV, nicméně ty studia zřejmě nenutí použít to či ono).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Trochu pozor na možnou rozdílnost pojmů phys a piss....;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No pár efektů a ještě je zalicencovat aby je AMD karty nemohli využívat je prasárna od NV to je snad jasný všem. Na druhou stranu AMD vytvořilo Mantle a vznikl z toho Vukan a DX 12 to je taky jasný pokrok tentokrát pro všechny. Holt ten druhý vždycky musí víc makat a pokusit se urvat co nejvíc z koláče tomu prvnímu.
NV si živnou půdu pro svoje karty připravila a teď to je jen na vývojářích jestli jim za to stojí vyšachovat z potencionálních kupců AMD hráče, ono jich na druhou stranu značně přibude až skončí ta těžařská horečka.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jen technická, AMD prezentovala Mantle jako velkou výhodu. Na základě toho se upřednostnilo v sestavách plno karet této značky, takže to můžeme přirovnat ke stejnému postupu jako Hairworks. Sám jsem si tenkrát pořídil 280X s vidinou velké výhody. A nakonec ta velká bublina opět splaskla. Tituly s Mantle vyšli v pár kusech a většinou se udělala implementace až když bylo dohráno. Pak svoji plánovanou výhodu zahodili a předali to dál. Najednou se blahořečí jako lidová firma. Pak se čekal velký skok v DX12. On tam u AMD opravdu byl, protože v DX11 byl výkon jejich karet špatný, takže to vypadalo jako posun. Ve finále měli stejně jen pár fps před Nvidia a v některých titulech byli i horší. Takže opět se žádný boom nekonal. To je bohužel realita, to není pomlouvání AMD.

A ohledně vývojářů, ti neoptimalizují na základě sympatií. Většina titulů s Hairworks umožňuje vypnutí těchto efektu, viz vzpomínané Watch dogs 2 nebo např. Tomb Rider. Když se podíváme na rozložení trhu, tak AMD ani při maximálních prodejích těžařům nezvýšilo svůj podíl a je na 27%. Z toho moc dobře víme, jak se karty za poslední půlrok prakticky k hráčům nedostali. Takže chápu volbu vývojářů, že klidně začlení efekty které jim ulehčí práci a zlepší vizuál. Samozřejmě si tím přijdou i na nějakou podporu, ale to už je o jejich uvážení.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mantle jako takový byl důležitej "rejp" do DX a prasení API. Samozřejmě Mantle nebyl vyloženě univerzál, ale vulkan už jo. Já to beru jako dobrej krok, vzhledem k "hloupému" omezení DX12 jen pro W10. Ono se i o tom psalo (a myslím že autorem byl i nox), že to rozhodně není jen z dobré víry, ale především to pomáhalo prezentovat železo AMD v lepším světle (ono když vishera je ten "bottleneck" a k tomu napáruješ celkem fajn kartu, jako R9 290X, tak to není úplně ono).

To není to samé, co gameworks, který je vyloženě uzavřený. Moc bych to s tímhle nesrovnával, i když obojí mělo za cíl prezentaci produktu jedné či druhé značky v tom lepším světle. Zatímco AMD to udělat musela, nV to dělat nemusela (i kdyby vydali slabší železo než AMD, stejně mají tak silné jméno, že to kupovat hráči prostě budou... jako se teď nějaká hyper revoluce a šrotování intelu taky nekonalo)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Něco ti v tom trochu plave:)
Mantle byl otevřený formát, GameWorks rozhodně není.
Dále, DX12 není o zvyšování výkonu GPU.
Dále, Hairworks nás až tak netrápí, ale GameWorks jako takové. A to se příp. blbě vypíná.
TombRider měl AMD technologii TressFX Hair.

