Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia uvedla GeForce GTX 660 - první kartu s čipem Kepler GK106

Trochu mě mrzí, že rozestupy jsou dány víceméně už jen výrobním procesem a počtem transistorů. V tomto ohledu je pro mě vyšší řada radeonů technologicky zajímavější. V mainstreamu to také z části napovídá jaké bude klání v budoucnosti - výhradně cenové. Na druhou stranu je fajn, že po hw stránce povedené karty už nejsou těžce handicapovány ovladači.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A pro ty, kterým v článku chybí širší přehled a srovnání:
http://i.imgur.com/lRTpk.png

Pozn.: Tabulku si vyrábím pro své osobní potřeby srovnání parametrů mé současné 560 Ti (a bývalé "560 0", proto tam je i když už odpočívá v pokoji, resp. na půdě :) ) s ostatními kartami napříč generacemi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pěkné, (kromě formy - tj. screenshot excelu) mě zaujal název druhé záložky :-) Mimochodem Ti tam chybí GTX460 se 768M/192bit paměti a pak ještě GTX460SEv2 (v tom už mam guláš, tuším je to kombinace obojího nejhoršího z původních 460tek - tj méně SP, užší paměťová sběrnice a k tomu připojené paměti tak nějak jako u GTX660?)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nojó to je takový easter egg. :) Děkuju za upozornění na chybějící modely, ale to jsou takoví exoti, že je tam asi ani nebudu přidávat. Snad už pro nás chystá no-X lepšejší tabulicu, kde bude vše pěkně pohromadě, včetně nich. Návštěvnost by mohla mít slušnou, odhadem podle návštěnosti toho screenu. Jen se trochu obávám, aby tu nebylo nějaká svazující omezení v redakčním systému ohledně šířky a muselo se to řešit obezličkou, třeba rozklikávaným obrázkem, kde by ale zas nešlo zkopírovat údaje. Uvidíme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.