Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia uvedla GeForce GTX Titan

A pročpak jsme my chudáci Češi, Moravané, Slezané a další u nVidia na černé listině?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Malí a chudí?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To by asi nestačilo, spíš jsme Nvidii něčím naštvali - třeba jsme někde omylem napsali pravdu o nějakém jejím výrobku? :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na cerne listine bude server diit, ne Cesko nebo Slovensko :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, pochopil :) Stejně to v článku opravím.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

By mne docela zajímalo, proč je vlastně tenhle server na černé listině...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych, že proto, že místo marketingových blábolů a zkreslování skutečnosti podává seriózní informace a nebojí se být kritičtí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

já k tomu řeknu za redakci (protože v kontaktu se zástupci nvidie jsem poslední roky primárně a takřka výhradně já) pouze tolik, že momentálně nejsme ochotni klesnout tak hluboko, abychom "prali špinavé prádlo na veřejnosti". možná někdy nastane doba, kdy rádi svým čtenářům vše vysvětlíme, ale nyní to není. prozatím tedy všichni berte v potaz ten prostý fakt, který WIFT zmínil ve svém článku.

díky všem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Potom navrhuji tu větu vypustit. Pokud něco nemůžete zdůvodnit, tak proč o tom mluvit? Je to nespolečenské a zejména neférové.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je ale hloupý názor a vyloženě si koleduje o palec dolů...
Proč zatajovat skutečnost že je DIIT na něčí černé listině, když tomu tak je?
To jaká je příčina, to je věc zcela jiná a možná oprávněně vynechaná... Pro mne je autor tvrzení dostatečně důvěryhodný, abych si vystačil s konstatováním, že se věci mají zrovna takto. Tečka.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A co autor říká? Že je z NEZNÁMÝCH a nesdělitelných důvodů na černé listině. Tady nejde o žádnou důvěryhodnost, ale o to, že konstatoval skutečnost, která nespadla z nebe, což je oproti logu DEEP in it docela úsměvné.
Píšete ...možná... a spokojujete se s tím, což sice vyjadřuje váš postoj, který je ovšem striktně subjektivní a ostatním k ničemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak recenze třeba bude, ale až se nám podaří vyžmuňkat kartu od nějakého výrobce. Některé zahraniční redakce mají karty přímo od Nvidie a recenze tedy budou mít dříve. A pokud jsem dobře informován, přestože je karta již uvedena, na výkon se zatím stále vztahuje embargo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdůvodnit to skutečně nemůžeme. My si ty důvody můžeme pouze domýšlet. Jediné a skutečné důvody jsou někde v Nvidii. Jestli je chcete znát, zeptejte se tam. My máme vlastní verzi, proč tomu tak je, ale jak již bylo řečeno, šlo by pouze o špinavé prádlo a nikdo z nás není momentálně přesvědčen o tom, že má vůbec nějaký smysl pokoušet se ho prát.

Kromě toho je to v tomto kontextu irelevantní. Kartu bychom od Nvidie stejně nedostali, nedostal ji zjevně nikdo v ČR (a pokud snad ano, pak taková byla prostě volba Nvidie, stejně jako se koncem roku 2011 v AMD rozhodli, že recenzi Radeonu HD 7970 v ČR dovolí předčasně vydat pouze nám, zatímco ostatním redakcím byla tato skutečnost zatajována).

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Zatajována... není úplně ten přesný výraz pro reakci tehdejšího polského PR AMD na přímou otázku na to, jestli tu kartu máte. U motivace už si teda nejsem jistý, jestli pořád vím víc, ale na rozdíl od polského PR nemám důvod, abych tomu, co mi bylo tehdejším českým zastoupením řečeno, nevěřil. Každopádně tu (co vím) byl na předpremiéru jen jeden sample (údajně) vázaný na předchozí účast na konferenci. :) Akorát teď nevím, jestli už zase neperu něco na veřejnosti O:-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že již bylo naznačeno, já to napsat mohu, jelikož nemám s redakcí nic společného a jsou to pouze mé domněnky. Existuje zde jeden server, který všichni známe, kde psal články jeden zvláštní pán nyní bydlící v německu, který je Nvidia fanatik. Jelikož zná z NV pár lidí již velmi dlouhou dobu, je mi vcelku jasné, proč je tento server na černé listině zvlášť tomu také napomáhá působnost jednoho velmi kvalitního redaktora, který dokázal vždy z onoho NV fanatika udělat 4 malé s dudlíkem :). Problém bude zřejmě tedy v tom. Tímto také zdravím troufnu si říci nejlepšího znalce grafik no-xe :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hm... zase prádlo... tak to je asi na mě... no pěkně, no... no radši nic. :D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