Uf, chlape, nešlo by to příště nějak lépe?:)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No bylo by fakt zajímavé sledovat, kdyby si něco jako Mantle dovolila udělat Nvidia. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak by se rozjely divoké spekulace a následně hejt. Jsou prostě vidět, s tím nic neuděláš. Tohle je to, co AMD potřebuje... být taky vidět. Jen tomu linus šátrající v krabici a řvoucí "HDMI kabel"... "Napájecí kabel" moc nepomohl :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumím Vaší poznámce. Opravte mne, jestli se mýlím, ale hned na veřejné prezentaci Mantle bylo řečeno, že cílem je Open Source API. To podle mne AMD dodržela, když Mantle předala Khronos Group k volnému použití, který jej po úpravě vydal jako otevřené API Vulkan. Členem Khronos Group tehdy byla i NVIDIA, takže měla plný prostor k zásahům do podoby API pro potřeby svého hardwaru. Tento proces považuji za model toho, jak předat produkt Open Source světu. Navíc čistě, protože ostatní značky mohly do podoby API zasahovat a mohli na něj připravit své ovladače ještě před oficiálním vydáním.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby takovou věc udělala nvidia, tak bych jim zatleskal.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A teraz si predstav, že by to mala NV 2 roky iba pre seba a vydávali by sa hry, ktoré by to podporovali. Ja si myslím, že od ľudí, ktorí za toto AMD vynášali do neba by to bol čistý shitstorm na NV. Pretože opäť by bol len ten hnusný marketing, ktorý ževraj AMD nemá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedna ruka netleska.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tvuj koment vystihuje situaci naprosto presne, zatimco aktualne je naprosta vetsina hernich grafik od NVidie a vyvojari tak optimalizuji pro NVidii, tak jednou mozna az skonci tezarska horecka mozna uvidime mozna, ze si mozna vic lidi koupi grafiku od AMD, mozna. :-D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zalicencovat? Některé NV Works efekty vyžadují podporu v HW.

To že NV Works efekty jsou realističtější víme, to že realističnost chce výkon víme taky. Většina her z poslední doby které mne zaujaly právě tohle obsahují a velice rád to zapínám protože ta hra prostě vypadá lépe, ale i GTX1080 s tím má co dělat. U division střídavě měním PCSS s HFTS stíny. HFTS vypadají daleko realističtěji, ale jsou také výrazně výkonnější, aby taky ne, je to hodně podobné ray tracingu.

To že to někde nejde vypnout je prazvláštní volba, ale to je třeba se obrátit na autory takové aplikace

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

„Některé NV Works efekty vyžadují podporu v HW.“

Ano a ne. Všechny efekty vyžadují podporu hardwaru a ta je definována požadavky API (DirectX 11, DirectX 12). GameWorks se musí držet a drží v rámci těchto standardů, jinak by hra nemohla být prezentována jako DirectX-komaptibilní. Takže nějaké specifické požadavky mimo standard DX tam nejsou. Jde ale využití postupů, které jsou koncipované tak, aby neběhaly na hardwaru konkurence dobře.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Používají věci které jsou integrované v čipech. https://developer.nvidia.com/sites/default/files/akamai/gameworks/blog/H...

poslední odrážka: Supported by Maxwell and above

Což jenom odráží fakt že AMD to nemá HW akcelerované a výkon bude horší, to není nic proti ničemu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, je to nVídíjí MMX rozšíření. Shader AMD je v tomto smyslu "pouze" výpočetně univerzální.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

" Jde ale využití postupů, které jsou koncipované tak, aby neběhaly na hardwaru konkurence dobře."

A nie je to skôr o tom, že si dané postupy píšu na mieru pre svoj HW? Každá generácia GPU od NV v porovnaní s konkurenciou má svoje výhody aj nevýhody. Proste využívajú pri implementácii to, v čom sú dobrí. Že v tom nie je dobré AMD, už je vec druhá. Okrem toho je bláhové si myslieť, že cielene píšu daný kód tak, aby poškodzoval konkurenciu, pretože to by sa vedelo u vývojárov hier a nikto by si také niečo nelicencoval a nepoužíval. To by bolo totiž priamo v rozpore s biznisom, ktorí vývojári robia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkombinujte:

-uspechane vydani hry ktera obsahuje bugy cili je v pozici Beta
-unikatni(no-open source) kod od NVIDIE v podobe gameworks
-jestli je to pravda ze jenom, vyhradne Windows 10 only, pak nenavideny herni spoustec UWP

>a mate zde vysledek, sice praseci ale mate, co potom ze vas hra stoji 40 - 60€, dostanete na hovno kvalitu zda se vam to libi nebo ne, co potom ze mate vypiplany Windows 7 s nejnovejsima ovladacema, Vulkanem api a ste majitelem karty Radeon Fury, Nano, RX480/580 nebo rovno edice Vega, ne musite jit stranou protoze zauradoval silnej peneznej umelej marketing kde vysledna kvalita nehra rolu coz dokazuje i to ze i majitelum vykonnych Geforce rad GTX 1070 a 1080 hra na maxime detailu v rozliseni 2560×1440 seka a ve samotnem FullHD dochazi k nesynchronicite casti obrazu, nestabilite a padu hry kdyz je GameWorks zaple a to jeste prosim nasilu, klincem do rakvy je ze to maximum ale ze vubec neodpovida ocekavane kvalite vizualu/prostredi.

Takovou hru, GameWorks a UWP od Windows 10 necht si strci do psich pochev.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Chudák pes, němá tvář, která s tím nemá nic společného. Nejste nějaký zoofil?

Prostě to nechte na trhu, hru nekupujte, nekupujte win10 a uvidíte co s tím trh udělá? Prakticky se tím otvírá cesta pro kvalitní hry a nekvalitní hry umřou. Ale ono to začíná u výchovy. Když vidím jak ti mladí chtějí hrát GTA za každou cenu a když jim řeknu proč, tak odpoveď je: "protože je to GTA" a vůbec nechápou o čem to je, dokonce ani nehrají mise, jenom chodí po městě a dělají blbosti. Prostě hrajou to jejich vrstevníci tak oni musí taky. Je to o té výchově a o rodičích. Když jsem jim pak ukázal transport tycoon nebo transport fever byli naprosto mimo a nechápali, že musí zapnout mozek... Když jsem jim to pak vysvětlil nedali se od toho odtrhnout. A to jsem jim ještě neukázal Fallout 1&2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"co potom ze mate vypiplany Windows 7 s nejnovejsima ovladacema, Vulkanem api a ste majitelem karty Radeon Fury, Nano, RX480/580 nebo rovno edice Vega, ne musite jit stranou protoze zauradoval silnej peneznej umelej marketing ....."

Řešení je strašně jednoduché. Nekupovat pokud se to nelíbí a nechat to těm, kteří s tím problém nemají.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"majitelum vykonnych Geforce rad GTX 1070 a 1080 hra na maxime detailu v rozliseni 2560×1440 seka a ve samotnem FullHD dochazi k nesynchronicite casti obrazu, nestabilite a padu hry kdyz je GameWorks zaple a to jeste prosim nasilu, klincem do rakvy je ze to maximum ale ze vubec neodpovida ocekavane kvalite vizualu/prostredi."

Nikdy sa mi takéto niečo nestalo. Ani keď som mal GTX 780 a ani teraz pri GTX 1080. To, čo ale oceňujem je, že si mám možnosť zapnúť pokročilé grafické efekty a karta mi to zvláda. Každopádne toto je benchmark a preto silne pochybujem, že sa v hre po vydaní nebudú dať manuálne tieto efekty vypnúť. V žiadnej hre s Gameworks to nebolo inak. Kto chce používa, kto cíti odpor nie a hru si aj tak v pohode zahrá. Tak na čo sú dobré tieto tanečky okolo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na co? No prece kopy kop.
A samozrejme, pokud autor hry neimplementuje nejaka uzivatelska nastaveni, nebo prezene nejake defaultni nastaveni, tak za to prece muze Nvidia. OMG.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je fakt tragédie, když funkce,které jsou dělané vyloženě pro jednu architekturu karet, kterou si výrobce od vývojářů zaplatil, nejde až tak efektivně na grafické kartě od jiného výrobce, který má jiný hardwarový návrh grafických karet.

Aktuálně jsem bez rozumné grafiky, ale nepřijde mi v téhle situaci nic špatného a hlavně ani nic výjimečného.
nVidia očividně zacvakala efekty/vývoj navíc ... vývojář dodal ... je to jednoduše PR, reklama.
Běží to úmyslně špatně na AMD? NE, ne tak docela, jednoduše jsou efekty pasované na konkrétní architekturu, pochybuju, že by nVidia, z dobroty svého srdce, přihodila další balík $$$, aby udělali verzi optimalizovanou i pro AMD.

Já mít AMD a když bych chtěl hrát nové FF, tak budu spíš naštvaný na AMD, které také mohlo s výrobcem softwaru vyjednat implementací svých výhod své architektury ... a očividně se na to vybodlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nezabudni, ze ta hra shutteruje na 1080p aj na gtx 1080

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

kde? Jako ten jeden snímek, kerý mohl být způsobený čímkoliv?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ved aj niecim sposobeny bol.
mas pocit,ze gamenexus testoval dany "benchmark" len raz? tak to si otvor originalny test priamo na stranke ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

no a že v zaklínači nebo assasinu shuteroval CPU tak že se nezobrazovali ani postavičky nikomu nevadilo, že...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no velmi k veci to nebolo. komu co shutteroval?v ktorom zaklinacovi? CPU malo dosah na to, kolko postaviciek hra vykreslila?
neviem ako posledny, ale vacsina assassinov je jeden velky bugfest, to ani niesu hry.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ako vravim, opravneny shitstorm na assassin creed bol opravneny
Ubi mi od AC2 nesmie do pc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a to je něco špatného? GTX1080 je pořád "mainstream", alespoň čip. Stačí tady zabrousit cca 1,75 roku zpět a snad každý AMDčkař tady říkal že GTX1080 high end není :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ked vyjde hra o 2 tyzdne? a 1080tky budu stat ako dnes +- 700€
aka to je vizitka pre japoncikov, ze nevedia rozbehat normalne hru na takom hw?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