jedine AMD

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jedine AMD co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je ale zajímavé, že na nvidiatuning.cz se ještě nerozhoupali, možná drží tryznu za takynedorazivší ťiťaň. Aspoň mám ten pocit, že jsem tam četl hodně rozladěný a na..krknutý Obrův příspěvek o tom, že takto soudruzi z nvidie ne, takto nás strašně a mocinky moc rozzlobíte!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no ja to vidim tak ze cierna listina lebo no-X... :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zdar, při vší úctě prohlásit, že to je marketingový produkt, je podle mého naprostá zhovadilost. V prvé řadě je to relativně levné řešení pro GPU výpočty založené na technologii CUDA kdy i 6 GB na RAM jsou solidním základem. Sice neřeší cí vše, ale je dostatečný i pro simulaci fludních systémů a primárně eliminují zejména náročnost v oblasti textur při renderingu, což bylo dosti klíčové. Prostě, 6 GB při ceně 20.000 dává slušnou tvůrčí svobodu.

Upřímně, na tuhle kartu asi čekalo opravdu hodně lidí, protože je to konečně karta která dokáže nahradit 580/590 v oblasti výpočtů, kdy na straně Fermi byly značné limity v oblasti RAM (protože SLI je v tomto směru k ničemu, respektive je nelze použít).

Musím opakovat to, co jsem tvrdil i jiným. Jestli je ve hrách o pár fps rychlejší je úplně jedno. Podle mne osobně je používat takovouhle kartu ve hrách totální mrhání železem, penězi i potenciálem. Dovolím si tvrdit, že 80% lidí co o téhle kartě budou uvažovat jsou lidé, kteří ji budou chtít pro její vlastnosti v práci, nikoliv ve hrách. Tohle prostě už peníze vydělává.

Pár příkladů co osobně znám a zkoušel jsem či mám:

Octane render
Arion (ex Fry)
IRay
Indigo (technologický hybrid)
nově VRay RT
Turbulence 4D
Mercury player (Adobe)
Některé efekty AE a Premiéra
3DCoat

Zejména simulace a rendering jsou klíčem, tohle byl od NVidia správný krok, protože jinak jsou malé Keplery v těhle segmentech ne špatné, ale pro nízkou propustnost nikoliv tak efektivní (ale provozně fajn a editor super, měl jsem Quadro K5000)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Docela by mě zajímalo jak si tato karta povede v bitcoin výpočtech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V dobe ASIC je to celkem irelevantni, ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Měl byste odkaz na nastudování této problematiky podrobněji? Díky

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Evidentne jste to nepochopil. O potencialu karty nikdo nepochybuje. Ale cenovka 999$ a fakt, ze mozna v CR bude 1-2 kusy k prodeji ( jestli vubec ) z teto karty delaji marketingovy produkt.

I kdyz jsou vnitrnosti stejne, DiIT prinasi zpravu o uvedeni "GeForce Titan". Muzete si koupit prece jeji profi variantu, ne?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

mame predobjednane 4 kusy a dany obchod nam garantoval ze maji objednavku na 15 kusu, takze v CR jich jiste bude vice nez 1-2 kusy

o teto karte uvazuji asi prevazne pracujici kde se rozhoduje mezi Quadrem a Titanem, takze cena roli nehraje, naopak v pripade Titanu je prizniva

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

pokud se ta karta osvedci v praci, tak si ji koupim i domu do sveho workstationu

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tak, souhlas

není podstatné porovnání per herní segment, ale per tesla. A tady to prostě vychází hodně dobře...
A podle mého NVidia nejdříve narkmila výpočetní segment tam kde jej nakrmit mohla a tohle je podle mého řešení pro low cost výpočetní segment.

Člověk si navíc musí uvědomit, že v tomto směru nejsou ani frekvence ani ovladače tak klíčové jako v případě editoru jako u Quadro. Podstatný je železo. A to vypadá opravdu dobře...

Já snad začnu věřit na ježííííííška.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Testy sú fajn, ale ešte som nenašiel soft, ktorý by dokázal využiť CUDA aspoň na 30% :(
Celá CUDA je zatiaľ len reklamná sračka a zbytočne vyhodené peniaze !

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

A co tím 30% chtěl básník říci?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se za hrubost, ale schovávat vlastní neznalost siláckým prohlášením není zrovna dobrou vizitkou.

Takže za poslední týden:

rendering Indigo (zakázka obalový design)
rendering IRay (klient moto téma)
testuju Octane pro C4D

za jeden týden, ve všem je GPU klíčové

příkladem budiž mé uživatelské review Quadro K5000 což není zrovna karta pro výpočet

http://www.grafika.cz/rubriky/hardware/jsem-k5000-quadro-k5000-160124cz?...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.