NIkdy si nespúšťal benchmark k nejakej hre? Mne sa teda stále stáva to, že aj keď je nejaký benchmark náročný, samotná hra také nároky ani nemá. Nemyslím si, že toto bude iný prípad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v podstate mi to je jedno, niesom cielova skupina japonskych velkych mecov a emo studakov na strednej skole.
btw, skor mam pocit, ze benchmarky v hrach su naopak oproti hre menej narocne. vid total war, tomb raider, division...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Prosím mějte na paměti, že vám neumožní hrát celou FINAL FANTASY XV."

Takže tu hru si máme dohrát na konzolích, na automatech nebo kde? )))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vzpomínáte ještě na batmana kde se vykreslovaly polygony v obrovském množství mimo viditelnou oblast jen aby se zkurvil výkon u konkurence? Toto je vážně hnus.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nebyla to spíš Crysis 2, kde se tesalovaly rovné, betonové sloupy :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tam to bylo snad kvuli te vode po mapou ne ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tam toho asi bylo víc, Crysis 2 byl neskutečnej odpad :-D
Jak příběhově, tak herně a i tou tunou bugů, které nejspíš ani všechny patche neopravily.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem to prubnul a je to špatný (RX480@1350+6600@4,5GHz, 16GB RAM). V 99% vše hraju na 1080 na max. Ale tohle je vážně sekaná. Scéna na začátku mi připomíná letitý Crysis 1 - myslím tím ostrov, silnice, palmy a pak zimní scéna. Je to proti Crysis, který žádný kraviny od Nvidie nepotřebovalo ošklivý a víc trhaný. Oni dobře ví, proč neukazují FPS. Navíc i na high je vidět, jak engine optimalizuje třeba doskakováním odrazů vody v závislosti na vzdálenosti pozorovatele.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

a zkoušel si nové ovladače 18.2.1.?

Radeon Software Adrenalin Edition 18.2.1 Highlights

Support For

Final Fantasy® 12: The Zodiac Age

a další ptákoviny..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj zkoušel ale dle release notes maj optimalizace pro Final Fantasy® 12: The Zodiac Age, ale toto je benchmark pro 15.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aha Tak pardon, to mi vůbec nedošlo :D :D :D :D :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Soucku, Soucku. Napsat "Tyto efekty prakticky vždy fungovaly tak, že na hardwaru společnosti Nvidia měly zanedbatelný, případně nesrovnatelně nižší dopad na výkon než na hardwaru AMD, který brzdily o desítky procent." a pod tim pak grafy ktere ukazuji uplne neco jineho, to uz chce opravdu zaludek. Co na tom, ze i na Nvidiich si nastaveni high ukousne podobnou porci vykonu jako na AMD, ze? Hlavne si kopnout.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuju zopakovat matematiku prvního stupně. Pak si z výsledků grafu lze snadno spočítat, že propady na hardwaru AMD při nastavení detailů na „high“ (=GameWorks) jsou polovinu vyšší než propady na hardwaru Nvidie.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To jsou kecy ze nekdo prejde z PC na PS4 nebo Xkram protoze GK jsou ted drahe neni nic jednodussiho nez koupit poradnou grafiku i za vyssi cenu a nechat ji tezit zaplati se vam za par mesicu a za rok mate cele herni PC "zdarma", ale pravda pokud pro nekoho je problem zaregistrovat si ethereum penezenku a ucet na tezeni tak ten musi na konzoli stejne by nezvlad ovaldat ani windows....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tím bych si nebyl tak jistý. Kdysi jsem měl PS1 (1996-98). Poté jsem za dvacet let nacpal do herních počítačů a upgradů doslova stovky tisíc a dnes jsem cca měsíc majitelem PS4 Pro. V dobách kdy jsem měl přebytek času mě PC bavilo, ale ta konečná herní zábava za to tak úplně nestála. Na 60" TV (Full HD) vše na PS jede celkem plynule, nepadá pod cca 40 fps, grafika dostačující (vlastně hezká) a 7.1 zvuk z domácího kina. Konzole jsou dnes trošku jinde a vím, že herní PC už si nepořídím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem si ten benchmark stáhnul a pustil a i na HIGH ve 4k by to bylo na mojí singl GTX 1070 hratelné. Na LIGHT ve 4k úplně v klidu... :-D

https://photos.app.goo.gl/2Jz4F3hikMMHZBKR2

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.